Pääkirjoitus: Stubbia kannattaa ajaa EU-ykköseksi iltasanomat 21:00 18.09

Suomi on EU-puheenjohtajamaa ensi heinäkuusta alkaen. Jos Stubb olisi vielä komission johdossa, Suomella olisi tilaisuus ajaa omia kantojaan EU:ssa läpi paremmin kuin koskaan.


Kesäajan valinta pysyväksi ajaksi olisi karhunpalvelus suomalaisille, sanoo tutkimusprofessori – näin hän perustelee näkemyksensä MTV 17:15 18.09

EU:ssa ollaan luopumassa kellojen siirtelystä. Myös Suomen on siis päätettävä, jääkö se pysyvästi kesä- vai talviaikaan. THL:n tutkimusprofessorin mukaan kesäaikaan jämähtäminen olisi karhunpalvelus suomalaisille.


Kellojen siirtely loppumassa – mutta jääkö Suomi kesä- vai talviaikaan? Voit pian äänestää siitä netissä! MTV 15:04 12.09

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) on äärimmäisen tyytyväinen EU-komission tämänpäiväisestä ehdotuksesta, että EU:ssa luovutaan kellojen siirtelystä jo ensi vuonna.


Suomen aikavyöhyke voi muuttua – Esitys: viimeinen pakollinen kellonajan siirto 31.3.2019 uusisuomi 13:55 12.09

Kellonaikojan siirtelyn loppuminen voi muuttaa eri maiden aikavyöhykkeitä EU:ssa, myös Suomessa. Tämä johtuu siitä, että jäsenvaltiot saavat itse päättää sekä aikavyöhykkeensä että sen, jäävätkö pysyvästi talvi- eli normaaliaikaan vai kesäaikaan.


Europarlamentti äänestää Unkarin kurittamisesta: Viedäänkö äänioikeus EU:ssa? uusisuomi 08:25 12.09

Euroopan unionin perusarvojen rikkomisesta syytetty Unkari saattaa tänään keskiviikkona saada Euroopan parlamentista nootin, joka toteutuessaan veisi siltä äänioikeuden EU:ssa. Euroopan parlamentti äänestää europuolueita jakavasta kurinpitomenettelystä iltapäivällä.


EU:ssa tärkeä äänestys: Onko Googlen ja muiden nettijättien maksettava tekijänoikeuksista medioille ja musiikintekijöille? MTV 07:59 12.09

Euroopan parlamentti ottaa tänään kantaa kiisteltyyn tekijänoikeuksien uudistukseen. Tekijänoikeuksista on säädetty viimeksi vuosituhannen alussa, ja nyt lait on tarkoitus päivittää digiaikaan.


Suomi jarruttaa perhevapaiden tasaamista vanhempien kesken – EU:ssa neuvottelut jatkuvat iltasanomat 18:53 03.09

Vanhempainvapaiden kiintiöt isille voivat saada vetoapua EU:sta.


Britannian tulevaisuuden toiveet herättävät EU:ssa yhä hämmennystä iltasanomat 17:20 20.07

"Riski sille, ettei ratkaisua löydetä, on kasvanut".


Petteri Orpo pettyi alv-junnaamiseen EU:ssa: ”Käytin aika…sanotaanko vahvan puheenvuoron” uusisuomi 16:38 13.07

Suomen EU:ssa ajama digitaalisten julkaisujen alennettu arvonlisävero ei edennyt valtiovarainministereiden Ecofin-kokouksessa.


EU:n kemikaalivirasto kieltäisi lyijyhaulien käytön metsästyksessä kosteikkoalueilla – lyijymyrkytys tappaa petolintuja MTV 19:59 12.07

EU:n kemikaalivirasto esittää lyijyhaulien kieltämistä metsästyksessä kosteikkoalueilla koko EU:ssa.


Itävalta sanoo suojelevansa rajojaan Saksan maahanmuuttosovun jälkeen – uhkana dominovaikutus EU:ssa iltasanomat 12:43 03.07

Saksan hallituspuolueet kokoustavat sopimuksesta alkuillasta.


Juha Sipilä vahvisti: Pohjois-Afrikan ”maihinnousukeskuksilla” laaja kannatus EU:ssa uusisuomi 08:21 25.06

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on vahvistanut, että torstain EU-huippukokouksessa saatetaan päättää EU:n ulkopuolelle perustettavista keskuksista, joissa seulotaan esiin suojelun tarpeessa olevat turvapaikanhakijat. Loput tulijat lähetetään kotiin.


Viron ex-ulkoministeri: ”Eurooppa tarvitsee 150 000 uutta kyberasiantuntijaa” iltasanomat 20:26 15.06

Kyberpuolustukseen perehtyneistä it-alan asiantuntijoista on huutava pula EU:ssa, virolaismeppi Urmas Paet sanoi IS:lle Strasbourgissa.


EU:n kyberpuolustukseen nopean toiminnan joukot? – Jyrki Katainen: ”Jokainen maa on heikko yksin” iltasanomat 20:26 15.06

Jyrki Kataisen mukaan kyberhyökkäykseen kykenevien iskujoukkojen perustamisesta puhutaan EU:ssa kiivaasti, mutta käytännön toteutus on yhä auki.


Tuomioistuin: Samaa sukupuolta olevat parit saavat asua EU:ssa missä tahansa iltasanomat 13:32 05.06

Samaa sukupuolta olevat parit saavat asua yhdessä missä tahansa Euroopan unionin alueella, päätti EU:n johtava tuomioistuin tiistaina.


Selvitys: Suomessa naisia pahoinpidellään toiseksi eniten EU:ssa – joka kolmas raiskaaja on oma kumppani iltasanomat 09:00 31.05

Väkivallantekijä on useimmiten mies. Vammaiset naiset ja maahanmuuttajanaiset kokevat valtaväestöä enemmän väkivaltaa, ilmenee sisäministeriön Turvallisuuden tasa-arvo ja yhdenvertaisuus -selvityksestä.


Euroopan parlamentti haluaa kosmetiikasta eläinkokeetonta koko maailmassa iltalehti 15:19 03.05

Euroopan parlamentin jäsenet vaativat EU:lta diplomaattista aloitetta eläinkokeiden kieltämiseksi kosmetiikan osalta koko maailmassa vuoteen 2023 mennessä. Eläimillä testatun kosmetiikan myynti on ollut kiellettyä EU:ssa jo vuodesta 2013 alkaen ja nyt Euroopan parlamentin jäsenet haluavat kosmetiikan eläinkoekiellon koskemaan koko maailmaa. Euroopan parlamentin mukaan viisi vuotta voimassa ollut eläinkoekielto ei ole torpannut kosmetiikkayritysten menestystä EU:ssa. Sen sijaan Euroopan parlamentin mukaan EU:n kosmetiikkateollisuus työllistää noin kaksi miljoonaa ihmistä.


Täysin uusi maksu suunnitteilla: Muovijäte toisi EU:lle miljardipotin uusisuomi 18:00 02.05

Euroopan komissio ehdottaa poliittisiin painopisteisiin kytketyn uusien omien varojen korin käyttöönottoa EU:ssa. Ehdotus on osa tänään julkistettua budjettiesitystä vuosille 2021–2027.


Täysin uusi EU-maksu suunnitteilla – tuotto-odotus 7 mrd €: Muovijäte tulisi kalliiksi uusisuomi 18:00 02.05

Euroopan komissio ehdottaa poliittisiin painopisteisiin kytketyn uusien omien varojen korin käyttöönottoa EU:ssa. Ehdotus on osa tänään julkistettua budjettiesitystä vuosille 2021–2027.


MT: Väyrysen kulukorvauksia syynätään EU:ssa – ”Kun voin rahoittaa seminaarin Euroopan parlamentin varoilla…” uusisuomi 10:01 18.04

Maaseudun tulevaisuus kertoo Euroopan parlamentin perivän suomalaismeppi Paavo Väyryseltä takaisin hänen saamiaan matkakorvauksia. Lehden mukaan vaatimukset koskevat vuoden 2016 korvauksia, mutta myös Väyrysen vuoden 2018 tekemiset kiinnostavat europarlamenttia.


KymiRingistä tulee tätä tehokkaina San Josen

Uutiset