Mies löi järjestyksenvalvojaa baarissa: ”Lyöntien voimasta kertoo jotain se, että järjestyksenvalvoja oli pudonnut polvilleen lattialle” iltalehti 10:22 17.12

Kiuruvedellä tapahtui lauantaina baarin asiakkaan ja järjestyksenvalvojan välinen selkkaus, jossa asiakas ryhtyi hyvin väkivaltaiseksi. Kiuruveden keskustassa sijaitsevassa ravintolassa ja sen läheisyydessä tapahtui lauantaiyönä pahoinpitely. Paikkakuntalaisen noin 60- vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen pahoinpitelyyn, lievään pahoinpitelyyn ja virkamiehelle tehtyyn haitantekoon.


Zero-kissa joutui pesukoneeseen Norjassa - selvisi koneessa 40 minuuttia, tuoksuu yhä pesuaineelle iltalehti 10:46 16.12

Vahingossa pesukoneeseen joutunut Zero-kissa voi nykyään hyvin, mutta tuoksuu edelleen pesuaineelle. Oslossa Zero-niminen kissa joutui vahingossa pesukoneeseen. Sitkeä kissa kesti 40 minuutin villalle tarkoitetun ohjelman, jonka pesuveden lämpötila oli 30 astetta. Kissa oli kenenkään huomaamatta mennyt pesukoneeseen, kun perheen isä oli avannut hetkeksi pesukoneen oven ottaakseen sieltä osan vaatteista pois. Pesuohjelman loputtua Zeron huomasin perheen 14-vuotias poika Joakim.


Markkanen yhä sivussa - Bulls otti jo viidennnen voittonsa putkeen iltalehti 07:16 16.12

Koripalloliiga NBA:n alkukauden hännänhuippu Chicago Bulls otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa, kun Milwaukee Bucks kaatui vierasparketilla 115-109. Bullsin suomalaistulokas Lauri Markkanen oli sivussa ottelusta. Ison muutoksen tälle kaudelle läpikäynyt Chicago Bulls avasi NBA-kauden umpisurkeasti. Ensimmäisistä 23 ottelusta joukkueen tilille kertyi vain kolme voittoa. Viimeisen viikon ajan joukkue on kuitenkin edennyt vahvassa myötätuulessa. Perjantai-iltana Bulls kaatoi vieraspelissä itäisen konferenssin kärkipään joukkueisiin lukeutuvan Milwaukee Bucksin pistein 115-109. Bullsin ykköspyssy oli 27 pistettä pussittanut ja 12 levypalloa kahminut Bobby Portis. Nikola Mirotic säesti hyvin 22 pisteellä.


EU-jatkaa odotetusti Venäjän vastaisia talouspakotteita iltasanomat 21:40 14.12

EU-maat jatkavat Venäjän vastaisia talouspakotteita, koska sotatoimet Itä-Ukrainassa jatkuvat, eikä Minskin rauhansopimus ole edennyt.


Jukureiden alkurynnistys riitti voittoon Pelicansista iltalehti 21:16 13.12

Pelicans kaatui heikkoon alkuun. Jukurit voitti kotiottelunsa 4-1. Jukureiden ja Pelicansin aiemmissa kohtaamisissa lahtelaisryhmä tuli otteluiden alkuun kovaa ja onnistui karkaamaan kahden maalin karkumatkalle jo alussa. Keskiviikkoillan kohtaamisessa osat vaihtuivat ja Jukurit vei pelin avauserää selvästi. Pelicansin peliä vaikeuttivat myös neljä rangaistusta, joista Jukurit rokotti kahdesti. Avausosuman Teemu Suhonen iski vielä tasakentällisin, mutta erän jälkimmäisellä puoliskolla Zach Budish ja Teemu Tallberg heiluttelivat verkkoja erikoistilanteista vieden mikkeliläisryhmän 3-0-taukojohtoon.


17-vuotias kuoli puukotuksessa kesken koulupäivän Ruotsissa – toinen oppilas otettu kiinni MTV 17:17 13.12

17-vuotias nuori on kuollut Ruotsissa opiskelutoverin puukotettua häntä. Tapaus sattui Enskeden alueella Etelä-Tukholmassa. 


17-vuotias kuoli puukotuksessa kesken koulupäivän Ruotsissa – toinen loukkaantui MTV 17:10 13.12

17-vuotias nuori on kuollut Ruotsissa opiskelutoverin puukotettua häntä. Tapaus sattui Enskeden alueella Etelä-Tukholmassa. 


Koulupoika puukotti tytön kuoliaaksi kesken koulupäivän Ruotsissa – toinen loukkaantui MTV 16:59 13.12

Nuori tyttö on kuollut Ruotsissa koulutoverin puukotettua häntä. Tapaus sattui Enskeden alueella Etelä-Tukholmassa. 


Koulupoika puukotti tytön kuoliaaksi kesken koulupäivän Ruotsissa MTV 16:26 13.12

Nuori tyttö on kuollut Ruotsissa koulutoverin puukotettua häntä. Tapaus sattui Enskeden alueella Etelä-Tukholmassa. 


Hovioikeus vahvisti Destian tuomion soraharjun tuhoamisesta - pomon huolestunut sähköposti todisteena: ”Alkaa olla vaikea selittää viranomaisille” iltalehti 15:22 13.12

Helsingin hovioikeus on tuominnut tienrakennusyhtiö Destian ja kolme sen avainhenkilöä ympäristön turmelemisesta. Tulkitut lainkohdat muuttuivat käräjätuomiosta. Tuusulan käräjäoikeus oli vuonna 2016 tuominnut Destian sekä kolme johtoportaan henkilöä ympäristön turmelemisesta Mäntsälässä. Destia kaivoi vuosina 2010-2012 toistasataa tonnia soraa alueelta, jolle yrityksellä ei ollut lupaa mennä. Toiminta vaaransi pohjaveden ja tärveli harjumaisemaa merkittävästi.


JYP kohtaa tshekkiläisyllättäjän – myös toisessa välieräparissa suomalaisväriä MTV 23:47 12.12

CHL:n välieriin edennyt JYP saa seuraavaksi vastaansa tshekkiläisen Trinecin. Toisessa parissa ruotsalainen Växjö kohtaa tshekkiläisen Liberecin.


JYPin välierävastustaja selvillä: kohtaa tshekkiläisyllättäjän MTV 22:21 12.12

CHL:n välieriin edennyt JYP saa seuraavaksi vastaansa tshekkiläisen Trinecin.


Tänään tv:ssä: Luottamuspula estää uimasortsien käytön uimahalleissa - ”Kaikille samat säännöt” iltalehti 06:04 12.12

Jussi Heikelä haluaisi käyttää uimasortseja, mutta se ei onnistu hallissa. Miksi uimasortseilla ei saa uida uimahallissa? Sitä kysyy Sääntö-Suomi-ohjelmassaan Jussi Heikelä, ja uimavalvojat vastaavat. Ensin on äänessä Risto Heinonen, joka muistuttaa hygieniasta ja uimaveden puhtauden merkityksestä.


Ruotsalainen kyläseura kohtaa Arsenalin Euroopan liigan pudotuspeleissä – ”Ottakaa mukaan lämmintä vaatetta” iltasanomat 17:44 11.12

Sensaatiomaisesti Euroopan liigan jatkopeleihin edennyt Östersund kohtaa suurseura Arsenalin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.


Kun vihollinen syvyyspommitti sukellusvene Vetehistä, matruusi Lauri Puonti vain odotti pinnan alla veden syöksymistä sisään – ”Eletty elämä vilisi ohi” iltasanomat 13:19 11.12

Kun vihollinen hyökkäsi, sukellusvene Vetehisen matruusi Lauri Puonti ei voinut muuta kuin odottaa. Odottaa, milloin vesi tulee sisään. Tämä on 100 tarinaa sodasta -sarjan 91. jakso.


Jannika B:n tunteikas esitys sai Maria Veitolan kyyneliin: "Kiitos, että olet uskaltanut puhua vaikeistakin asioista" mtv 20:51 10.12

Tähdet, tähdet -finaali on edennyt loppusuoralle. Jannika B esittää illan viimeisenä kappalenaan legendaarisen ABBA:n kappaleen The winner takes it all. 


Äärimmäinen painonpudotus tappoi 18-vuotiaan amatöörinyrkkeilijän - tytön äidiltä koskettava vetoomus kamppailulajeille: ”Herätkää nyt” iltalehti 20:18 10.12

Thainyrkkeily oli australialaisen Jessica Lindsayn intohimo. Se koitui myös hänen kohtalokseen. Vasta 18-vuotias Lindsay valmistautui viime kuussa amatööriotteluun tutulla kaavalla. Ennen matsia edessä oli punnitus, jota varten painoa oli pudotettava nopeasti. Niinpä Lindsay muun muassa juoksi hikipuvussa, otti suolakylpyjä ja vähensi veden juontia. Raju painonpudotus päättyi lopulta karmealla tavalla punnituspäivänä. Lindsay kaatui juoksulenkillä eikä noussut enää ylös. Hänen kroppansa oli niin kuivunut, että sisäelimet eivät enää toimineet.


Uroshirvi punnerrettiin jäistä ylös – apuna moottorisaha ja pelastuslautta MTV 22:39 09.12

Etelä-Savossa pelastuslaitos ahersi jäihin pudonneen uroshirven pois pinteestä Heinäveden Vääränjärvellä päivällä.


Etelätuuli nosti meriveden pinnan korkealle MTV 22:01 09.12

Meriveden pinta on nyt tavanomaista korkeammalla. Syynä on tuulen suunta.


Joet ja järvet tulvivat Etelä-Suomessa – Ravinteet huuhtoutuvat pelloilta vesistöihin MTV 21:06 09.12

Koko syksyn jatkuneet sateet ovat saaneet Etelä- ja Lounais-Suomen vesistöt tulvimaan. Monissa joissa virtaamat ovat jo kevättulvia suuremmat. Järvien vedenpinnat ovat myös hyvin korkealla - useissa järvissä hätyytellään jo vuodenajan ennätyslukemia.


Uutiset