Paavo Väyrynen avautuu: Tiedotustilaisuuteen ei tullut yhtään toimittajaa – eduskunnassakin ”outo tilanne” uusisuomi 16:50 18.10

Eduskunnan pienryhmillä ei ole helppoa, tuo oman eduskuntaryhmänsä muodostanut Paavo Väyrynen esiin blogissaan. Väyrynen ihmettelee uutiskatvetta, johon on joutunut, sekä eduskunnan uutta puheenvuorosääntöä.


Vaasa-äänestys kuumensi tunteet: ”Merkki hyvin raa'asta hallituksen valtapolitiikasta” uusisuomi 11:43 18.10

Rkp:ssä ollaan tyrmistyneitä siitä, että hallituspuolueet keskusta, kokoomus ja siniset äänestivät tänään eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa Vaasan keskussairaalan laajaa ympärivuorokautista päivystystä vastaan.


Kommentti: Hallituksen ja ay-liikkeen vapaaottelusta poliittinen sota? Koko irtisanomishanke on hyttysen ininää työelämän murroksessa MTV 10:57 18.10

Lämpötilat tipahtavat huomattavasti ensi viikolla. Lisäksi tuulet voivat yltyä jopa myrskylukemiin. Näin ennustaa MTV Uutisten meteorologi, mutta samat lauseet sopivat kuvaamaan myös poliittista säätilaa Suomessa eduskunnan eilisen luottamusäänestyksen jälkeen. Näin kirjoittaa MTV Uutisten kolumnisti Eeva Lehtimäki.


Valiokunta äänesti yhdestä soten kiistakapulasta: Vaasan keskussairaala ei saa laajaa päivystystä MTV 10:51 18.10

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta käsitteli aamulla Vaasan sairaalasta tehtyä muutosesitystä. Valiokunnan äänestyksessä esitys kaatui äänin 9-7. Vaasan keskussairaala ei näin ollen saa laajaa päivystystä.


Petteri Orpo lipsautti ”vähän huonommat kyvyt” – Selventää nyt mitä oikein tarkoitti uusisuomi 16:04 17.10

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) katsoo, että työtaistelutoimet hallituksen kaavailemaa lakia pienten irtisanomissuojan keventämistä vastaan eivät ole oikeassa mittasuhteessa. Hän toivoo, että ”nyt kunnioitetaan” eduskunnan äänestystulosta ja hallituksen saamaa luottamusta.


Ministereiden käytös hämmästytti eduskunnassa – Puhemiehistö puuttui asiaan uusisuomi 14:53 17.10

Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok) viestittää Uudelle Suomelle, että puhemiesneuvosto on huomauttanut hallitusta läsnäolosta eduskunnassa. Puhemiehistö keskusteli asiasta tänään kokouksessaan.


Suora lähetys eduskunnan äänestyksestä juuri nyt! Eduskunta äänesti hallituksen luottamuksen puolesta iltasanomat 14:35 17.10

Hallitus sai odotetusti luottamuksen äänestyksessä, joka koski sen työllisyyspolitiikkaa. Yksi osa sitä on irtisanomisen helpottaminen alle 10 hengen yrityksissä.


Video: Hallitus sai eduskunnan luottamuksen – hankkeelle irtisanomisen helpottamisesta 101 ääntä, 73 vastusti MTV 14:28 17.10

Eduskunta äänesti hallituksen työllisyyspolitiikkaa koskevasta tiedonannosta ja hallituksen luottamuksesta.


Live klo 13.50: Hallitus sai eduskunnan luottamuksen – hankkeelle irtisanomisen helpottamisesta 101 ääntä, 73 vastusti MTV 14:28 17.10

Eduskunta äänesti hallituksen työllisyyspolitiikkaa koskevasta tiedonannosta ja hallituksen luottamuksesta.


Eduskunta äänesti: Hallitus nauttii luottamusta uusisuomi 14:13 17.10

Hallitus ja sen työllisyyspolitiikka nauttivat odotetusti eduskunnan enemmistön luottamusta. Eduskunta äänesti hetki sitten Sipilän hallituksen luottamuksesta niin sanottuun irtisanomislakiin liittyen.


Suora lähetys eduskunnan äänestyksestä juuri nyt! Saako Sipilän hallitus tukea yllätysvedolleen oppositiosta? iltasanomat 13:57 17.10

Tukea hallitukselle voi herua oppositiopuolueista vain kristillisistä ja rkp:stä. Ne ilmoittivat eilen panttaavansa kantaansa äänestykseen asti.


Saako Sipilän hallitus tukea yllätysvedolleen oppositiosta? Suora lähetys eduskunnan äänestyksestä klo 14 iltasanomat 13:36 17.10

Tukea hallitukselle voi herua oppositiopuolueista vain kristillisistä ja rkp:stä. Ne ilmoittivat eilen panttaavansa kantaansa äänestykseen asti.


Live klo 13.50: Hallitus sai eduskunnan luottamuksen – hankkeelle irtisanomisen helpottamista 101 ääntä MTV 13:27 17.10

Eduskunta äänesti hallituksen työllisyyspolitiikkaa koskevasta tiedonannosta ja hallituksen luottamuksesta.


Saako Sipilä tukea yllätysvedolleen oppositiosta? Suora lähetys eduskunnan äänestyksestä klo 14 iltasanomat 11:46 17.10

Tukea hallitukselle voi herua oppositiopuolueista vain kristillisistä ja rkp:stä. Ne ilmoittivat eilen panttaavansa kantaansa äänestykseen asti.


Hämmennys valtasi eduskunnan – ”Katson ministeriaitiota, puhemies, ja se on aivan tyhjä” uusisuomi 19:57 16.10

Eduskunnan tiistain tiedonantokeskustelu ei johtanut hallituksen ja opposition lähentymiseen ja ymmärryksen lisääntymiseen. Päinvastoin moni katsoi, että hallituksen selitysten puutteellisuus lisäsi hämmennystä irtisanomissuojaa heikentävästä lakiesityksestä.


Hämmennys valtasi eduskunnan – ”Katson ministeriaitiota, ja puhemies, se on aivan tyhjä” uusisuomi 19:57 16.10

Eduskunnan tiistain tiedonanto ei johtanut hallituksen ja opposition lähentymiseen ja ymmärryksen lisääntymiseen. Päinvastoin moni katsoi, että hallituksen selitysten puutteellisuus lisäsi hämmennystä irtisanomissuojaa heikentävästä lakiesityksestä.


Eduskunnassa 31 vuotta istunut demari: ”En muista näin vastenmielistä tilannetta – moraalisesti äärimmäisen vastenmielistä” uusisuomi 18:22 16.10

Sdp:n kansanedustaja, vuodesta 1987 eduskunnassa istunut Jukka Gustafsson arvostelee ”vastenmieliseksi”, kuinka hallitus haluaa selvittää eduskunnan kantaa irtisanomissuojan heikentämiseen tiedonannolla.


"Sipilän hallitus on kuin luutnantti Lammio" – Eduskunnan keskustelu tiedonannosta alkoi rajusti: Antti Rinnettä syytettiin "punaiseksi lakkokenraaliksi" MTV 15:13 16.10

Keskustelu hallituksen tiedonannosta kohutusta irtisanomislakiesityksestä käy parhaillaan kuumana eduskunnassa.


häpeämme” Räikkönen kysäisi kuin vaihtelevat eri puolilla

Uutiset