Kommentti: Hyvä veli -verkosto jyllää eduskunnassa – ei kiellettyä, mutta noloa iltasanomat 07:13 15.08

Aikamoinen sattuma, jos kerta toisensa jälkeen pätevin hakija on kaverin sukulainen, kirjoittaa Ilta-Sanomien politiikan toimittaja Linda Pelkonen.


UV:n Simon Elo: Alkoholiuudistuksen jälkeen anniskelun verotusta voidaan laskea iltasanomat 13:13 02.08

Uusi vaihtoehto -ryhmän ehtona arvonlisäveron laskemiselle olisi se, että alkoholilain uudistus hyväksytään eduskunnassa vähintään hallituksen esittämällä 5,5 prosenttirajalla.


AL: Rasistisesta rikoksesta tuomittu avustaja irtisanottiin iltasanomat 13:19 01.08

Rasistisesta blogikirjoituksesta viime vuonna tuomittu Terhi Kiemunki ei enää työskentele eduskunnassa.


Näkökulma: Sipilä syytti kansanedustajia valehtelusta - jätti itse jotain kuuluisasta U-käännöksestä kertomatta iltalehti 07:32 22.07

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) syyttää kansanedustajia "väärästä todistuksesta", mutta syyllistyy itse samaan, kirjoittaa Iltalehden Kreeta Karvala. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ehätti viikko sitten Rauhan sanan Suvijuhlissa (15.7.) moittimaan eduskunnassa työskenteleviä kollegoitaan tahallisesta väärinymmärtämisestä. Sipilä korosti lestadiolaisväkensä kesäjuhlissa Raamatun kahdeksatta käskyä, joka opastaa, että ”älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi”.


Yle: Juha Sipilän mielestä poliitikot rikkovat kahdeksatta käskyä iltasanomat 15:16 16.07

Juha Sipilän mukaan tahallisen väärinymmärryksen kierre vaivaa eduskunnassa, kertoo Yle.


Yle: Juha Sipilän mielestä eduskunnassa rikotaan Raamatun kahdeksatta käskyä iltalehti 13:06 16.07

Pääministeri Juha Sipilä piti puheen Rauhan sanan Suvijuhlissa, uutisoi Yle. Hän on itse kyseisen herätysliikkeen jäsen. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) osallistui lauantaina Kokkolassa pidettyihin Rauhan sanan Suvijuhliin, kertoo Yle. Itsekin rauhansanalainen Sipilä kiitteli uskonveljiään saamastaan tuesta raskaassa pääministerin tehtävässään. - En pysty pukemaan sanoiksi, kuinka tärkeitä nuo rohkaisevat viestit ja esirukoukset ovat. Ne antavat voimaa, tunnetta siitä, että Suomea rakennetaan yhdessä, Sipilä sanoi Kokkolan kirkon juhlaväelle.


Soten valinnan­vapaus ja aikataulu puhuttivat eduskunnassa – ”Perustuslaki­valiokunta on viitoittanut putken, jossa jatkovalmistelu etenee” hs 20:28 06.07


Ammattikoulutusta koskeva uudistus hyväkstyttin lopultakin eduskunnassa – sitä varjostavat 200 miljoonan euron säästöt hs 02:00 04.07


Kansanedustaja: miljoonien ehdottaminen omaan vaalipiriin voi auttaa jatkokaudelle iltalehti 20:46 02.07

Kansanedustaja myöntää, että miljoonien ehdottaminen omaan vaalipiiriin voi auttaa pysymään eduskunnassa. Kun kansanedustajat tekevät liikenteen parantamiseen liittyviä budjettialoitteita, ne ovat yleensä melko tarkkaan rajattuja tietylle tielle tai raideosuudelle. Tarkimmin viime vuoden aloitteista lienee toiveensa määritellyt keskustan kauhajokelainen kansanedustaja Lasse Hautala, jonka 600 000 euron arvoisen talousarvioaloitteen otsikkokuvaus kuuluu "Jalasjärven ja Kauhajoen välisen paikallistien 17109 peruskorjaukseen ja päällystämiseen kaatopaikan tienhaaran ja Kauhajoen kaupunginrajan välillä".


IL-selvitys: Pyöräteitä, asvalttia ja perhosia - kansanedustajat hamuavat valtiolta miljoonia euroja kotikuntiinsa iltalehti 20:45 02.07

Puheet valtion tiukasta taloudenpidosta unohtuvat, kun kansanedustajat tehtailevat kymmenien miljoonien eurojen budjettialoitteita kotikuntansa ja oman vaalipiirinsä hyväksi. Kansanedustajat jäivät perjantaina yli kahden kuukauden kesälomalle, mutta vielä tiistaina heitä puhututti "valtioneuvoston selonteko julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2018—2021", kuten asia eduskunnan päiväjärjestyksessä PJ 77 2017 virallisesti lukee. Salikeskustelussa oltiin jälleen kerran huolissaan Suomen taloudellisesta tilasta ja varsinkin hallituspuolueiden edustajat muistuttivat tarkan euron politiikasta ja säästäväisyydestä. Tätä on useaan otteeseen korostanut jättileikkauksia ja suursäästöjä perustellessaan myös pääministeri Juha Sipilä (kesk), joka tosin ei ollut tiistaina eduskunnassa vaan Kiinassa.


Pääministeri Sipilä: Sotessa on enemmän tekemistä kuin vielä torstaina arvioitiin – korjauspaketti on eduskunnassa loppusyksystä hs 18:21 30.06


Veera Ruoho siirtyy kokoomukseen iltalehti 11:24 30.06

Perussuomalaisista eronnut kansanedustaja Veera Ruoho siirtyy kokoomukseen. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen pitää tiedotustilaisuuden eduskunnassa kello 12. Iltalehden tietojen mukaan tiedotustilaisuus koskee perussuomalaisista eronneen Veera Ruohon siirtymistä kokoomukseen.


Leena Meren luona vieraillut selvänäkijä ennusti Leijonien sysimustan USA-ottelun lopputuloksen vuonna 2010: "Suomi selviää hyvin" - turpaan tuli 6-1 iltalehti 07:55 30.06

Kansanedustaja Leena Meren (ps) luona eduskunnassa vieraillut selvänäkijä ennusti vuonna 2010 USA-Suomi -olympiavälierän lopputuloksen. Pieleen meni. Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä eronnut kansanedustaja Veera Ruoho paljasti keskiviikkona IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa perussuomalaisten eduskuntaryhmän nykyisen puheenjohtajan Leena Meren tarjonneen hänelle taannoin "ennustajaeukon" palveluksia eduskunnassa. - Totesin vain, että ei kiinnosta. Tiedän, että henkilö on ollut useamman tunnin hänen työhuoneessaan. Joku meedio, en tiedä tarkemmin, Ruoho sanoi Iltalehden erikoistoimittajalle Susanne Päivärinnalle.


Leena Meren luona vieraillut selvänäkijä ennusti Leijonien sysimustan USA-ottelun lopputuloksen vuonna 2010: ”Suomi selviää hyvin” - turpaan tuli 6-1 iltalehti 07:55 30.06

Kansanedustaja Leena Meren (ps) luona eduskunnassa vieraillut selvänäkijä ennusti vuonna 2010 USA-Suomi -olympiavälierän lopputuloksen. Pieleen meni. Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä eronnut kansanedustaja Veera Ruoho paljasti eilen keskiviikkona IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa perussuomalaisten eduskuntaryhmän nykyisen puheenjohtajan Leena Meren tarjonneen hänelle taannoin "ennustajaeukon" palveluksia eduskunnassa. - Totesin vain, että ei kiinnosta. Tiedän, että henkilö on ollut useamman tunnin hänen työhuoneessaan. Joku meedio, en tiedä tarkemmin, Ruoho sanoi Iltalehden erikoistoimittajalle Susanne Päivärinnalle.


Kansanedustajan raju syytös: "Puhemiehet suojelevat ministereitä" iltalehti 21:00 29.06

SDP:n Antti Lindtman väittää hallituksen kaapanneen vallan eduskunnassa. Kevään istuntokauden viimeisellä kyselytunnilla torstaina kävivät tunteet välillä kuuminakin, kun oppositio hiillosti hallitusta sote-uudistuksen uusimmista käänteistä. Eduskunnan perustuslakivaliokunta oli vain muutama tunti aikaisemmin ilmoittanut, että uudistuksen olennainen osa eli niin sanottu pakkoyhtiöittäminen on ristiriidassa perustuslain kanssa. Kun kyselytuntia ja sote-keskustelua oli jatkunut jo 40 minuuttia, SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtman suuntasi kysymyksensä suoraan valtiovarainministeri Petteri Orpolle (kok), joka oli kyselytunnilla myös pääministerin varamies Juha Sipilän (kesk) ollessa työmatkalla Kiinassa.


Demokraatti: Veera Ruoho siirtyy hallituspuolueen riveihin iltalehti 19:55 29.06

Ruoho ei vielä kerro, milloin hän aikoo paljastaa puoluevalintansa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä eronnut kansanedustaja Veera Ruoho aikoo liittyä hallituspuolueen riveihin, kertoo Demokraatti . Ruoho ei vielä kerro, tähtääkö hän Uuteen vaihtoehtoon, keskustaan vai kokoomukseen. Ruohon myötä hallituksen enemmistö eduskunnassa vahvistuu 106 kansanedustajaan.


Luovutaanko kesäajasta? Kansalaisaloite sai tukea eduskunnassa: "Sydäninfarktien määrä lisääntyy kellojen siirtämisen aikoihin" iltalehti 08:42 29.06

Kansalaisaloite kesäajasta luopumisesta sai yli 70 000 kannatusilmoitusta ja keskiviikkoisessa lähetekeskustelussa tukea myös kansanedustajilta. Keskiviikkoiltana käydyssä eduskunnan lähetekeskustelussa kävi ilmi, että kansalaisten lisäksi myös moni kansanedustaja kannattaa kesäajasta luopumista. Asiaa perusteltiin muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) selvityksellä, jonka mukaan kesäaikaan siirtyminen häiritsee yöunta ja vaikuttaa vireystasoon sekä työtehtävien suorittamiseen. Kansanedustaja Timo Heinosen (kok) mukaan unitutkijat uskovat, että kellojen siirtelyllä hankaloitetaan väestön rytmejä siinä määrin, että kesäaikaan siirtymisestä saatavat hyödyt eivät ole sen arvoisia.


Uutiset