Hallituspuolueiden edustajat höykyttävät vihreitä: "Talous hukkuu viheraaltoon", "radikaalit ääripäät savustettava ulos" iltalehti 19:19 17.08

Mikko Kärnän mukaan vihreiden "käärepaperin alta paljastuu paljon asioita, joita suomalaiset eivät halua". - Siniset on väkevä vastavoima viheraallolle. Jos Suomi vihreisiin tarttuu, sen talous viheraaltoon hukkuu, sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanailee tiedotteessaan. Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kirjoittaa tiedotteessaan, että hän haluaa "savustaa vihreiden ääripäät ulos koloistaan".


Linjaukset liikenteen päästövähennyksistä vaativat lisäaikaa - eduskuntaryhmien raportti viivästyy iltalehti 18:08 17.08

Poliittinen sopu liikenteen päästövähennyskeinoista vaatii lisäaikaa. Parlamentaarisen työryhmän piti julkaista raportti aiheesta perjantaina, mutta eduskuntaryhmät eivät ole saaneet esitystä valmiiksi. Poliitikkojen tehtävänä on ollut muun muassa pohtia, pitäisikö sähköautojen ostoa tukea ja miten valtio osallistuisi latauspisteiden rakentamiseen.


Kansanedustaja Torvinen ihmettelee haastemieheltä saamaansa Halla-ahon selvityspyyntöä: ”En ilmeisesti ollut eronnut puolueesta tarpeeksi selvästi” iltasanomat 18:19 16.08

Sinisen eduskuntaryhmän kansanedustaja Matti Torvinen vastaanotti Halla-ahon selvityspyynnön tänään keskiviikkona Rovaniemellä.


Kommentti: Pääministeri Juha Sipilä karkasi populismilaukalle Suomen suvessa iltasanomat 18:00 16.08

Tällä ja ensi viikolla nähtävät puolueiden ja eduskuntaryhmien kesäkokoukset ”riitoineen” ovat kuin kesäravit, mutta pääministeri Juha Sipilä (kesk) karkasi populismilaukalle, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Pitäisikö eduskuntavaalit ja eurovaalit yhdistää? hs 02:00 16.08


Suora lähetys kello 15.15: Keskustan johto kommentoi poliittista tilannetta iltalehti 15:10 15.08

Keskustan puoluehallitus, eduskuntaryhmän työvaliokunta ja ministeriryhmä ovat tiistaina koolla Espoossa. Puheenjohtaja Juha Sipilä ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen pitävät kokouksen jälkeen tiedotustilaisuuden. Aiheena ovat ajankohtaiset poliittiset asiat ja hallituksen tulevat budjettineuvottelut. IL-TV näyttää tiedotustilaisuuden suorana lähetyksenä.


IL-analyysi: Sipilää kaadetaan jo kulisseissa - Vanhanen uskoo puheenjohtajan jatkavan iltalehti 14:14 15.08

Jos keskustan kannatusalho ei oikene, on mahdollista, että puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä saa Sotkamon puoluekokouksessa haastajan. Keskustalaisten Pyörät pyörimään -tempaus päättyi maanantaina Espooseen. Lauantaina pyöräilylle osallistunut keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä ehti suojaan ennen Kiira-myrskyn riepottelua, mutta poliittiselta vastatuulelta Sipilä ei ole välttynyt, sillä keskustan kannatus on kesän aikana vajonnut viisi prosenttiyksikköä eduskuntavaalien kannatusta alemmaksi, eli noin 16,5 prosenttiin.


Perussuomalaiset lähetti haastemiehen kansanedustaja Torvisen perään – ”Katsotaan, mitä se Halla-aho haluaa minulta” iltasanomat 14:07 15.08

Sinisen eduskuntaryhmän jäsen, kansanedustaja Matti Torvinen uskoo olevansa yksi Halla-ahon haastemiehen avulla jahtaamista henkilöistä.


Sampo Terho A-studiossa: ”Olemme realisteja olematta rasisteja” iltasanomat 22:25 14.08

Ylen A-studiossa keskusteltiin maanantaina Sinisen eduskuntaryhmän tulevaisuudesta sekä pesäerosta perussuomalaisiin.


Sdp:n Antti Lindtman vaatii hallitukselta lomarahaleikkausten perumista iltasanomat 14:19 10.08

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mielestä istuvan hallituksen jakovara koskee vain hyvätuloisia


Tältä näyttävät hylätyt eduskuntatalot: Eliel Saarinen tarjosi jyhkeää tornia, raati moitti Alvar Aallon kilpailutyötä epäkypsäksi ja oudoin ehdotus muistutti moskeijaa hs 06:37 08.08


Uutissuomalainen: Ainoastaan kokoomus ja demarit maksavat puheenjohtajilleen palkkaa iltalehti 05:20 08.08

Suurin osa eduskuntapuolueista ei maksa puheenjohtajilleen palkkaa tai palkkioita. Suurin osa eduskuntapuolueista ei maksa puheenjohtajilleen palkkaa tai palkkioita, kertoo Uutissuomalainen. Ainoastaan puoluetyöstä aiheutuneet kulut korvataan. Uutissuomalaisen selvityksen mukaan eduskuntapuolueista vain sosiaalidemokraatit ja kokoomus maksavat puheenjohtajilleen palkkaa.


Huhtasaari Ylellä: Presidentillä pitäisi olla valta hajottaa eduskunta iltasanomat 22:52 07.08

Perussuomalaisten todennäköinen presidenttiehdokas Laura Huhtasaari lisäisi presidentin valtaoikeuksia.


Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja: Tammikuun presidentinvaaleissa saatetaan tehdä poliittista historiaa iltasanomat 20:14 06.08

Kertaakaan aiemmin presidenttikilpa ei ole lähtenyt käyntiin yhtä selvistä lähtökohdista, arvioi eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä STT:lle.


Halla-aho: Haastemies toimittaa selvityspyynnön puoluekonkari Raimo Vistbackalle iltalehti 17:37 04.08

Perussuomalaisten puoluehallitus ei päättänyt perjantaina yhdenkään jäsenen erottamisesta. Perussuomalaisten puoluehallitus pui perjantaina jäsenasioitaan. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi puoluehallituksen pyytäneen kolmelta henkilöltä selvitystä näiden julkisista lausunnoista puolueen eduskuntaryhmän hajoamisen jälkeen.


Jussi Halla-aho: "Tulijoita on noin kolme kertaa enemmän kuin lähtijöitä" iltalehti 17:25 04.08

Perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan eduskuntaryhmän hajoaminen ei ole johtanut jäsenkatoon. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi perjantaisessa tiedotustilaisuudessa, että puolueen eduskuntaryhmän hajoamisen jälkeen noin 150 henkilöä lähetti välittömästi eroilmoituksen. Ensiaallon jälkeen eroilmoituksia on Halla-ahon mukaan tullut parisataa lisää.


Näkökulma: Päivi Lipposen eläkekikkailu näyttää yhä rumemmalta - arvostettu valtiomies Paavo Lipponen mahdollisti tempun iltalehti 15:25 04.08

Päivi Lipposen tapaus saattaa hyvinkin olla viimeinen niitti kansanedustajien sopeutumiseläkkeelle, joka ei vastaa kansan oikeustajua, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Marko-Oskari Lehtonen. Kansanedustajien avokätinen sopeutumiseläkejärjestelmä on tulevan politiikan syksyn kuuma peruna numero yksi. Sopeutumiseläke ei ole ehkä niin tärkeä kuin maakuntamalli (keskustalle) tai valinnanvapaus (kokoomukselle), mutta kyse on periaatteesta ja esimerkin näyttämisestä. Eduskunnan entinen puhemies ja nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö kokeili esimerkin näyttämistä ja pisti eduskuntaryhmien puheenjohtajat allekirjoittamaan lakialoitteen, jolla kritisoitu sopeutumiseläke poistettiin kaikilta vuoden 2011 vaalien jälkeen valituilta kansanedustajilta (uusilta kansanedustajilta). Niinistö muisteli 2010-luvun alun tapahtumia ja totesi, että vanhojen kansanedustajien eläkkeistä oli turha edes keskustella.


Uutiset