SDP perui glögitilaisuuden - haluaa keskittyä alkoholilain käsittelyyn iltalehti 17:22 14.12

Juhlan teemaksi oli sovittu juhannustanssit. SDP tiedotti torstai-iltapäivällä peruvansa torstai-illalle sovitun jouluglögitilaisuuden. - Ryhmän kansanedustajat haluavat keskittyä tälle illalle tulleeseen alkoholilain käsittelyyn, SDP:n eduskuntaryhmän viestintäkoordinaattori Maarit Hirvensalo ilmoitti.


STT: Ei alkoholiveron korotusta ilman alkoholilain uudistusta iltalehti 19:47 10.12

Ei tule alkoholiveron korotusta ilman alkoholilain uudistusta, joka esimerkiksi toisi enintään 5,5 %:n vahvuiset oluet, siiderit ja long drink -juomat ruokakaupan hyllylle. Pääministeripuolue keskustan pää-äänenkannattajan Suomenmaa tänään julkaiseman STT:n jutun mukaan tilanne on se, että alkoholiveroihin kaavaillut korotukset peruuntuvat, mikäli eduskunta ei hyväksy alkoholiprosentin nostoa hallituksen linjaamaan 5,5 prosenttiin. - Nämä liittyvät yhteen. Eli ei tule veronkorotusta, ellei hallituksen esitys tällä 5,5:llä (prosenttirajalla) mene läpi, sanoo hallituspuolue sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Si-mon Elo Suomenmaan julkaisemassa STT:n jutussa.


SDP haluaa eduskuntaan keskustelua seksuaalisesta häirinnästä: ”Kansanedustajat eivät voi vaieta” iltalehti 03:19 25.11

SDP haluaa nostaa eduskunnan suureen saliin keskustelun seksuaalisesta häirinnästä. SDP:n eduskuntaryhmän mukaan tästä "yhteiskunnan polttavimmasta puheenaiheesta" tarvitaan parlamentaarinen keskustelu. - Kun koko Suomi puhuu asiasta, kansanedustajat ja eduskunta eivät voi vaieta. Siksi on aika, että seksuaalisesta häirinnästä ja sen kitkemisestä käydään parlamentaarinen keskustelu. Keskustelun jälkeen on johtopäätösten ja tekojen aika, aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja, kansanedustaja ja SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen sanoo. Kytenyt pitkään


Sipilä kiistää väitteet hankaluuksista sinisten eduskuntaryhmän kanssa EU-asioissa: ”Ei ole ollut vaikeuksia” iltasanomat 07:47 22.11

Pääministeri Juha Sipilä tyrmää väitteet, joiden mukaan siniset olisivat hidastaneet hallituksen EU-politiikkaa.


Poliisille kritiikkiä Kesärannan takakonttipaon tutkinnasta - ”Sieltä tuli kaikenlaisia vaatimuksia” iltalehti 05:50 21.11

Toinen toistaan asiantuntevammat ”oikeusviisaat” ohjeistivat ja moittivat poliisia takakonttipaon tutkinnassa. Näkyvimmin asiaan otti kantaa kokoomuksen eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteeri Otto Meri, joka nimellään, kuvallaan ja tittelillään kommentoi Demokraatin viikonvaihteen uutista pääministerin luota "salakuljetetun" henkilön saamasta seuraamuksesta. Kun lehti kertoi, että pääministerin luota toimittajien ohi takakontissa kuljetettu nykyisen sinisen eduskuntaryhmän valtiosihteeri Samuli Virtanen oli saanut poliisilta rangaistukseksi nuhteet, Meri moitti tutkinnanjohtajan ratkaisua:


Eduskunnassa kädenvääntö Sipilän hallituksen talouspolitiikasta - seuraa suorana kello 14 alkaen iltalehti 13:50 15.11

Oppositio haluaa vaihtoehtobudjeteillaan osoittaa, että hallituksen talouspolitiikalle on vaihtoehtoja. Eduskunnassa väitellään keskiviikkona Juha Sipilän (kesk) hallituksen talouspolitiikasta, ja nostetaan esiin opposition tarjoamia vaihtoehtoja. Sosialidemokraattisen, perussuomalaisen, vihreän, vasemmistoliiton, ruotsalaisen ja kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän varjobudjeteilla ei varsinaisesti muuteta hallituksen budjettiesitystä, mutta ne tuovat esiin vaihtoehtoja porvarihallituksen talouspolitiikalle.


Jukka Salmi otti punaisesta pullosta hengenvaarallisen kulauksen – lääkittiin sairaalassa pirtulla iltasanomat 22:54 14.11

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän ryhmäavustaja Jukka Salmi muistaa maanantaina tekemänsä erehdyksensä pitkään.


Kokoomuksessa ihmetellään pääministerin toimintaa hallituskriisin yhteydessä: ”Kesäteatterin aineksia” iltalehti 09:31 13.11

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen mukaan pääministeriä ymmärtää, jos haluaa ymmärtää. Pääministeri Juha Sipilän (kesk) toiminta kesän hallituskriisin sekä sen jälkipyykin hoitamisessa on herättänyt hämmästystä hallituskumppani kokoomuksen riveissä. Iltalehden haastattelema, asian herkkyyden vuoksi nimettömänä pysyttelevä kokoomuksen kansanedustaja kuvailee Sipilän ajatusta hallituksen erokirjeen toimittamisesta lentokoneella tasavallan presidentille ”turhaksi julkisuusnäytelmäksi”, jossa oli ”kesäteatterin aineksia”.


MT: Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja myöntää hallituksen työskentelyongelmat iltalehti 07:52 10.11

Kokoomuksen Kalle Jokinen toivoo keskustalle kannatusnostetta, koska se ”parantaisi hallituksen työskentelymahdollisuuksia”. haastattelussa kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen myöntää hallituksen työskentely- ja ilmapiiriongelmat, ja toivoo keskustalle kannatusnostetta, koska se "parantaisi hallituksen työskentelymahdollisuuksia". Yli puoleen väliin ehtineen hallitustaipaleen aikana kokoomus on vienyt selvän paalupaikan kannatusmittauksissa, mutta keskustan suosio on romahtanut. Lisäksi keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä kärsii henkilökohtaisista imago-ongelmista.


Kielikiistaan kompromissiratkaisu Pohjoismaiden neuvostossa - Simon Elo tyrmäsi ensin, myöntyi sitten iltalehti 13:43 02.11

Laura Huhtasaari ja Juho Eerola kannattivat kompromissiesitystä. Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo ilmaisi Pohjoismaiden neuvostossa pettymyksensä neuvoston puheenjohtajiston kompromissiesitykseen, joka parantaa suomen ja islannin kielen asemaa, mutta ei tee niistä neuvoston virallisia kieliä. - Halutaanko hyvää asiaa jarruttaa poliittisista syistä? Elo kysyi ja vaati asiasta äänestystä.


Halla-aho vinoilee Simon Elolle Facebookissa - ”Laitan vain tämän tähän, kun se on niin hauska” iltalehti 15:21 31.10

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vinoilee Facebook-kirjoituksessaan Sinisen tulevaisuuden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Simon Elon takinkäännöstä suhteessa ruotsidemokraatteihin. PS ja siniset ovat riidelleet Pohjoismaiden neuvoston valtuuskuntapaikoista. Neuvosto on parhaillaan koolla Helsingissä. Elo sanoi Yle Uutisille eilen, että siniset eivät halua Pohjoismaiden neuvostossa kuulua samaan ryhmään ruotsidemokraattien kanssa. Elon mukaan ruotsidemokraatit on maahanmuuttovastainen puolue, jonka juuret ovat Ruotsin natsiliikkeessä. Hallo-aho oli löytänyt Facebook-sivulleen Simon Elon arvion ruotsidemokraateista marraskuulta 2009. Elo kirjoitti tuolloin omalla Facebook-sivullaan, että ”ruotsidemokraatit ei ole maahanmuuttajavastainen tai ääripuolue, vaan maahanmuuttopolitiikkaan asiallisesti kritisoiva kansalliskonservatiivinen ja EU-kriittinen puolue.”


Harakka nokittaa ministeriötä takaisin: Tehokas katuminen palaa vakuutteluista huolimatta iltalehti 22:06 26.10

SDP:n eduskuntaryhmän verovastaavan Timo Harakan mukaan veronkiertäjien ”tehokkaan katumisen” palkitsemista esitetään, vaikka ministeriä toista väittää. SDP:n kansanedustaja ja eduskuntaryhmän verovastaava Timo Harakka nosti tänään eduskunnan kyselytunnilla esiin, että hallitus on verotuksen toimittamista koskevassa lakiehdotuksessaan tuomassa jälleen takaisin niin kutsuttua tehokasta katumista. Valtiovarainministeriö kiisti tulkinnan ja kertoi omassa tiedotteessaan, että ”tehokas katuminen ei ole palaamassa”.


SDP iski hallituksen kimppuun: ”Hallitus armahtamassa jälleen veronkiertäjiä” iltalehti 18:22 26.10

Pääoppositiopuolue SDP hyökkäsi hallituksen esityksen kimppuun torstaina eduskunnan kyselytunnilla. SDP:n kansanedustajan ja eduskuntaryhmän verovastaavan Timo Harakan mukaan hallitus on ujuttamassa jälleen läpi helpotusta veronkiertäjille. - Kaksi vuotta sitten Juha Sipilän hallitus esitti niin kutsuttua veronkiertäjien armahduslakia. Esitys vedettiin kuitenkin takaisin, kun kävi ilmi, että varakkaille talousrikollisille räätälöity armahdus olisi loukannut perustuslain yhdenvertaisuusperiaatetta.


Simon Elo tylytti Sebastian Tynkkystä kirjamessuilla: ”Jos Tynkkystä vastaan jotakin tukee, niin ei se vielä ole meriitti” iltalehti 17:13 26.10

Helsingin kirjamessuilla kuultiin pikku naljailua, kun PS:n varapuheenjohtaja Juho Eerola ja sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kohtasivat tänään messujen kirjakeskustelussa. Kirjamessujen kohtaaminen liittyi toimittaja Lauri Nurmen kirjoittaman kirjan Perussuomalaisten hajoamisen historia -kirjan yleisöjulkistukseen. Keskustelun puheenjohtaja, Lännen Median päätoimittaja Matti Posio, joka Lännen Mediassa toimii Nurmen esimiehenä, pohdiskeli tilaisuuden alussa, miten hyvin Eerola ja Elo mahtavat mahtua saman pöydän ääreen. Eerola kuittasi epäilyt omalta osaltaan turhiksi viittaamalla keskustelutilaisuuden istumajärjestykseen. Eerola huomautti kieli poskessa, että Posio ja Nurmi - esimies ja alainen - istuvat äärimmäisinä ja hän sekä Elo keskellä vieretysten.


SDP iskee hallituksen kimppuun: ”Hallitus armahtamassa jälleen veronkiertäjiä” iltalehti 15:54 26.10

Pääoppositiopuolue SDP hyökkää hallituksen esityksen kimppuun eduskunnan kyselytunnilla. SDP:n kansanedustajan ja eduskuntaryhmän verovastaavan Timo Harakan mukaan hallitus on ujuttamassa jälleen läpi helpotusta veronkiertäjille. - Kaksi vuotta sitten Juha Sipilän hallitus esitti niin kutsuttua veronkiertäjien armahduslakia. Esitys vedettiin kuitenkin takaisin, kun kävi ilmi, että varakkaille talousrikollisille räätälöity armahdus olisi loukannut perustuslain yhdenvertaisuusperiaatetta.


IL-TV:n live: PS:n Juho Eerola ja sinisten Simon Elo kohtaavat Helsingin Kirjamessuilla kello 12 iltalehti 11:48 26.10

Jussi Halla-ahon valitseminen perussuomalaisten puheenjohtajaksi hajotti PS:n kesäkuussa eduskuntaryhmän kahtia. PS:n varapuheenjohtaja Juho Eerola ja sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kohtaavat tänään Helsingin Kirjamessujen kirjakeskustelussa klo 12. IL-TV näyttää mittelön suorana lähetyksenä.


AL: Soinin valtiosihteeri piti Sipilän tarkasti ajan tasalla perussuomalaisten puoluekokouksen käänteistä iltalehti 22:01 24.10

Soinin valtiosihteerin virallinen rooli oli toimia perussuomalaisten eduskuntaryhmän valtiosihteerinä, mutta varsinaisesti hänen tehtävänsä oli raportoida hallitusneuvottelujen edistymisestä. Ulkoministeri Timo Soinin (sin) valtiosihteeri Samuli Virtanen kertoi Aamulehdelle, että pääministeri Juha Sipilä (kesk) pidettiin tiiviisti ajan tasalla perussuomalaisten kesäisen puoluekokouksen käänteistä. Aamulehden politiikan toimittajan Lauri Nurmen tiistaina julkaistussa kirjassa Virtanen nimetään perussuomalaisista irtautuneen ryhmän ja pääministerin väliseksi yhteyshenkilöksi.


Uutuuskirja perussuomalaisten hajoamisesta - Kirjailija Lännen Medialle: "Asiaan oli hallituksen sisällä valmistauduttu hyvissä ajoin" iltalehti 06:59 24.10

Perussuomalaisten hajoamisesta kirjoittanut politiikantoimittaja kertoo Lännen Median haastattelussa, ettei hajoaminen ollut yllätys. Lännen Median toimittaja Lauri Nurmi on haastatellut tänään julkaistavaan kirjaansa Perussuomalaisten hajoamisen historia (Into Kustannus) kymmeniä tapahtumiin osallistuneita poliitikkoja, joista osa on antanut haastattelunsa nimettöminä. Haastateltujen joukossa on monia perussuomalaisten ja sinisten keskeisiä jäseniä. Nurmi ennakoi puolueen hajoamista jo viikkoa ennen puoluekokousta 2. kesäkuuta kirjoittamassaan Lännen Median uutisessa. Siinä kerrottiin hallituksen sisäisistä keskusteluista, joissa oli esitetty, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaa oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaa hallituksessa.


Uutiset