Antero Vartia: ”Näiden arvokkaiden oivallusten vuoksi minun on jätettävä seuraavat eduskuntavaalit väliin” uusisuomi 16:21 13.10

Vihreiden kansanedustaja Antero Vartia ei asetu ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa. Hän kertoo aikovansa keskittää aikansa ilmastonmuutoksen torjuntaan.


Löylystä irti päästänyt Antero Vartia jättää eduskunnan: "Tulen tarvitsemaan apuanne" MTV 16:04 13.10

Vihreiden kansanedustaja Antero Vartia aikoo jättää seuraavat eduskuntavaalit väliin.


Maahanmuutto kiihdytti kierroksia puheenjohtajien tentissä – PS:n linjaus sähköisti vasemmiston MTV 16:29 19.09

Turvapaikanhakijoita ja pakolaisia koskenut keskustelu herätti odotetusti tunteita Iltalehden eduskuntavaalitentissä.


Puheenjohtajat kommentoivat galluplukuja – Sipilä: "Minä naamallani poloisella olen selittelemässä kaikkien asioita koko ajan" MTV 15:40 19.09

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat osallistuvat parhaillaan Iltalehden eduskuntavaalitenttiin.


Vihreät vajoaa, puheenjohtaja vaikenee: Touko Aalto pakeni mediaa eduskunnassa MTV 19:11 06.09

Vihreiden kannatusluvut laskevat tasaisesti ja eduskuntavaalit lähestyvät. Tilanne huolestuttaa monia vihreitä, mutta puheenjohtaja Touko Aalto ei tänään suostunut kommentoimaan sen paremmin kannatuslukuja kuin itseensä kohdistunutta arvosteluakaan.


Pöllöraati ennakoi likaista eduskuntavaalitaistelua, retoriikka kovenee entisestään: "Termeistä sossu varmaan otetaan käyttöön, myös kommarit tulee" MTV 09:03 23.08

Pääministeri Juha Sipilä on joutunut arvostelun kohteeksi käytettyään vihervasemmisto-termiä. Huomenta Suomen Pöllöraadin mukaan pääministerin sanomiset ovat todennäköisesti vasta alkua. 


Vihreät haluaa Suomeenkin ”lentoveron” uusisuomi 15:21 22.08

Vihreät esittää Suomeen uutta lentoveroa. Puolue esitteli eduskuntavaalitavoitteitaan keskiviikkona Kouvolassa eduskuntaryhmän kesäkokouksessa. Vihreät haluaa tehdä eduskuntavaaleista ”ilmastovaalit”, sanoo puolueen puheenjohtaja Touko Aalto.


Kommentti: Tyyntä myrskyn edellä – puolueet ajavat nyt tykistöä asemiin iltasanomat 06:38 13.08

Ensi kevään eduskuntavaalit alkavat kuumentaa politiikan syksyä, kirjoittaa politiikan toimittaja Mika Lehto.


Ministeriltä erikoinen idea: Seuraavissa hallitusneuvotteluissa pitäisi käyttää tekoälyä uusisuomi 07:47 19.07

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) väläyttää mahdollisuutta käyttää tekoälyä apuna seuraavissa hallitusneuvotteluissa. Suomessa pidetään eduskuntavaalit ensi huhtikuussa.


Ministeriltä yllättävä idea: Seuraavissa hallitusneuvotteluissa pitäisi käyttää tekoälyä uusisuomi 07:47 19.07

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) väläyttää mahdollisuutta käyttää tekoälyä apuna seuraavissa hallitusneuvotteluissa. Suomessa pidetään eduskuntavaalit ensi huhtikuussa.


Tutkimus: Sipilän hallitus sitoi opposition yhteen – SDP suosituin hallitukseen uusisuomi 18:24 11.07

Uudet eduskuntavaalit järjestetään ensi keväänä, mutta suomalaisilla ei ole yhtä vahvoja suosikkeja hallituspuolueiksi kuin neljä vuotta sitten, ilmenee Kunnallisalan kehittämissäätiön tänään julkistamasta tutkimuksesta.


Kiirehdityt tiedustelulait jäivät soten jalkoihin – oikeusministeri esitti toiveen eduskunnalle iltasanomat 10:54 14.06

Tiedustelulakien kiireellisen menettelyn perustelut heikkenevät, mitä lähemmäs eduskuntavaalit tulevat.


HS-gallup: SDP:n asema kärjessä yhä vahvempi – ainoa puolue, jonka kannatus on yli 20 prosentissa MTV 05:31 14.06

SDP on Helsingin Sanomien tuoreen gallupin mukaan nyt ainoa puolue, jonka kannatus on yli 20 prosentissa. Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, puolue keräisi gallupin mukaan 21,6 prosenttia äänistä.


EK linjasi vaalitavoitteitaan: Irtisanomista helpotettava, perintö- ja lahjaveroa kevennettävä, ulkomaista työvoimaa koskevasta tarveharkinnasta luovuttava iltalehti 12:40 30.05

EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämies väläyttää työntekijöiden koeajan pidentämistä. EK linjasi keskiviikkona eduskuntavaalitavoitteensa, joita ovat muun muassa henkilöperusteisen irtisanomisen helpottaminen, ulkomaista työvoimaa koskevasta tarveharkinnasta luopuminen ja perintö- ja lahjaveron keventäminen vuoden 2011 tasolle. Pitkällä aikavälillä perintö- ja lahjaverosta tulisi työnantajajärjestön mukaan luopua kokonaan.


Kommentti: Kenestä syntipukki, jos Sipilän hallitus kaatuu? Kokoomuslaisten kannattaa miettiä vielä kerran MTV 11:36 28.05

Suomessa järjestetään kohtapuoliin vaalit, mutta vielä ei ole tietoa, ovatko ne maakunta- vai eduskuntavaalit. Kokoomuslaiset kansanedustajat ovat maalintekijän roolissa, mutta pallo voi lipsahtaa myös omaan maaliin, kirjoittaa MTV Uutisten politiikan päällikkö Jussi Kärki.


Pääkirjoitus: Kummat ensin, maakunta- vai eduskuntavaalit? iltasanomat 21:08 27.05

Sote- ja maakuntauudistusten kaatuminen tietäisi saman tien hallituksen kaatumista.


Halla-aho kritisoi SDP:n vaalilupauksia: "En pidä epärehellisyydestä" MTV 19:43 19.05

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mielestä maakunta- ja eduskuntavaalit pitäisi yhdistää, jotta äänestäjät saataisiin maakuntavaaleissa liikkeelle.


Petteri Orpolta tyly viesti Halla-aholle, perussuomalaisilla ei asiaa hallitukseen kokoomuksen kanssa - vielä kovemman raipan saa Antti Rinne iltalehti 19:29 16.05

SDP on tuoreimpien galluplukujen mukaan Suomen suosituin puolue yhdessä kokoomuksen kanssa. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kyseenalaistaa ILTV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa demarien edellytykset luoda hallituspohja. Katso videolta, miten Petteri Orpo kommentoi yhteistyömahdollisuuksia perussuomalaisten ja SDP:n kanssa. Nykyisen eduskunnan toimikausi lähenee loppuaan. Eduskuntavaalit ovat edessä ensi keväänä, ja oppositiopuolueiden puheissa on alkanut näkyä viitteitä selkeistäkin vaalilupauksista. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne närkästytti hallituspuolueet vappuna, kun lupasi puolueensa nostavan eläkkeiden vähimmäismäärää kategorisesti.


Näkökulma: Minna Helteestä tuli maalitaulu uusisuomi 13:22 07.05

Kuumaksi mennyt rakennusalan tilanne, sote-uudistuksen sekava tila ja lähestyvät eduskuntavaalit ovat luoneet jännitteisen poliittisen tilanteen, joka henkilöityy päivän keskustelussa valtakunnansovittelijan tehtävistä työnantajaleiriin siirtyvään Minna Helteeseen.


Entinen F1-kuski spekuloi ihmettelee Valtteri otteluita,

Uutiset