Sofi Oksanen ehdolla ”kirjallisuuden Nobel-palkinnon” saajaksi – edustaa merkittävien kirjailijoiden joukossa ainoana suomalaisena iltasanomat 17:01 18.07

Sofi Oksanen on saanut merkittävän kunnian olla ehdolla uuden kansainvälisen palkinnon saajaksi.


Elastiselta yllätyspaljastus Kesäterassi-ohjelmassa: "Minusta oli tulla Huuma-ohjelman juontaja" mtv 17:18 17.07

Räppäritähti Elastinen paljastaa olleensa ehdolla juontamaan vuonna 2005 MTV3:lla nähtyä Huuma-ohjelmaa.


Trump kertoi brexit-keskustelustaan kuningatar Elisabetin kanssa ja kehui Kim Jong-unia ”loistavaksi persoonaksi” iltasanomat 01:55 15.07

Donald Trump totesi Piers Morganin haastattelussa, että hän aikoo olla ehdolla seuraavissa presidentinvaaleissa.


Trump kertoi brexit-keskustelustaan kuningatar Elisabetin, 92, kanssa: ”Hän on niin terävä” iltasanomat 01:55 15.07

Donald Trump totesi Piers Morganin haastattelussa, että hän aikoo olla ehdolla seuraavissa presidentinvaaleissa.


Islannin MM-jalkapalloilijat saivat luvan seksiin – yhdellä ehdolla MTV 16:30 21.06

Venäjällä pelattavien jalkapallon MM-kisojen yhteydessä on puhuttanut seksi ja se, miten eri maiden pelaajat saavat sitä harrastaa. Islannin pelaajille heltisi lupa seksiin – yhdellä reunaehdolla, kertoo uutistoimisto Reuters.


Aleksander Barkov kolmas NHL-herrasmieskategoriassa – peräti seitsemän suomalaista sai ääniä MTV 07:50 21.06

Jääkiekkoliiga NHL:n palkintojenjakotilaisuudessa Florida Panthersin suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov oli ehdolla vuoden herrasmiespelaajaksi. Barkov jäi kuitenkin kolmanneksi, kun ruotsalaissensaatio voitti Lady Byng Memorial Trophyn.


Zimbabwen presidentinvaaleissa ennätykselliset 23 ehdokasta iltasanomat 05:18 15.06

Ehdolla on muun muassa Mugabea presidenttinä seurannut Mnangagwa.


Donald Trumpia imitoinut Hollywood-konkari Alec Baldwin: "Jos asettuisin ehdolle, minusta tulisi presidentti" mtv 20:05 13.06

Näyttelijätähti Alec Baldwin uskoo, että hänet äänestettäisiin USA:n presidentiksi, jos hän olisi ehdolla vuoden 2020 vaaleissa.


Häkkänen, Grahn-Laasonen ja Talvitie kokoomuksen varapuheenjohtajiksi iltasanomat 12:47 10.06

Ehdolla ollut varapuheenjohtaja Janne Sankelo jäi ulos uudesta puheenjohtajakolmikosta.


He ovat ehdolla keskustan uudeksi puoluesihteeriksi MTV 16:57 08.06

Keskustan puoluesihteeri vaihtuu Sotkamon puoluekokouksessa, sillä Jouni Ovaska luopuu tehtävästä.


Pikkuinen Siikalatvan lukio kolminkertaisti hakijamääränsä – ilmaiset kirjat, läppärit ja ajokortti koulun piikkiin vain yhdellä ehdolla iltasanomat 19:01 01.06

Oppilaskadosta kärsinyt Siikalatvan lukio Pohjois-Pohjanmaalla on kolminkertaistanut hakijamääränsä tänä vuonna.


Lasse Laatunen kolumnissaan: Valtakunnansovittelijan virka on nyt virallisesti auki - kaatuuko työmarkkinajärjestöjen nimitysvalta? iltalehti 09:52 30.05

Sovittelujärjestelmässä syntynyt sotku on työmarkkinajärjestöjen omaa käsialaa, kirjoittaa Lasse Laatunen. Valtakunnansovittelija Minna Helteen nimitys kesken virkakauden työnantajaleiriin Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajaksi viritti kiivaan julkisen keskustelun sovittelujärjestelmän puolueettomuudesta, uskottavuudesta ja asiaintilan korjaamistarpeesta. Tilannetta pahensivat huhut Helteen edeltäjän Teknologiateollisuudessa, Eeva-Liisa Inkeroisen ehdolla olosta valtakunnansovittelijaksi. Helle ja Inkeroinen olisivat vaihtaneet paikkaa. Tapahtumaketju on nyt oikeuskanslerin arvioitavana. Ketään henkilöä tai organisaatiota ei tässä vaiheessa pidä tutkimatta leimata, saati tuomita. Juoruilla on aina vain juorun arvo. Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat päätyneet esittämään seuraavaksi valtakunnansovittelijaksi Kirkon työmarkkinajohtajaa, kirkkoneuvos Vuokko Piekkalaa. Piekkala on ilmoittanut hakevansa virkaa. Muista mahdollisista hakijoista ei ole varmaa tietoa. Valtakunnansovittelijana toimii toistaiseksi varatuomari Jukka Ahtela, 65. Valtakunnansovittelijan nimittää hallitus työministerin esityksestä. Sovittelujärjestelmä on Työ- ja elinkeinoministeriön alainen. Työmarkkinajärjestöjen yksimielinen esitys on historiassa ollut vahva suositus. Nimittävä ministeri ei ole siitä poikennut. Juridisesti keskusjärjestösuositus on tulkittavissa viran yleisten kelpoisuusvaatimusten harkinnassa yhdeksi myönteiseksi kriteeriksi hakijan puolesta. Ministerin harkintaa se ei sido.


Napoli vaihtoi valmentajaa - haaviin tarttui supernimi Carlo Ancelotti isolla liksalla iltalehti 14:57 23.05

Carlo Ancelotti on Napolin uusi päävalmentaja. Arvostettu italialainen korvaa tehtävässä Maurizio Sarrin, joka johdatti Partenopein tällä kaudella Serie A:n toiseksi. Napoli kävi mestaruustaistossa tiukkaa kamppailua Juventuksen kanssa, mutta joutui lopulta toteamaan Vanhan rouvan neljä pistettä etevämmäksi. Bayern Müncheniä, Real Madridia, Paris Saint-Germainia, Chelseaa, Milania ja Juventusta aiemmin urallaan valmentanut Ancelotti oli lehtitietojen mukaan ehdolla myös Italian päävalmentajaksi, mutta se pesti meni Roberto Mancinille.


Ministeri Niinistö KSML:lle: ”Täytyy löytää motivaatio, jos aikoo vielä olla ehdolla valtakunnallisissa vaaleissa” iltalehti 13:12 21.05

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) sanoo Keskisuomalaiselle, että ”voisihan sitä kenties muutakin tehdä” kuin jatkaa politiikassa. Puolustusministeri Jussi Niinistö vihjailee haastattelussa, että jatko politiikassa ei ole varmaa. - Elämässä on muutakin kuin politiikkaa. Varsinkin nyt, kun olen saavuttanut käytännössä kaiken, mitä meikäläisen kaltainen, puolustuspolitiikasta kiinnostunut poliitikko voi ylipäänsä Suomessa saavuttaa. Täytyy löytää motivaatio, jos aikoo vielä olla ehdolla valtakunnallisissa vaaleissa.


Indiana Jones on täällä taas! Nelonen esittää kaikki elokuvat iltalehti 08:00 19.05

Ensimmäisenä katsellaan Kadonneen aarteen metsästäjät. Legendaarinen Steven Spielbergin ohjaus - ja George Lucasin tuottama - vuodelta 1981 käynnisti Indiana Jones -seikkailujen sarjan. Tänään se esitetään Nelosella. Kadonneen aarteen metsästäjät oli aikansa merkkitapaus, joka palkittiin jopa neljällä Oscarilla. Pääosanesittäjä Harrison Ford ei sellaista saanut: hän ei edes ollut ehdolla. Tulevina viikkoina Nelonen esittää myös muut Indiana Jones -elokuvat Tuomion temppeli (1984), Viimeinen ristiretki (1989) ja Kristallikallon valtakunta (2008). Ford tähdittää niitäkin, aivan kuten tekeillä olevaa, vuonna 2020 ensi-iltansa saavaa viidettä osaakin.


Lapsiperhearkea yksin pyörittävä Jaana Pelkonen eroaa Helsingin kaupunginhallituksesta ja pohtii jatkoaan kansanedustajana - ”Elämässä on oltava muutakin kuin työtä” iltalehti 20:05 17.05

Pelkonen ei ole päättänyt vielä, onko hän ehdolla eduskuntavaaleissa. Vuonna 2015 Pelkonen sai yli 15 000 ääntä. Helsingin Sanomat keskiviikkona, että kokoomuksen kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Jaana Pelkonen eroaa Helsingin kaupunginhallituksesta. Tilalle valitaan kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Daniel Sazonov. Viime vuonna lapsen saanut Pelkonen perustelee eroaan kaupunginhallituksesta perhesyillä - Pelkonen kertoi HS:lle asuvansa lentäjänä työskentelevän miehensä kanssa eri paikkakunnilla ja pyörittävänsä arkea yksin.


Kidutukseen liitetyn Haspelin valinta CIA:n johtoon vaikuttaa varmalta MTV 07:30 16.05

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n johtoon ehdolla oleva Gina Haspel vaikuttaa varmistaneen riittävän tuen valinnalleen.


Irakissa tänään ensimmäiset parlamenttivaalit Isisin kukistamisen jälkeen iltalehti 11:25 12.05

Paikkaa parlamentissa tavoittelee noin 7 000 ehdokasta. Irakissa äänestetään tänään ensimmäisissä parlamenttivaaleissa sen jälkeen, kun maan hallitus julisti voittaneensa terroristijärjestö Isisin viime vuonna. Vaaleissa on ehdolla noin 7 000 ehdokasta ja paikkoja jaossa 329. Vaalihuoneistot avautuivat kello neljältä aamulla paikallista aikaa ja sulkeutuvat kello kolmelta iltapäivällä.


Leijonien puolustaja Miro Heiskanen ja KHL:n maalitykki Eeli Tolvanen ovat ehdolla Euroopan parhaiksi iltasanomat 13:39 10.05

Riikka Välilä, Tomi Kallio ja Kai Suikkanen ovat myös mukana EHC:n palkintoäänestyksessä.


Laura Huhtasaaren gradun syynäys jatkuu - yliopisto valmis tekemään uuden selvityksen iltalehti 19:39 09.05

Svenska Yle kertoi tänään keskiviikkona, että Laura Huhtasaaren gradusta on kopioitu 30 prosenttia. Se on noin 20 prosenttiyksikköä enemmän kuin Jyväskylän yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan. Ruotsinkielinen Yle eli Svenska Yle kertoi tänään, että perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja presidentinvaaleissa ehdolla olleen Laura Huhtasaaren gradun materiaalista noin 30 prosenttia olisi ollut kopioitu yhdestä lähteestä. Jyväskylän yliopiston aiemman tutkimuksen mukaan kopioidun tekstin määrä olisi ollut vain noin kymmenen prosenttia. Uuden tiedon valossa Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen ilmoittaa Twitterissä, että Jyväskylän yliopisto kantaa vastuun tutkia Huhtasaaren gradua. Hämäläisen mukaan yliopisto aikoo tutustua esille tuotuun uuteen aineistoon ja etenee asiassa tutkimuseettisten ohjeistusten mukaisesti.


150000 euron voitto kajakkimies pelasti kärjessä kolme katsoneensa on tekemässä historiallista presidentti lupasi Putinille”

Uutiset