Kokenut vaalitutkija Sauli Niinistön romahtaneista luvuista: ”Hän on yhä ylivoimainen” uusisuomi 09:08 20.01

Tampereen yliopiston vaalitutkija Sami Borg ei yllättynyt tuoreesta Alma-tutkimuksesta, jonka mukaan jatkokaudelle ehdolla olevan presidentin Sauli Niinistön (valitsijayhdistys) kannatus on laskenut merkittäv


Kuinka hyvin tunnet Suomen presidentit? Testaa tietosi IL:n testillä iltalehti 09:06 20.01

Presidentinvaalien ensimmäinen vaalipäivä on 28. tammikuuta. Iltalehden testillä voit selvittää, tunnetko todella presidenttien ja presidentinvaalien historian. Suomi valitsee presidentin tammikuussa. Ehdolla ovat Sauli Niinistö (sit.), Tuula Haatainen (sd.), Pekka Haavisto (vihr.), Laura Huhtasaari (ps.), Merja Kyllönen (vas.), Nils Torvalds (r.), Matti Vanhanen (kesk.) ja Paavo Väyrynen (sit.). Mutta kuka oli Suomen ensimmäinen presidentti? Testaa tietosi presidenteistä ja presidentinvaaleista Iltalehden testillä. Presidenttivisa


Tuomas Enbuske IL-blogissaan: Trumpin valinta oli kamalaa, mutta Suomen presidentinvaalit vielä kamalampaa iltalehti 16:49 19.01

Mutta miksi kukaan haastaisi Niinistöä? Suomen presidentinvaaleissa on ehdolla kahdeksan lautakasasta koottua Matti Vanhasen kopiota, kirjoittaa Enbuske. Harva tietää, että ruotsalaisen Gösta Knutssonin klassikkolastenkirja Pekka Töpöhäntä kertoo oikeasti Suomen presidentinvaaleista. Kirjassa on ilkeä, lipevä ja narsistinen Monni, jota kaikki pelkäävät. Häntä mielistelevät kaksi perseennuolijakissaa, Pilli ja Pulla. Ne toistavat yhdestä suusta kaiken, mitä Monni sanoo ja kiusaavat niitä, joita on helppo kiusata eli Pekka Töpöhäntää. Monni-kissa on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Niinistö on sairaalloisen kiinnostunut imagostaan, hän nöyryyttää lähipiiriään, itkettää naisia ja soittelee vihaisia puheluita niille, jotka uskaltavat häntä kritisoida. Kekkonen kirjoitti myllykirjeitä, Niinistö taas ripustaa poliittisen myllynkiven vastustajiensa kaulaan ja upottaa nämä meren syvyyksiin. Kuten Monni-kissa, Niinistö osaa myös omaa etuaan tavoitellessaan mielistellä. Niinistö mielistelee kansaa. Näyttelee kesäteatteritasoisesti nöyrää, kuten Suomessa pitää.


Lauri Markkanen nappasi Vuoden läpimurto -palkinnon - veljenkin on haastava käsittää jatkuvia urotekoja iltalehti 20:03 18.01

Lauri Markkanen palkittiin Urheilugaalassa. Vuoden läpimurto -palkinnon voitti odotetusti Lauri Markkanen. Ehdolla olivat lisäksi Eero Hirvonen ja Esapekka Lappi, kovia tekijöitä hekin, mutta aika vaikea on ohittaa NBA-debyyttikaudellaan ennätystason tulosta takovaa Markkasta.


Huippukautta pelaava Henrik Borgström ehdolla Hobey Baker Awardin saajaksi jatkoaika.com 13:17 17.01

20-vuotias suomalaishyökkääjä Henrik Borgström on asetettu ehdolla Hobey Baker Awardiin. Palkinto jaetaan pelaajalle, joka parhaiten osoittaa erinomaista taitoa pelin kaikilla osa-alueilla.


Väyrysen raju purkaus - ”Olisi pitänyt tehdä niin, kuin minä silloin sanoin” iltalehti 19:09 16.01

Paavo Väyrynen aloittaa pitkän luennon, kun iltalehti kysyy, mistä hänen mainitsemistaan Sauli Niinistön kannalta epäedullisista asioista Suomen media vaikenee. Valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen lausui kilpakumppaninsa, istuvan presidentin Sauli Niinistön nimen 26 kertaa Ylen vaalitentissä. Lienee turha lisätä, että sävy oli äärimmäisen kriittinen. 71-vuotias Väyrynen on nyt neljättä kertaa ehdolla presidentiksi. Aikaisemmat yritykset olivat 1988, 1994 ja 2012.


Onko tässä yksi kevään suurista trendeistä? - Angelina Jolien asuvalinta yllättää ja ihastuttaa iltalehti 19:58 13.01

Angelina Jolie on pukeutunut viime aikoina toistuvasti höyhenin koristeltuihin asuihin. Näyttelijä Angelina Jolien asuvalinta Critics Choice Awards -palkintogaalassa on saanut osakseen ylistäviä kommentteja. Jolien ohjaama elokuva First They Killed My Father oli tapahtumassa ehdolla parhaaksi ulkomaiseksi elokuvaksi. Ohjaaja asteli punaiselle matolle yhdessä kirjailija ja aktivisti Loung Ungin kanssa.


Räikkönen muistelee koskettavaa fanitapaamistaan: "Muistatteko päivän?" MTV 12:19 13.01

Kimi Räikkösen ja pienen Ferrari-fanin koskettava tapaaminen on ehdolla käynnissä olevassa äänestyksessä, jossa valitaan vuoden paras urheiluhetki vuotuisessa Laureus-gaalassa.


Tämä nelikko kääntää päät — vaaleat Salatut elämät -kaunottaret juhlivat viimeisen päälle tyylikkäinä iltalehti 09:03 13.01

Monika Lindeman, Irina Vartia, Tiia Elg ja Nora Rinne säteilivät Venla-gaalassa, vaikka voittoa ei tullutkaan. Salatut elämät oli Kultainen Venla -gaalassa ehdolla Vuoden ohjelmaksi. Sarja jäi kuitenkin ilman palkintoa. Salatut elämät -näyttelijät Monika Lindeman, Irina Vartia, Tiia Elg ja Nora Rinne vakuuttivat, että pettymys ei heitä vaivaa. Iloiset naiset aikoivat suunnata gaalaporukan yhteisille illallisille ja aikoivat miettiä sen jälkeen, jatkavatko vielä iltaa.


Erika Vikman juhli avonaisessa violetissa iltapuvussa: Osti asun Thaimaasta lomaillessaan Dannyn kanssa iltalehti 00:38 13.01

Erika Vikman kertoi saaneensa positiivisen palautteen ryöpyn sen jälkeen, kun esiintyi Dannyn kanssa Yökylässä Maria Veitola - ohjelmassa. Laulaja Erika Vikman nähtiin viime vuoden aikana televisiossa sekä Iholla-sarjassa että Tähdet, tähdet -musiikkiohjelmassa. Molemmat tv-tuotannot olivat ehdolla Kultainen Venla -gaalassa, mutta jäivät ilman palkintoa. Vikmanilla oli gaalassa yllään kimaltava violetti iltapuku, jossa oli rinnan kohdalla näyttävä aukko ja korkea halkio, joka paljasti Erikan verkkosukkahousut.


Kultainen Venla -gaalan takahuoneessa nähtiin erikoinen tunteenpurkaus iltalehti 21:59 12.01

Parhaan ohjaajan pystin voittanut ohjaaja Leea Klemola harmistui, kun näyttelijä Mikko Roihalta meni voitto sivu suun. Ohjaaja Leea Klemola sai parhaan ohjaajan Kultaisen Venlan tv-sarjasta Myrskyn jälkeen. Voiton jälkeen hän saapui median eteen kuvattavaksi. Hän jäi toimittajia täynnä olevaan takahuoneeseen seuraamaan, kun parhaan miespääosan voittaja paljastettiin. Ehdolla olivat Mikko Leppilampi (Downshiftaajat), Mikko Rouha (Myrskyn jälkeen) ja Eero Ritala (Onnela). Kun voitto meni Ritalalle, Klemolan reaktio oli voimakas. - Voi v*ttu, voi v*ttu, hän huudahti kovaan ääneen.


Ensimmäistä kertaa ehdolla oleva Mikko Leppilampi ja Antti Luusuaniemi pistivät lekkeriksi Venla-gaalan punaisella matolla iltalehti 19:46 12.01

Mikko Leppilampi on urallaan ensimmäistä kertaa ehdolla Venla-gaalassa. Mikko Leppilampi on ehdolla parhaaksi miesnäyttelijäksi. Ehdokkuus tuli Downshiftaajien toiselta tuotantokaudelta. Leppilampi innostui hassuttelemaan Kansallisoopperassa järjestettävässä Kultainen Venla -gaalassa yhdessä Antti Luusuaniemen kanssa, kun he irvistelivät kameroiden edessä.


Presidentti Niinistö otti vihdoin kantaa aktiivimalliin – kannattaa yhdellä ehdolla iltasanomat 13:21 10.01

Kyllönen kritisoi mallia esimerkiksi alueellisesta eriarvoisuudesta.


Ruotsalaisella ohjaajalla erikoinen krapulaherätys Golden Globen jälkeen: ”Kuulin seurustelevani Angelina Jolien kanssa” iltalehti 19:13 09.01

Ruben Östlundin kerrotaan seurustelevan Angelina Jolien kanssa. Krapulaherätyksiä on jos jonkinlaisia, mutta ruotsalaisen Ruben Östlundin päivä alkoi todella erikoisesti. Tosin ei aamua edeltänyt yö ja iltakaan ihan tavallisia olleet, Östlund kun oli Golden Globe -gaalassa. Hänen elokuvansa The Square oli ehdolla parhaan ulkomaalaisen elokuvan kategoriassa, mutta jäi ilman voittoa.


Hugh Jackman oli Golden Globe -gaalassa huono häviäjä: ”Ei voinut peittää pettymystään” iltalehti 21:10 08.01

Hugh Jackmanin pettyneet ilmeet palkinnon mentyä sivu suun herättivät nopeasti huomiota sosiaalisessa mediassa. Näyttelijä Hugh Jackman oli sunnuntaina järjestetyssä Golden Globe -gaalassa ehdolla parhaaksi näyttelijäksi musikaalien ja komedioiden sarjassa. Palkinto ei kuitenkaan mennyt hänelle, vaan James Francolle.


Reijo Jylhä vannottaa sadan prosentin varmuudella, ettei jatka hiihtomaajoukkueen ruorissa iltalehti 09:31 08.01

Hiihdon uudeksi päävalmentajaksi on ehdolla kuusi hakijaa. Iltalehden asiantuntija Toni Roponen arveli aiemmin tällä kaudella, että Reijo Jylhä saattaa pyörtää päätöksensä ja jatkaa hiihdon päävalmentajana. Roposen visio sai lisää tuulta purjeisiin, kun kärkiehdokkaat Roponen itse, Olli Ohtonen, Jarmo Riski ja Jarmo Punkkinen eivät hakeneet Jylhän seuraajaksi.


92-vuotias ehdolla Malesian pääministeriksi MTV 09:18 08.01

Malesian opposition yhteenliittymä on nimennyt maan entisen johtajan Mahathir Mohamadin pääministeriehdokkaakseen maassa myöhemmin tänä vuonna pidettäviin parlamenttivaaleihin.


Korkeimmalta oikeudelta uusi torjunta – Navalnyi jatkaa kamppailua päästäkseen ehdolle presidentinvaaleihin iltasanomat 15:12 06.01

Venäjän korkein oikeus hylkäsi lauantaina oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin valituksen, jolla hän yritti kumota keskusvaalilautakunnan päätöksen estää häntä olemasta ehdolla maaliskuun presidentinvaaleissa.


Ketkä ovat kaksi ”mystistä” hakijaa hiihdon päävalmentajaksi? ”On henkilöitä, jotka eivät halua nimeään julki” iltalehti 07:14 06.01

Neljä kuudesta hiihdon päävalmentajan paikan hakijasta on selvillä. Uusi luotsi julkistetaan maaliskuun alussa. Hiihdon päävalmentajaksi on ehdolla kuusi henkilöä. Heistä maajoukkueen nykyinen huoltopäällikkö ja Krista Pärmäkosken valmentaja Matti Haavisto, Kiinan maajoukkueen ex-luotsi Mikko Virtanen ja USA:n ampumahiihtomaajoukkueen valmentaja Jonne Kähkönen ovat kertoneet julkisesti olevansa haussa mukana.


Nainen halusi kiekkoilijan kanssa treffeille: some toteutti toiveen - ”En ole maailman paras deittailija” iltalehti 13:38 05.01

Nuori kiekkotähti Lias Andersson pääsee - tai joutuu - treffeille. 19-vuotias Andersson viestitteli uudenvuodenaattona Elin Odhin, 20, kanssa. Odh halusi päästä kiekkotähden kanssa deiteille, mutta Andersson suostui vain yhdellä ehdolla: treffit järjestetään, jos idea saa vähintään 5000 jakoa Odhin Twitter-tilillä. Nainen nappasi kuvakaappauksen viestittelystä ja löi sen julki tilillään.


Uutiset