Rinne oikoo lausuntoaan synnytystalkoista: Vaadimme yhteiskunnallista perhestrategiaa iltalehti 11:37 24.08

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne aiheutti keskiviikkona kohua lausunnollaan ”synnytystalkoista”. Rinne kertoo puheensa liittyneen yhteiskunnalliseen perhestrategiaan. - Koko puheeni liittyi perhepolitiikkaan. Taustalla oli ajatus siitä, että meillä on tarvetta parantaa yksinäisten perheiden, ja perhekäsityksen laajasti ottaen myös isovanhemmat mukaan lukien, tilaa. Sen tilannetta on pakko parantaa, koska nämä ihmiset joutuvat kärsimään, Rinne pohtii.


Yle: Poliisihallitus harkitsee poliiseille oikeutta kantaa asetta työmatkoilla – poliisijärjestö tyrmistyi iltasanomat 11:37 24.08

Poliisihallituksessa harkitun uudistuksen pelätään aiheuttavan epäselvyyksiä.


Kaksi Turun puukotusten uhria edelleen tehohoidossa – tila vakaa iltasanomat 11:36 24.08

Turussa viime perjantaina tapahtuneessa sarjapuukotuksessa vammoja saaneista henkilöistä kaksi on edelleen tehohoidossa.


Yli tuhat kuollut Etelä-Aasian tulvissa iltalehti 11:36 24.08

Etelä-Aasiassa on koettu kahden viime viikon aikana alueen pahimmat monsuunisateet vuosiin. Etelä-Aasiaa koetelleiden tulvien kuolonuhrien määrä on ylittänyt tuhannen rajan. Viranomaiset kertoivat, että Intiassa, Bangladeshissa ja Nepalissa oli löydetty torstaihin mennessä yhteensä 1  009 henkensä tulvissa ja maanvyörymissä menettänyttä. Etelä-Aasiassa on koettu kahden viime viikon aikana alueen pahimmat monsuunisateet vuosiin.


Näkökulma: Antti Rinteen mollaus kertoo, että SDP:ssä on alkanut puheenjohtajapeli iltalehti 11:35 24.08

Ei olisi ensimmäinen kerta, kun toverit tökkivät istuvaa puheenjohtajaa julkisesti päästäkseen hänestä eroon, kirjoittaa Iltalehden Mika Koskinen. Sanoiko SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne Kouvolassa keskiviikkona 23.8. jotain sellaista, jota hänen ei olisi pitänyt sanoa? Sanoiko Rinne jotain sellaista, mikä ei ole totta?


Vakio Grand Prix: Ykköstykkeinä Chelsea, IFK Mariehamn ja Espanyol! iltasanomat 11:07 24.08

Riville saadaan muutaman suosikin avulla ihan käyttökelpoinen runko. Tarjolla on myös pelin arvoa nostavia maukkaita ohipelejä suosikeista.


Paperittomien aseman parantaminen kuumentaa tunteita Helsingin perussuomalaisissa – ”Minusta on käsittämätöntä, että avataan tällainen Pandoran lipas” hs 11:06 24.08


Marokkolaiset osoittivat mieltään seksuaalista ahdistelua vastaan - teinit kuvasivat bussissa videon, jolla he koskettelevat itkevää naista iltalehti 11:05 24.08

Kuusi teiniä pidätettiin naisen seksuaalisesta ahdistelusta bussissa. - Emme ole peloissamme! Vapauttakaa julkinen tila! huusivat Casablancaan kokoontuneet mielenosoittajat. Mielenosoittajat kokoontuivat Marokon taloudellisessa pääkaupungissa osoittamaan mieltään naisiin kohdistuvaa seksuaalista ahdistelua vastaan.


Yli tuhat kuollut Etelä-Aasian tulvissa iltasanomat 11:04 24.08

Etelä-Aasiaa koetelleiden tulvien kuolonuhrien määrä on ylittänyt tuhannen rajan.


Islannin vesiltä löytyi natsien kulta-aarre - kiistaa omistuksesta iltalehti 11:02 24.08

Lastin arvon uskotaan olevan yli 100 miljoonaa euroa. Saksalainen rahtilaiva SS Minden oli lähtenyt Brasiliasta Rio de Janeirosta Saksaan 6. syyskuuta 1939. Toinen maailmansota oli syttynyt vain muutamaa päivää aikaisemmin. Mindenin lastina oli noin neljä tonnia kultaa, joka oli peräisin Banco Germanicosta, saksalaisen Dresdner Bankin tytäryhtiöstä.


He ovat Euroopan maiden rikkaimmat miljardöörit - joukossa myös Antti Herlin iltalehti 11:01 24.08

Monet miljardöörit ovat kaikille tuttujen yritysten toimitusjohtajia ja mittavien omaisuuksien perijöitä. -sivusto on listannut rikkaimmat miljardöörit 17 Euroopan maassa. Jokaisesta maasta on listassa vain yksi miljardööri. Ne maat, joissa ei ole yhtäkään miljardööriä, ei ole listassa. Joukossa on myös Suomen rikkain ihminen Kone Oyj:n hallituksen puheenjohtaja ja entinen pääjohtaja Antti Herlin.


Ruotsalaisasiantuntija laukoi suorat sanat Therese Johaugin kyyneleistä julkisuudessa - vaatii Norjalta rajuja toimia iltalehti 10:49 24.08

Therese Johaug oli tunteikkaassa tilassa puhuessaan medialle tiistaina. Hän oli juuri saanut tietää joutuvansa jättämään väliin ensi talven olympialaiset koventuneen dopingrangaistuksen takia. Johaugin viime syksynä antamasta testinäytteestä löytyi anabolista steroidia klostebolia ja selitti kertoi aineen kulkeutuneen elimistöönsä huulivoiteesta. Hiihtäjä ja Norjan hiihtoliitto yrittivät vierittää syyn maajoukkuelääkäri Fredrik Bendiksenin niskoille.


Palta: Suomen kasvukausi jää lyhyeksi iltalehti 10:40 24.08

Palta arvioi, että Suomi ei onnistu kuittaamaan kilpailukykyvelkaansa tämän nousukauden aikana. Talouden kasvukausi jää Suomessa lyhyeksi, varoittaa Palvelualojen työnantajat Palta. Pääekonomisti Matti Paavonen sanoo, että Suomen taloudessa eletään vielä kasvun huumaa, vaikka maailmantalouden noususuhdanne on ehtinyt loppupuolelle. Paltan mukaan kansainväliset noususuhdanteet kestävät tyypillisesti 2-10 vuotta ja nykyinen kasvu on jatkunut jo kahdeksan vuotta.


Upeassa kunnossa oleva urheilutähti tuo esiin kuvien huijausvoiman - vatsalihakset vaihtuivat mahaksi: "15 minuuttia myöhemmin" iltalehti 10:37 24.08

Yhdysvaltalainen Jennifer Smith, 31, näyttää, ettei hurjinkaan lihaskimppu ole aina pelkkää vatsalihasta. Kuvakulmalla on väliä. Smith on osallistunut urallaan viidesti voimailulajin suureen Crossfit Games -turnaukseen ja noussut jo alalla sometähdeksi. Elokuun puolenvälin Instagram-päivitys on kerännyt yli 12 000 tykkäystä, ja syystä. Crossfitin eetokseen kuuluu sopusuhtaisesti voimakkaan vartalon tavoittelu. Smithin tili pursuaa näyttäviä vartalokuvia, joissa hänen viritetyt lihaksensa ovat pääosassa. Smith kuitenkin tuo esiin, miten sosiaalisessa mediassa voi höynäyttää katsojia kuvakulmavalinnoilla.


Pitkäveto: Veikkaus yliarvottaa Siilinjärveä – Kankaanpää peleihin! iltasanomat 10:33 24.08

Supepesiksen karsinnoista löytyy päivän ykköstykki...


Hollannissa peruttiin konsertti terroriuhan takia - kaksi pidätetty iltalehti 10:32 24.08

Poliisi kertoi pidättäneensä pakettiauton kuljettajan. Hollannissa on pidätetty kaksi henkilöä liittyen terroriuhkaan, jonka vuoksi peruutettiin rock-konsertti Rotterdamissa keskiviikkoiltana. Paikallinen pormestari kertoi, että konserttialueen läheltä löytyi Espanjaan rekisteröity pakettiauto, jossa oli kaasupulloja. Poliisi vahvisti tiedot ja kertoi pidättäneensä pakettiauton kuljettajan. Poliisi otti yöllä kiinni tapaukseen liittyen myös toisen henkilön, uutisoi Hollannin yleisradio NOS Ruotsin uutistoimisto TT:n mukaan.


Tylsistä Youtube-videoista syntyi tylsä laulusarja – edes esitys ei pelastanut hs 10:14 24.08


IL listasi 8 asiaa: Nämä ovat turvapaikanhakujärjestelmän ongelmakohdat iltalehti 10:11 24.08

Iltalehti listasi ongelmia, joita nykyisessä turvapaikanhakujärjestelmässä on havaittu. Minkä tahansa maan kansalainen voi hakea turvaa Suomesta. Taustalla on YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus, jonka mukaan jokaisella kotimaassaan vainon kohteeksi joutuneella on oikeus hakea ja saada kansainvälistä suojelua toisessa maassa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei turvapaikkaa hakevaa ihmistä voida poistaa maasta ennen kuin hänen oikeutensa saada suojelua on tutkittu.


Superpesis: Onko Siilinjärvestä tai Pöytyästä haastajaksi karsinnoissa? iltasanomat 10:02 24.08

Torstaina alkavat karsinnat. Paljon pitää tapahtua, jotta altavastaajat venyisivät kolmeen voittoon Superpesisjoukkueita vastaan.


Köyhän perheen pojasta tuli ylistetty Michelin-kokki – ”Olen tottunut käyttämään niitä raaka-aineita, mitä saatavilla on” hs 10:02 24.08


Uutiset