Pääkirjoitus: Saako Putin vaaleissa ”myrkkylisää”? iltasanomat 07:30 17.03

Sunnuntain vaalien suurin jännitysmomentti liittyy siihen, millä tavoin Sergei ja Julia Skripalin myrkyttäminen heijastuu ilmapiiriin Venäjän äänestyspaikoilla.


Tyly tappio – Jokereilla ei ollut jakoa Moskovassa uusisuomi 21:34 16.03

Punaisen armeijan keskusurheiluseura Moskovan TsSKA aloitti jääkiekon KHL:n pudotuspelisarjan Jokereita vastaan suvereenilla 4-0 -voitolla. TsSKA dominoi peliä selvästi, eikä Jokerit päässyt parhaalle tasolleen.


Jokerit jäi jyrän alle Moskovassa - armeijan joukkue ei antanut mitään mahdollisuuksia iltalehti 20:44 16.03

Jokereiden toisen playoff-kierroksen avaus Moskovassa oli surkea. ZSKA voitti 4-0. ZSKA otti pelin heti haltuunsa ja jyräsi koneen lailla. Kellossa oli vain 2.03, kun Mika Niemi hävisi oman pään aloituksen, mistä Greg Scott laukoi 1-0-maalin. Se oli nihkeä yhteenpaluu viime syksyn huimalle nelosketjulle Antti Pihlström-Niemi-Marko Anttila. Pihlström oli käsivamman vuoksi kuukausia sivussa.


Ruotuväki: Riku Rantala vaikenee sotilastaustastaan ulkomailla - joutui kiipeliin kauluksensa vuoksi: ”Passi oli ilmeisesti väärä paikka säilyttää kotiutumiskuvaa” iltalehti 17:00 16.03

Ruotuväki kertoo, että yliluutnantti Riku Rantalalle on kertynyt jo yli 50 kertausharjoituspäivää armeija-aikojen jälkeen. Madventuresin Riku ja Tunna jakavat matkavinkkinsä opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille. Madventures-konseptista tuttu Riku Rantala, 43, kertoo sotilastaustastaan -lehdessä. Hän haki 19-vuotiaana Helsingissä asuessaan vapaaehtoisesti palvelukseen Sodankylään, päästäkseen kasarmilla lorvimisen sijaan metsään. Hän päätyi sissikomppaniaan. Sieltä hän päätyi aliupseerikoulun kautta Haminaan reserviupseerikouluun ja lopulta tiedustelu-upseerikurssille. Hän kävi myös vuoden kadettikoulua, mutta huomasi, ettei sotilasura ollut häntä varten.


Yhdysvaltain sotilashelikopteri syöksyi maahan Irakissa - kyydissä seitsemän ihmistä iltalehti 01:37 16.03

Viranomaiset tutkivat tapahtuneen syytä, kuolonuhrit todennäköisiä. Sotilaita kuljettanut Yhdysvaltain armeijan helikopteri on syöksynyt maahan Länsi-Irakissa, maan puolustusvoimat tiedottivat torstaina uutistoimisto Reutersin mukaan. Aluksen uskotaan olevan HH-60 -helikopteri. Maahansyöksy tapahtui lähellä al-Qaimin kaupunkia Anbarin provinssissa, lähellä Syyrian rajaa.


Kuusi kuoli armeijan helikopterin syöksyttyä maahan Senegalissa iltalehti 08:25 15.03

Neljätoista ihmistä loukkaantui keskiviikkoiltana tapahtuneessa turmassa. Kuusi ihmistä kuoli ja 14 loukkaantui Senegalin armeijan helikopterin syöksyttyä maahan myöhään keskiviikkona, kertoi maan hallitus lausunnossaan. Helikopteri putosi mangrovemetsään Missirahissa Senegalin eteläosassa. Kopterissa oli 20 ihmistä neljä miehistön jäsentä mukaan luettuina.


Helsinki haluaa uudistaa ruoka-avun ja poistaa leipäjonot - Heikki Hursti: ”Kaupunki haluaa köyhät pois näkyvistä” iltalehti 07:53 15.03

Heikki Hursti ei luota Helsingin kaupungin ja Helsingin Diakonissalaitoksen suunnitelmaan uudistaa ruokajakelu osallistavaksi, vaan pelkää ihmisten jäävän vaille apua. Kaduilla pitkinä luikertavat leipäjonot ovat lähitulevaisuudessa historiaa, jos Helsingin kaupungin ja Helsingin Diakonissalaitoksen järjestämän työpajan suunnitelmat toteutuvat. Suunnitelmissa ovat olleet mukana mm. Ruoka-apu Yhdistysten Liitto, Samaria, Pelastusarmeija ja Vantaan kaupungin Yhteinen pöytä. Niiden tavoitteena on jakaa hävikkiruokaa eri tavalla kuin tähän asti ja samalla lisätä ruoka-avun saajien osallisuutta erilaisissa yhteisöissä, kertoo Helsingin Diakonissalaitoksen diakoniajohtaja Matti Helin. - Ajatuksena on pyrkiä rakentamaan yhteisöjä, joita ihmiset itse perustavat tai joihin he haluavat liittyä vapaasta tahdostaan, Helin sanoo.


Armeijan helikopteri syöksyi maahan Senegalissa – useita kuoli iltasanomat 04:47 15.03

Läntisessä Afrikassa sijaitsevassa Senegalissa ainakin kuusi ihmistä kuoli ja useita loukkaantui, kun armeijan helikopteri syöksyi maahan keskiviikkona, kertoi maan hallitus.


Järjestö: Syyrian armeija valtasi osia tärkeästä kaupungista Itä-Ghoutassa iltalehti 01:42 15.03

Syyrian armeija on keskiviikkona vallannut osia keskeisestä Hammuriyehin kaupungista Itä-Ghoutassa, kertoo Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Right -järjestö. Järjestön mukaan armeija hyökkäsi kaupunkiin ja onnistui ottamaan osia siitä hallintaansa. Hyökkäyksen jäljiltä alue on tällä hetkellä jaettuna kolmen keskenään taistelevan sisällissodan osapuolen välillä. Hammuriyehia ympäröivä alue on Faylaq al-Rahmanin hallussa, mutta uutistoimisto AFP:n mukaan aluetta on pommitettu viime päivinä rajusti.


Järjestö: Syyrian armeija vallannut osia keskeisestä kaupungista Itä-Ghoutassa iltasanomat 01:14 15.03

Syyrian hallinnon joukot ovat vallanneet osia keskeisestä kapinallisten hallussa olevasta kaupungista Itä-Ghoutassa, kertoo Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.


Terroristiryhmään kuulumisesta Britanniassa syytetty suomalaismies piti hallussaan Breivikin manifestia ja keräili aseistusta - ”Olkaa valmiita kuolemaan” iltalehti 18:45 14.03

Syyttäjän mukaan suomalaismies valmistautui rotusotaan. Britannian Birminghamissa alkoi maanantaina oikeudenkäynti kolmea miestä vastaan, joita syytetään terroristijärjestöksi luokiteltuun uusnatsijärjestöön kuulumisesta. Syyttäjien mukaan joulukuussa 2016 kielletty National Action on järjestö, joka pyrki "pelon, pelottelun ja väkivallalla uhkailun" avulla muokkaamaan yhteiskuntaa omien uskomustensa mukaiseksi. Syytetyt ovat 33-vuotias suomalaissyntyinen Mikko Vehviläinen, 25-vuotias Mark Barrett ja 23-vuotias mies, jota ei brittimedian mukaan voida oikeudellisista syistä nimetä. Kaksi ensin mainittua ovat brittiarmeijan sotilaita. Vehviläinen on sotilasarvoltaan korpraali ja Barrett sotamies.


Venäjän armeijan ”salainen ase” AK-47 paljastui jenkeille vasta vuonna 1953 iltalehti 14:32 14.03

Rynnäkkökivääristä raportoi puna-armeijaan soluttautunut amerikkalainen vakooja. CIA:n julkaisemasta aiemmin salatusta raportista paljastuu, että USA sai vihiä neuvostoarmeijan uudesta aseesta AK-47:sta vasta vuonna 1953. Ase oli siinä vaiheessa ollut sarjatuotannossa jo neljä vuotta. Nykyään Mihail Kalašnikovin suunnittelema AK-47 ja sen kopiot on varmasti maailman tunnetuin ja myös laajimmalle levinnyt ase. Sitä on eri versioina valmistettu arviolta 100 miljoonaa kappaletta.


Yli 60 tasoristeystä aiotaan parantaa tai sulkea – maksaa 8 miljoonaa MTV 09:59 14.03

Viime syksynä kolme varusmiestä ja yksi junan matkustaja kuolivat, kun juna ja armeijan ajoneuvo törmäsivät Skogbyn tasoristeyksessä Raaseporissa.


Yli 60 tasoristeyksiä aiotaan parantaa tai sulkea – maksaa 8 miljoonaa MTV 09:59 14.03

Viime syksynä kolme varusmiestä ja yksi junan matkustaja kuolivat, kun juna ja armeijan ajoneuvo törmäsivät Skogbyn tasoristeyksessä Raaseporissa.


Äärimmäisen vaarallinen Novitshok-hermomyrkky vei isän ja tyttären kuoleman porteille – tämä entisen kaksoisagentin myrkyttämisestä Britanniassa tiedetään iltasanomat 03:31 14.03

Sergei Skripal tyttärineen myrkytettiin armeijatason hermomyrkyllä.


Suosikit pitivät – SaiPa ja Ässät voiton päässä puolivälieristä uusisuomi 22:33 13.03

Jääkiekon Liigan puolivälieräkarsinnat eli kansankielellä ”säälipleijarit” käynnistyivät tiistaina Lappeenrannassa ja Porissa. Kotijoukkueet olivat parempia SaiPan voitettua Pelicansin 4-2 ja Ässien Lukon 2-1.


Sarjakuristajan syyte on vaikea pala: Istuntoihin joudutaan pystymetsästä, syyttäjä toivoisi pykälään tarkennusta iltalehti 19:00 13.03

Kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski pohtii, onko niin kutsutun sarjakuristajan tuorein rikosnimike juridisesti tarpeeksi helppotajuinen. Velitski ajaa Helsingin hovioikeudessa syytettä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Vastaajana on Michael Penttilä, joka lähetti teini-ikäiselle naiselle treffikirjeen ja joka syyttäjän mukaan myös pyrki asianomistajan asuntoon sisälle. Rikosnimike on ollut Suomen rikoslaissa vain muutaman vuoden. Lyhyen voimassaoloajan lisäksi tapauksia on tullut esille harvoin, ja niitä on puitu useassa oikeusasteessa.


MTV Uutiset tutustui cheerleadingin saloihin: Laji on yksi maailman vaarallisimmista harrastuksista MTV 18:56 13.03

Teija Nurmen tytär harrasti 11 vuotta cheerleadingia, kunnes eräissä harjoituksissa stuntti meni pahasti pieleen.


Tosipelit alkavat! Näin käy - tässä ovat playoff-parien voimasuhteet iltalehti 16:30 13.03

Puolen vuoden runkosarja selvitti playoffien lähtöruudut. SM-liigan pudotuspelien ensimmäinen kierros eli niin sanotut säälipleijarit alkavat tänään. Niissä kohtaavat SaiPa ja Pelicans sekä Ässät ja Lukko. Kaksi voittoa riittää jatkopaikkaan.


Näin Xi Jinping onnistui saamaan Kiinan ja sen armeijan tiukkaan otteeseensa: ”Pelaa valtapeliä menestyksekkäästi” iltalehti 14:02 13.03

Xi Jinping on Kiinan presidentti, kun Sauli Niinistö ei enää ole Suomen presidentti, tulkitsee kansainvälisen politiikan professori Juha Vuori. Kiinassa on viime vuosina tehty taloudellisia uudistuksia, mutta ei poliittisia uudistuksia. Epämääräisyyksillä vallanvaihdossa on ollut verinen historia.


Uutiset