Patrik Laineen laukaus pelottaa - valmentaja antaa muiden häipyä: "Se on turvallisinta kaikille" iltalehti 05:15 24.10

Winnipeg Jetsin päävalmentaja säälii pelaajiaan. Jetsin valmentaja Paul Maurice ei katso pahalla, vaikka muut kenttäpelaajat häipyvät harjoituksissa maalin edestä Patrik Laineen virittäessä tykkiään. - Hän on laukonut muutaman sellaisen kanuunan harjoituksissa, että kaikki ovat väistäneet. Kun hän virittelee tykkiään, minulla ei ole mitään sitä vastaan, että kaikki lähtevät pois maalin edestä. Se on turvallisinta maalivahdille. Se on turvallisinta kaikille, Maurice totesi Winnipeg Free Pressin haastattelussa.


Oikeus pohtii Ranskassa: Sopiiko lapselle nimeksi Jihad? iltalehti 17:21 23.10

Ranskalainen oikeusistuin pohtii, sopiiko Jihad nimeksi lapselle, kertoivat oikeuslähteet maanantaina. Toulousessa syntyneen lapsen vanhemmista kanneltiin viranomaisille elokuussa, kun epätavallinen nimivalinta tuli julki. Vaikka termi jihad voi tarkoittaa myös muslimien aseetonta kamppailua syntejä vastaan, se yhdistetään yleisesti siviilejä vastaan tehtyihin terroritekoihin.


Laukaan elokuinen vauvanryöstö: nainen mustissa vaivaa yhä poliisia - KRP syynää nyt näytteitä iltalehti 13:04 23.10

Poliisi pelkää, että Laukaan erikoinen vauvan kadottamistapaus voi jäädä selvittämättä. Uusia vihjeitä toivotaan, mutta tutkinnanjohtaja harmittelee ajan kulumista. Sisä-Suomen poliisin rikostutkinta on syksyn mittaan pyrkinyt selvittämään Laukaalla elokuussa sattunutta mahdollista kidnappaustapausta. Noin 1,5-vuotias lapsi katosi Tislaajantieltä kiinteistön pihasta. Äiti oli laittanut lapsen kesäsäähän nukkumaan ja huomannut katoamisen tultuaan katsomaan vauvaa.


Isis teloitti 116 siviiliä kostokampanjassa Syyriassa iltalehti 12:15 23.10

Islamilainen valtio epäili teloitettuja yhteistyöstä Syyrian hallituksen kanssa. Islamilainen valtio on teloittanut 20 päivän aikana ainakin 116 siviiliä kostona Al-Qaryatainissa Syyriassa. Isis on epäillyt teloitettuja yhteistyöstä Syyrian hallituksen kanssa. Teloituksista kertoi Syyrian ihmisoikeustilannetta tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights.


Hotellin koiraystävällinen uudenvuoden erikoistarjous osoittautui hitiksi: paukevapaita huoneita on varattu jo 130 iltalehti 11:28 23.10

Helsinki-Vantaan lentokentän Clarion-hotelli järjestää koiraystävällisen uudenvuoden jo toistamiseen. Lemmikkiperheille uudenvuoden järjestelyt aiheuttavat usein päänvaivaa, sillä ilotulitteiden pauke saa perheen pörröisimmät, tyypillisesti ainakin koirat, pois tolaltaan. Helsinki-Vantaan lentokentän vieressä Aviapoliksessa sijaitseva Clarion-hotelli tarjosi viime vuonna koirille mahdollisuuden majoittua hotellissa veloituksetta uudenvuodenaattona, ja perinnettä aiotaan jatkaa myös tänä vuonna. Käytännössä koiran kanssa saapuvan hotellivieraan ei siis tarvitse maksaa erillistä lemmikkilisää.


Vanhemmat tekivät kammottavan löydön: 17-vuotias urheilijalupaus kuoli vuoteeseensa iltalehti 09:39 23.10

Yhdysvaltain talviurheilupiirit surevat freestylehiihtäjä Mikey Lillisin kuolemaa. Lillisiä, 17, pidettiin kolmen lapsen perheen lahjakkaimpana urheilijana ja käytännössä varmana tulevaisuuden olympiaedustajana. Myös isoveljet Jon ja Chris ovat freestylehiihdon huippunimiä. Jon Lillis on muun muassa hyppyjen (aerials) hallitseva maailmanmestari. Mikey Lillisin huippulupaava ura kuitenkin katkesi täysin yllättäen. Lauantaiaamuna Lillisin vanhemmat löysivät pojan omasta vuoteestaan elottomana. Lillis piti kotonaan treenitaukoa leirien välillä. Lillis todettiin pian kuolleeksi. Nuorukainen oli menehtynyt täysin yllättäen nukkuessaan.


Kopelointia, huorittelua, vihjailua... Kansanedustajanaiset kertovat työssään kohtaamasta häirinnästä iltasanomat 22:00 22.10

Eduskunnassa tavat ovat siistiytyneet, mutta naispoliitikot kohtaavat häirintää muualla työssään.


Englannissa panttivankeja ottanut asemies on pidätetty iltalehti 21:34 22.10

Poliisi vahvisti, että mies on saatu kiinni. Asemies linnoitautui sunnuntaina Englannin Nuneatonissa muun muassa ravintoloita, elokuvateatterin ja keilahallin sisältävään Bermuda Park -huvittelukeskukseen. Miehellä oli kaksi panttivankia. Kyse ei ollut terrorismista. Panttivankitilanteesta tiedotettiin ensimmäisen kerran noin kello 18 Suomen aikaa. Kello 21 Suomen aikaa BBC kertoi, että asemies on saatu kiinni. Pian tämän jälkeen asian vahvisti myös Warwickshiren poliisi. Brittilehtien mukaan poliisit olivat tehneet rynnäkön huvittelukeskukseen ja lopettaneet panttivankitilanteen. Panttivangit saatiin vapautettua eikä kukaan loukkaantunut. Alustavien tietojen mukaan panttivankeja ottanut haulikolla aseistautunut mies oli toisen panttivangin ex-puoliso.


BBC: Englannissa panttivankeja ottanut asemies on pidätetty iltalehti 21:12 22.10

BBC kertoo, että mies on saatu kiinni. Asemies linnoitautui sunnuntaina Englannin Nuneatonissa muun muassa ravintoloita, elokuvateatterin ja keilahallin sisältävään Bermuda Park -huvittelukeskukseen. Miehellä oli kaksi panttivankia. Kyse ei ollut terrorismista. Panttivankitilanteesta tiedotettiin ensimmäisen kerran noin kello 18 Suomen aikaa. Kello 21 Suomen aikaa BBC kertoi, että asemies on saatu kiinni. Uutistoimistojen mukaan poliisit olivat tehneet rynnäkön huvittelukeskukseen ja lopettaneet panttivankitilanteen. Brittimedian mukaan mies oli toisen panttivangin ex-puoliso.


Katkaistulla haulikolla aseistautunut mies ottanut panttivankeja Englannissa iltalehti 19:51 22.10

Poliisin mukaan kyse ei ole terrorismista. Warwickshiren poliisin mukaan asemies on linnoittautuneena Englannin Nuneatonissa muun muassa ravintoloita, elokuvateatterin ja keilahallin sisältävään Bermuda Park -huvittelukeskukseen. Miehellä on panttivankeja. Viranomaiset ovat tiedottaneet toistaiseksi tilanteesta niukasti. Warwickshiren poliisi tviittasi hetki sitten ja kertoi, että tilanteessa ei ole kyse terrorismista.


Reuters: Asemies ottanut panttivankeja Englannissa iltalehti 19:24 22.10

Englannissa on käynnissä panttivankitilanne. Warwickshiren poliisi etsii asemiestä, jonka epäillään linnoittautuneen Englannin Nuneatonissa elokuvateatterin ja keilahallin sisältävään huvittelukeskukseen ja ottaneen panttivankeja. Viranomaiset ovat tiedottaneet toistaiseksi tilanteesta niukasti. Poliisi on kehottanut välttämään aluetta, jolla kompleksi sijaitsee. Reutersin mukaan sosiaalisessa mediassa liikkuu tietoja, joiden mukaan asemiehellä olisi panttivankeja.


Pelastaja kertoo karmeasta näystä Tehtaankadulla 20 vuotta sitten: ”Täällä on tapahtunut teloitus” – sitten sattuma vei hänet lähelle poliisimurhaajaa iltasanomat 10:19 22.10

Palomies-sairaankuljettajaa Jorma Korhonen kohtasi 20 vuotta sitten Tehtaankadun ja Kapteeninkadun kulmauksessa näyn, joka ei unohdu.


Harvinainen näky: Kaikki elossa olevat USA:n ex-presidentit saapuivat lavalle hyväntekeväisyyskonsertissa iltasanomat 04:28 22.10

Donald Trump lähetti oman videotervehdyksensä konserttiyleisölle Texasiin.


Uutiset