Lauri Törhönen vastasi ahdistelusyytöksiin tv:ssä: ”Olen varmaan häirinnyt – ei koko totuus” uusisuomi 07:49 19.02

Julkisuudessa seksuaalisesta häirinnästä syytetty elokuvaohjaaja Lauri Törhönen myöntää käyttäytyneensä tyhmästi ja harkitsemattomasti Arto Nybergin haastatteluohjelmassa Ylellä.


Häirintäkohussa ryvettynyt Lauri Törhönen Ylellä: ”Olen käyttäytynyt tyhmästi” iltalehti 20:11 18.02

Törhönen ei ole aikaisemmin kommentoinut häirintätapauksia juurikaan julkisuudessa. Elokuvaohjaaja Lauri Törhönen, 70, vieraili Arto Nybergin keskusteluohjelmassa Ylen TV1:llä sunnuntaina illalla. Törhönen kertoi ohjelmassa tuntemuksiaan häirintäkohusta. - Olen varmasti temperamenttini ja ammattini takia käyttäytynyt tyhmästi ja harkisemattomasti. Siitä on voinut häiriintyä, Törhönen sanoi. Törhönen ei vastannut suoraan Nybergin kysymykseen, onko hän häirinnyt naisia. - Jos vastaan kyllä, se ei ole koko totuus. Jos vastaan ei, se ei ole koko totuus. Ei ole olemassa yhtä vastausta, Törhönen pyöritteli. Lauri Törhönen nousi otsikoihin tammikuun lopulla, kun Yle uutisoi häirintätapauksista. Noin 20 elokuva-alalla työskentelevää naista kertoi Törhösen häirinneen heitä seksuaalisesti eri tavoin useiden vuosien ajan.


Lauri Törhönen Ylellä: ”Olen käyttäytynyt tyhmästi ja harkitsemattomasti” iltasanomat 19:35 18.02

Elokuvaohjaaja kävi sunnuntai-iltana Arto Nybergin haastateltavana.


Häirintäsyytteissä ryvettynyt Lauri Törhönen astuu vihdoin julkisuuteen - vieraana tänään Arto Nybergin ohjelmassa iltalehti 15:47 18.02

Törhönen ei ole kommentoinut häirintätapauksia juurikaan julkisuudessa. Elokuvaohjaaja Lauri Törhönen astuu tänään ensimmäistä kertaa julkisuuteen seksuaalisten häirintätapausten uutisoinnin jälkeen. Törhönen on vieraana Arto Nybergin keskusteluohjelmassa tänään illalla TV1:llä varttia vaille seitsemän alkaen. Törhönen nousi otsikoihin tammikuun lopulla, kun Yle uutisoi häirintätapauksista. Lukuisat elokuva-alalla työskentelevät naiset kertoivat Törhösen häirinneen heitä seksuaalisesti eri tavoin useiden vuosien ajan. Törhöstä syytettiin muun muassa väkisin suutelusta ja rintojen hiplaamisesta.


Aki Kaurismäki voitti oikeuskiistan – vastapuolelle mätkähti 86 000 € lasku uusisuomi 18:34 13.02

Markkinaoikeus on hylännyt lavastaja Markku Pätilän kaikki vaatimukset oikeustaistossa, jota hän on käynyt palkittua elokuvaohjaaja Aki Kaurismäkeä ja tämän jakeluyhtiötä vastaan.


MTV: Häirintäkohussa ryvettynyt Lauri Törhönen teki oharit - ei nähdäkään televisiossa tänään iltalehti 16:29 13.02

Lauri Törhösen piti kommentoida häirintäkohua Peter Nymanin ohjelmassa tänään. MTV kertoo elokuvaohjaajan kuitenkin peruneen esiintymisensä. Yle julkaisi viime kuussa artikkelin, jossa parikymmentä naista kertoi elokuvaohjaaja Lauri Törhösen harjoittamasta, vuosia jatkuneesta seksuaalisesta häirinnästä. Törhönen on kommentoinut asiaa julkisuudessa tähän mennessä vain lyhyellä tiedotteella, jossa hän pyytää anteeksi henkilöiltä, joita on "katsomalla, koskemalla tai puhumalla häirinnyt".


Lauri Törhönen teki oharit – häirintäkohun keskiössä oleva ohjaaja perui tv-esiintymisensä mtv 15:38 13.02

Elokuvaohjaaja Lauri Törhösen oli määrä kommentoida häirintäkohua ensimmäistä kertaa Peter Nymanin luotsaamassa keskusteluohjelmassa. Toisin kuitenkin kävi.


Quentin Tarantino laukoi törkeitä kommentteja Roman Polanskin 13-vuotiaasta uhrista - pyytää nyt anteeksi iltalehti 14:52 09.02

Quentin Tarantona pahoittelee kommentteja, joita hän laukoi 13-vuotiaasta seksuaalirikoksen uhrista. Elokuvaohjaaja Quentin Tarantinoa haastateltiin Howard Sternin ohjelmassa vuonna 2003 Roman Polanskin tapauksesta. Quentin Tarantinon mukaan Roman Polansi ei raiskannut 13-vuotiasta tyttöä, sillä "tyttö halusi seksiä".


Kohu tuli, maine meni - Lauri Törhönen ei ole ainoa, jonka mainetta äkillinen kohu on tärvellyt iltalehti 19:56 08.02

Maine voi tahraantua yhdessä yössä. Sen tietää Lauri Törhösen lisäksi moni muu julkisuudesta tuttu mies. Elokuvaohjaaja Lauri Törhönen on ollut osin ristiriitainen hahmo. Hän sai 2006 lähteä elokuvakerronnan professuuristaan. Arvostusta ja tunnustustakin hän on niittänyt. Vuonna 2007 hänet palkittiin elokuvataiteen valtionpalkinnolla pitkäaikaisesta työstään elokuvakoulutuksen kehittäjänä. Saman palkinnon hän pokkasi jo 1989. Vuosina 2006-2008 hänen tehtävänään oli opetusministeriön pyynnöstä selvittää elokuvakoulutuksen ja rahoituksen tilaa. Hän on kirjoittanut useita kirjoja. Nuortenkirja Sello ja Pallo: vaaleansininen rakkaustarina(Tammi) arvioitiin Topelius -nuortenkirjapalkinnon arvoiseksi vuonna 2010.


HS: Jörn Donnerin kuolleen tyttären äiti Meri Vennamo pahoitti mielensä Donnerin ”vastenmielisistä” puheista yhteisestä lapsesta iltalehti 07:22 07.02

Jörn Donner linjasi Helsingin Sanomissa, että hänen tyttärensä ”kuoli omaa syytään”. Lapsen äiti ihmettelee Jörn Donnerin puheita samaisessa lehdessä. Kirjailija ja elokuvaohjaaja Jörn Donner kertoi väleistään kuuteen lapseensa neljästä eri suhteesta. Erottuaan ensimmäisestä vaimostaan hän katkaisi välit avioliitosta syntyneisiin lapsiin. - En halunnut olla tekemisissä myöskään kahden muun lapseni kanssa, sillä he olivat vahinkoja, Donner sanoo HS:n haastattelussa, viitaten myös yhteiseen tyttäreensä kunnallispoliitikkonakin tunnetun Meri Vennamon kanssa.


Blogi: Aivoinfarktin saanut Kaija Juurikkala, 58, kuntoutukseen: ”Kaija rakastaa sitä paikkaa. Ja minä Kaijaa” iltalehti 10:00 05.02

Kaija Juurikkalan Juuso-mies iloitsee siitä, että hänen puolisonsa pääsi kodinomaiseen kuntoutusyksikköön. Palkittu käsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja Kaija Juurikkala, 58, sai joulukuussa aivoverenvuodon. Kohtauksen jälkeen hänet kiidätettiin sairaalaan, jossa puhjennut pullistuma korjattiin suonen sisäisellä operaatiolla. Vaikka vuotanut verisuoni saatiin tukittua, herätyksen jälkeen hänellä todettiin aivoinfarkti.


Näkökulma: Venäjän toimintatavat alkavat jäsentyä - totuus väännetään toiseksi vaikka väkisin iltalehti 08:01 03.02

Epäily räjähteistä tai terroristisen propagandan levittämisestä on syy ottaa kiinni, kiduttaa ja kuulustella Venäjällä, kirjoittaa toimittaja Nina Järvenkylä. Tietty kaava toistaa itseään: Kotietsinnät milloin milläkin verukkeella, satunnaiset pidätykset, karskit kuulustelumenetelmät. Ukrainalaisen elokuvaohjaaja Oleg Sentsovin kotona Krimillä epäiltiin olevan aseita ja räjähteitä, ja se oikeutti Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n tekemään kotietsinnän. Vasta muutama päivä etsinnän jälkeen paikalta löytyikin yllättäen aseita. Ei siis kotietsinnän yhteydessä.


Näyttelijä Pihla Penttinen seksuaalisesta häirinnästä: "Tämä ei ole vain meidän alamme ongelma" mtv 21:12 02.02

Näyttelijä Pihla Penttinen kommentoi MTV.fi:lle elokuvaohjaaja Lauri Törhöseen kohdistuvia väitteitä seksuaalisesta häirinnästä.


Häirinnästä syytetty Lauri Törhönen jätti eronpyynnön – ”Hyvä niin” uusisuomi 18:56 02.02

Häirinnästä syytetty elokuvaohjaaja Lauri Törhönen jättää Kaapelitalo Oy:n, Suomen suurimman kulttuurikeskuksen, hallituksen puheenjohtajan paikan. Kansa tuntee talon nimellä Kaapelitehdas.


Tällainen on mies häirintäkohun keskellä iltalehti 15:44 02.02

Vastoinkäymiset eivät ole kaataneet elokuvaohjaaja Lauri Törhöstä. Nyt elokuva-taiteen professorinakin toiminut mies on kuitenkin ennen kokemattoman myrskyn silmässä. Helsinkiläissyntyinen, vuonna 1947 syntynyt Lauri Törhönen opiskeli arkkitehtuuriakin, mutta valmistui lopulta taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1976. Uraansa hän haki vauhtia Suomessa kuvatuissa amerikkalaistuotannoissa Punaiset (1979), Coming out of the Ice (1981) ja Gorkin puisto (1983), joissa hän toimi apulaisohjaajana. Törhösen oma esikoisohjaus Palava enkeli perustui hänen ystävänsä psykologi Hannele Törrösen ideaan. Pääosassa nähtiin mallitaustainen Riitta Viiperi. Elokuva jakoi kriitikoiden mielipiteet, mutta oli vuoden toiseksi katsotuin kotimainen. Esikoisohjaustaan seuranneen vuosikymmenen aikana hän ohjasi elokuvia hyvällä tahdilla. Tuolloin syntyivät muiden muassa elokuvat Riisuminen (1986), Insiders (1989) ja Ameriikan raitti (1990).


Lauri Törhönen on jättänyt eronpyyntönsä Kaapelitalo Oy:n hallituksen puheenjohtajuudesta - ”Ei edellytyksiä jatkaa toimessaan” iltalehti 14:46 02.02

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoo asiasta Twitter-tilillään. Parinkymmenen naisen seksuaalisesta häirinnästä syyttämä elokuvaohjaaja ja professori Lauri Törhönen on jättänyt eronpyyntönsä Kaapelitalo Oy:n hallituksen puheenjohtajuudesta. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi asiasta twiitissään perjantaina iltapäivällä. - Oli selvää, että Törhösellä ei ollut edellytyksiä jatkaa toimessaan, Vapaavuori toteaa twiitissään.


Jan Vapaavuori: Törhönen jättänyt eronpyyntönsä Kaapelitalo OY:n hallituksen puheenjohtajuudesta iltasanomat 14:18 02.02

Yleisradio on haastatellut noin 20 naista, jotka kertovat elokuvaohjaaja ja elokuvakerronnan professori Lauri Törhösen häirinneen heitä seksuaalisesti.


Kolumni: Tapaus Törhönen – elokuvabisneksen vaikenemisen muuri murtuu MTV 18:11 01.02

Onko elokuvaohjaaja ja entinen elokuvakerronnan professori Lauri Törhönen Suomen Harvey Weinstein?


Uutiset