Brigitte Macron avautuu Elle-lehdelle: Emmanuelin ainoa vika on ikä iltasanomat 09:03 18.08

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin vaimo kertoo tuoreessa haastattelussa, että pariskunnan tarina on yksinkertainen.


Brigitte Macron Elle-lehdelle: Asemani ensimmäisenä naisena on epävirallinen iltalehti 13:43 17.08

Ranskan presidentin vaimo Brigitte Macron kommentoi asemaansa ja avioliittoaan Elle -lehden haastattelussa. Ranskan presidentin Emmanuel Macronin vaimon Brigitte Macronin mukaan hänen asemansa maan ensimmäisenä naisena on epävirallinen. Rouva Macron kommentoi asemaansa ja avioliittoaan Elle -lehden haastattelussa. Presidentti Macronin hanke luoda virallinen asema presidentin puolisolle on kohdannut Ranskassa kovaa vastustusta.


100 päivää vallassa - näin Emmanuel Macron kasvoi ihmepojasta itseriittoiseksi kukkoilijaksi ja suututti median iltalehti 22:28 15.08

Ranskan politiikan asiantuntija Helena Petäistö arvioi Iltalehdelle presidentti Emmanuel Macronin vallassaolon sata päivää. 39-vuotias Emmanuel Macron valittiin keväällä sensaatiomaisesti Ranskan presidentiksi. Kaikki ei kuitenkaan ole mennyt tuoreen presidentin kaavailujen mukaan, sillä Macronin suosio on romahtanut odotettua nopeammin; hän on suututtanut osan ay-liikkeestä ja yllättäen myös ranskalaismedian.


Naispuolista kansanedustajaa lyötiin torilla nyrkillä päähän Ranskassa iltalehti 18:26 30.07

Mies hyökkäsi poliitikon kimppuun pariisilaisella torilla. Mies hyökkäsi presidentti Emmanuel Macronin puoluetta edustavan Laurianne Rossin kimppuun eteläpariisilaisessa Bagneux'n lähiössä, missä poliitikko oli jakamassa lehtisiä. Viisikymppinen mies osoitti suuttumustaan Macronin politiikkaa kohtaan ja löi sen jälkeen Rossia, 33, oikeaan ohimoon. Paikalla olleet taltuttivat miehen nopeasti.


Ranska suunnittelee turvapaikanhakukeskuksia Libyaan iltalehti 17:40 27.07

Tarkoituksena on saada ihmiset hakemaan turvapaikkaa jo Libyassa, jotta siirtolaiset eivät yrittäisi tehdä vaarallista merimatkaa Eurooppaan. Ranska suunnittelee avaavansa Libyaan keskuksia, joissa voi hake turvapaikkaa Euroopasta, kertoo AFP. Maan presidentti Emmanuel Macron ilmoitti asiasta torstaina. - Ideana on luoda keskuksia, jotta voidaan välttää se, että ihmiset ottaisivat hulluja riskejä. Kaikki eivät kuitenkaan ole oikeutettuja turvapaikkaan. Me menemme heidän luokseen, Macron sanoi vieraillessaan vastaanottokeskuksessa Keski-Ranskassa.


Reuters: Venäjä yritti vakoilla Ranskan presidentti Macronin vaalikampanjaa Facebookin kautta iltalehti 14:49 27.07

Venäjä on kieltänyt sekaantuneensa vaaleihin. Venäjä yritti vakoilla Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kevään vaalikampanjaa luomalla useita valekäyttäjätilejä Facebookiin, kertoo Reuters. Venäjää on syytetty myös Macronin avustajien ja kampanjan työntekijöiden sähköpostien hakkeroinnista. Reutersin lähteiden mukaan Facebook kertoi valetileistä Yhdysvaltain edustajainhuoneen komitealle antamassaan tiedotuksessa. Ainakin 24 valekäyttäjätiliä esiintyivät Macronin avustajien ja työntekijöiden ystävien ystävinä yrittäen saada vaalikampanjaan liittyviä tietoja ja salasanoja.


Rihanna tapasi Ranskan presidentin Emmanuel Macronin – twiittasi Macronille kehityspolitiikasta ja sai kutsun hs 20:17 26.07


Rihanna tapaa Ranskan presidentin Emmanuel Macronin – twiittasi Macronille kehityspolitiikasta ja sai kutsun hs 18:19 26.07


Libyan konfliktin osapuolet lupaavat tulitaukoa ja vaaleja iltalehti 22:00 25.07

Konfliktin repimän Libyan osapuolet ovat sopineet tulitauosta ja sitoutuneet vaalien järjestämiseen. Osapuolet tapasivat Pariisin ulkopuolella tiistaina. Tapaamista isännöinyt Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi, että vaalit järjestetään Libyassa ensi keväänä. Macronin mukaan YK:n tukema pääministeri Fayez al-Sarraj ja Libyan itäosassa vaikuttava sotilasjohtaja Khalifa Haftar osoittivat neuvotteluissa historiallista rohkeutta.


9-vuotias poika katosi Joensuussa - poliisi etsii iltalehti 12:09 25.07

9-vuotias poika on kateissa Joensuussa, tiedottaa Itä-Suomen poliisi. Poliisi etsii Joensuussa 9-vuotiasta Emmanueln Nwachukwua. Hän on ollut kateissa maanantai-illasta lähtien. Poliisin mukaan poika on mahdollisesti jonkun kaverinsa luona ja saattaa vältellä kotiin menoa. Maanantai-iltana hän oli ollut leikkimässä ennen katoamistaan.


Ranskan Macronin kannatus on laskenut, käy ilmi tuoreesta mittauksesta iltasanomat 02:33 23.07

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kannatus on laskenut, käy ilmi tuoreesta mielipidemittauksesta.


Presidentti Trump hehkuttaa Macronia: ”Hän rakastaa pitää minua kädestä!” iltasanomat 01:02 21.07

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kehui Ranskan presidenttiä Emmanuel Macronia erikoisella kohteliaisuudella.


Trump kehuu Ranskan presidenttiä Emmanuel Macronia: ”Mahtava tyyppi, joka pitää minua mielellään kädestä” hs 21:49 20.07


Ranskan presidentti ei perääntynyt armeijan päällikön kritiikin edessä: ”Minä olen pomo” iltasanomat 18:55 19.07

Ranskan presidentti Emmanuel Macronin nuhtelema armeijan esikuntapäällikkö, kenraali Pierre de Villiers, 60, irtisanoutui keskiviikkona.


Ranskan presidentti ei perääntynyt armeijan päällikön kritiikin edessä: "Minä olen pomo" iltalehti 12:21 19.07

Ranskan presidentti Emmanuel Macronin nuhtelema armeijan päällikkö on irtisanoutunut. Ranskan presidentti Emmanuel Macronin nuhtelema armeijan päällikkö on irtisanoutunut. Kenraali Pierre de Villiers, 60, kertoo tiedotteessaan, että hän ei koe voivansa enää komentaa sellaisia joukkoja, jotka Ranskan ja sen kansalaisten turvallisuuden takaamiseksi tarvitaan. Kiista sai alkunsa de Villiersin kritisoitua puolustusmenojen leikkaamista. Hän sanoi parlamentaariselle komitealle, ettei hyväksy armeijan romuttamista suunnitelluilla 850 miljoonan euron budjettileikkauksilla.


Israelin pääministerin osallistuminen Vél d'Hivin muistotilaisuuteen aiheuttanut vastustusta Ranskassa iltalehti 17:17 16.07

Tilaisuudessa muistetaan 13 000 juutalaista, jotka 75 vuotta sitten kuljetettiin Ranskasta natsi-Saksan keskitysleireille. Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu on presidentti Emmanuel Macronin kutsusta vierailulla Pariisissa. Hän osallistuu presidentin kanssa Ranskasta 75 vuotta sitten keskitysleireille lähetettyjen juutalaisten muistotilaisuuteen. Heinäkuun 16. ja 17. päivä vuonna 1942 Ranskan poliisi pidätti yli 13 000 juutalaista. Pidätetyistä noin 4000 oli lapsia. Juutalaiset kerättiin Vélodrome d'Hiverin pyöräilystadionille Eiffel-tornin lähelle, mistä suurin osa heistä siirrettiin junalla Auschwitzin keskitysleirille. Alle 100 selviytyi elossa.


Macron toiveikkaana: "Trump saattaa pyörtää päätöksensä vetäytyä Pariisin ilmastosopimuksesta" iltalehti 05:21 16.07

Ranskan presidentti kertoo asiasta ranskalaislehti Le Journal du Dimanchen haastattelussa. Aiemmin tänä vuonna Yhdysvallat päätti presidentti Donald Trumpin johdolla vetäytyä Pariisin ilmastosopimuksesta. Ranksan presidentti Emmanuel Macron kertoo nyt, että Trump saattaa pyörtää kovaa arvostelua herättäneen päätöksensä - ainakin osittain.


Macron toiveikkaana: "Trump saattaa pyörtää päätöksen vetäytyä Pariisin ilmastosopimuksesta" iltalehti 05:21 16.07

Ranskan presidentti kertoo asiasta ranskalaislehti Le Journal du Dimanchen haastattelussa. Aiemmin tänä vuonna Yhdysvallat päätti presidentti Donald Trumpin johdolla vetäytyä Pariisin ilmastosopimuksesta. Ranksan presidentti Emmanuel Macron kertoo nyt, että Trump saattaa pyörtää kovaa arvostelua herättäneen päätöksensä - ainakin osittain.


Uutiset