Historiallinen valinta! Tähtihyökkääjästä Englannin kaikkien aikojen nuorin MM-kapteeni - ”Hän on valmis siihen haasteeseen” iltalehti 17:03 22.05

Englannin jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate on nimennyt Harry Kanen joukkueensa kapteeniksi. 24-vuotiaasta hyökkääjästä tulee näin ollen Englannin MM-kisahistoria nuorin kapteeni. Edellistä ennätystä piti hallussaan Bobby Moore, joka johdatti Englannin vuoden 1966 MM-kisoihin. - Hän on huolellinen ammattilainen ja yksi kapteenin tärkeimmistä asioista on asettaa päivittäinen vaatimustaso. Luulen, että hän on valmis siihen haasteeseen, Southgate perusteli päätöstään.


Pohjolan uhanalaisinta lintulajia tarkkailtu jo maailmanennätysmäiset 33 vuotta - ”Hienoa seurata orastavaa kasvua” iltalehti 16:52 22.05

Oulun seudulla nähtiin liki sata kiljuhanhea. WWF tiedottaa, että sen kiljuhanhityöryhmä laski tänä keväänä lähes 100 kiljuhanhea jokavuotisessa tehotarkkailussa. Uutinen on hyvä: vaikka kiljuhanhi on Pohjoismaissa pesivistä lintulajeista uhanalaisin, sen kanta on ilahduttavassa kasvussa. Kiljuhanhet muuttavat keväisin Kreikassa sijaitsevilta talvehtimisalueiltaan pohjoiseen pesimään. Matkalla kohti Pohjois-Norjassa sijaitsevia pesimäalueitaan ne pysähtyvät Oulun seudulle lepäämään ja ruokailemaan, jolloin WWF:n kiljuhanhityöryhmä laskee ne kannan kehityksen arvioimiseksi.


Naisurheilijalta raju väite seksuaalisesta hyväksikäytöstään alaikäisenä – valmentajan puuhat peiteltiin salaisella sopimuksella iltasanomat 14:37 22.05

Uinnin entinen maailmanennätysnainen väittää entisen valmentajan käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväkseen.


Huippulämmin toukokuu jatkuu: Viikonlopuksi hellettä – 34 vuotta vanha ennätys voi mennä rikki iltasanomat 13:50 22.05

Elohopea kohoaa perjantaina yli hellerajan. Ainakin, jos sijaitset Suomen etelä- tai keskivaiheilla.


Kymmenet ennusteet sen kertovat: Helle palaa viikonlopuksi, lämpö jatkuu juhannusviikolle asti - ”On tämä peräti poikkeuksellista” iltalehti 11:23 21.05

Jatkuva helle ja kuivuus tuovat mukanaan metsäpalojen vaaran. Katso videolta Forecan päivän sää. Pohjois-Euroopassa ja Suomessa on tavanomaista lämpimämpää aina juhannusviikolle asti, kertovat pitkän ajan sääennusteet. Toukokuu on toistaiseksi ollut ennätyslämmin. Voi olla, että kaikkien aikojen ennätys menee rikki, mutta vielä sitä on aikaista sanoa, kun kuuta on kolmannes jäljellä.


Levinneitä borrelioositapauksia tilastoitiin viime vuonna ennätysmäärä – näin ne jakautuvat Suomessa MTV 09:09 20.05

Vuonna 2016 laboratoriot ilmoittivat THL:n tartuntatautirekisterin mukaan 1931 borrelialöydöstä. Se on hieman enemmän kuin edellisen vuoden ennätysmäärä eli 1912 löydöstä.


Ensi viikolla lotossa tarjolla ennätyspotti – 14,5 miljoonaa! MTV 22:50 19.05

Illan lottoarvonassa oli tarjolla 10 miljoonan euron päävoitto.


Tämän kevään älläennätys on 8 laudaturia, ja sen saavutti neljä ylioppilasta - vilpistä kärähti ”muutamia” iltalehti 13:37 18.05

Tulokset ovat vielä kouluilla tarkastettavana. Koulut ovat tänään perjantaina saaneet tiedot kevään ylioppilaskokeiden tuloksista. Tulokset ovat vielä kouluilla tarkastettavana. Ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteeri Tiina Tähkä kertoo, että tänä keväänä neljä ylioppilasta kirjoitti kahdeksan laudaturia. Tämänhetkisen tiedon mukaan kahdeksan on kevään suurin laudaturien määrä. Lisäksi kahdella kokelaalla oli yhteenlaskettuna 11 laudaturia ja eximiaa. Toisella heistä laudatureita oli viisi ja toisella kuusi.


Tiedätkö, kuinka monissa olympialaisissa Saku Koivu toimi Leijonien kapteenina? Pelaa perjantain 10 kysymystä! iltalehti 05:00 18.05

Iltalehden perinteinen urheiluvisa. Montako tiedät? 1) Minä vuosina Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet jääkiekon MM-finaalissa? 2) Mikä maailmanennätys on Saif Saaeed Shaheenin nimissä?


Ennätys rikki: Tesla hinasi Boeing 787 -matkustajakonetta stara 22:00 17.05

Tesla-sähköautovalmistaja ja lentoyhtiö Qantas ovat yhdistäneet voimansa rikkoakseen huikean ennätyksen.


Mestariuimari Ledecky murskasi ammattilaisdebyytissään 1? 500 metrin maailmanennätyksensä iltasanomat 09:28 17.05

Viisinkertainen uinnin olympiavoittaja Katie Ledecky paransi 1?500 metrin vapaauinnin maailmanennätystään viidellä sekunnilla.


NHL-ennätys ja ällistyttävä syöksytorjunta – Erik Haulan namupassi avitti Vegasin voittoon trillerissä MTV 06:57 17.05

Vegas Golden Knights siirtyi 2-1-sarjajohtoon jääkiekon NHL:n läntisen konferenssin finaaleissa kaadettuaan Winnipeg Jetsin 4-2 Suomen aikaa aikaisin torstaiaamuna.


Päivän ravivihje: Toto4, Mikkeli 17.5. iltalehti 06:29 17.05

Mikkelin torstairavien Toto4-kohteet vaikuttavat varsin haastavilta pelaajien kannalta. Vihjesysteemin pankiksi valitaan kakkoskohteen Big Lovely, jonka tehtävä takamatkalta ei tosin ole kadehdittava Mikkelin pyöreällä radalla. Viimeksi tamma kilpaili paljon tätä kovemmassa lähdössä Vermon Arvid Åvallin TammaDerbyn loppukilpailussa. Siinä Jyrki Tammimetsän ajokki jäi selkeästi vähärahaisimpana hännille, mutta ennätys korjaantui yli sekunnilla. Nyt vastassa on paljon arkisempi katras.


Dronet aiheuttaneet vakavia vaaratilanteita - lennätys kieltoalueilla lisääntynyt MTV 22:39 16.05

Dronejen eli miehittämättömien lennokkien lennätyksestä on tullut suosittu harrastus. Samalla ovat lisääntyneet vaaratilanteet. Droneja on lennätetty esimerkiksi kielletyllä alueella lentokentän läheisyydessä ja aiheutettu törmäämisriski lentokoneille. Äitienpäivänä Helsinki-Vantaalla sattui vakava vaaratilanne, kun dronea lennätettiin kielletyllä alueella lentoaseman lähellä.


Kova saldo: Tanskan MM-kisoissa uusi ennätys NHL-pelaajien määrässä - myös rikkain pelaaja ja pistekuningas mukana iltalehti 19:19 16.05

Kevään MM-kisoissa on peräti 114 NHL-pelaajaa. Se on uusi Euroopassa pidettyjen kisojen ennätys. Turnauksessa nähdään NHL:n pistepörssin voittaja ja parhaiten palkattu pelaaja. Suomen osalta MM-pelit ovat sujuneet hyvin. Tiistaina Suomi voitti USA:n tuloksin 6-2. Tanskan MM-kisoissa tehtiin uusi ennätys Euroopassa pelattavien MM-kisojen historiassa, sillä turnauksessa pelasi yhteensä 114 NHL:ssä tällä kaudella mukana ollut kiekkoilijaa.


Jari Aarnio Radio Rockilla oikeudenkäyntiensä kestosta: "Luulen, että se on kirkkaasti Suomen ennätys" MTV 18:51 16.05

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio kertoi tänä aamuna Radio Rockin Korporaation haastattelussa vierailleensa marraskuussa 2013 tapahtuneen kiinniottonsa jälkeen oikeussaleissa yhteensä noin 250 kertaa.


Päivän ravivihje: Toto65, Vermo 16.5. iltalehti 06:43 16.05

Vermon tämänviikkoinen Toto65-kierros vaikuttaa ehkä hieman tavanomaista helpommalta. Toto65-1: Käyntiin päästään helposti, kun avauskohteeseen valitaan varmaksi vuoden 2015 Finlandia-ajon voittaja Bret Boko. Ruuna avaa vauhdikkaasti, joten Ari Moilanen saa päästellä ykkösradalta keulapaikalle. Toto65-2: Kakkoskohde onkin kinkkisempi ja vaatii runsaan rastituksen. Yli kolmen kierroksen matkalla ehtii tapahtua, ja laukatkin lienevät suuressa roolissa. Ennätyskuntoinen Faitteri valitaan perushevoseksi, mutta kolmelta takamatkalta starttaava Riipinen tuntuu kiinnostavalta pelikohteelta.


Modiglianin alastonmaalaus myytiin ennätyssummalla taidehuutokaupassa iltalehti 04:34 16.05

Kyljellään makaavaa alastonta naista esittävä maalaus huudettiin 157,2 miljoonalla dollarilla. Kuvataiteilija Amedeo Modigliani kuoli vain 35-vuotiaana Pariisissa vuonna 1920. Italialaismaalari, joka tunnetaan maalaamistaan tyylitellyn pelkistetyistä alastonkuvista, ei saavuttanut eläessään menestystä, mutta kuolemansa jälkeen hänen taideteoksistaan on tullut haluttua tavaraa taidemarkkinoilla. CNN:n mukaan Modiglianin maalaus Nu couché (sur le côté gauche) (1917) myytiin Sotheby'sin huutokaupassa New Yorkissa maanantaina 157,2 miljoonalla dollarilla, mikä tekee siitä yhden kaikkien aikojen kalleimmista maalauksista ja kalleimman kyseisen huutokaupan historiassa. Se on toiseksi kallein Modiglianin maalaus Nu Couchén (1917-1918) jälkeen, joka myytiin 170,4 miljoonalla dollarilla vuonna 2015 kiinalaismiljardööri Liu Yiqianille.


aloite Alkon byrokratia esti toiveen huippulupaus vei Jackson pystyi kaatui itse kaksi kannettavaa, älypuhelin Kansanedustajien laitteet uusitaan koitunut lensi kaaressa jäähän lupauksille myös sopimuksia MM-joukkueen hotellin johtaja murhasi perheensä kirveellä ole kiellettyjen tavaroiden päätti Verohallinnon palomestari palopaikalta palo Saamelainen Suntola voitti miljoonan urheiluvuoden sensaatio - vastustajaa voimalla Yhdysvallat menettänyt järkensä ”heräsi henkiin” kahdesti

Uutiset