Tuntematon sotilas teki ennätyksen - eniten räjähteitä kohtauksessa, ennätystenkirja noteerasi kotisivullaan iltalehti 21:28 12.12

Tuntemattomassa sotilaassa käytettiin ennätysmäärä räjähteitä yhdellä otolla kuvatussa kohtauksessa, selviää Guinness World Recordsin sivustolta. Ennätystenkirja Guinness World Recordsin sivustolta selviää, että Tuntematon sotilas -elokuvaa kuvatessa tuli tehtyä myös ennätys. Vekaranjärvellä kuvatussa kohtauksessa käytettiin 70.54 kilogrammaa räjähteitä. Videon linkkinä jutussa.


Presidenttipari upeassa yhteiskuvassa – itsenäisyyspäivä kiteytettynä stara 14:30 07.12

Eilen itsenäisyyspäivänä ennätysmäärä suomalaisia kokoontui televisioiden ääreen seuraamaan kuinka presidentinlinnassa


Viihdelehti Stara.fi stara 14:30 07.12

Eilen itsenäisyyspäivänä ennätysmäärä suomalaisia kokoontui televisioiden ääreen seuraamaan kuinka presidentinlinnassa


Linnassa kummallinen trendi - kaula-aukot rohkeampia kuin koskaan aiemmin iltalehti 11:12 07.12

Tarkkasilmäiset huomasivat Linnan juhlissa tavallista avarampia kaula-aukkoja. Linnan juhlat lukeutuvat Suomen tärkeimpiin juhliin. Juhlava tilaisuus vaatii arvoisensa pukeutumisen. Siksi esimerkiksi naisilla on iltapuvut. Kättelemään menee aina ensimmäiseksi kutsun saanut ja mukaan juhliin saa ottaa kumppaninsa, mikäli asuu tämän kanssa yhdessä. Linnan juhlissa 2017 huomio kiinnittyi erikoiseen trendiin - monet naiset turvautuivat rohkeisiin kaula-aukkoihin. Perinteisesti napaan asti yltäviä kaula-aukkoja on nähty siellä täällä. Ennätysmäärä niitä nähtiin kuitenkin tänä vuonna.


Maanpuolustustaidot houkuttavat: Reserviläisliittoon liittynyt ennätysmäärä naisia iltalehti 07:44 29.11

Reserviläisliittoon on tämän vuoden aikana liittynyt ennätysmäärä naisia, järjestö kertoo tiedotteessa. Marraskuun puolivälissä naisten määrä jäsenistössä ylitti ensimmäistä kertaa 2000 rajapyykin. Reserviläisliittoon kuuluu tällä hetkellä 2 013 naisjäsentä, joista kaksi kolmasosaa ei ole suorittanut asepalvelusta. Kuluvana vuonna naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaneita naisia on kuitenkin liittynyt jäseneksi aiempaa selvästi enemmän. Uusista naisjäsenistä armeijan käyneitä on jo yli puolet.


Helsingissä kävi ennätysmäärä risteilymatkustajia - vieraat toivat pääkaupunkiin noin 32 miljoonaa euroa iltalehti 10:40 13.11

Vuoden 2017 risteilykauden aikana Helsingissä kävi yhteensä 266 risteilyalusta. Helsingin kulunut risteilykesä oli vilkas. Alukset toivat kaupunkiin 478 000 kansainvälistä risteilymatkustajaa, mikä on lähes 17 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Määrä päihittää myös kaikkien aikojen ennätyksen, 436 500 risteilymatkustajaa, joka tehtiin vuonna 2015.


Uutissuomalainen: Tänä vuonna jo ennätysmäärä tuomioita törkeistä eläinsuojelurikoksista iltalehti 05:06 08.11

Uutissuomalaisen mukaan käräjäoikeudet ovat antaneet tänä vuonna ennätysmäärän langettavia tuomioita törkeistä eläinsuojelurikoksista. Oikeusministeriön mukaan tuomioita törkeistä eläinsuojelurikoksista annettiin lokakuun loppuun mennessä neljätoista, kun vuonna 2016 tuomioita annettiin yhdeksän. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että rikosten määrä olisi kasvussa. Uutissuomalaisen haastattelema oikeustieteen tohtori ja tutkija Tarja Koskela ja kihlakunnansyyttäjä Jarmo Rintala uskovat, että syynä on oikeuskäytännön muutos. Törkeä eläinsuojelurikos on ollut laissa vuodesta 2011. Koskela uskoo, että ennakkotapausten lisääntyessä kovempia tuomioita on alettu antaa pikkuhiljaa enemmän.


EK:n Oksala: Suomessa suurtyöttömyys ja 100 000 täyttämätöntä työpaikkaa - ”200 syyllistä, jotka ovat töissä Etu- Töölössä” iltalehti 17:45 02.11

Suomessa oli syyskuussa laskutavasta riippuen 214 000 (tilastokeskus), 275 600 (työ- ja elinkeinoministeriö) tai 397 100 (työ- ja elinkeinoministeriön laskema ns. laaja työttömyys) työtöntä. Samaan aikaan avoinna oli ennätysmäärä eli 100 000 työpaikkaa. - Tilanne on nyt sama kuukauden jokaisena päivänä. Suurin osa eli 57 prosenttia avoimista työpaikoista jää ilmoittamatta työvoimatoimistoihin, EK:n työmarkkinoista vastaava johtaja Ilkka Oksala sanoi EK:n toimittajaseminaarissa Hämeenlinnassa tänään.


EK:n Oksala: Suomessa suurtyöttömyys ja 100 000 täyttämätöntä työpaikkaa - ”200 syyllistä, jota ovat töissä Etu- Töölössä” iltalehti 17:45 02.11

Suomessa oli syyskuussa laskutavasta riippuen 214 000 (tilastokeskus), 275 600 (työ- ja elinkeinoministeriö) tai 397 100 (työ- ja elinkeinoministeriön laskema ns. laaja työttömyys) työtöntä. Samaan aikaan avoinna oli ennätysmäärä eli 100 000 työpaikkaa. - Tilanne on nyt sama kuukauden jokaisena päivänä. Suurin osa eli 57 prosenttia avoimista työpaikoista jää ilmoittamatta työvoimatoimistoihin, EK:n työmarkkinoista vastaava johtaja Ilkka Oksala sanoi EK:n toimittajaseminaarissa Hämeenlinnassa tänään.


Suomi vei viime vuonna Lähi-itään ennätysmäärän sotatarvikkeita iltasanomat 17:18 23.10

Lähi-idän osuus Suomen sotatuoteviennistä nousi viime vuonna uuteen ennätykseen, kertoo maanantaina julkaistu raportti.


Lapin lentokentille ennätysmäärä työntekijöitä kiireistä talvea varten iltasanomat 04:40 21.10

Lappiin lennetään ensi talvena 14 maasta ja 30 ulkomaan kaupungista.


Miten käy Suomen mäkihyppyvalmentajan? "Pitää pohtia, voisiko jotain tehdä toisin" iltalehti 19:08 17.10

Suomen mäkimaajoukkueen päävalmentajana toista kauttaan toimivan itävaltalaisen Andreas Mitterin pesti on katkolla ensi keväänä. - Työnantajan puolelta olemme häneen tyytyväisiä, mutta en osaa sanoa riittävän tarkasti, miten hän on onnistunut lajiteknisessä mielessä. Pitää pohtia, voisiko jotain tehdä toisin, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala sanoo. Mitterin aikakaudella Suomi on joukkueena mennyt hennosti eteenpäin, mutta merkittävää kehitystä ei toistaiseksi ole tapahtunut. Viime vuonna Hiihtoliitto satsasi hyppypukuihin ja alusasuihin ennätysmäärän. Urheilijoiden mahdollisuus harjoitella ammattimaisesti on herättänyt keskustelua.


Viharikokset hurjassa kasvussa Britanniassa - jokaisen iskun jälkeen piikki tilastossa iltalehti 14:30 17.10

Viharikoksia tehtiin Lontoon iskujen jälkeen enemmän kuin koskaan ennen. Viharikoksia tehtailtiin Englannissa ja Walesissa maaliskuun 2017 Westminsterin terrori-iskua seuranneiden neljän kuukauden aikana ennätysmäärä, selviää Britannian sisäministeriön tilastoista. Tapausten määrä nousi jopa korkeammaksi kuin edellisenä vuonna brexit-äänestyksen jälkeen. Asiasta kertoivat brittimediat kuten Guardian, BBC ja Independent.


Adolf Ehrnroothin isä oli legendaarinen oikeuslääkäri, joka avasi ennätysmäärän murhattujen ruumiita iltasanomat 10:30 17.10

Obduktiopöydälle tulivat niin salamurhattu ministeri Heikki Ritavuori kuin kuuluisa hämäränainen Minna Craucher.


Uutiset