Liisa, 91, häädettiin asunnostaan, lukot vaihdettiin kolmessa minuutissa: ”Minua uhattiin käsiraudoilla” iltalehti 21:25 18.12

Liisa Tiukka häädettiin käräjäoikeuden häätöpäätöksellä omasta asunnostaan Tampereen ydinkeskustasta likaisuuden ja luteiden takia. - Kuolemakin olisi ollut parempi, kuin häätö omasta kodista jouluksi pois, Liisa Tiukka, 91, sanoi surullisena kotitalonsa ovella ennen taksia, joka vei vanhuksen Koukkuniemen vanhainkotiin. Liisa häädettiin käräjäoikeuden häätöpäätöksellä omasta asunnostaan Tampereen ydinkeskustasta likaisuuden ja luteiden takia.


Vaasan Raskasta joulua -konsertissa ehti soida neljä kappaletta ennen onnettomuutta - tuottaja: ”Se on selvä homma, että rahat takaisin” iltalehti 21:25 18.12

Sunnuntaina keskeytetyn konsertin yleisö saa hakea lippuihin käytettyjä rahoja takaisin. Videolla Vaasan jäähalli juuri sen jälkeen, kun ilmastointiputki on pudonnut katosta. Sunnuntaina 17. joulukuuta Vaasassa keskeytyneen konsertin yleisö saa lipuista rahansa takaisin.


Erikoinen kiekkotappelu: pelaajat ottivat yhteen pukukoppikäytävällä - video iltalehti 20:50 18.12

HC Bolzanon ja Medvescak Zagrebin välinen ottelu EBEL-liigassa on noussut otsikoihin erätauolla sattuneen rähinän vuoksi. Bolzanon Tom Zanoski poistui erätaukohaastattelusta kesken kaiken ja hyökkäsi Chris DeSousan kimppuun. Kyseessä oli tv-ottelu, joten tapaus on nähtävinä nyt videoklippinä sosiaalisessa mediassa. Kaksikko paini oikein kunnolla ennen kuin muut pelaajat menivät riitapukarien väliin. Odotettavissa lienee pitkät pelikiellot.


Toimittaja yritti tuhota tiedot vasaralla – Kiintolevy voi kestää murskaamisen uusisuomi 19:35 18.12

Tietojen hävittäminen kiintolevyltä on noussut keskusteluun Helsingin Sanomien (HS) kohujutun takia. Kiintolevy kestää melkoisia vastoinkäymisiä, ennen kuin sen data on lukukelvotonta, kertoo Tivi.


Oliko kiinnityksissä vikaa? Poliisi saanut useita vihjeitä Vaasan jäähallin ilmastointiputken oudosta asennosta ja ”rusahtelusta” iltalehti 18:43 18.12

Perjantaina jääkiekko-ottelussa olleet katsojat ovat kertoneet poliisille, että yksi hallin katon putkista näytti olevan kummallisessa asennossa. Video on kuvattu hetki sen jälkeen, kun putki oli pudonnut yleisön päälle. Iltalehti on saanut Vaasan jäähallin yleisöltä useita viestejä, joiden mukaan hallin katon rakenteet olisivat näyttäneet epätavallisilta jo ennen sunnuntain onnettomuutta konsertissa. Pohjanmaan poliisilaitoksen rikoskomisario ja tutkinnanjohtaja Eero Välimäki kertoo Iltalehdelle, että poliisi on saanut samanlaisia vihjeitä.


Nyt näyttää lupaavalta: Valkea joulu on todennäköinen koko maassa MTV 16:45 18.12

Tuoreimpien sääennusteiden mukaan koko maahan saataneen valkoinen joulu. Muutamia päiviä ennen joulua sää kylmenee pohjoisesta alkaen ja koko maassa on pakkasta.


Tuoreen isän neuvot esikoistaan odottaville kiertävät somessa: ”Tulet itkemään” iltalehti 15:55 18.12

Isä kertoo kokemuksiaan avoimesti tuoreessa tekstissään. Kun miehestä tulee isä, koko elämä muuttuu, kirjoittaa Jolt Jones. Hän kertoo julkaisseensa julkisen kirjeen, koska toivoi itse, että joku olisi kertonut kyseiset asiat hänelle ennen lapsen syntymää. Hän on otsikoinut kirjeensä: Oppitunteja tuoreille isille ja isyydestä haaveileville:


Tietovuoto: Päivi Räsänen vaatii puolustusministeriltä pikaista selvitystä – Poliitikot huolestuivat toimittajan tietokoneesta uusisuomi 13:31 18.12

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) katsoo, että puolustusministerin olisi syytä informoida eduskunnan puolustusvaliokuntaa puolustusvoimien tietovuodosta vielä ennen joulua.


Samu Haberin suojatti Natia Todua voitti Saksan The Voice -kisan: ”Olet todellinen enkeli...” iltalehti 11:45 18.12

Samu Haber hehkutti Instagramissa Natia Toduan ylivoimaa jo ennen finaali-iltaa. Samu Haber teki suomalaista historiaa, sillä hänen valmennettavansa voitti ensimmäistä kertaa The Voice of Germany -kisan. Samu on ollut ohjelmassa mukana jo kolmena vuotena aiemmin, mutta vasta neljäs kerta toi voiton.


Soini hyväksyy Halla-ahon valinnan PS:n puheenjohtajaksi, muttei lopeta ivailua: ”Hänen horinoidensa kommentointi olisi loputon tie” iltalehti 11:00 18.12

Soinilla on uusi poliittinen ongelma: kukaan ei usko hänen olevan sinisten rivijäsen. Perussuomalaisten pitkäaikainen puheenjohtaja, uuden sininen tulevaisuus -puolueen nykyinen jäsen Timo Soini seisoo Tampereen virastotalon viidennen kerroksen aulassa ja seuraa hyväntuulisena sinisten historian ensimmäisen puoluekokouksen etenemistä. Hän laskee, että kyseessä on ensimmäinen kerta vuoden 1989 jälkeen, jolloin hän ei johda puoluekokousta tai pidä linjapuheita. Soini vakuuttaa olevansa sinisissä vain rivijäsen, ei kulissien takana naruja vetelevä todellinen taustavaikuttaja.


Jokereille mahtava joululahja: pistetykki palaa kaukaloon oltuaan kuukauden loukkaantuneena MTV 10:11 18.12

Jokerit sai ennenaikaisen joululahjan, kun pistetykki Brian O'Neill palaa tositoimiin oltuaan kuukauden sivussa. O'Neill on kokoonpanossa maanantaina Jokereiden isännöidessä Lada Toljattia.


Vaasan jäähallin onnettomuuden tutkinta alkoi - Sportin ottelu vaarassa iltalehti 10:05 18.12

Raskasta joulua -konsertti keskeytyi sunnuntai-iltana, kun yleisön päälle putosi suuri ilmastointiputki. Viranomaiset ovat aloittaneet Vaasan jäähallin onnettomuuden teknisen tutkinnan. Pelastuslaitos sai hieman ennen puolta kahdeksaa sunnuntai-iltana suurhälytyksen romahduksesta tai räjähdyksestä. Suuri ilmastointiputki oli tipahtanut yleisön päälle Raskasta joulua -konsertissa. Vaasanseudun areenat -kuntayhtymän puheenjohtaja Mathias Skytte kertoo Iltalehdelle, että seitsemän ihmistä loukkaantui lievästi. Se, että vakavampia loukkaantumisia tai kuolemantapauksia ei tullut, on hänen mukaansa ainoa hyvä asia koko asiassa.


Kommentti: Suomella neljä olympiatoivoa, mutta paremminkin voisi mennä – viisi pointtia ennen Tour de Skitä MTV 09:33 18.12

Maastohiihdossa on olympialaisten alla useita avoimia kysymyksiä, joihin vuodenvaihteessa alkava Tour de Ski antaa osaltaan vastauksia. Suomalaistähtien ja -haastajien lisäksi katsetta kannattaa suunnata muun muassa norjalaiskonkareihin ja Ruotsin mieshiihtäjiin, jotka ovat haahuilleet alkukaudella varjojen mailla.


Kuorma-auto törmäsi koulubussiin Iisalmessa – ei loukkaantuneita MTV 09:05 18.12

Tänään aamulla hieman ennen seitsemään koulubussikäytössä ollut pikkubussi ja kuorma-auto kolaroivat Iisalmessa Sonkajärventiellä, kertoo poliisi.


Koulubussi ja kuorma-auto kolaroivat Iisalmessa – ei loukkaantuneita MTV 09:05 18.12

Tänään aamulla hieman ennen seitsemään koulubussikäytössä ollut pikkubussi ja kuorma-auto kolaroivat Iisalmessa Sonkajärventiellä, kertoo poliisi.


Meteorologit yksimielisiä: Valkea joulu valtaosaan maata - joulun aluspäiviä piinaa kurja ajokeli iltalehti 08:32 18.12

Sekä Ilmatieteen laitos että Foreca ovat varsin yksimielisiä siitä, että suurimpaan osaan maata saadaan tänä vuonna sittenkin valkea joulu. Forecan lauantaina julkaistussa blogikirjoituksessa meteorologi Markus Mäntykannas ennustaa, että joulu on tänä vuonna valkoinen suuressa osassa maata. Maan eteläosaan ei ole ennusteen mukaan tiedossa suurempia sadekertymiä ennen joulua, lähinnä pohjoisen yli kulkee runsaampia lumisateita alkuviikolla.


McLaren-pomo: Annoimme Hondalle kuusi kuukautta aikaa MTV 07:41 18.12

McLaren-talli antoi moottoritoimittajalleen Hondalle kuusi kuukautta aikaa ratkaista suorituskykyongelmansa ennen päätöstä yhteistyön lopettamisesta, kertoo brittitallin toimitusjohtaja Zak Brown.


Uutiset