Lämpöä luvassa! Kuukausiennuste lupaa poutaisia päiviä MTV 21:18 06.07

Seuraavat neljä viikkoa ovat keskimääräistä lämpimämpiä niin Pohjoismaissa kuin Keski-Euroopassakin, selviää Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n kuukausiennusteesta.


Thaimaan luolassa vankeina olevia poikia ei yritetä pelastaa enää torstaina – lääkärit: Osa liian heikkoja yritykseen iltasanomat 16:35 05.07

Sääennusteiden mukaan alueelle on luvassa lisää sateita viikonloppuna,


Epätyypillinen brittisääennuste – Silverstonen F1-kisaan hellettä MTV 13:50 05.07

Britannian F1-kisoissa on perinteisesti koettu epävakaata säätä, mutta tulevana viikonloppuna Silverstonessa ajetaan ennusteiden mukaan helteisessä kelissä.


Helteetön heinäkuu? – Ennuste ei lupaa hyvää lämpöä kaipaaville lomailijoille MTV 21:38 03.07

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF on julkaissut uuden kuukausiennusteensa, joka ei lupaa hyvää hellettä kaipaaville suomalaisille, MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas arvioi.


Sadekisa huolestuttaa Valtteri Bottasta: ”Seisova vesi voi tuottaa ongelmia” MTV 11:38 24.06

Ranskan F1-kilpailu saatetaan sunnuntaina ajaa sadeolosuhteissa ennusteiden luvatessa Paul Ricardin rata-alueelle jopa ukkosmyrskyjä. Kisaan toisesta ruudusta starttaavaa Valtteri Bottasta sadekisa huolettaa seisovan veden takia.


Bottas ehti tykittää kärkiajan sateen pilaamissa F1-harjoituksissa – aika-ajoihinkin luvassa vetinen keli iltasanomat 15:16 23.06

Sade pilasi Ranskan osakilpailun viimeiset harjoitukset. Ennusteiden mukaan aika-ajotkin saatetaan ajaa märällä radalla.


Juhannysmyräkkä pyyhkäisee Suomen yli – Sähköyhtiö: ”Olemme siirtyneet tehostettuun valmiustilaan” uusisuomi 12:11 22.06

Suomen yli liikkuu juhannuksena useita matalapaineita ja tuuli voimistuu. Etenkin merialueilla tuuli voi olla paikoin kovaa ja myrskyisää. Tänään juhannusaattona myös sateet ovat runsaita, ja vettä kertyy ennusteiden mukaan yleisesti 10–20 millimetriä, paikoin jopa 30–50 millimetriä.


Nyt meni juhannuksen sääennuste kerralla uusiksi: Lämmintä korkeintaan saunassa iltasanomat 19:21 16.06

Juhannusviikonlopun säätä sävyttävät tuoreimpien ennusteiden perusteella sateet.


Kreikkaan odotetaan jopa 32 miljoonaa lomailijaa tänä vuonna – kestääkö maa näin suurta turistirysäystä? MTV 06:45 08.06

Kreikkaan tulee ennusteiden mukaan 32 miljoonaa kävijää tänä vuonna. Maassa on herätty kysymään, kuinka suuri ympäristöllinen lasku tästä seuraa.


Ravivihje: Toto5 Mikkeli 5.6.2018 iltasanomat 10:04 05.06

Tiistain T5-peli ratkeaa Mikkelissä. Sääennusteiden mukaan sadekelin vaara on ilmeinen.


Metsäpalovaaran asteikko loppuu jo kesken - neljä yllättävää neuvoa: ”Bileet on ok, mutta tämän vuoden menu on kylmä” iltalehti 10:10 30.05

Helsingin pelastuslaitoksen viestintäpäällikkö Taisto Hakala ei muista, että 33 vuoden aikana olisi annettu yhtä tiukkaa avotulikieltoa. Kuivaakin kuivempi toukokuu ja helteinen sää ovat nostaneet maastopalojen riskin poikkeuksellisen korkeaksi koko maassa. Ilmatieteen laitoksen metsäpaloindeksi on paikoin maksimilukemassa 6,0. Asteikko uhkaa loppua kesken, sillä helpotusta kuivuuteen ei ole ennusteiden mukaan näköpiirissä. Sääkartoilla sadepilvet lähinnä loistavat poissaolollaan, aivan pohjoisinta Suomea lukuun ottamatta.


Kesäilmat jatkuvat - huomennakin paikoin noin +20 astetta iltalehti 04:41 30.05

Aiempien ennusteiden valossa viikon keskivaiheilla sää alkaisi kylmetä, mutta lämpöä näyttäisi riittävän. Katso Forecan sääennuste keskiviikolle ja torstaille. Keskiviikkona maan etelä- ja länsiosissa on poutaa.


Irlannin tiukka aborttilaki menossa nurin - Pääministeri kiittää hiljaista vallankumousta iltalehti 15:08 26.05

Ennusteiden mukaan aborttioikeuden kannattajat voittavat Irlannin kansanäänestyksessä. Myös Irlannin presidentti äänesti kansanäänestyksessä. Irlannin pääministeri Leo Varadkar pitää hyvänä hiljaista vallankumousta, jonka ansiosta Irlannin äärimmäisen tiukka aborttilaki on höllentymässä.


Seuraavan neljän viikon sääennuste lupaa nannaa: Kesän lämpö ryöppyää Suomeen jo toukokuussa – ja pysyy! iltasanomat 19:37 05.05

Euroopan keskipitkien ennusteiden keskuksen kuukausiennusteen mukaan kesäinen lämpö hellii Suomea toukokuusta kesäkuun alkuun asti.


Kuortaneenjärven tulvat pahenevat - Kartta: Nämä sadat rakennukset ovat vaarassa iltalehti 08:26 23.04

Tulvakeskuksen vahinkoarvion mukaan Etelä-Pohjanmaalla Kuortaneenjärven alueella on uhattuna satoja rakennuksia. Vedenpinta on jatkanut nousuaan Kuortaneenjärvellä Etelä-Pohjanmaalla: Tulvakeskuksen ennusteiden mukaan vedenpinnan odotetaan nousevan tasolle 77,40 viikon puolivälissä. Tulvauhassa olevalla alueella sijaitsee noin 150 loma-asuntoa, muutama vakituisessa käytössä oleva asunto ja noin 300 erilaista sauna- tai talousrakennusta.


Vapun sääennusteen yllä leijuu tummia pilviä, mutta lunta ei sentään ole luvassa: ”Nyt saa jännätä, tuleeko sadealue etelästä” iltalehti 21:32 22.04

Maanantaina sää lämpenee hieman. Vapun sää näyttää tämänhetkisten ennusteiden mukaan epävakaiselta, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari Mustala. Mustalan mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että etelästä saapuva sadealue ulottuu vappuna Suomeen saakka. Jos näin käy, lämpötilatkin saattavat vappuna jäädä jopa alle kymmenen asteen.


Euroopan kuukausiennuste povaa hyvää myös Suomeen! Kevät on jo aivan kulman takana MTV 20:15 03.04

Huhtikuu näyttää käynnistyvän Euroopassa laajalti keskimääräistä lämpöisempänä, kertoo Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen kuukausiennuste.


Euroopan kuukausiennuste povaa hyvää, myös Suomeen! Kevät on jo aivan kulman takana MTV 20:15 03.04

Huhtikuu näyttää käynnistyvän Euroopassa laajalti keskimääräistä lämpöisempänä, kertoo Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen kuukausiennuste.


Sankka lumipyry saapui Suomeen: ”Kesärenkailla ei liikenteeseen ole asiaa” uusisuomi 09:36 02.04

Sankka lumisadealue on maanantaiaamuna levittäynyt Suomen eteläosaan. Ajokeli on ennusteiden muuttumassa erittäin huonoksi. Lunta tulee pahimmillaan jopa 20 senttiä lisää.


Liikennevirasto huolissaan pääsiäisen paluuliikenteestä, lumimyrsky tulossa maanantaina: ”Kesärenkailla ei mitään asiaa liikkua siinä mylläkässä” iltalehti 12:33 01.04

Luvassa on ennusteiden mukaan oikea lumimyrsky, sillä tuuli kinostaa lunta tielle. Liikennevirasto toivoo, että pääsiäisenvietoista kotiin palaavat lähtisivät matkaan jo tänään sunnuntaina. Liikenneviraston liikennekeskuspäällikkö Juha Alikoivisto sanoo, että lumisade saapuu Suomeen aamuyöllä etelän ja kaakon suunnalta. Ennusteiden mukaan sadealue nousee jo päivällä Keski-Suomen korkeudelle. Koko Etelä- ja Keski-Suomi saa todennäköisesti maanantaina lumipeitteen.


19 siirtolaista hukkui Airwaysin lennoissa häiriöitä

Uutiset