Rohkea ennuste: Suureen osaan maata saadaan valkea joulu iltalehti 08:40 17.12

Joulu on tänä vuonna varmasti valkoinen Pohjois- ja Itä-Suomessa, kerrotaan Forecan blogissa. Forecan Markus Mäntykannas ennustaa, että joulu on tänä vuonna valkoinen suuressa osassa maata. Maan eteläosaan ei ole ennusteen mukaan tiedossa suurempia sadekertymiä ennen joulua, lähinnä pohjoisen yli kulkee runsaampia lumisateita alkuviikolla. Tämän jälkeen Suomeen virtaa lännestä erittäin leutoa ilmaa. - Joulun alla pohjoisesta näyttäisi kuitenkin tulevan voimakas kylmänpurkaus, jonka mukana liikkuu tämän hetkisten ennusteiden valossa aatonaattona ja aattona lumikuuroja. Kuurot tulevat olemaan pohjois-etelä-suuntaisia jonoja, eikä niitä välttämättä kaikkialle osu. Suurin osa etelä- ja lounaisrannikon lumettomista alueista näyttäisi kuitenkin saavan hajanaisista lumikuuroista osansa, joten ei ole täysi mahdottomuus, että joulu on valkea koko tai lähes koko maassa, kirjoittaa Mäntykannas.


Alabaman erikoinen senaattorivaali ratkeaa tänään - ennusteiden mukaan Jones on viemässä voiton iltalehti 06:04 13.12

Alabaman senaattoripaikasta kilpailevat keskenään Doug Jones ja teini-ikäisten tyttöjen ahdistelusta epäilty Roy Moore. Alabamassa Yhdysvalloissa on parhaillaan käynnissä senaattorivaali, jossa valitaan toinen osavaltion senaattoreista. Vastakkain ovat republikaani Roy Moore ja demokraatti Doug Jones. Paikka vapautui Jeff Sessionsilta, joka toimii nykyisin maan oikeusministerinä. Varhain keskiviikkona aamulla Suomen aikaan The New York Timesin ennusteen mukaan demokraattien Doug Jones on viemässä voiton.


Nyt on pahannäköinen varoituskartta - Ilmatieteen laitos muistuttaa Suomeen saapuvasta myräkästä iltalehti 12:50 11.12

Etelä- ja Itä-Suomeen on luvassa erittäin huonoa ajokeliä, Ilmatieteen laitos varoittaa. Sääennusteiden mukaan tiistaina Suomeen saapuu kunnon lumimyräkkä, mikä huonontaa merkittävästi ajokeliä. Tiistain varoituskartta hohkaakin niin keltaista kuin oranssia. Tiistain vastaisena yönä Suomeen saapuu lounaasta matalapaine paikoin runsaine sateineen. Maan etelä- ja itäosassa voi kertyä paikoin yli 15 senttimetriä lunta ja ajokeli on erittäin huono.


Valkea joulu on sittenkin mahdollinen - ”Jopa etelässä voi olla lunta sentti tai pari” iltalehti 21:56 09.12

Seuraavat neljä viikkoa sää pysyy tavanomaista lauhempana lähes koko maassa, kertoo Euroopan keskipitkien ennusteiden keskuksen ennuste. - Sääennusteet lupaavat keskimääräistä lauhempaa säätä koko maahan. - Valkeaan jouluun on eteläisessä Suomessa ehkä pieni mahdollisuus.


Sää jatkuu tavanomaista lauhempana – etelässä turha haaveilla talvisista päivistä MTV 20:56 08.12

Pitkien sääennusteiden perusteella jouluun saakka mennään tavanomaista lauhemmissa säissä, kertoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.


K18-myrsky lähestyy Skotlantia – valtava sukuelin tutkakuvissa stara 11:00 07.12

Brittein saarille odotetaan lumimyrsky Carolinea lähipäivien aikana. Ennusteiden mukaan kyseessä


Viihdelehti Stara.fi stara 11:00 07.12

Brittein saarille odotetaan lumimyrsky Carolinea lähipäivien aikana. Ennusteiden mukaan kyseessä


Pitkän ajan ennuste ei mitään hanki-idyllejä maalaile: Etelä-Suomeen tuskin saadaan valkeaa joulua iltalehti 08:01 04.12

Itsenäisyyspäivänä sää on melko hyvä, mutta etelässä toiveita ei kannata ripustaa valkean joulun varaan. Joulukuu alkaa Suomessa tänä vuonna tavallista kylmempänä, mutta päättyy tavallista lämpimämpänä. Se tietää huonoja uutisia haaveille valkeasta joulusta, etenkin Etelä-Suomessa. Euroopan keskipitkien ennusteiden keskuksen kuukausiennusteessa arvioidaan, että alkavalla viikolla etenkin maan länsiosissa ja Lapissa on vuodenaikaan nähden tavallista kylmempää.


Tyly ennuste: Tuleva viikko pelkkää sadetta, pitkän ajan ennuste julki - toistuuko etelän musta joulu? iltalehti 18:19 25.11

Alkava viikko on sateinen ja epävakainen eli meteorologin mukaan tyypillinen marraskuun lopulle. Euroopan keskipitkien ennusteiden keskuksen eli ECMWF:n mukaan sademäärä tai lämpötila eivät poikkea tavanomaisesta vuodenaikaan nähden. Yleiskatsaus pian alkavaan viikkoon näyttää kuitenkin varsin masentavalta. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Kokkonen kertoo koko viikon olevan sateinen ja epävakainen.


Alhainen äänestysprosentti kääntynee pääministeri Aben eduksi - Japanin vaalien tulos liikuttaa myös Suomea iltalehti 21:20 22.10

Japanilla ja Suomella on yhteinen naapuri ja tärkeä kauppasuhde. Japanin ennenaikaiset vaalit käytiin sunnuntaina poikkeuksellisen kehnossa säässä. Vaikeat sääolosuhteet johtuvat maata lähestyvästä rankkasateita ja maanvyöryjä aiheuttavasta taifuunista. Japanilaiset joutuvat siis matkustamaan vaaliuurnille ankarassa säässä. Japanin pääministeri Shinzo Abe julisti yllättäen liki kuukausi sitten maahan ennenaikaiset parlamenttivaalit ja hajotti parlamentin alahuoneen. Huono sää saattaa joidenkin ennusteiden mukaan vaikuttaa myös äänestysprosenttiin. Alhaisen äänestysprosentin uskotaan kääntyvän pääministeri Aben eduksi.


Kiinan talous kasvoi lähes seitsemällä prosentilla iltalehti 06:10 19.10

Kiinan talous on kasvanut vuoden kolmannella neljänneksellä 6,8 prosenttia. Kasvuluvut ovat linjassa analyytikkojen ennusteiden kanssa. Kiinan viralliset kasvuluvut julkistettiin samaan aikaan, kun maan kommunistisella puolueella on joka viides vuosi järjestettävä puoluekokous. Kokouksessa Kiinaa hallitsevan kommunistisen puolueen ylimmästä johdosta on vaihtumassa merkittävä osa, mutta presidentti Xi Jinpingin jatko maan ja puolueen johtajana on ilmiselvä.


Uutiset