Yohan Blake täydensi pikamatkojen tuplan Jamaikan mestaruuskisoissa iltasanomat 10:17 26.06

Blake alitti 200 metrillä 20 sekuntia ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2012.


Ilves ilmestyi kesämökin pihapiiriin juomaan ja pötköttelemään - "Kaksi metriä oli väliä nenien välissä" iltalehti 18:23 25.06

Ilves on näyttäytynyt saman mökin pihapiirissä jo muutaman kerran tänä kesänä. Jämsässä kesämökillä juhannusta viettämässä ollut Teemu Virtanen kohtasi lauantai-iltana ensimmäistä kertaa ilveksen ja kuvasi samalla videon siitä juomassa vettä lätäköstä. - Kummisetä sanoi nähneensä ilveksen kävelemässä tiellä ja mentiin sitten veljen ja kummisedän kanssa kuvaamaan sitä kännyköillä kahdesta eri suunnasta, Virtanen sanoo.


Kolin kansallispuistossa julistettiin yleinen luontorauha iltalehti 22:58 24.06

Kolin kansallispuistossa Pohjois-Karjalassa julistettiin tänään juhannuspäivänä ensimmäistä kertaa yleinen luontorauha. Tapahtuma kuului Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlallisuuksiin. Luontorauhan julistuksen järjestivät Ukko-Kolin Ystävät ja Kalevalaisen Kulttuurin Liitto (KKL). Julistus luettiin alkuillasta kansallispuiston tunnetuimmalla näköalapaikalla Ukko-Kolilla.


Maailman NHL-lupauksista aivan posketon osa suomalaisia - jopa Alexander Stubb hämmästyi: "Katsoinko oikein?" iltalehti 18:43 24.06

Kahden ensimmäisen kierroksen NHL-varauksista hulppea viidesosa on suomalaisia. Kokoomuksen kansanedustaja päivittelee hurjaa menoa Twitterissä. Peräti kaksitoista suomalaispelaajaa varattiin Chicagossa perjantaina ja lauantaina, kun NHL-draftin kaksi ensimmäistä kierrosta oli ohitse. Ensimmäisen kierroksen kuusi nimeä tarkoittivat, että Suomi oli maailman toiseksi lupaavin jääkiekkomaa Kanadan jälkeen. Yhteensä 30 varauksesta 12 oli kanadalaisia. Yhdysvaltalaisia meni kaupaksi viisi ja ruotsalaisia neljä.


Espoolaisjuniori teki historiaa – Suomeen ensimmäistä kertaa kivääriammunnan nuorten MM-kultaa hs 16:40 24.06


Juhannusta on vietetty ennenkin koleassa säässä - kolme vuotta sitten tehtiin lumiukkoja iltalehti 21:29 23.06

Kolean juhannussään keskellä voi lohduttautua sillä, että huonomminkin voisi mennä, kuten aiemmat vuodet osoittavat. Sääennusteet eivät lupaa hellelukemia juhannusviikonlopulle, mikä harmittaa monia. Lohtua voi kuitenkin hakea siitä, ettei juhannusta vietetä viileässä säässä ensimmäistä kertaa - ja huonomminkin voisi mennä. Viimeisten kymmenen vuoden aikana juhannusta on vietetty sateisessa säässä monena eri vuonna. Sateista huolimatta juhannus on ollut usein lämmin, mutta vuonna 2014 keskikesän juhlaa vietettiin lähes hyisissä tunnelmissa.


Jarmo Kekäläinen jyrähti NHL-kaupoilla - yksi maailman taitavimmista pelaajista Columbukseen iltalehti 21:20 23.06

Columbus Blue Jacketsin suomalainen GM Jarmo Kekäläinen teki perjantaina kovan pelaajahankinnan, kun venäläishyökkääjä Artemi Panarin liittyy Columbuksen joukkueeseen. Asiasta kertoo verkkosivuillaan NHL. Panarin, 25, on pelannut kaksi ensimmäistä NHL-kauttaan Chicago Blackhawksissa. Hänet valittiin debyyttikaudellaan 2015-16 NHL-tulokkaaksi, kun venäläinen tehtaili 80 runkosarjaottelussa 30+47=77 tehopistettä. Päättyneellä kaudella Panarin nakutti runkosarjassa 82 ottelussa 31+43=74 pistettä.


Härmän uutuusravikisa pitää tuomaritkin valppaina – erikoinen lähtö ensimmäistä kertaa Suomessa iltasanomat 08:10 23.06

Perjantaina PowerParkissa ajettava erikoislähtö tarjoaa haasteen pelaajille, ohjastajille ja tuomareille.


VPS jatkaa vahvaa menoaan - Jürgensonin maali takasi voiton RoPSista iltalehti 21:42 22.06

Kotijoukkueen Markus Jürgensonin ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla puskema maali jäi ainoaksi, kun Vaasan ja Rovaniemen Palloseurat taistelivat jalkapalloliigan sarjapisteistä. Maali oli virolaispelaajalle kauden ensimmäinen. Voitollaan kotijoukkue säilytti kakkospaikkansa sarjassa. Ensimmäistä puoliaikaa hallitsi VPS. Sen nopeakinttuisella kärkimiehellä Steven Morrisseyllä oli parikin kertaa mahdollisuus pistää pallo ohi vieraitten maalia vartioineen Antonio Regueron, mutta miehen laukaukset viuhuivat yli maalin. Kerran kotijoukkue pääsi kolkuttelemaan myös vieraitten maalin pystypuuta.


Julia, 15, keksi itselleen unelmatyön - auttaa vanhuksia kauppareissuilla iltalehti 07:57 22.06

Lappeenrannan kaupunki järjesti unelmaduuni-kisan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Yksi voittajista oli Julia Yanchukovich. Julia Yanchukovich, 15, on saanut tänä kesänä monen vanhuksen huulille hymyn. Nuori lappeenrantalainen nimittäin ideoi itselleen kesätyön, joka ilahduttaa taatusti: hän avustaa vanhuksia kauppa-asioilla.


Ranskan presidentti Emmanuel Macron pääsee valloittamaan EU-kollegansa iltalehti 01:40 22.06

Ranskan presidentti Emmanuel Macron vie näillä näkymin isoimman huomion, kun EU-päämiehet kokoontuvat tänään ja huomenna Brysselissä. Toukokuussa presidentiksi valittu Macron osallistuu tänään huippukokoukseen ensimmäistä kertaa. Ranskalaispresidentin esittelemät kunnianhimoiset suunnitelmat EU:n kehittämisestä, esimerkiksi talous- ja rahaliiton vahvistamisesta, eivät ole virallisesti asialistalla.


Ranskan presidentti Macron pääsee valloittamaan EU-kollegansa iltasanomat 01:39 22.06

Ranskan presidentti Emmanuel Macron tapaa ensimmäistä kertaa EU-kollegansa huippukokouksessa.


Pääministeri May esiintyi nöyränä parlamentin ensimmäisessä kokoontumisessa iltalehti 21:45 21.06

Britannian pääministeri Theresa May on esitellyt kahdeksan lakiesitystä Britannian erottamiseksi Euroopan unionista. Valtavasta lakipaketista kertoi keskiviikkona Britannian parlamentissa kuningatar Elisabet. Parlamentti oli keskiviikkona koolla ensimmäistä kertaa sitten parin viikon takaisten parlamenttivaalien. Istuntokausi alkoi perinteisellä kuningattaren puheella, jossa esitellään hallitusohjelma.


Britanniassa parlamentin määrä kokoontua ensi kertaa vaalien jälkeen iltalehti 06:52 21.06

Britannian parlamentin on tänään määrä kokoontua ensimmäistä kertaa sitten parlamenttivaalien. Istuntokausi alkaa perinteisellä kuningattaren puheella, jossa esitellään hallitusohjelma. Puheen on määrä alkaa Suomen aikaa puoli kahdelta iltapäivällä. Puheen sisältöä käsitellään parlamentissa myöhemmin iltapäivällä.


Punakoneen legenda on kuollut – todisti Leijonien ensimmäistä mitalia avainpaikalta olympialaisissa iltasanomat 21:03 20.06

Sergei Mylnikov osallistui entisen pelaajien tapaamiseen vain muutama päivä ennen kuolemaansa.


Kiinan huippumoderni ohjushävittäjä Changsha on matkalla Itämerelle – tällainen se on iltasanomat 20:33 20.06

Kiinalainen huippumoderni hävittäjäalus osallistuu ensimmäistä kertaa kansainväliseen sotaharjoitukseen Itämerellä Suomen lähellä.


Poliisi osallistuu Helsinki Pride -kulkueeseen ensimmäistä kertaa virkapuvussa, sotilasta ja palomiestä kulkueessa sen sijaan ei nähdä hs 14:04 20.06


STT:n tiedot: Aarnion autotallista löytyi noin kymmenen tietolähteen paperit - Aarnio vetoaa vahinkoon iltalehti 18:37 19.06

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion autotallissa ovat lojuneet noin kymmenen tietolähteen paperit, selviää STT:n tiedoista. Ottamatta kantaa tietolähteiden määriin Aarnio vahvistaa tiedot, joiden mukaan paperit ovat ajalta ennen ensimmäistä virkarikostutkintaa eli vuotta 2007. Aarnio sanoo, että paperit päätyivät autotalliin vahingossa poliisin kahden muuton seurauksena. - Kaikki oli asianmukaisesti kassakaapeissa, kunnes muutimme Itä-Pasilaan väistötiloihin. Emme saaneet siirrettyä kassakaappeja sinne, joten jouduimme siirtämään kaiken sisällön, Aarnio sanoo STT:lle.


Päivän veto- ja vakiovihje: Annetaan ausseille chänssi iltalehti 17:11 19.06

Maanantain vetovihje rykäisee lapulle kunnon yllätyshaun. Vaikka Saksa on kakkomiehistölläänkin Australiaa kovempi joukkue, ei aussit kyllä näillä jaoilla silti kokonaan vailla mahdollisuuksia ole. Saksa osallistuu Confederations Cupiin täysin kakkosmiehistöllään. Joukkueen todellisesta motivaatiostakin on paha sanoa ennen ensimmäistä peli juuri mitään. Lähtökohtaisesti nuoren joukkueen voisi olettaa olevan nälkäinen ja motivoitunut, mutta ei siitä silti mitään varsinaisia takuita kuitenkaan ole. Voi tämän näillekin pelaajille olla vain kesäinen höntsäturnaus.


Uutiset