Venäjä valmistautuu vaaleihin diplomaattisen kriisin keskellä – kampanjat laimeita, äänestämisestä palkkioksi herkkuja MTV 22:15 16.03

Venäjällä järjestetään presidentinvaalit sunnuntaina. Vaalit käydään keskellä kiristyvää diplomaattista kriisiä Venäjän ja Britannian välillä. Viime päivien kitkerän sananvaihdon tauistalla on entisen venäläisvakoojan Sergei Skripalin murhayritys hermomyrkyllä Britanniassa.


NBC: Saudi-Arabian kruununprinssi pitää äitiään piilossa kuninkaalta iltasanomat 21:51 16.03

NBC News perustaa uutisensa 14 entisen ja nykyisen yhdysvaltalaisviranomaisen lausuntoihin.


Koripallokenttien 48-vuotias rautarouva lopettaa mittavan uransa – ”Korisliiga ei ole enää entisensä” iltasanomat 17:11 16.03

Kenya Robinson vietti SM-parketilla lähes 21 600 minuuttia eli 15 päivää.


Asiantuntijat: Britannian myrkytysskandaali on vahvistanut Putinin asemaa – "Näyttäytyy vahvana voiman takaajana" MTV 09:57 16.03

Asiantuntijat arvoivat Huomenta Suomessa Venäjän presidentinvaaleja ja itänaapurin tulevaisuuden talousnäkymiä. Yhteinen arvio on, että talous alkoi kasvaa venäjällä juuri oikeaan aikaan Putinin vaalikampanjaa ajatellen. Oman lisänsä vaalien retoriikkaan on tuonut Britanniassa tapahtunut, entisen kaksoisagentin myrkytysskandaali.


Uhri väittää satuttaneensa itse itseään - ”minulta on ennenkin lähtenyt kehosta palasia”, entisen tappajan huulen puremis -syyte kaatui iltalehti 08:30 16.03

Pohjois-Savon käräjäoikeus on hylännyt 35-vuotiaan ehdonalaisvangin syytteen törkeästä pahoinpitelystä. Muuruvedeltä kotoisin olevaa ehdonalaisvankia syytettiin siitä, että hän olisi purrut pois puolet toisen miehen huulesta. Tapaus sattui uhrin asunnossa Kuopiossa viime huhtikuussa. 35-vuotias ehdonalaisvanki (siis vapaana kulkeva) oli paikalla kutsuttuna vieraana. Asunnossa oli kaverikaksikon lisäksi myös toisen miehen vaimo.


Trump ryhtyi tositoimiin Venäjää vastaan - rankaisi vaaleihin sekaantumisesta ja kyberhyökkäyksistä iltalehti 18:30 15.03

Donald Trump syyttää Venäjää lukuisista kyberhyökkäyksistä ja entisen vakoojansa myrkyttämisestä. Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallitus määräsi torstaina pakotteita venäläisille järjestöille ja yksityishenkilöille. USA:n asettamat pakotteet kohdistuvat viiteen venäläiseen järjestöön ja 19 henkilöön. Pakotteet ovat rangaistus Venäjän sekaantumisesta vuoden 2016 presidentinvaaleihin ja muista kyberhyökkäyksistä. The New York Timesin mukaan kyseessä on USA:n merkittävin vastalause Venäjän toimille Trumpin presidenttikaudella.


Trump: Näyttää siltä, että Venäjä on myrkytysiskun takana MTV 18:16 15.03

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan näyttää siltä, että Venäjä on entisen venäläisagentti Sergei Skripalin ja tämän tyttären myrkytyksen takana.


Ex-agentin myrkytykseen käytetty Novitshok kehitettiin entisessä Neuvostoliitossa - hermomyrkkyjä käytettiin vahingoittavassa tarkoituksessa viimeksi toisessa maalmansodassa iltalehti 16:02 15.03

Britannia, Ranska, Saksa ja USA:n mielestä on selvää, että Venäjä on myrkytyksen takana. Britannia, Ranska, Saksa ja Yhdysvallat ovat antaneet yhteisen lausunnon liittyen entisen venäläisen kaksoisagentin Sergei Skripalin myrkytykseen. Maat toteavat lausunnossaan, että hermomyrkkyä käytettiin Euroopassa ensimmäisen kerran vahingoittamistarkoituksessa toisen maailmansodan aikana. Skripalin myrkyttämisessä käytetty Novitshok kehitettiin entisessä Neuvostoliitossa 1970-80-luvulla. - Ainut uskottava selitys on se, että Venäjä on myrkytyksen takana, lausunnossa tarkennetaan uutistoimisto AFP:n mukaan.


Ex-agentin myrkytykseen käytettyä hermomyrkkyä käytetty viimeksi toisen maailmansodan aikana iltalehti 16:02 15.03

Britannia, Ranska, Saksa ja USA:n mielestä on selvää, että Venäjä on myrkytyksen takana. Entisen venäläisen kaksoisagentin Sergei Skripalin myrkytykseen käytettyä hermomyrkkyä novitshokia on käytetty viimeksi toisen maailmansodan aikana, sanovat Britannia, Ranska, Saksa ja Yhdysvallat yhteisessä lausonnossaan. - Ainut uskottava selitys on se, että Venäjä on myrkytyksen takana, lausunnossa tarkennetaan uutistoimisto AFP:n mukaan.


Venäjä aikoo vastata Britannian karkotuksiin – Lavrov: "Se tapahtuu pian, lupaan teille sen" MTV 14:20 15.03

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo toivovansa entisen kaksoisagentin Sergei Skripalin toipumista hermokaasuhyökkäyksestä.


Britannia selvittää kaikki kuolemat, joilla voi olla epäilyttävä yhteys Venäjän valtioon iltalehti 07:10 15.03

Yhdysvaltain tiedustelu on tunnistanut epäilyttäviä kuolemia Britanniassa peräti 14 kappaletta. Britannian sisäministeriö ilmoitti tiistaina, että poliisi ja turvallisuuspalvelu tulevat tutkimaan kaikki Britannian maaperällä tapahtuneet kuolemat, joilla väitetään olevan epäilyttävä yhteys Venäjän valtioon. Britannia totesi eilen, että Venäjän valtio on hyvin todennäköisesti syyllinen entisen kaksoisagentin Sergei Skripalin murhan yritykseen. Skripal ja hänen tyttärensä Julia Skripal saivat elimistöönsä erittäin harvinaista hermomyrkkyä Salisburyssa toissa sunnuntaina. He ovat koomassa ja taistelevat edelleen hengestään.


Valkoisessa talossa uskotaan Venäjän syyllisyyteen myrkytystapauksessa: "Yhdysvallat tukee Britanniaa" MTV 06:09 15.03

Yhdysvallat jakaa Britannian näkemyksen siitä, että Venäjä on syyllinen entisen kaksoisagentin myrkyttämiseen vahvalla hermomyrkyllä Britanniassa.


Presidentti Niinistö: Britannian myrkkymurhayritys järkyttävä teko – uhkaa koko kansainvälistä turvallisuutta MTV 17:13 14.03

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi tänään Britanniassa toissa viikonlopuuna tapahtunutta entisen venäläisagentin murhayritystä. Entinen vakooja Sergei Skripal yritettiin tappaa venäläisvalmisteisella hermomyrkyllä.


Sky: Britannia karkottaa suuren määrän venäläisdiplomaatteja MTV 14:09 14.03

Britannia karkottaa merkittävän määrän venäläisiä diplomaatteja vastauksena entisen venäläisagentin myrkytystapaukseen, kertoo uutiskanava Sky News. Uutiskanava perustaa tietonsa nimettömiin lähteisiin.


Hermomyrkyn kehittäneen tiedemiehen arvio: "Skripalit eivät tule koskaan selviämään" MTV 12:16 14.03

Novichokin kehittäjä, kemisti Vil Mirzayanov, 83, kertoo Reutersille, että hänellä ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Venäjän presidentti Vladimir Putin olisi vastuussa hermomykkyiskusta, joka kohdistettiin entisen kaksoisagentti Sergei Skripaliin ja tämän tyttären Julia Skripaliin.


Elinkautiseksi riitti 13 vuotta: Ex-naisystävänsä väijystä ampunut mies vapautuu iltalehti 10:05 14.03

Helsingin hovioikeus päätti vapauttaa murhaajan, vaikka Rikosseuraamuslaitos ei sitä puoltanut. Hovi perustelee päätöstään muun muassa sillä, että murhaajasta tuli vankilassa ylioppilas. Entisen naisystävänsä lähilaukauksella murhannut mies vapautuu vankilasta vajaan vuoden kuluttua, 1. maaliskuuta 2019. Tuolloin hän tulee istuneeksi elinkautisesta tuomiostaan 13 vuotta ja 2 kuukautta. Helsingin hovioikeus päätti asiasta keskiviikkona.


Äärimmäisen vaarallinen Novitshok-hermomyrkky vei isän ja tyttären kuoleman porteille – tämä entisen kaksoisagentin myrkyttämisestä Britanniassa tiedetään iltasanomat 03:31 14.03

Sergei Skripal tyttärineen myrkytettiin armeijatason hermomyrkyllä.


Toimittajan saamat uhkausviestit eivät johda syytteisiin – "Halusin tietää, onko lehdistönvapaus yhteiskuntamme suojeluksessa" MTV 18:30 13.03

Turun Sanomien entisen oikeustoimittajan saamat halventavat ja uhkailevat viestit eivät johda syytteisiin. Valtakunnansyyttäjän sijainen Raija Toiviainen on päättänyt, ettei erittäin tärkeä yleinen etu vaadi syytteiden nostamista.


Trump vakoojan myrkyttämisestä: ”Kuulostaa Venäjältä” iltalehti 16:40 13.03

USA:n ja Britannian johtajat keskustelevat tänään vakoojatapauksesta. USA:n presidentti Donald Trump otti tänään ensi kertaa kantaa Britanniaa kuohuttaneeseen entisen venäläisvakoojan myrkytystapaukseen. - Minusta kuulostaa, että se oli Venäjä, Trump totesi tiistaina.


Britannian turvallisuusjohto arvioi Venäjän vastauksen keskiviikkona iltasanomat 15:54 13.03

Britannian turvallisuuselimet arvioivat huomenna Venäjän mahdollista vastausta entisen kaksoisagentin Sergei Skripalin myrkytystapaukseen.


Uutiset