Joulutorit suljettiin Berliinissä ja Frankfurtissa epäilyttävien esineiden vuoksi iltalehti 10:36 16.12

Viranomaiset ovat hälytystilassa Saksan joulutoreilla viime vuoden terrori-iskun vuoksi. Berliinissä Prenzlauer Bergin kaupunginosassa sijaitsevat joulumarkkinat suljettiin perjantai-iltana varotoimenpiteenä. Berliinin poliisi vahvisti Spiegel-lehdelle, että alueelta löytyi hylätty selkäreppu. Repussa oli epäilyttävä sähköjohto, Berliner Kurier -lehti kertoi. Poliisi saapui paikalle pommiryhmän kanssa. Reppu todettiin vaarattomaksi. Sähköjohto kuului ilmeisesti kännykän laturiin.


Viinipullo aiheutti poliisioperaation Berliinissä iltalehti 10:45 14.12

Epäilyttävä, kadulla lojunut esine käynnisti poliisioperaation tänään torstaina aamulla Berliinin Charlottenburgin kaupunginosassa. Poliisi rajoitti liikennettä Budapester Strasselle, kun rikosteknikot tutkivat "epäilyttävän" esineen. Esine paljastui ihan tavalliseksi viinipulloksi. - Rikosteknikkomme kuvasivat Budapester Strasselta löytyneen epäilyttävän esineen, joka oli ainoastaan viinipullo, poliisi tviittasi operaatiostaan Berliner Morgenpostin mukaan.


Epäilyttävä esine aiheutti mittavan poliisioperaation Tukholman lentokentällä – vaara ohi MTV 11:51 07.12

Tukholmassa Bromman lentokentällä oli aamulla mittava poliisioperaatio, kun matkatavaroiden turvatarkastuksessa löytyi epäilyttävä esine. Asiasta uutisoi Aftonbladet.


Aftonbladet: Tukholman lentokentältä löytynyt epäilyttävä esine – pommiryhmä paikalla MTV 09:43 07.12

Tukholmassa Bromman lentokentällä on löytynyt epäilyttävä esine matkatavaroiden turvatarkastuksessa, kertoo Aftonbladet. Paikalla lentokentällä on useita poliisipartioita, ja pommiryhmä tutkii esinettä.


Aftonbladet: Tukholman lentokentältä löytynyt epäilyttävä esine – paikalla useita poliisipartioita MTV 09:43 07.12

Tukholmassa Bromman lentokentällä on löytynyt epäilyttävä esine matkatavaroiden turvatarkastuksessa, kertoo Aftonbladet. Paikalla lentokentällä on useita poliisipartioita.


Epäilyttävä esine löytyi Tukholman lentokentältä iltalehti 09:19 07.12

Epäilyttävä esine löytyi matkalaukkujen tarkastuksen yhteydessä eräästä laukusta Bromman lentokentällä. Poliisin mukaan esinettä tutkitaan nyt tarkemmin. Useita poliisin yksikköjä on lentokentällä arvioimassa esinettä. Poliisi sai hälytyksen lentokentälle kello 7.25 tänään torstaina aamulla.


Aftonbladet: Lentokentältä löytyi epäilyttävä esine Tukholmassa – useita poliisipartioita paikalle iltasanomat 09:08 07.12

Tukholmassa sijaitsevalla Bromman lentokentällä on ollut torstaina aamulla käynnissä poliisioperaatio, uutisoi ruotsalaislehti Aftonbladet.


Aftonbladet: Lentokentältä löytyi epäilyttävä esine Tukholmassa –useita poliisipartioita paikalla iltasanomat 09:08 07.12

Tukholmassa sijaitsevalla Bromman lentokentällä on ollut torstaina aamulla käynnissä poliisioperaatio, uutisoi ruotsalaislehti Aftonbladet.


Göteborgissa löydetty vaarallinen esine on käsikranaatti - löytyi auton alta iltalehti 15:52 05.12

Poliisille ilmoitettiin varhain aamulla vaarallisesta esineestä Göteborgissa. Ruotsin poliisin pomminpurkuryhmä kutsuttiin paikalle Göteborgin Madängsgatanille varhain tiistaiaamuna. Ruotsalaislehdet kertoivat, että ohikulkija oli havainnut kyseisellä kadulla epäilyttävän esineen, josta poliisi sai ilmoituksen kello 6.24 (7.24 Suomen aikaa) aamulla. Paikallislehti GT:n tietojen mukaan kyse oli käsikranaatista, joka löydettin parkkeeratun auton alta.


Göteborgissa löydetty vaarallinen esine on käsikranaatti - pommiryhmä paikalla iltalehti 10:06 05.12

Poliisille ilmoitettiin varhain aamulla vaarallisesta esineestä Göteborgissa. Ruotsin poliisin pomminpurkuryhmä työskentelee parhaillaan Göteborgin Madängsgatanilla. Ruotsalaislehdet kertoivat alun perin, että ohikulkija havaitsi kyseisellä kadulla sijaitsevalla bussipysäkillä epäilyttävän esineen, josta poliisi sai ilmoituksen kello 6.24 (7.24 Suomen aikaa) aamulla. Paikallislehti GT:n tietojen mukaan kyse on käsikranaatista, joka löydettin parkkeeratun auton luota tai sisältä.


Epäilyttävä esine löytyi bussipysäkiltä Göteborgissa – laaja alue eristetty MTV 09:52 05.12

Poliisi on sulkenut useita katuja Göteborgissa Hisingenin kaupunginosassa Ruotsissa. Syynä on bussipysäkiltä löytynyt epäilyttävä esine. Asiasta kertovat useat ruotsalaiset mediat. Expressenin lähteiden mukaan kyseessä olisi auton yhteydestä löytynyt käsikranaatti.


Vaaralliseksi epäilty esine löydetty bussipysäkiltä Göteborgissa - pommiryhmä paikalla iltalehti 08:50 05.12

Ruotsin poliisi tutkii parhaillaan bussipysäkille jätettyä esinettä. Ruotsin poliisin pomminpurkuryhmä on kutsuttu paikalle Göteborgin Madängsgatanille, ruotsalaislehdet kertovat. Ohikulkija havaitsi kyseisellä kadulla sijaitsevalla bussipysäkillä epäilyttävän esineen, josta poliisi sai ilmoituksen kello 6.24 (7.24 Suomen aikaa) aamulla. Paikalla on myös pelastuslaitoksen yksiköitä.


Uimalan henkilökunta nappasi pukukaappivarkaan Helsingissä - hallussa varastettuja kännyköitä ja huumausainetta iltalehti 11:37 04.12

Varas oli liikkunut epäilyttävästi pukuhuoneissa ja henkilökuntaan kuuluva mies oli ottanut hänet kiinni pakenemisyrityksen ja lievän vastarinnan jälkeen. Helsingin poliisi sai sunnuntaina kello 19.30 ilmoituksen, että Mäkelänrinteen uintikeskuksessa on otettu kiinni pukukaappivaras. - Paikalla poliisipartiolle selvisi, että mies oli liikkunut epäilyttävästi pukuhuoneissa, ja henkilökuntaan kuuluva mies oli ottanut hänet kiinni pakenemisyrityksen ja lievän vastarinnan jälkeen hallin ulko-ovella, Helsingin poliisi kertoo tiedotteessaan.


Perheenisä hämmentyi piirretyn mieshahmojen toiminnasta: Videopätkä herätti suurta hilpeyttä muissa vanhemmissa iltalehti 10:30 04.12

Lontoolainen Adam Tranter katsoi lastensa kanssa Palomies Samia, mutta sitten toiminta paloasemalla muuttui hieman epäilyttäväksi. Lontoolainen perheenisä on saanut aikaan suurta huvitusta jaettuaan Twitterissä pätkän Palomies Sam -piirrossarjasta. Adam Tranter kertoo, että hänen lapsensa katsoivat televisiosta jaksoa, jossa kaksi sarjan hahmoa päätyy aikuisen katsojan silmissä hieman epäilyttävään toimintaan.


Potsdamin epäilyttävä paketti liittyi kiristysyritykseen iltasanomat 23:35 03.12

Tapaus saattaa olla yhteydessä viimekuiseen tapahtumaan samalla alueella.


Saksan poliisi: Potsdamin epäilyttävässä paketissa ei ollut kyse terrorismista iltalehti 19:37 03.12

Saksan poliisin mukaan Potsdamin joulumarkkina-alueelta löydetyn epäilyttävän paketin taustalla oli kiristysyritys, ei terrorismi. Potsdamin joulumarkkina-alue evakuoitiin perjantaina, kun alueella sijaitsevasta apteekista löytyi epäilyttävä paketti. Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että lieriönmuotoinen kanisteri oli täytetty nauloilla, ruudilla, paristoilla ja metallilangoilla. Siinä ei kuitenkaan ollut räjäytintä.


Joulumarkkinat evakuoitu Saksan Potsdamissa – erikoisjoukot tutkivat alueelta löytynyttä epäilyttävää esinettä iltasanomat 18:13 01.12

Saksan viranomaiset ovat valmiustilassa mahdollisten terrori-iskujen varalta.


Joulumarkkina-alue evakuoitu Saksassa - alueella epäilyttävä esine iltalehti 17:14 01.12

Esine löytyi Potsdamissa Brandenburgissa. Aiheesta lisää hetken kuluttua.


IL-TV:n suora lähetys pääsotaharjoituksesta: Näin Maavoimat antaa sotilaallista virka-apua poliisille iltalehti 10:44 28.11

Maavoimat järjestävät noin 10.45 toimintanäytöksen sotilaallisen virka-avun antamisesta poliisille. IL-TV näyttää näytöksen suorana. Harjoituksessa on kyse tilanteesta, jossa epäilyttävät tunnuksettomat joukot ovat hyökänneet Vuosaaren satamaan ja vallanneet rakennuksen. Sotilaat valtaavat rakennuksen takaisin. Näytös on osa eilen käynnistynyttä Puolustusvoimien pääsotaharjoitusta. Harjoitus Uusimaa 17 järjestetään Etelä-Suomen alueella ja se jatkuu ensi maanantaihin saakka. Tavoitteena on harjoitella pääkaupunkiseudun ja rannikon puolustamista yhdessä muiden viranomaisten kanssa. Harjoitusta johtaa Maavoimat ja siihen osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä ja Puolustusvoimien henkilökuntaa yhteensä noin 9 000 henkilöä.


Naapurimaat havaitsivat signaaleja - Pohjois-Korea valmistelee uutta ohjuskoetta? iltalehti 07:46 28.11

Pohjois-Korea teki viimeksi ohjuskokeen syyskuussa. CNN analysoi pohjoiskorealaisen sotilaan dramaattista loikkausta rajan yli toissa viikolla. Japani on havainnut radiosignaaleja, jotka viittaisivat Pohjois-Korean valmistelevan uutta ballistisen ohjuksen laukaisua. Satelliittikuvat eivät kuitenkaan näytä epäilyttävää toimintaa eivätkä radiosignaalitkaan ole täysin poikkeuksellisia, Japanin hallituksen lähde sanoi Reutersille.


Uutiset