Yli 50 sairastui: Tamperelaisravintolan vatsataudin syy löytyi – tarttui mahdollisesti asiakkaasta MTV 14:11 30.08

Tamperelaisessa ravintolassa kuun alussa puhjenneen, 51 ihmistä sairastuttaneen vatsatautiepidemian aiheuttajaksi on vahvistunut norovirus, kertoo Tampereen kaupunki.


Norovirus raivosi ravintolassa Tampereella – 51 sairastui iltasanomat 14:02 30.08

Tamperelaisessa ravintolassa 8.–9. elokuuta puhjenneen, 51 ihmistä sairastuttaneen vatsatautiepidemian aiheuttajaksi on vahvistunut norovirus, kertoo Tampereen kaupunki.


Bulgaria yrittää torjua sikaruton leviämisen järein keinoin – rakentaa piikkilanka-aitaa rajalle MTV 23:02 26.07

Romaniassa painitaan afrikkalaisen sikaruttoepidemian kanssa. Ihmiselle vaaraton tauti leviää helposti, ja jo puhjenneeseen tautiin ei ole hoitoa.


WHO julisti Kongon ebolaepidemian päättyneeksi – suomalainen avustustyöntekijä kertoo, mistä taudin tunnistaa: ”Se on vähän kuin flunssa” MTV 09:51 25.07

Maailman terveysjärjestö WHO julisti eilen Kongon demokraattisen tasavallan ebolaepidemian päättyneeksi. Epidemia jäi lopulta pelättyä pienemmäksi. Kongon terveysministeriön vahvistamia ebolakuolemia on ollut nyt päättyneeksi julistetun epidemian yhteydessä 29.


Karmivat uhkakuvat käymässä toteen ? aivovammaepidemian taltuttaminen vaatii tekoja jatkoaika.com 17:00 01.06

Johan Franzenin sairauskertomus on tuorein osa NHL:n tämän hetken suurinta vitsautta. Todellinen epidemia uhkaa, ellei ongelmaa oteta vakavasti.


Muistatko kemiallisesti puhdistetun Littoistenjärven, joka muuttui turkoosiksi ja josta huhuttiin nousevan zombikaloja? Se on nyt suosittu uimapaikka - tutkija väläyttää samaa käsittelyä Töölönlahdelle iltalehti 17:08 28.05

Kuvanveistäjä kertoi Helsingin Sanomissa saaneensa aiheen teokseensa ”Littoistenjärven tuhosta”. Järvellä menee kuitenkin paremmin kuin pitkään aikaan. Viime kesänä Littoistenjärvi pyöri toistuvasti otsikoissa. Ensin uutisissa kerrottiin, kuinka kemiallisesti puhdistettu järvi oli muuttunut niin kirkkaaksi, että se oli turkoosi kuin Välimeri. Paikalliset ihastelivat lehtijutuissa, kuinka "tätä on vaikea uskoa todeksi". Pian otsikoiden sävy muuttui. Ensin hämmästeltiin sitä, kuinka nopeasti Littoistenjärvi sameni uudelleen. Vähän ajan päästä kauhisteltiin "zombihaukia": Virvelinheittäjä kertoi nostaneensa järvestä kaloja, jotka "haisivat mädäntyneiltä" ja "joissa oli epämuodostumia". Julkisuudessa spekuloitiin, olivatko kemikaalit zombiepidemian taustalla.


Helsingin sairaaloissa jyllänneen epidemian syy selvisi – sairastuneita jo lähes 100 MTV 15:32 24.05

Helsingissä Koskelan palvelukeskuksen ja Laakson sairaalan alkuviikolla todetun epidemian syy on selvinnyt. Helsingin kaupungin mukaan syynä ei ollut ruokamyrkytys, kuten aiemmin epäiltiin.


Sata ihmistä sairastui: mystinen ruokamyrkytysepidemia Helsingissä saattoikin olla norovirus iltalehti 14:17 24.05

Tällä hetkellä sairastuneita on tiedossa noin sata. Norovirus aiheutti luultavasti Koskelan monipuolisen palvelukeskuksen ja Laakson sairaalan epidemian, tiedottaa Helsingin kaupunki. Neljältä sairastuneelta on löytynyt ulostenäytteistä norovirus. Sairastuneet kärsivät tyypillisistä norovirustaudin oireista, kuten pahoinvoinnista, oksentelusta ja ripulista. Sairastuneista otetuista näytteistä saadaan lisää tuloksia ensi viikolla.


Pojan huoli ruokamyrkytys­epidemiasta: 82-vuotias isä tajuttomana sairaalaan – ”Hänen tilansa romahti äkkiä” iltasanomat 22:43 22.05

Poika huolestui 82-vuotiaan isänsä sairastumisesta Koskelassa ruokamyrkytysepidemian aikaan.


Mikä sairastutti yli 80 potilasta Helsingissä? ”Iäkkäille ripulitauti on oma riskinsä” iltasanomat 19:08 22.05

Tämänhetkisen tiedon mukaan kukaan ei ole sairastunut vakavasti. Epidemian mahdollisesti aiheuttanut elintarvike ei ole toistaiseksi tiedossa.


Kilpajuoksu ebolaa vastaan käynnissä: ”Tiedämme, mitä meidän pitää tehdä ja nopeasti” - herkkä rokote syväjäässä helteiselle syrjäseudulle iltalehti 15:34 15.05

Maailman terveysjärjestö WHO on toimittanut 4 000 annosta ebolarokotetta Kongon demokraattiseen tasavaltaan. WHO tekee kaikkensa pysäyttääkseen Kongon demokraattisen tasavallan länsirajalla puhjenneen ebolaepidemian. - Tiedämme, mitä meidän pitää tehdä, mutta meidän pitää tehdä se nopeasti, WHO:n Afrikan hätätilajohtaja Ibrahima-Soce Fall sanoi CNN:lle.


WHO varautuu pahaan Ebola-epidemiaan iltalehti 13:00 11.05

WHO varautuu Kongossa syrjäisellä alueella puhjenneen Ebola-epidemian leviämiseen. Maailman terveysjärjestö WHO valmistautuu pahimpaan mahdolliseen skenaarioon Kongon demokraattisessa tasavallassa todettujen Ebola-tapausten takia. WHo varautuu jopa tappavan verenvuotokuumeen leviämiseen suurkaupunkiin. Kongon demokraattisessa tasavallassa on todettu 32 epäiltyä tai vahvistettua Ebola-tapausta 4. huhtikuuta ja 9. toukokuuta välisenä aikana. 18 ihmistä on kuollut.


Kongossa löytynyt ebolaa - useita kuollut iltalehti 16:51 09.05

Ainakin 17 ihmistä on kuollut pelättyyn verenvuotokuumeeseen. Viranomaiset ilmoittavat uudesta ebolaepidemiasta Kongon demokraattisessa tasavallassa. Ainakin 17 ihmistä on kuollut ebolaan, maan terveysministeriö kertoi ja myös Maailman terveysjärjestö WHO vahvisti asian. - Maamme on jälleen uuden ebolaepidemian edessä. Tämä on kansainvälinen julkisen terveyden hätätila, terveysministeriö sanoi lausunnossaan.


Lihansyöjäbakteeri leviää nopeasti Australiassa iltalehti 12:50 16.04

Epidemian syy on täysi mysteeri. Vakava kudosta syövä bakteeritartunta on leviämässä Australiassa nopeasti. Buruli-haavauma on ollut Australiassa hyvin harvinainen, yleensä sitä tavataan Afrikassa. Australiassa haavaumien määrä on kasvanut 400 prosenttia viimeisen neljän vuoden aikana. Vuonna 2017 uusia infektioita löydettiin 275 henkilöltä, kirjoittavat tutkijat -tiedejulkaisussa maanantaina julkaistussa raportissa.


Talviolympialaisten vatsatautiepidemian iljettävä syy selvisi iltasanomat 14:17 29.03

Satoja järjestäjiä sairastui norovirukseen Pyeongchangissa.


otti palopaikan puheet myös oppilaisiin Pystyy puremaan ihmistä viha­viesteihin ”Maksaisin,

Uutiset