"Emme saaneet takaa-ajoa käyntiin" - liian myöhään syntynyt maali harmitti Hartikaista jatkoaika.com 18:59 17.12

Suomi ei Teemu Hartikaisen mukaan päässyt omalle parhaalle tasolleen ottelussa Venäjää vastaan. Erityisesti miestä harmitti toisessa erässä liian myöhään syntynyt maali ja Leijonien kunnollisen takaa-ajon puuttuminen.


Taklaus kuumensi tunteet SM-liigaottelussa - hanskatkin putosivat iltalehti 21:17 15.12

Ilveksen ja TPS:n kohtaaminen oli täynnä tunnetta. Erityisesti toisen erän lopussa Ilveksen Jarkko Parikan kyseenalainen taklaus Elmeri Eroseen nostatti metelin. Tilanteen jälkeen toinen turkulaispakki Martin Berger luisteli tilanteeseen - hanskat tippuivat ja painit olivat valmiit. Molemmat lähtivät 2+10 minuutin istunnolle. Teemu Rautiainen teki ottelun avausmaalin ensimmäisen erän viimeisellä sekunnilla kahden miehen ylivoimalla, jonka kotijoukkue sai TPS:n otettua kaksi samanaikaista jäähyä.


JYPin tähtihyökkääjät tehokkaina – HPK:n tuska ei helpota iltasanomat 21:06 15.12

JYPin nimekäs hyökkäysarsenaali osoitti perjantaina vaarallisuutensa. Erityisesti Antti Suomela ja Joonas Nättinen olivat HPK:ta vastaan pelipäällä.


Hulvaton näky! Uutistoimittaja sai lumipallosta juuri ennen suoraa lähetystä stara 13:00 15.12

Suoran lähetyksen tekijät joutuvat aina varautumaan yllättäviin tilanteisiin, erityisesti hankalissa


Viihdelehti Stara.fi stara 13:00 15.12

Suoran lähetyksen tekijät joutuvat aina varautumaan yllättäviin tilanteisiin, erityisesti hankalissa


Eduskunnassa värikäs alkoholikeskustelu aamuyöllä: ”Tervetuloa Korsoon, Suomen Pariisiin” iltalehti 10:09 15.12

Eduskunta kävi torstai-iltana ja perjantain vastaisena yönä ”polveilevan ja monituntisen” keskustelun alkoholilain sisällöstä, kuten viimeisenä puhujana kello 2.45 aloittanut SDP:n Joona Räsänen keskustelua kuvasi. Keskustelu alkoi torstai-iltana kello 21.16. Puheenvuoroja pitivät erityisesti ne edustajat, jotka suhtautuvat uudistukseen kriittisesti. Äänessä oli myös alkoholilain uudistuksesta vastanneet nykyinen ja entinen sosiaali- ja terveysminsteri Annika Saarikko (kesk) ja Juha Rehula(kesk).


Maahanmuutto, talous ja taakanjako - näistä asioista EU-huippukokouksessa riidellään iltalehti 12:56 14.12

Iltalehti listasi asiat, jotka aiheuttavat riitaa torstaina ja perjantaina kokoontuvien EU-maiden päättäjien huippukokouksessa. EU-maiden johtajien tapaamisessa on luvassa riitaa ja hammasten kiristystä. EU-maiden huippukokouksessa närää aiheuttavat erityisesti maahanmuutto, josta on väännetty kättä tuloksettomasti jo pari vuotta. Oman lisämausteensa kokoukseen tuo EU-instituutioiden eli päämiehistä koostuvan Eurooppa-neuvoston ja EU-komission välinen valtataistelu, sillä komissio julkaisi juuri ennen kokousta omat kunnianhimoiset suunnitelmansa sekä Euroopan talous- ja rahaliiton kehittämisestä että maahanmuuton hallinnasta. Maahanmuuttokriisiin varauduttava EU-maiden keskenään erimieliset johtajat pohtivat torstaina, mitä tehdään seuraavan kerran, jos ja kun Eurooppaan tulee kerralla satoja tuhansia turvapaikanhakijoita. Osan mielestä tulijat pitäisi käsitellä niissä maissa, joihin he saapuvat, toisten mielestä heidät pitäisi jakaa nykyistä tasaisemmin kaikkien EU-jäsenmaiden kesken.


Avin tehovalvonta Vantaan kahviloissa ja pubeissa paljasti: joka kolmannelta puuttui työterveyshuolto iltalehti 10:01 14.12

Asiakasväkivallan uhan hallinnassa on parantamisen varaa erityisesti Espoossa, Avi tiedottaa. Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelutarkastajat tekivät marraskuussa tehovalvontaa ravitsemisalan työpaikkoihin Vantaalla. Tehovalvonnassa tarkastettiin ennalta ilmoittamatta yhteensä 69 kahvilaa, pubia ja pizzeriaa, Avi tiedottaa. Tehovalvonnan hälyttävin tulos oli Avin mukaan se, että työterveyshuolto puuttui jopa kolmannekselta tarkastetuista työpaikoista. Työnantajille annettiin kehotus laittaa asia kuntoon määräajassa.


Väite Helsingissä tapahtuneesta raiskauksesta käynnisti paljastusten ketjun Ruotsissa - tuore syytös liittyy alaikäiseen tyttöön iltalehti 18:45 13.12

Moa Hjelmer järkytti yleisurheilupiirejä Ruotsissa marraskuussa, kun hän kertoi tulleensa raiskatuksi Helsingissä 2011. Hjelmer kertoi #metoo-kampanjan rohkaisemana, että hänen maajoukkuetoverinsa oli raiskannut hänet yleisurheilun Suomi-Ruotsi-maaottelun jälkeen. Hjelmerin mukaan raiskaus tapahtui helsinkiläisessä hotellissa. 400 metrin juoksijan paljastus otettiin raskaasti erityisesti Ruotsissa, jossa maan yleisurheiluliiton toimintaa on tapauksen johdosta arvosteltu ankarasti. Se kun ei ottanut tapausta lainkaan tutkintaansa.


Valkea joulu Etelä-Suomessa on yhä täyttä arpapeliä – näin kauas valkeaa hankea halajavien on taivallettava MTV 14:37 13.12

Joulun lumitilannetta on vaikea arvioida, mutta tilanne vaikuttaa erityisesti etelässä arpapeliltä, arvioi MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.


Helsingin ja Tallinnan poliisipäälliköt vaihtavat paikkoja - vuorokaudeksi: ”Erittäin tärkeää tuntea yhteistyökumppaneiden toimintamallit” iltalehti 12:24 13.12

Helsingin ja Tallinnan poliisipäälliköt vaihtavat keskiviikkona paikkoja vuorokaudeksi. Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Lasse Aapio lähtee keskiviikkona iltapäivällä vuorokauden mittaiselle visiitille Tallinnan poliisilaitokseen. Tallinnan poliisipäällikkö Kristian Jaani tulee vastaavasti Helsinkiin. Tämäntyylistä poliisipäälliköiden vaihtoa kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa. - Tarkoituksemme on tutustua erityisesti toisten poliisilaitosten operatiiviseen poliisitoimintaan. Olemme molemmat kenttäpartioiden mukana iltavuorossa ja tutustumme hyviin käytänteisiin ja pohdimme, voisimmeko ottaa käyttöön niitä myös omalla poliisilaitoksellamme, Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Lasse Aapio kertoo.


Ilmatieteen laitos varoittaa nyt erityisesti jalankulkijoita karmeasta kelistä: kartta täynnä kaatuvia ihmishahmoja iltalehti 11:39 13.12

Ilmatieteen laitos kerää myös kansalaisten omia havaintoja liukkaudesta. Ilmatieteen laitos on antanut keskiviikkonakin varoituksen huonosta ajokelistä. Nyt se koskee Pohjois-Pohjanmaata, Kainuuta ja Lappia. Isommassa osassa maata on voimassa sen sijaan jalankulkusäävaroitus:


MTV:n vaalikone paljastaa presidenttiehdokkaiden erot – turvapaikanhakijoiden palautukset jakavat kandidaatteja MTV 06:47 13.12

MTV:n presidentinvaalikone paljastaa kiintoisia eroja presidentinvaaliehdokkaiden näkemyksissä. Erityisesti suhtautuminen kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden kohteluun jakaa ehdokkaita.


Kelivaroitus autoilijoille: lumi ja sohjo haittaavat edelleen liikennettä iltalehti 04:36 13.12

Lumiset ja sohjoiset tienpinnat tekevät ajokelistä huonon. Forecan sääennusteen mukaan keskiviikkona aamulla lunta sataa vielä myös idässä, ja matalapaine liikkuu kohti pohjoista. Autoilijoita kehotetaan olemaan edelleen tarkkana liikenteessä, sillä ajokeli on huono erityisesti etelässä lumisten ja sohjoisten tienpintojen takia. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa liikennettä haittavat lumi- ja räntäsateet.


Kuvat ja video: Suomi lumimyräkän kourissa – liikenteessä sudittiin kolareita paksussa sohjossa MTV 18:31 12.12

Sakea lumisade on huonontanut ajokeliä tänään erityisesti Etelä- ja Keski-Suomessa, ja illan aikana sadealue on yltänyt Kainuuseen asti.


Työmarkkinabarometri: ”Osaajapula alkaa rajoittaa kasvua” iltalehti 17:00 12.12

Vuosi 2016 alkaa kohtalaisilla työllistämisaikeilla, ManpowerGroupin työmarkkinabarometri kertoo. ManpowerGroupin työmarkkinabarometrin mukaan rahoitus-, vakuutus- ja kiinteistöaloilla sekä liike-elämän palveluissa on vahvimpia työllistämisaikeita vuoden 2018 alussa. ManpowerGroupin Suomen toimitusjohtajan Matti Kariolan mukaan rahoitus- vakuutus- ja kiinteistöala sekä liike-elämän palvelut ja henkilöstöpalveluala ovat näkyvästi digitalisaation eturintamassa hakemassa erityisesti uuden ajan osaajia ja tulevaisuuden kasvun rakentajia.


Lumimyräkkä iski Helsinki-Vantaalle: Kova sivutuuli sulki kaksi kiitotietä iltasanomat 14:26 12.12

Lunta tulee erityisesti iltapäiväruuhkan aikaan.


Lumimyräkkä iski myös Helsinki-Vantaalle – vain yksi kiitotie käytössä, viivästyksiä luvassa iltasanomat 13:17 12.12

Lunta tulee erityisesti iltapäiväruuhkan aikaan.


Uutiset