Keskuskeittiöt haluaisivat lisää luomua, mutta sopiva tavara lähteekin ulkomaille – "Emme voi ottaa vastaan sadan gramman rahkapurkkeja"

yle 16:00 19.10

Keskuskeittiön ja luomutuottajan välistä puuttuu tekijäporras, joka jalostaisi esimerkiksi juurekset ja vihannekset laitoskeittiöille sopivaan muotoon.


Päivän ravivihje: Toto75, Seinäjoki 19.10.

iltalehti 10:27 19.10

Avauskohde tukkoon Seinäjoella. Toto75-1: Seinäjoen Toto75-kierros on kaksijakoinen: varmaehdokkaita löytyy, mutta vastapainoksi esimerkiksi ensimmäinen kohde vaikuttaa niin tasaiselta, että kupongille mahtuvat kaikki hevoset. Porukan eniten ansainneet Daze ja Arctic Elsa eivät vielä tänä vuonna ole avanneet voittotiliään. Toto75-2: Myös toinen kohde vaatii runsaan rastituksen. Perusmerkiksi nostetaan takarivin Wicasa Sioux, joka kiri toissastartissaan 10,4-lukemiin. Eturivistä vauhdikkaasti avaa ainakin Juliet Ale, joka hyvinkin kakkosradalta voi päästä varhain keulapaikalle.


F1-sarja mehusteli hilpeillä Kimi Räikkönen -muistoilla – sveitsiläislehti pani Jäämiehen koville kiperillä kysymyksillä: ”Tämän täytyy olla vitsi”

iltalehti 20:41 17.10

Torstai on ollut F1-piireissä Kimi Räikkösen päivä. Räikkösen saama huomio ei varsinaisesti yllätä, sillä F1-sarjan vanhin kuljettaja täytti torstaina 40 vuotta. Esimerkiksi F1-sarja jakoi Instagram-tilillään kattavan kuvakoosteen Räikkösen urasta kuninkuusluokassa ja Yotubeen koottiin tietysti parhaat palat videomuodossa.


Miss Suomi -kilpailija Jasmin osallistui 90 päivää morsiamena -kohuohjelmaan - amerikkalaisen Blaken perhe epäilee naisen motiiveja

iltalehti 15:22 17.10

Suosittu 90 päivää morsiamena jatkuu pian uusin jaksoin. Mukana ohjelmassa on 27-vuotias suomalainen Jasmin. TLC:n 90 päivää morsiamena -ohjelmaa on tehty jo useiden tuotantokausien verran. Ohjelma starttasi vuonna 2014. Uudella tuotantokaudella seurataan esimerkiksi suomalaisen Jasminin, 27, ja amerikkalaisen Blaken, 29, suhdetta. Pariskunnan osallistumisesta ohjelmaan kertoo esimerkiksi Entertainment Weekly. Pariskunnasta kerrotaan alkajaisiksi vain vähän. Suhde alkoi, kun Blake näki Jasminin profiilin sosiaalisessa mediassa ja ihastui heti. Kaksikko alkoi viestitellä toisilleen ja tutustuminen syveni.


Näkökulma: Äiti on ylpeä Love Islandiin osallistuvasta lapsestaan mutta mitä miettii shottia toisen haarovälistä hörppineen Tempparit-tyypin mamma?

iltalehti 14:36 17.10

Kahden rakkausrealityn maailma poikkeaa toisistaan kuin yö ja päivä, kirjoittaa toimittaja Miia Vatka. Tänä syksynä televisio tarjoaa monensorttista parisuhde-realitya. Kotisohvilta on saatu seurata esimerkiksi kahta – hyvin erilaista – rakkauden saarta. Love Island Suomen toinen tuotantokausi huipentui tiistaina finaaliin, jossa Eetu ja Sofia pokkasivat 25 000 euron voittopotin. Rahaakin tärkeämpi palkinto oli kuitenkin rakkaus, jonka nämä kaksi tosistaan löysivät.


Näyttelijä Helen Hunt, 56, joutui auto-onnettomuuteen

iltalehti 13:49 17.10

Oscar-palkittu Helen Hunt, 56, on joutunut auto-onnettomuuteen. Yhdysvaltalaisnäyttelijä Helen Hunt tunnetaan esimerkiksi televisiosarjasta Hulluna sinuun sekä elokuvista Twister ja Elämä on ihanaa. Hunt joutui keskiviikkona auto-onnettomuuteen. Asiasta kertoo esimerkiksi People. Auto-onnettomuuden jälkeen näyttelijä kiidätettiin sairaalaan. Hunt ei saanut kolarissa pahoja vammoja ja hän pääsi kotiin vielä saman vuorokauden aikana, yhdysvaltalaislehdet tietävät kertoa. Onnettomuus sattui risteyksessä, johon molemmat autot saapuivat samaan aikaan. Onnettomuuteen ei epäillä liittyvän rikosta.


Traktorimönkijä kaatui Tampereella – rällääminen kostautui välittömästi

stara 15:20 16.10

Nuoret ajelevat nykyään mopoautojen lisäksi esimerkiksi traktorimönkijöillä. Yksi poika päätti


Viihdelehti Stara.fi

stara 15:20 16.10

Nuoret ajelevat nykyään mopoautojen lisäksi esimerkiksi traktorimönkijöillä. Yksi poika päätti


Tomi Björck otti ison riskin – pyydysti ja söi pallokalan, jonka myrkky tappaa ilman oikenlaista käsittelyä: "Kyllä se vain jännittää"

iltalehti 12:38 16.10

Tomi Björckin uudessa tv-sarjassa seurataan huippukokin ajoittain vaarallistakin kuvausmatkaa Aasiassa. Vaikka Tomi Björck tunnetaan Suomessa erityisesti aasialaisen ruuan sanansaattajana, oli myös Björck hämmentynyt, kun uuden kauden eräässä jaksossa mies pääsee maistamaan pallokalaa. Pallokala eli fugu on tunnetusti myrkyllistä. Esimerkiksi Japanin keisari ei saa syödä pallokalaa ollenkaan. Fugun myrkkyyn ei ole olemassa vastalääkettä.


Kauriit nuolevat öisin autojen konepeltejä – Anssi Kela kokosi biisiinsä nippelitietoja Googlesta: Vain yksi väite ei pidä paikkaansa

iltalehti 07:00 16.10

Laulaja Anssi Kelan Levoton tyttö -kappale julkaistiin vuonna 2013. Kappaleesta saa kiittää esimerkiksi Googlea. Laulaja Anssi Kelan Levoton tyttö kertoo pariskunnasta, jossa toinen kaipaa sitoutumista, mutta toinen ei ole vielä siihen valmis. Kappale syntyi muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen.


Useissa kaupungeissa opiskelijaravintoloita pyörittävä Juvenes ei ole luopumassa naudanlihasta – osuus lihatuotteista 3 prosenttia

yle 15:08 15.10

Juveneksella on kampusravintoloita Tampereen lisäksi esimerkiksi Turussa, Oulussa, Vaasassa, Porissa ja Raumalla.


Opiskelijaravintoloita pyörittävä Juvenes ei ole luopumassa naudanlihasta – osuus lihatuotteista 3 prosenttia

yle 15:08 15.10

Juveneksella on kampusravintoloita Tampereen lisäksi esimerkiksi Turussa, Oulussa, Vaasassa, Porissa ja Raumalla.


Taloyhtiöiden remontteja edeltävät usein lihavat riidat: Näin vantaalaisessa kerrostalossa väistettiin sudenkuopat ja ajautuminen törmäyskurssille

iltasanomat 09:10 15.10

Asunto oy Säästöpyrstössä on tehty pitkäjänteistä ja suunnitelmallista työtä, ja sen myötä esimerkiksi kaikki suuret remontit ja korjaukset on tehty verrattain kivuttomasti 2010-luvun aikana.


Uutissuomalainen: Hallitus kokoaa syksyllä komiteat pohtimaan esimerkiksi sosiaaliturvauudistusta ja maakuntien verotusoikeutta

iltasanomat 05:56 15.10

Hallitus aikoo vielä loppuvuoden aikana perustaa komiteoita pohtimaan asevelvollisuutta, sosiaaliturvauudistusta, lapsistrategiaa, kriisinhallintaa sekä maakuntien verotusoikeutta, kertoo Uutissuomalainen.


”Se oli ihan murhaa” – tilasto alleviivaa Suomen kelvotonta peliä Bosniassa: Joel Pohjanpalon pitää aloittaa Armeniaa vastaan

iltalehti 21:29 14.10

Suomi kohtaa tiistaina huipputärkeässä EM-karsintaottelussa Armenian. Alla on nöyryyttävä 1–4-tappio Bosniaa vastaan. Urheilutoimittaja Pekka Aalto oli paikalla Zenicassa todistamassa murskajaisia. –?Harvoin näkee tuollaista kiimaa kotiyleisön tai -joukkueen taholta. Esimerkiksi ensimmäisen viiden minuutin syötöt menivät Bosnialle 35–8. Se oli ihan murhaa, Aalto siunailee.


Suomen parhaisiin kuuluva muusikko kurkisti Spotifyhin ja järkyttyi: ”Olenko edes olemassa?”

iltalehti 20:07 14.10

50-vuotispäivän lähestyessä Knipi Stierncreutz alkoi miettiä, millaisen jäljen hän on jättämässä maailmaan. Pohdinta johti uran ensimmäiseen soololevyyn. Zachris Stierncreutz eli Knipi tunnetaan Egotrippi-yhtyeen perustajajäsenenä ja maan parhaisiin kuuluvana biisintekijänä. Egotripin hittien lisäksi Knipin kynästä ovat syntyneet monet muiden artistien tunnetuimmat hitit, sillä esimerkiksi Irinan ja Samu Haberin tunnetuksi tekemä Hiljaisuus, Jenni Vartiaisen Tunnoton ja Anna Puun Linnuton puu ovat Knipin sävellyksiä. Hänen ylivoimaisesti tunnetuin teoksensa lienee Mestaripiirros, josta oman versionsa ovat tehneet ainakin Anna Puu, Chisu ja Egotrippi. Ylen Jukka Haarma valitsi Mestaripiirroksen koko 2000-luvun upeimmaksi kotimaiseksi kappaleeksi. Vaikka Egotrippi juhlisti viime vuonna jo yli neljännesvuosisadan kestänyttä taivaltaan, oli Knipi alkanut miettiä, mitä hän oikein on yksilönä.


Tiia Aalto, 19, on luomumissi, jolle silikonit eivät ole vaihtoehto: ”Häirintää ja härskejä viestejäkin on tullut vastaan”

iltalehti 05:58 14.10

19-vuotias Tiia Aalto ui vastavirtaan: hän on Miss Elowena -kilpailun voittaja – missi, jolle esimerkiksi rypyt ovat vain elämää. Ainakaan seuraavia vastauksia tässä jutussa et tule näkemään, koska niitä ei tarvita. Kesällä Miss Elowena -kilpailun voittajaksi valittu 19-vuotias Tiia Aalto ei ole käynyt kauneusleikkauksissa, hänellä ei ole silikonirintoja, ei ripsien pidennyksiä eikä tatuointeja.


Tältä herttuatar Meghan näytti 11-vuotiaana - harvinainen video julki

iltalehti 14:08 13.10

Sussexin herttuapari osallistui tyttöjenpäivän juhlintaan perjantaina. Sussexin herttuatar Meghan ja prinssi Harry tekevät aktiivisesti töitä esimerkiksi nuorten koulutuksen turvaamiseksi. Perjantaina herttuatar Meghan jakoi Sussexin herttuaparin Instagram-tilillä videon itsestään. Näet videon halutessasi myös täältä. Perjantaina vietettiin kansainvälistä tyttöjen päivää. Tyttöjen päivällä pyritään muistuttamaan syrjinnästä, jota tytöt kohtaavat kaikkialla maailmassa. Samalla tyttöjen päivä on juhlapäivä, jolla pyritään nostamaan esiin tyttöjen voimaa ja mahdollisuuksia.


Kalasatamaan rakennetaan kortteli, jonka kolmella talolla kaikki on yhteistä: ”Miksi jokainen tekisi esimerkiksi omat pienet saunansa?”

iltasanomat 10:57 13.10

Kolmen kerrostalon hankkeessa on panostettu yhteisiin tiloihin, joita on 266 neliömetriä.


Oscar-ehdokas Robert Forster, 78, on kuollut - uuden elokuvan ensi-ilta kuolinpäivänä

iltalehti 09:40 12.10

Näyttelijä Robert Forster kuoli perjantaina 11. lokakuuta. Robert Forster oli tunnettu yhdysvaltalainen näyttelijä. Mies oli kuollessaan 78-vuotias. Forster tunnetaan esimerkiksi Quentin Tarantinon elokuvasta Jackie Brown. Näyttelijä sai roolityöstään myös Oscar-ehdokkuuden. Forster muistetaan myös esimerkiksi elokuvista Delta Force, Me kaksi \& Irene ja Olympos on valloitettu. Forster näytteli myös televisiosarjoissa Heroes, Twin Peaks ja Banyon.


suomalaista kuoli

Hot topics