Katalonialla 24 tuntia aikaa - Espanja muistutti taas seurauksista iltalehti 12:24 18.10

Espanja lakkauttaa Katalonian itsehallinnon, jos itsenäisyyshankkeesta ei luovuta. Kello käy Katalonialle. Aluejohtaja Carles Puigdemontilla on enää vajaat 24 tuntia aikaa ilmoittaa Katalonian perääntyvän itsenäisyyshankkeesta. - Jos näin ei tapahdu, Espanja aikoo ryhtyä toimiin Katalonian itsehallinnon lopettamiseksi, Espanjan apulaispääministeri Soraya Saenz de Santamaria muistutti keskiviikkona uutistoimisto AFP:n mukaan.


Torstain aikaraja lähestyy – Espanja uhkasi taas ottaa Katalonian suoraan alaisuuteensa iltasanomat 11:37 18.10

Espanja haluaa Katalonialta selkeän vastauksen kysymykseen itsenäistymisestä viimeistään torstaina.


AFP: Kymmenet tuhannet katalonialaiset osoittavat mieltään vangittujen johtajien puolesta iltalehti 02:09 18.10

Kymmenet tuhannet ihmiset osoittivat tiistaina mieltään Espanjan Barcelonassa, kun oikeus määräsi kaksi katalaaniseparatistijohtajaa pidätettäviksi. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP. Pidätykset ovat kärjistäneet jo entuudestaan tunnelmaan Katalonian itsenäistymisäänestyksen jakamassa Espanjassa. Kynttilöitä kantavat mielenosoittajat huusivat iskulauseita kuten ”vapaus” ja ”itsenäisyys”. Kaupungin poliisin mukaan mielenosoitukseen osallistui jopa 200 000 ihmistä. Vastaavia kynttilämielenosoituksia järjestettiin myös Gironassa, Reusissa ja muissa katalaanikaupungeissa.


Katalonian hallinto: Vastaus itsenäisyydestä ei muutu torstaiksi iltasanomat 15:37 17.10

Espanjan mukaan Katalonian johtaja ei antanut maanantaina selkeää vastausta siihen, onko alue itsenäistynyt vai ei.


Katalonian vastaus ei muutu torstaina iltalehti 15:27 17.10

Katalonian hallitus ei aio luopua itsenäisyyshankkeestaan ja antaa torstaina keskushallinnolle saman vastauksen kuin maanantaina. Asiasta kertoi tiistaina Katalonian hallinnon edustaja. Espanjan hallitus antoi maanantaina Katalonian johtajalle Carles Puigdemontille torstaihin aikaa vastata, julistautuiko Katalonia itsenäiseksi vai ei 10. lokakuuta. Carles Puigdemont ei antanut maanantaina selkeää vastausta Espanjalle kysymykseen, vaan ehdotti neuvottelujen aloittamista kahden kuukauden sisällä.


F18-hävittäjä syöksyi maahan lähellä Madridia iltalehti 13:30 17.10

F18-tyyppinen hävittäjä on syöksynyt maahan sotilastukikohdassa lähellä Madridia. Lentäjä kuoli turmassa, joka tapahtui koneen ollessa lähdössä. Kyseessä oli jo toinen sotilaskoneen turma Espanjassa viikon sisällä. Espanjan puolustusministeriön mukaan turman syy on toistaiseksi tuntematon.


Espanja laski kasvuennustettaan Katalonian kriisin aiheuttaman epävarmuuden takia iltalehti 05:16 17.10

Espanja on laskenut talouden kasvuennustettaan Katalonian kriisin aiheuttaman epävarmuuden takia. Espanja laski ensivuoden ennustetta 2,6 prosentista 2,3 prosenttiin. Espanja kertoi ennusteen laskemisesta Brysseliin maanantaina lähettämässään talousarviosuunnitelmassaan. Washington Postin mukaan suunnitelmassa Espanja sanoo uskovansa, että kriisin takia kotimaassa kulutetaan vähemmän. Espanjan talousministeri Luis de Guindos varoitti viime viikolla, että maa saattaa laskea ennustettaan, jos maassa vallitseva tilanne ei ratkea.


Katalonian aluehallinto tuomitsee kahden katalaanivaikuttajan vangitsemisen - pitää määräystä Espanjan provokaationa iltalehti 01:14 17.10

Vangittuja odottavat syytteet kansankiihotuksesta Katalonian aluehallinto pitää kahden katalaanien itsenäisyysliikkeen johtohahmon vangitsemismääräystä provokaationa. Aluehallinnon tiedottajan mukaan aluehallinto tuomitsee vangitsemiset. Espanja määräsi eilen vangittavaksi itsenäisyyttä ajavan ANC-liikkeen johtajan Jordi Sanchezin ja katalaanien kulttuuria edistävän järjestön Omnium Culturalin johtajan Jordi Cuixartin.


Katalonian aluehallinto tuomitsee kahden katalaanivaikuttajan vangitsemisen – pitää määräystä Espanjan provokaationa iltasanomat 01:05 17.10

Vangittuja odottavat syytteet kansankiihotuksesta.


Espanja vangitsi kaksi katalaanivaikuttajaa kansankiihotuksesta epäiltynä iltalehti 23:49 16.10

Espanjassa katalaanien itsenäisyysliikkeen kaksi johtohahmoa on määrätty vangittaviksi, kertovat oikeuslähteet. Heitä odottavat syytteet kansankiihotuksesta. BBC:n mukaan toinen vangituista on itsenäisyyttä ajavan ANC-liikkeen johtaja Jordi Sanchez ja toinen katalaanien kulttuuria edistävän järjestön Omnium Culturalin johtaja Jordi Cuixart.


Espanja vangitsi katalaanien itsenäisyysliikkeen johtohahmoja iltasanomat 23:41 16.10

Kahta itsenäisyysliikkeen johtohahmoa odottavat syytteet kansankiihotuksesta.


Video: Ophelia-myrsky kiihdytti rajuja metsäpaloja Espanjassa ja Portugalissa – jo 30 kuollutta iltasanomat 16:05 16.10

Eurooppaan saapunut Ophelia-myrsky on ehtinyt hankaloittaa metsäpalojen sammutustöitä Portugalissa ja Espanjassa. Palot ovat vaatineet kuolonuhreja molemmissa maissa.


Espanja: Katalonia ei vastannut kysymykseen – uudeksi takarajaksi torstai iltasanomat 13:28 16.10

Aiempi takaraja kertoa itsenäisyysjulistuksen luonteesta umpeutui tänään.


Jopa 30 ihmistä kuollut Portugalin ja Espanjan maastopaloissa - yli 400 tulipaloa, osa sytytetty tahallaan iltalehti 13:21 16.10

Hurrikaani Ophelia on tuonut mukanaan kovia tuulia, ja paloja on sytytetty myös tahallaan. Jopa 27 ihmistä on kuollut Portugalissa ennätysmäisissä metsäpaloissa sunnuntaina ja maanantaina, kertoi maan pelastuspalvelu uutistoimisto Reutersin mukaan. Lisäksi kolme muuta ihmistä on kuollut Espanjassa, kertoi uutistoimisto AFP. Portugalissa riehui sunnuntaina yhteensä 440 maastopaloa, mikä oli kansallisen pelastuspalvelun edustajan Patricia Gasparin mukaan "pahin päivä vuoden alusta". Kolmen kuolonuhrin lisäksi noin 25 ihmistä loukkaantui.


Yli 20 ihmistä kuollut Portugalin ja Espanjan maastopaloissa - yli 400 tulipaloa, osa sytytetty tahallaan iltalehti 12:51 16.10

Hurrikaani Ophelia on tuonut mukanaan kovia tuulia, ja paloja on sytytetty myös tahallaan. Peäri 20 ihmistä on kuollut Portugalissa ennätysmäisissä metsäpaloissa sunnuntaina ja maanantaina, kertoi maan pelastuspalvelu uutistoimisto Reutersin mukaan. Lisäksi kolme muuta on kuollut Espanjassa, kertoi uutistoimisto AFP. Portugalissa riehui sunnuntaina yhteensä 440 maastopaloa, mikä oli kansallisen pelastuspalvelun edustajan Patricia Gasparin mukaan "pahin päivä vuoden alusta". Kolmen kuolonuhrin lisäksi noin 25 ihmistä loukkaantui.


AFP: Espanjalta uusi takaraja Katalonialle - torstaina päätettävä itsenäisyydestä iltalehti 12:49 16.10

AFP:n mukaan Espanja asettaa Katalonialle torstain uudeksi takarajaksi saadakseen vastauksen, onko alue julistanut itsenäisyyden vai ei. Aluejohtajan vastaus tänään ei tuonut selkoa. Asiasta lisää hetken kuluttua.


Espanja: Katalonialla torstaihin aikaa iltalehti 12:47 16.10

Espanjan varapääministeri vaatii Katalonian johtajaa antamaan vastauksensa itsenäistymisestä torstaihin mennessä. Espanjan hallitus ottaa Katalonian hallintaansa, jos Carles Puigdemont ei vastaa Espanjan kysymykseen itsenäistymisestä torstaihin kello 11.00 mennessä Suomen aikaa. -Puigdemontilla on vielä tilaisuus ratkaista tilanne. Hänen pitää vastata kyllä tai ei itsenäisyysjulistukseen .


Espanjan ulkoministeri: Katalonia ei vastannut kysymykseen iltasanomat 11:53 16.10

Katalonian aluejohtaja ei antanut selkeää vastausta kysymykseen, onko hän julistanut alueelle itsenäisyyden vai ei, sanoo Espanjan ulkoministeri.


Yhdeksän ihmistä kuollut Espanjan ja Portugalin maastopaloissa - yli 400 tulipaloa, osa sytytetty tahallaan iltalehti 11:14 16.10

Hurrikaani Ophelia on tuonut mukanaan kovia tuulia, ja paloja on sytytetty myös tahallaan. Kuusi ihmistä on kuollut Portugalissa ennätysmäisissä metsäpaloissa ja kolme muuta on kuollut Espanjassa, kertoo uutistoimisto AFP. Portugalissa riehui sunnuntaina yhteensä 440 maastopaloa, mikä oli kansallisen pelastuspalvelun edustajan Patricia Gasparin mukaan "pahin päivä vuoden alusta". Kolmen kuolonuhrin lisäksi noin 25 ihmistä loukkaantui.


Katalonian johtaja ehdottaa neuvotteluja Espanjalle – ei vastaa kysymykseen itsenäistymisestä iltasanomat 09:58 16.10

Katalonian johtaja ehdottaa Espanjan keskushallinnolle neuvotteluja.


Uutiset