Espanjassa hetken asunut Janni Hussi palasi Suomeen – moni haave jäi toteuttamatta: ”Tuli muutama vastoinkäyminen” iltasanomat 08:29 15.12

Janni Hussi pohtii blogissaan, mitä hänelle jäi Espanjassa asumisesta käteen. Hussi sairastui reissun aikana kampylobakteeriin, minkä vuoksi osa haaveista jäi toteuttamatta.


Janni Hussi palasi Suomeen, analysoi nyt Espanjassa asumista blogissaan - kaksi haavetta jäivät toteutumatta iltalehti 21:45 14.12

Janni Hussi muutti Espanjaan Biisonimafian kanssa. Nyt hän on palannut Suomeen. Tuoreessa blogissaan Hussi kertoo kuulumisiaan. Janni Hussi asui syksyn Espanjassa. Tuoreessa Hussi kertoo, miten matka sujui. Hän kertoo, ettei oppinut kieltä niin kuin toivoi. - Minulla oli haaveena opetella espanjan kieli edes auttavasti. Se jäi haaveeksi. Ainoastaan muutamia hyvin perusjuttuja lukuun ottamatta en oppinut juurikaan mitään.


Lisää katalaanijohtajia tutkinnan kohteeksi Espanjassa iltasanomat 21:38 12.12

Katalonia yritti lokakuun alussa julistautua itsenäiseksi ilman Espanjan keskushallinnon suostumusta.


Rihannan nimettömässä valtava timanttisormus – kihloissa miljardöörin kanssa? stara 15:00 09.12

Poptähti Rihanna nähtiin kesällä viettämässä Espanjassa intiimejä hetkiä mysteerimiehen kanssa.


Viihdelehti Stara.fi stara 15:00 09.12

Poptähti Rihanna nähtiin kesällä viettämässä Espanjassa intiimejä hetkiä mysteerimiehen kanssa.


Perparim Hetemaj’lta upea ele veljenpojalleen Serie A:n pelissä – Mehmet Hetemaj SJK TV:lle: ”Tosi... suomifutis 23:20 04.12

SJK:n keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj kertoo SJK TV:n haastattelussa ladanneensa akkuja kotimaisen kauden päättymisen jälkeen. Hetemaj vietti perheensä kanssa viikon Espanjassa ja suuntasi sen jälkeen Italiaan....


Ruotsalaispariskunnan Espanjan-loman karmea päätös: miehen epäillään tappaneen ja paloittelleen vaimonsa hotellihuoneessa iltalehti 18:28 04.12

Oikeudenkäyntiä rikoksesta käydään Espanjassa vasta nyt, reilut kaksi vuotta tapahtuman jälkeen. 40-vuotiaan ruotsalaismiehen epäillään tappaneen kolmekymppisen vaimonsa pariskunnan yhteisellä kesälomalla Espanjassa. Rikos tapahtui yli kaksi vuotta sitten, mutta tuomio annetaan vasta nyt. Oikeudenkäynti alkoi maanantaina Espanjassa. Ruotsalaisnainen löytyi kuolleena hotellihuoneesta Costa Bravan alueelta, läheltä Barcelonaa. Aviomiehen epäillään tappaneen hänet ja paloitelleen ruumiin.


Raiskauksista 12 vuotta syyttömänä istunut kohtasi oikean syyllisen iltalehti 16:04 29.11

Hollantilaista seksirikollista kohdeltiin vankilassa ”kuin torakkaa”. Tällä hetkellä 43-vuotias hollantilainen Romano van der Dussen tuomittiin kolmesta raiskauksesta, jotka hänen väitettiin tehneen Fuengirolassa Espanjassa vuonna 2003. Hän oli Espanjassa vankilassa 12 vuotta, vaikka DNA-todisteet eivät koskaan liittäneet häntä rikoksiin.


Matkustajajuna on suistunut raiteiltaan Espanjassa - ainakin 27 loukkaantunut iltalehti 14:33 29.11

Turma tapahtui Sevillan maakunnassa. Matkustajajuna on suistunut raiteiltaan Espanjan Sevillassa, kertovat viranomaiset El Pais -lehden ja Reutersin mukaan. Ainakin 21 ihmistä on loukkaantunut, heistä kaksi vakavasti. Juna oli matkalla Malagasta Sevillaan, kun se suistui raiteiltaan Arahalin kunnassa. Turmapaikalla satoi erittäin rankasti ja raiteet olivat paikoin veden varassa.


Oikeudenkäynti 18-vuotiaan naisen joukkoraiskauksesta järkyttää Espanjassa: syytetyt lähettivät teosta videota WhatsApp-ryhmään ja palkkasivat yksityisetsivän uhrin perään iltalehti 15:59 28.11

San Ferminin festivaaleilla tapahtunutta opiskelijatytön raiskausta käsitellään oikeusistuimessa Pamplonassa Pohjois-Espanjassa. Paikalla on paljon mielenosoittajia, joiden mielestä kyse on ennen kaikkea naisten oikeuksista. Heinäkuussa viiden miehen syytetään raiskanneen 18-vuotiaan naisen San Ferminin härkäjuoksufestivaaleilla Pamplonassa. Oikeudenkäyntiä tapahtuneesta käydään parhaillaan tapahtumakaupungissa, ja tuomio annettaneen tällä viikolla. Tämänpäiväinen ja eilinen sessio olivat yleisölle avoimia, ja paikalle oli kerääntynyt raivokkaita mielenosoittajia. Oikeudenkäynnissä on selvinnyt uusia yksityiskohtia raiskauksesta ja siihen johtaneista tapahtumista. Erilaisten dokumenttien ja WhatsApp-viestien perusteella vaikuttaa siltä, että miehet olivat etukäteen valmistautuneet raiskaukseen.


Vedonlyöntiyhtiö yllätti todella harvinaisella tempulla Espanjassa - maksaa väärää tulosta veikanneille iltalehti 14:19 28.11

Sunnuntaina 1-1-tulokseen päättynyt Barcelonan ja Valencian välinen kohuottelu puhuttaa edelleen. Syynä on Lionel Messin avausjaksolla tekemä maali, jota ei hyväksytty. Argentiinalaistähden laukoma pallo pompsahti Valencia-vahti Neton hyppysistä maaliin, mutta tuomareilta jäi osuma näkemättä. Hidastuskuvista näkee selvästi, että pallo ylittää kokonaan maaliviivan ennen kuin Neto ehtii huitaista pelivälineen väljemmille vesille. Espanjassa ei ole kuitenkaan käytössä vielä maaliviivateknologiaa eikä videotarkastusta, joten Barca-pelurien purnaaminen oli turhaa.


Suomalainen Jääkide-postimerkki sai kansainvälistä tunnustusta - valinta maailman toiseksi parhaaksi iltalehti 05:23 28.11

Postin tammikuussa 2016 julkaisema Jääkide-postimerkki on saanut tunnustusta espanjalaisessa postimerkkikilpailussa. Jääkide-merkki palkittiin maailman toiseksi parhaana postimerkkinä NexoFil: The World's Best Stamp 2016 -kilpailussa Espanjassa. Lisäksi kansainvälinen asiantuntijaraati palkitsi sen myös painotekniikkasarjassa.


Yhdysvallat varoittaa Euroopan terrori-iskuista - myös Suomi mainittu iltalehti 18:00 17.11

Yhdysvaltojen ulkoministeriö varoittaa Euroopan matkustustiedotteessa kohonneesta terrori-iskujen riskistä etenkin joulun ja uuden vuoden aikaan. Yhdysvaltojen ulkoministeriön Europe Travel Alert -matkustustiedote varoittaa Euroopan kohonneesta terrori-iskuriskistä etenkin joulun ja uuden vuoden lomakauden aikana. Tiedotteessa mainitaan Ranskassa, Venäjällä, Ruotsissa, Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Suomessa tapahtuneet iskut. Sen mukaan näissä maissa tapahtuneet iskut osoittavat, että terroristijärjestöt Isis ja al-Qaida sekä muuta vastaavat tahot pystyvät suunnittelemaan ja toteuttamaan terrori-iskuja Euroopassa.


Näkökulma: Katalonia, Kurdistan ja Skotlanti - ”Itsenäisyys kuin kaukainen unelma” iltalehti 09:31 10.11

Separatismi nostaa päätään Euroopassa ja Lähi-idässä, mutta innostus on toistaiseksi loppunut lyhyeen, kirjoittaa toimittaja Nina Järvenkylä. Espanjan Kataloniassa osa asukkaista vaatii itsenäisyyttä. Belgiassa ja Italiassa on ollut samansuuntaista liikehdintää, mutta se ei ole edennyt yhtä pitkälle kuin Espanjassa. Skotlannissakin asiasta äänestettiin. Itä-Ukrainassa separatistien toimet johtivat sotaan, joka jatkuu edelleen. Irakin Kurdistanissa liikehdintä muistuttaa vastaavia tapauksia Euroopassa, mutta sisällissodalta on toistaiseksi vältytty. Krimillä tilanne on toinen, koska vieras valta miehitti niemimaan suoraan ilman paikallisten separatistien apua.


Oikeudenkäynti Katalonian entistä aluejohtoa vastaan alkoi Espanjassa iltalehti 11:56 09.11

Epäillyt voidaan määrätä vangittavaksi siihen asti kun oikeudenkäynti jatkuu. Carme Forcadelli, Lluís María Corominas, Lluis Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet ja Joan Josep Nuet vastaavat tänään oikeudessa teoistaan Katalonian itsenäisyysäänestykseen liittyen. Kuutta virkamiestä epäillään useista rikoksista, joista raskain on kapina. Siitä voi saada Espanjassa jopa 30 vuotta vankeutta. Oikeuden istunto pidetään Espanjan pääkaupungissa Madridissa. Epäillyt voidaan määrätä vangittavaksi siihen asti kun oikeudenkäynti jatkuu. Viime viikolla oikeus määräsi kahdeksan separatistia tutkintavankeuteen.


Yllättävä aluevaltaus - Superpesiksen sarjakauden avaus pysyvästi Espanjassa iltalehti 21:08 08.11

Fuengirolassa allekirjoitettiin tänään sopimus monivuotisesta yhteistyöstä pesäpallo-otteluiden järjestämisestä Espanjan Aurinkorannikolla. Superpesiksen sarjakauden avauksesta Fuengirolassa tulee jokavuotinen, ja sen järjestävänä tahona toimii Imatran Pallo-Veikot. Sopimuksen allekirjoittivat Imatran Pallo-Veikkojen urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää sekä Fuengirolan kaupungin puolesta kaupunginjohtaja Ana Mula. - Sopimus on merkittävä Imatran Pallo-Veikoille. Suunnitelmat on rakennettu useammalle vuodelle eteenpäin, Valkeapää sanoo IPV:n tiedotteessa.


Katalonian ex-johtaja Carles Puigdemontista on annettu eurooppalainen pidätysmääräys iltalehti 02:37 03.11

Puigdemontia ja hänen ministereitään syytetään kapinasta, kapinan lietsomisesta ja julkisten varojen kavaltamisesta. Tuomioistuin Espanjassa on antanut eurooppalaisen pidätysmääräyksen Katalonian entisestä johtajasta Carles Puigdemontista. Määräys koskee myös neljää katalonialaisministeriä, jotka ovat Puigdemontin lailla tällä hetkellä Belgiassa. Asista kertoi Puigdemontin asianajaja Paul Bekaert televisiohaastattelussa.


Katalonian ex-aluejohtajasta annettiin eurooppalainen pidätysmääräys Espanjassa iltasanomat 01:45 03.11

Espanjalaistuomari on antanut Katalonian entisestä aluejohtajasta Carles Puigdemontista eurooppalaisen pidätysmääräyksen, kertoo Puigdemontin belgialainen asianajaja.


Uutiset