Etelä-Afrikka: Mugabe on kotiarestissa – pakeniko maan ensimmäinen nainen Namibiaan? iltasanomat 13:20 15.11

Etelä-Afrikan presidentti kertoi puhuneensa Zimbabwen syrjäytetyn presidentin kanssa puhelimessa.


Mies kiinnitti retkituoliin 100 ilmapalloa ja lensi 25 kilometriä iltalehti 09:54 27.10

Brittimies ehti epäonnistua useita kertoja Botswanassa ennen kuin Etelä-Afrikassa lykästi. Britti Tom Morgan on lentänyt 100 heliumpallon avulla 25 kilometriä Etelä-Afrikan yllä. - Ongelma oli löytää sopiva hetki säässä ja pallojen suojeleminen oli vaikeaa, kun ne puhkeilivat jatkuvasti, Morgan kommentoi BBC:lle.


Brittiseikkailija nousi ilmaan juhlapalloilla ja retkituolilla – ”Toivottavasti en päädy mereen” iltasanomat 02:42 27.10

Brittiläinen hurjapää otti varsin ilmavan kyydin Etelä-Afrikan ylle.


Laulajatähden raju syytös: Urheilupomo raiskasi hotellihuoneessa - "20 sekuntia tuntui ikuisuudelta" iltalehti 18:55 19.10

Suosittu eteläafrikkalainen laulaja ja poliitikko Jennifer Ferguson esitti #MeToo-kampanjan rohkaisemana rajun syytöksen jalkapallopomo Danny Jordaania kohtaan. Etelä-Afrikan jalkapalloliiton puheenjohtaja Jordaan oli ykköspuuhamiehenä Etelä-Afrikan vuoden 2010 MM-kisojen järjestelyissä. Ferguson ottaa blogissaan esiin paljon varhaisemmat, 24 vuoden takaiset, tapahtumat. Nykyisin Ruotsissa asuva Ferguson oli tuolloin juuri valittu Nelson Mandelan johtamaan Afrikan kansalliseen kongressiin. Ferguson oli juuri pitänyt puheen päivällisen yhteydessä Port Elizabethin kaupungissa, kun Jordaan saapui hänen hotellihuoneeseensa.


Suomi nousi taas upeasti jalkapallon maailmanlistalla! iltalehti 14:52 16.10

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen sijoitus kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan maailmanlistalla jatkaa nousuaan. Suomi kipusi maanantaina päivitetyllä listalla 13 sijaa ylöspäin. Huuhkajat on nyt rankingin 74:s yhdessä Etelä-Afrikan kanssa. Suomi päätti MM-karsinnat lokakuun alussa tasapeleihin Turkkia ja Kroatiaa vastaan.


Uutiset