Etelä-Korean media: Kim Jong-unin pikkusisko raskaana iltalehti 13:02 22.02

Pohjois-Korean johtajan pikkusiskon kerrotaan odottavan toista lastaan. Kim Yo-jongin raskaudesta raportoivat useat eteläkorealaiset mediat. Chosun Ilbo -lehden mukaan Kim olisi kertonut raskaudestaan Etelä-Korean viranomaisille osallistuessaan Pyeongchangin olympialaisten avajaisiin. Hankalaan välikäteen joutuneet Etelä-Korean hallinnon viranomaiset pitävät nyt suunsa supussa.


Olympiakaupungin kauheudet järkyttivät hiihtotähti Kallaa - eläinten julmat kohtalot vetivät hiljaiseksi: ”En tiennyt tästä mitään” iltalehti 16:49 29.01

Ruotsalaishiihtäjä Charlotte Kalla kauhistui, kun Expressen esitteli hänelle videoita olympiamaisemissa sijaitsevilta koiratarhoilta. Ruotsalaislehti Expressen kertoi sunnuntaina, että eteläkorealaiset eläinaktivistit ovat vedonneet eri maiden urheilijoihin, jotta nämä boikotoisivat tulevia olympialaisia vastaiskuna Etelä-Korean koiranlihatuotannolle. Koiranlihatuotanto on Etelä-Koreassa ja muuallakin Aasiassa iso bisnes. Se on kuitenkin erittäin huonosti säädeltyä, minkä johdosta koirien elinolot ovat karmeat. Brittilehti Independentin taannoisessa artikkelissa arvioidaan, että Etelä-Koreassa on kaikkiaan noin 17 000 koiratarhaa, joilla kasvatetaan eläimiä ihmisravinnoksi.


Koiria teurastetaan lähellä olympiakylää - rajuja paljastuksia eläinten kohtelusta: ”Tämä on painajainen” iltalehti 10:22 29.01

Eläinsuojelujärjestöt toivovat, että helmikuussa Pyeongchangissa järjestettävät olympialaiset toisivat kansainvälistä näkyvyyttä maassa rehottavalle koiranlihatuotannolle. Eteläkorealaiset eläinaktivistit ovat ruotsalaislehti Expressenin mukaan vedonneet muun muassa hiihtotähti Charlotte Kallaan, jotta tämä jättäisi Pyeongchangin kisat väliin. Vetoomus on lähetetty myös muiden kisoihin osallistuvien maiden urheilijoille. Expressenin haastattelema aktivisti, opettajan työstä eläkkeelle jäänyt Nami Kim tietää, että kisojen väliin jättäminen on paljon pyydetty, mutta toivoo, että urheilijat huomioisivat eläinsuojelujärjestöjen tekemän työn edes jotenkin.


Etelä-Korea haluaa puhua sodan erottamista perheistä iltasanomat 17:06 08.01

Kymmenettuhannet ikääntyneet eteläkorealaiset toivovat vielä ehtivänsä nähdä rakkaitaan.


Uutiset