Japanista haki turvapaikkaa 20 000 ihmistä - saarivaltio otti vastaan 20 iltalehti 16:10 13.02

Etnisestä yhtenäisyydestään ylpeä maa ottaa nihkeästi vastaan turvapaikanhakijoita. Turvapaikanhakijoiden määrä nousi Japanissa viime vuonna peräti 80 prosentilla, ja hakijoita oli ennätykselliset 19 628 vuonna 2017. Siitä huolimatta saarivaltio otti vastaan ainoastaan 20 ihmistä, maan hallitus ilmoitti tiistaina. Maahanmuutto on Japanissa kiistelty asia. Monet japanilaiset ovat ylpeitä kulttuurisesta ja etnisestä yhtenäisyydestään ja karsastavat ulkomaalaisia. Historian aikana pitkään muusta maailmasta erillään ollut saarivaltio kärsii kuitenkin ikääntymisestä, ja sen työvoiman määrä pienenee.


Suomalaistoimittaja joutui nöyryyttävän turvatarkastuksen kohteeksi Israelissa – järjestö syyttää viranomaisia etnisestä profiloinnista MTV 12:06 23.01

Suomalaistoimittaja joutui eilen nöyryyttävän turvatarkastuksen kohteeksi Israelissa, kun hän oli osallistumassa Yhdysvaltain varapresidentin Mike Pencen Jerusalemin-vierailun uutisointiin, kertoo Israelissa työskentelevien ulkomaantoimittajien yhdistys FPA tiedotteessaan. Syyksi järjestö epäilee etnistä profilointia.


Toimittajayhdistys: Ylen toimittajaa vaadittiin riisuutumaan Israelin pääministerin toimistolla iltasanomat 10:34 23.01

Tapaus sattui, kun toimittaja oli menossa seuraamaan Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pencen vierailua. Toimittajayhdistys moittii Israelin viranomaisia etnisestä profiloinnista.


Uutiset