Timo Soini tapaa Sergei Lavrovin kahden kesken Etyjin kokouksessa iltasanomat 13:03 07.12

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin ministerikokous järjestetään Itävallan Wienissä torstaina ja perjantaina.


Sekava tilanne Itä-Ukrainan Luhanskissa jatkuu - Venäläismedian mukaan alueen johtaja on siirtynyt Venäjälle iltalehti 16:09 23.11

Etyjin tarkkailijoiden mukaan muun muassa televisio- ja radiosignaalit katosivat ajoittain, ja alueella on edelleen tunnuksettomia sotilaita. Niin sanotussa Luhanskin kansantasavallassa Itä-Ukrainassa on meneillään jonkinlainen valtataistelu alueen johtajiksi julistautuneiden henkilöiden kesken. Kaksi päivää sitten Luhanskin kaupunkiin ilmestyi tunnuksettomia sotilaita, joilla on valkoinen käsinauha. Kyseisiä sotilaita on edelleen läsnä kaupungissa. Venäläinen Novaja Gazeta uutisoi torstaina, että Luhanskin alueen separatistijohtaja Igor Plotnitski on siirtynyt Venäjälle.


Etyjin tarkkailijat: Luhanskin alueelle siirtyy aseistettuja miehiä ja aseita iltalehti 21:39 21.11

Itä-Ukrainassa niin sanotussa Luhanskin kansantasavallassa on tiistaina tapahtunut jonkinlainen piiritystilanne, jonka tekijöistä ei ole vahvistettua tietoa. Etyjin tarkkailijat Itä-Ukrainassa vahvistavat, että he ovat nähneet tiistaina sotilasajoneuvoja ja aseistettuja miehiä hallintorakennuksen ympäristössä Luhanskin kaupungissa Itä-Ukrainassa. Etyjin tarkkailijat näkivät myös ajoneuvosaattueen, johon kuulu ainakin kuusi aseistettua sotilasajoneuvoa sekä yli 20 siviiliautoa, joissa ei ollut rekisterikilpiä. Autoissa oli ainakin 50 aseistettua miestä. Tarkkailijat näkivät saattueen separatistien hallussaan pitämän Debaltseven kaupungin lähettyvillä Donetskin alueella.


Astrid Thors ehdolla Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutetuksi iltalehti 19:47 20.10

Suomi asettaa Astrid Thorsin, 59, ehdokkaaksi Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutetun tehtävään, kertoo ulkoministeriö. Thors on aiemmin toiminut Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin vähemmistövaltuutettuna. Thors oli takavuosina myös RKP:n kansanedustaja ja europarlamentaarikko sekä maahanmuutto- ja eurooppaministeri. Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutetun tehtäviin kuuluu jäsenmaiden tukeminen ihmisoikeusvelvoitteiden toimeenpanossa sekä ihmisoikeuskysymysten esille nostaminen.


Uutiset