EU-komissio vaatii selvitystä Danske Bankin Viron-yksikön rahanpesusotkusta MTV 05:33 24.09

Euroopan komissio vaatii selvitystä valvontapuutteista, jotka johtivat Danske Bankin Viron-yksikön laajaan rahanpesusotkuun.


Emmanuel Macronin ”mentori” Jacques Attali: Venäjän kanssa ei kannata asettua poikkiteloin iltasanomat 10:16 23.09

Ranskan presidenttien neuvonantajan Jacques Attalin seuraa huolestuneena Euroopan kehitystä: –?Saksassa on alkanut keskustelu, joka viisi vuotta sitten olisi ollut täysin mahdoton: pitäisikö Saksan hankkia oma ydinase.


Ministeri Mykkänen Kalevassa: Turvapaikkaa haettava Euroopan ulkopuolelta MTV 05:00 22.09

Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) mielestä turvapaikanhaun pitäisi tapahtua vain Euroopan rajojen ulkopuolella. Hän ottaa kantaa asiaan sanomalehti Kalevassa. 


Kirkonkellot soivat tänään illalla – muistuttavat rauhasta ja kulttuuriperinnöstä MTV 11:20 21.09

Kirkonkellot soivat tänään illalla useassa Euroopan maassa. Kelloja soitetaan iltaseitsemältä Suomen aikaa muistutuksena rauhasta ja kulttuuriperinnön merkityksestä.


Jasse Tuominen avasi maalitilinsä Euroopan liigassa iltasanomat 06:37 21.09

Tuominen teki valkovenäläisen Bate Borisovin avausmaalin.


Saara Aallon ja Meri Sopasen häät jouduttiin siirtämään iltasanomat 14:54 20.09

Euroviisukevään ja kiireisen kesän jälkeen Saara Aalto valmistelee laajaa Euroopan-kiertuetta, joka lähtee liikkeelle Skotlannista.


Nyt natisevat kaikki suuret Euroopan maat – Uutuuskirja: Trumpin USA ”tekee näyttävää pesäeroa” uusisuomi 14:07 20.09

”Euroopan unionin tilanne ei liene vuosikymmeniin ollut niin hatara kuin miksi se kehittyi vuosina 2017–18”. Näin kirjoittaa kokenut diplomaatti, ministeri Jaakko Iloniemi tänään ilmestyneessä kirjassa Uhkakuvat (Docenco 2018).


Suomalaisella turkiksella on nyt ostajan markkinat: "Tuottajan hinnat kannattavuusrajan alapuolella" MTV 19:45 18.09

Ketunnahkat kävivät tänään kaupaksi Vantaalla pidetyssä turkishuutokaupassa. Viisipäiväisessä huutokaupassa oli paikalla 300 ostajaa kaikilta päämarkkinoilta, kuten Kiinasta, Venäjältä, Etelä-Koreasta ja Euroopan tärkeimmiltä muotimarkkinoilta.


Euroopan mestari löydettiin golfkentältä murhattuna – Hylätty golfbägi herätti epäilykset MTV 19:08 18.09

Naisten golfin amatöörien Euroopan mestaruuden voittanut Celia Barquin Arozamena löydettiin maanantaina kuolleena. 22-vuotiaan golfarin ruumis löydettiin Iowan osavaltiossa sijaitsevalta Coldwater Golf -kentältä.


23-vuotias potkunyrkkeilyn Euroopan mestari löydettiin kuolleena kotoaan Etelä-Siperiassa iltasanomat 18:03 18.09

Ystävät löysivät nuoren venäläisurheilijan menehtyneenä.


Keski-Euroopan mäkiviikon legendaarinen kunniapuheenjohtaja kuoli iltasanomat 11:24 18.09

Hans Ostler oli mäkihypyssä tärkeä innovoija.


Olympiavoittaja Thomas Röhler neuvoo joulukuussa suomalaisia keihäänheittäjiä: "Suomi on minulle 'keihäänheittomaa'" MTV 21:44 17.09

Keihäänheiton olympiavoittaja ja euroopanmestari Thomas Röhler saapuu joulukuussa Savonlinnaan pitämään keihäskoulua lapsille ja aikuisille. Saksalainen haluaa antaa vinkkejä tekniikkaan etenkin nuorille heittäjille.


Sauli Niinistö iloitsee: ”Artikla 42.7:n arvoitus” viimein ratkeamassa Euroopassa uusisuomi 18:43 17.09

Presidentti Sauli Niinistö iloitsi maanantaina Euroopan lisääntyvästä turvallisuuskeskustelusta. Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierin tavannut Niinistö uskoo, että Euroopan turvatakuun ”arvoitus” on ratkeamassa.


Uudet 100 ja 200 euron setelit julki – aiempaa kapeampia ja kestävämpiä MTV 16:21 17.09

Euroopan keskuspankki (EKP) julkisti tänään uudet 100 ja 200 euron setelit. Ne otetaan käyttöön ensi vuoden toukokuussa, Suomen Pankki tiedottaa.. Uusien setelien myötä Europa-sarjaksi kutsuttu eurosetelisarja on valmis, sillä 5, 10, 20 ja 50 euron uudet setelit ovat jo käytössä.


Kokoomus julkisti eurovaaliehdokkaita – Salolainen piti yllätyksellisen puheenvuoron MTV 15:03 16.09

Kokoomus on julkistanut ehdokkaitaan Euroopan parlamenttivaaleihin.


Professorit: Oikeusvaltion murentaminen alkanut Suomessa – ”Keskustan ja kokoomuksen vetäminen mukaan tärkein syy” uusisuomi 12:02 16.09

Firenzen yliopiston Euroopan yliopistollisessa insituutissa (EUI) kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien professorina toimiva Martin Scheinin ja Turun yliopiston julkisoikeuden professori Juha Lavapuro ovat huolissaan oikeusvaltion murenemisesta Suomessa.


Professorien kova arvio: Oikeusvaltion murentaminen alkanut Suomessa – ”Keskustan ja kokoomuksen vetäminen mukaan tärkein syy” uusisuomi 12:02 16.09

Firenzen yliopiston Euroopan yliopistollisessa insituutissa (EUI) kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien professorina toimiva Martin Scheinin ja Turun yliopiston julkisoikeuden professori Juha Lavapuro ovat huolissaan oikeusvaltion murenemisesta Suomessa.


Kokoomus julkisti eurovaaliehdokkaita - Salolainen piti yllätyksellisen puheenvuoron MTV 11:01 16.09

Kokoomus on julkistanut ehdokkaitaan Euroopan parlamenttivaaleihin.


Petteri Orpo: ”On Suomen etu, että Alexin nimi on esillä Euroopan tason spekulaatioissa” uusisuomi 10:16 16.09

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo toivoo Alexander Stubbin lähtevän ehdolle keskustaoikeistolaisen Euroopan kansanpuolueen EPP:n kärkiehdokkaaksi, vaikka myös EPP:n europarlamenttiryhmän saksalainen puheenjohtaja Manfred Weber on odotetusti ilmoittanut pyrkivänsä ryhmän kärkiehdokkaaksi europarlamenttivaaleissa 2019. 


jaetaan nyt rajuja tapahtumien vyöryn Tasavallan presidentti Niinistön Teinipoika ajelehti 7 tuntematonta miestä ja valvova apulaisoikeusministeri lähdössä

Uutiset