Brexit-neuvotteluissa sovitaan kansalaisten oikeuksista: Näitä vaatimuksia Euroopan komissio on esittänyt Britannialle hs 18:06 26.06


Lähde: Uskomaton syy pilasi ManUn kaupan yhdestä 2000-luvun parhaista pelaajista - "Ei olisi pitänyt tuoda häntä sadepäivänä" iltalehti 17:39 26.06

Ex-valioliigapelaaja Quinton Fortune kertoi seuran kotisivuilla, että Manchester United oli aikoinaan lähellä hankkia Ronaldinhon riveihinsä. Brassitaituri Ronaldinho etsi uutta seuraa vuonna 2003, kun hän oli murtautunut Euroopan kuumimpien pelaajien joukkoon ranskalaisessa PSG:ssä. Ronaldinho siirtyi FC Barcelonaan, mutta Fortunen mukaan hänen kintereillään oli myös Manchester United.


Aalto rakentaa Euroopan suurimpiin kuuluvaa startup-keskusta – yliopiston tiloja ja laitteita tulee jopa satojen yritysten käyttöön hs 07:07 26.06


Lähde: Huuhkajien puolustaja siirtymässä Italian liigaan - seura todellinen Euroopan kenttien komeetta iltalehti 22:40 25.06

Tukholmalaista AIK:ta edustavaa Sauli Väisästä ollaan viemässä hyvin erikoiseen italialaisseuraan. 23-vuotiaan Väisäsen palveluksista on ruotsalaisen fotbolltransfers.com-sivuston mukaan kiinnostunut ensi kaudeksi Serie A:han noussut SPAL. Sivusto uutisoi, että italialaisseura ja Suomen maajoukkupuolustaja ovat jo päässeet yhteisymmärrykseen sopimuksesta. Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan AIK:n ja SPAL:n pitää enää päästä yhteisymmärrykseen siirtosummasta.


Mahtavaa! Suomi nousi yleisurheilun Euroopan superliigaan iltalehti 17:48 25.06

Suomi on noussut yleisurheilun Euroopan superliigaan vuodeksi 2019. Asia varmistui sunnuntaina, kun Suomen joukkue sijoittui lopulta toiseksi Vaasassa järjestetyissä yleisurheilun EM-joukkuekilpailuissa. Suomi saalisti viikonloppuna 314,5 pistettä. Voittaja Ruotsi keräsi 320,5 pistettä. Sunnuntain kovimmasta suomalaissuorituksesta vastasi keihäänheittäjä Tero Pitkämäki, joka otti Suomelle lajivoiton kauden kotimaisella kärkituloksella 88,27.


Nico Hischier oli ykkönen NHL:n varaustilaisuudessa - nähdäänkö pian suomalaisjuhlaa? iltalehti 02:11 24.06

NHL:n varaustilaisuuden ensimmäinen kierros suoritetaan lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa. Ensimmäinen varauskierros pyörähti käyntiin Chicagon United Centerissä noin klo 2 Suomen aikaa. New Jersey Devils varasi ensimmäisenä ja huusi sveitsiläishyökkääjä Nico Hischierin nimen. Hischier on ensimmäinen sveitsiläinen ykkösvaraus. Iltalehti seuraa varaustilaisuuden etenemistä. Kykyjenetsijä ja NHL:n Euroopan toimiston johtaja Göran Stubb ennakoi Iltalehden haastattelussa kaksi viikkoa sitten, että ensimmäisellä kierroksella varattaisiin neljä tai viisi suomalaista. Niin Stubb kuin moni muukin ennakoi, että ensimmäisenä suomalaisista varataan HIFK-puolustaja Miro Heiskanen. Myös Kristian Vesalaisella, Eeli Tolvasella, Juuso Välimäellä, Urho Vaakanaisella ja Ukko-Pekka Luukkosella riittää juhannusyönä jännitettävää. Viime vuonna todellista suomalaisjuhlaa


IL seuraa: Nyt se alkaa! Nähdäänkö NHL:n varaustilaisuudessa taas suomalaisjuhlat? iltalehti 02:04 24.06

NHL:n varaustilaisuuden ensimmäinen kierros suoritetaan lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa. Ensimmäinen varauskierros pyörähtää käyntiin Chicagon United Centerissä noin klo 2 Suomen aikaa. Kykyjenetsijä ja NHL:n Euroopan toimiston johtaja Göran Stubb ennakoi Iltalehden haastattelussa kaksi viikkoa sitten, että ensimmäisellä kierroksella varattaisiin neljä tai viisi suomalaista. Niin Stubb kuin moni muukin ennakoi, että ensimmäisenä suomalaisista varataan HIFK-puolustaja Miro Heiskanen. Myös Kristian Vesalaisella, Eeli Tolvasella, Juuso Välimäellä, Urho Vaakanaisella ja Ukko-Pekka Luukkosella riittää juhannusyönä jännitettävää.


EU jatkaa Venäjä-pakotteita – Tusk: Venäjä ei ole täyttänyt Ukrainan tulitaukoon liittyviä velvoitteitaan iltasanomat 21:50 22.06

Euroopan unionin johtajat ovat päättäneet pidentää Venäjän-vastaisia talouspakotteita puolella vuodella, ilmoittaa Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk.


EU jatkaa Venäjän vastaisia pakotteita iltalehti 21:49 22.06

Talouspakotteita jatketaan ainakin ensi vuoden tammikuuhun saakka. Euroopan Unioni ei ole tyytyväinen Venäjän toimintaan Ukrainan rauhanprosessissa. Niinpä unionin Venäjälle asettamia pakotteita jatketaan vielä ainakin puolen vuoden ajan.


Venäläisiä ohjeistetaan ottamaan hepatiittirokote ennen Euroopan matkaa - "Koska Pride-kulkueet ovat yleistyneet" iltalehti 16:34 22.06

Venäjän tarkastusvirasto Rospotrebnadzor suosittelee Eurooppaan matkaaville venäläisille hepatiitti A-rokotetta. Euroopan maissa on rajusti kasvanut hepatiitti A-virusta kantavien määrä, uutisoi venäläismedia. Venäjän tarkastusviraston Rospotrebnadzorin mukaan viruksen kantajat ovat pääasiassa homoseksuaaleja. Esimerkiksi Portugalissa 90 prosenttia sairastuneista on venäläismedian mukaan homoja.


Suomikin päätyi Venäjän oudolle riskilistalle – turisteille suositellaan rokotetta iltasanomat 14:38 22.06

Venäläisviranomaisten julkaisemalla riskilistalla on mainittu 15 Euroopan maata, Suomi mukaan lukien.


Teoriat kuningattaren hatusta vellovat - hattu muistuttaa EU:n lippua iltalehti 14:25 22.06

Britannian kuningatar pidättäytyy ottamasta poliittisesti kantaa. Kuningatar Elisabetin hattu on herättänyt spekulaatioita, sillä hattu muistutti Euroopan unionin lippua. Kuningatar piti eilen puheen Britannian parlamentissa. Kukaan ei tiedä, mitä kuningatar ajattelee brexitistä, kertoo CNN. Kuningattaren täytyy asemansa takia pidättäytyä kertomasta poliittisia kantojaan.


Alexander Stubb sai vapautuksen kansanedustajan toimesta iltalehti 11:53 22.06

Eduskunta on myöntänyt kansanedustaja Alexander Stubbille (kok) vapautuksen kansanedustajan tehtävästä. Stubb on siirtymässä eduskunnasta Euroopan investointipankin varapääjohtajan tehtävään. Varapääjohtajana Stubb korvaa Jan Vapaavuoren, joka tämän kuun alussa valittiin Helsingin pormestariksi. Stubb nimettiin Suomen ehdokkaaksi varapääjohtajan tehtävään viime viikolla. Varsinaisen nimityspäätöksen tekee Euroopan investointipankin valtuusto. Toimikausi kestää elokuun 2019 loppuun.


Pääkirjoitus: Euroopan hullu vuosi johtaa EU:n tiivistymiseen iltasanomat 05:32 22.06

Kun vuosi sitten Suomi hiljeni juhannuksen viettoon, kuului Britanniasta kummia.


Pääministeri May esiintyi nöyränä parlamentin ensimmäisessä kokoontumisessa iltalehti 21:45 21.06

Britannian pääministeri Theresa May on esitellyt kahdeksan lakiesitystä Britannian erottamiseksi Euroopan unionista. Valtavasta lakipaketista kertoi keskiviikkona Britannian parlamentissa kuningatar Elisabet. Parlamentti oli keskiviikkona koolla ensimmäistä kertaa sitten parin viikon takaisten parlamenttivaalien. Istuntokausi alkoi perinteisellä kuningattaren puheella, jossa esitellään hallitusohjelma.


Väyrynen harkitsee presidenttiehdokkuutta - "kesän mittaan täytyy asiaa pohtia" iltalehti 21:16 21.06

Euroopan parlamentin jäsen Paavo Väyrynen pohtii vielä, lähtisikö hän ehdokkaaksi ensi vuoden presidentinvaaleihin. Väyrynen tuki alunperin Sauli Niinistöä toiselle kaudelle. Nyt hän on vetänyt tukensa Niinistöltä pois. - Sauli Niinistöä ilmoitin jo vuoden 2015 lopulla kannattavani luottaen siihen, että hän pitää Suomen Paasikiven linjalla, sotilaallisesti liittoutumattomana, puolueettomana maana. Mutta viimeistään Kultaranta-keskustelujen yhteydessä luottamus tähän pahasti horjahti, Väyrynen sanoi keskiviikkona Helsingissä.


Presidentti Niinistöltä tukensa vetänyt Väyrynen: Miksi Suomi ajaa EU:n puolustusta? iltalehti 21:10 21.06

Euroopan parlamentin jäsenelle Paavo Väyrysestä on käsittämätöntä, miksi Suomi on mukana edistämässä EU:n puolustuksen kehittymistä. Keskustan kunniapuheenjohtaja, Euroopan parlamentin jäsen Paavo Väyrynen on muun muassa Yhdysvaltain presidentinvaalien ja Britannian EU-euron myötä tullut siihen johtopäätökseen, että "ihmiskunta ja Eurooppa ovat siirtymässä uuteen aikakauteen". - Silloin kun kylmän sodan kausi päättyi ja sosialistinen järjestelmä luhistui, käynnistyi globalisaatio ja ylikansallinen yhdentyminen. Ne ovat tuottaneet suuria ongelmia ja toisaalta ihmiset kokevat, että heillä ei ole enää juurikaan mahdollisuuksia vaikuttaa omaan arkeensa vaikuttaviin asioihin.


Mäntylän tilalle eduskuntaan nouseva Torvinen siirtyy perussuomalaisista Uuteen vaihtoehtoon iltalehti 19:21 21.06

Perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja Matti Torvinen aikoo hakea Uusi vaihtoehto -ryhmän jäsenyyttä, kun hän nousee kansanedustajaksi Hanna Mäntylän tilalle. Mäntylä kuuluu Uusi vaihtoehto -ryhmään siirtyneisiin kansanedustajiin. Hän on jättämässä eduskunnan, koska menee töihin Euroopan neuvoston sihteeristöön. Torvisen päätös merkitsee, että hallitusrintaman ja opposition välinen voimasuhde eduskunnassa ei Mäntylän lähdön myötä muutu.


Hanna Mäntylä jättää eduskunnan: "En minä sinne rahan takia lähde" iltalehti 19:20 21.06

Ex-ministeri kertoo elämäntilanteensa muuttuneen, joten hän voi muuttaa Strasbourgiin. Entinen perussuomalainen sosiaali- ja terveysministeri, nykyinen Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän kansanedustaja Hanna Mäntylä siirtyy Euroopan neuvoston palvelukseen. Ulkoministeriön tiedotteen mukaan kyseessä on erityisneuvonantajan tehtävä, jossa "tehtäväalueena on radikalisaation estäminen painottuen nuorisokysymyksiin sekä syrjinnän ja syrjäytymisen estäminen". - Suomeksi sanottuna se on monipuolista käytännön työtä radikalisoitumista vastaan. Hyviä käytäntöjä jaetaan eri jäsenmaiden kesken, Mäntylä kuvailee Iltalehdelle.


Uutiset