He ovat Euroopan maiden rikkaimmat miljardöörit - joukossa myös Antti Herlin iltalehti 11:01 24.08

Monet miljardöörit ovat kaikille tuttujen yritysten toimitusjohtajia ja mittavien omaisuuksien perijöitä. -sivusto on listannut rikkaimmat miljardöörit 17 Euroopan maassa. Jokaisesta maasta on listassa vain yksi miljardööri. Ne maat, joissa ei ole yhtäkään miljardööriä, ei ole listassa. Joukossa on myös Suomen rikkain ihminen Kone Oyj:n hallituksen puheenjohtaja ja entinen pääjohtaja Antti Herlin.


Orpo: Suomen kannattaa tukea Saksan aloitetta Euroopan valuuttarahaston perustamisesta hs 15:55 23.08


Antti Rinne: Donald Trumpista ei ole vapaan maailman johtajaksi iltalehti 11:36 23.08

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan kuluva vuosi on osoittanut, ettei Yhdysvaltojen presidentistä Donald Trumpista ole vapaan maailman johtajaksi. Rinteen mukaan Eurooppa ja USA katsovat samaa valtamerta, mutta näkevät täysin erilaiset horisontit. - Tämä on toki suuri haaste, mutta tarjoaa samalla Euroopalle ja EU:lle vielä suuremman mahdollisuuden. Euroopan on oltava vapaan maailman johtaja, järjen ääni ja valo pimeyden keskellä, Rinne sanoi SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Kouvolassa tänään.


EU-tuomioistuimen brexitin jälkeinen asema puhuttaa Britanniassa iltalehti 04:59 23.08

Britannian ja EU:n eroneuvottelut jatkuvat Brysselissä ensi viikolla. Britanniassa kiistellään EU-tuomioistuimen asemasta maassa brexitin eli EU-eron jälkeen. Britannian hallitus totesi eilen, ettei Euroopan unionin tuomioistuimella (CJEU) tule olla "suoraa tuomiovaltaa" Britanniassa brexitin jälkeen. Osa EU-eroa vastustavista oppositiopuolueista pitää lausuntoa merkkinä siitä, että hallitus on luopumassa aiemmasta jyrkästä kannastaan, jonka mukaan CJEU:lla ei tulisi olla lainkaan tuomiovaltaa Britanniassa maan erottua unionista.


Taiteilija Ilona Rista teki jo toisen puuteoksen Euroopan hiukkasfysiikan tutkimus­keskukseen Cerniin hs 14:43 22.08


EU:lta miljoonarahoitus Suomen pienvesien turvahankkeelle iltalehti 13:00 22.08

Euroopan unioni on myöntänyt miljoonarahoituksen hankkeelle, jonka on määrä turvata Suomen arvokkaimpia pienvesiä ja soita. EU rahoittaa 60 prosenttia Hydrologia-Life-hankkeen liki yhdeksän miljoonan euron budjetista. Projekti esimerkiksi kunnostaa puroja ja umpeen kasvaneita lintujärviä. Samalla parannetaan tulvasuojelua, veden laatua sekä riistamaita. Laaja hanke ennallistaa yli 5  000 hehtaaria soita ja 34 kilometriä puroja.


Myrkkymunaskandaali ei ota laantuakseen -  nyt myrkkyjäämiä löytyi Italiassa iltalehti 03:53 22.08

Euroopan komissio pitää hätäkokouksen myrkkymunaskandaalin vuoksi syyskuussa. Italiassa kananmunanäytteistä on löydetty hyönteismyrkky fiproniilin jäämiä, kertoi maan terveysministeriö maanantaina. Myrkkyä on löydetty kahdesta näytteestä, joista toisen munat ovat Italiasta peräisin. Toisen näytteen alkuperää selvitetään.


Yle: Edis Tatli ottelee EM-tittelistä Helsingissä - taustalla kohuottelun hajaäänituomio iltalehti 14:46 21.08

Suomalainen ammattinyrkkeilijä Edis Tatli ottelee Francesco Pateraa vastaan kevyen sarjan Euroopan mestaruudesta loka-marraskuussa Helsingissä, kertoo Yle. Asian Ylelle vahvisti Tatlin valmentaja-manageri Pekka Mäki. Tatli ja belgialainen Patera ottivat mittaa toisistaan titteliottelussa toukokuussa Turussa. Tatli hävisi ottelun hajaäänin 1-2. Tatlin taustaryhmä teki ottelusta vastalauseen, joka hylättiin.


Dopingista kärynnyt olympiamitalisti kuoli 35-vuotiaana – jo kolmas äkillisesti kuollut bulgarialaistähti iltasanomat 11:02 21.08

Bulgarialainen painonnoston olympiamitalisti ja entinen Euroopan mestari on kuollut.


Barcelonan iskussa käytetyn auton kuljettajaksi epäiltyä etsitään nyt koko Euroopan alueelta iltasanomat 11:02 21.08

Katalonian viranomaiset uskovat 22-vuotiaan marokkolaissyntyisen Younes Abouyaaqoubin ajaneen väkijoukkoon torstaina Barcelonassa.


Soini listasi turvallisuusuhkia suurlähettiläspäivillä: Euroopan kohtalonkysymys on Afrikka iltalehti 10:24 21.08

Ulkoministeri Timo Soini (UV) muistuttaa uhkakuvista ja riskitekijöistä suurlähettiläskeskusteluissa. Ulkoministeri Timo Soini (UV) totesi puheessaan suurlähettiläskeskusteluissa, että "Euroopan kohtalonkysymys on Afrikka". Hän luetteli Afrikan kohtaamia haasteita: väestönkasvu, konfliktit, kuumuus. - Miten maa autetaan kestävän kehityksen tielle. Pelkästään Egyptissä väestö kasvaa Suomen verran vain kahdessa vuodessa, Soini sanoi.


Useissa terrori-iskuissa tekijöinä marokkolaisia - Mitä maassa oikein tapahtuu? iltalehti 07:59 21.08

Köyhyys ja toivottomalta vaikuttava tulevaisuus houkuttaa marokkolaisnuoria lähtemään ulkomaille. Monella on kuitenkin vääränlainen kuva Euroopan tarjoamista mahdollisuuksista. Turun perjantaisesta puukkoiskusta epäilty tekijä on 18-vuotias marokkolaismies. Espanjan poliisi puolestaan pidätti perjantaina kolme marokkolaista epäiltynä osallisuudesta torstaina tapahtuneeseen Barcelonan terroristi-iskuun. Marokkolaisia liittyy myös Lontoossa London Bridgellä kesäkuussa tapahtuneeseen terroritekoon. Brysselin lentokentälle ja keskustan metroasemalle maaliskuussa 2016 iskeneestä joukosta neljä viidestä oli marokkolaisia. Pariisin Bataclan-teatterissa marraskuussa 2015 tapahtuneen iskun tekijöistä yksi oli marokkolainen.


Euroopan suurin jalkapallostadion lähettää viestin terroristeille iltalehti 21:18 20.08

Terrorista kärsinyt Barcelona näytti terroristeille omalla tavallaan, miten elämän kuuluu jatkua. Se tapa oli jalkapallo. FC Barcelonan ja Real Betisin välinen ottelu järjestettiin tavalliseen tapaan Camp Noun maailmankuululla stadionilla. Katalonian sydäntä oli viilletty terrori-iskulta, mutta futista ja La Ligaa ei ollut pois ottaminen. Turvatoimet olivat tietysti kovat. Espanja vartioi ottelun vuoksi jopa Ranskan rajaa tuplatarkkuudella. Macaolainen Ho Sin Mei, 31, oli kysynyt poliisilta turvallisuusasioista ja tiesi kertoa, että ainakaan sallittujen tavaroiden lista ei ollut muuttunut.


Presidentti Niinistö maahanmuutosta: Euroopan vastaanottokyky koetuksella iltalehti 20:00 20.08

Oppositio on pitänyt Suomen turvapaikkapolitiikkaa liian kireänä. Presidentin mukaan lainsäädäntö täyttää kansainvälisen oikeuden vaatimukset. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi valtiopäivien avajaisissa helmikuussa 2016, että EU:n tulisi ryhtyä yhteisen rajavalvonnan, muuttoliikkeen hidastuttamisen ja nopeutettujen käännytysten tielle. Edellisenä syksynä Niinistö oli sanonut jo suurlähettiläspäivillä, että Eurooppaan tulijoiden joukossa on "valitettavasti joitain niitäkin, joilla on pahat mielessään".


Paljastiko huippupelaaja siirtonsa kaverin somekuvassa? Poseeraus viittaa valioliigaseuraan iltalehti 16:15 19.08

Viime kesänä Euroopan mestaruutta Portugalin kanssa juhlinut William Carvalho vaikuttaa tietävän seuraavan osoitteensa. Sporting Lissabonia edustava Carvalho on ollut pitkään valioliigaseura West Hamin kiikarissa. Toistaiseksi lontoolaiset eivät ole kuitenkaan saaneet vietyä siirtoa loppuun asti. Arvioiden mukaan Sporting pyytää kasvatistaan noin 40 miljoonan euron korvausta.


Euroopan johtajat ottivat osaa turkulaisten suruun puukotustapauksen jälkeen iltasanomat 05:40 19.08

Sekä Euroopan parlamentin että komission puheenjohtajat twiittasivat osanottonsa suomeksi.


Euroopan neuvoston arvot ovat uhattuina hs 02:00 19.08


Euroopan komission puheenjohtaja lähetti suomenkielisen kirjeen Juha Sipilälle – kehuu vuolaasti Suomen poliisia iltasanomat 22:45 18.08

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ilmaisi osanottonsa suomalaisille suomeksi kirjoitetulla kirjeellä.


Ilosen tie nousi pystyyn reikäpelikisassa iltalehti 20:13 18.08

Mikko Ilosen tie golfin Euroopan kiertueen reikäpelikilpailussa Saksan Bad Griesbachissa nousi pystyyn Marcel Siemin käsittelyssä. Saksalainen meni kuudentoista parhaan joukkoon luvuin 2/0. Ilonen aloitti hyvin ja oli viiden reiän jälkeen johdossa kahden erolla. Siem tuli tasoihin kahdeksannella reiällä, ja pääsi viimeiselle reiälle yhden johdossa. 18. reiällä Ilosen avaus epäonnistui ja Siem vei voiton.


Sijoittajien usko Trumpin uudistuksiin horjuu – Yhdysvalloissa osakekurssit laskivat eniten kolmeen kuukauteen, myös Euroopan pörssit luisussa hs 15:23 18.08


Uutiset