Kai Suikkanen teki huiman tempun – nosti jumbojoukkueen mestariksi Keski-Euroopassa iltasanomat 23:45 20.04

Kai Suikkanen ei ollut vuosi sitten valmentajana mitään, nyt hän on juhlituin sankari.


Suomi järjestää jättimäisen kansain­välisen sota­harjoituksen vuonna 2021 iltasanomat 17:39 20.04

Kutsut lähtevät kumppanimaille Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.


Venäjä ja Nato lämmittelivät välejään: mahtavimmilla kenraaleilla harvinainen tapaaminen iltalehti 09:08 20.04

Venäjän armeijan komentaja kohtasi Naton komentajan Bakussa torstaina. Valeri Gerasimov, Venäjän armeijan ylin sotilasjohtaja sekä Curtis Scaparrotti, puolustusliitto Naton Euroopan-joukkojen komentaja kohtasivat torstaina Azerbaidzhanin Bakussa kasvotusten. Tapaaminen on jäätyneiden välien kannalta äärimmäisen merkittävä, sillä kenraalien yläpuolella heidän organisaatioissaan ovat ainoastaan presidentti Vladimir Putin ja pääsihteeri Jens Stoltenberg. Venäjän puolustusministeriön mukaan keskustelujen aiheena oli "Naton ja Venäjän sotilaallinen aktiivisuus Euroopassa, luottamuksen vahvistaminen ja välikohtausten välttäminen". Naton mukaan keskustelun keskeisimmät asiat liittyivät "sotilaallisiin kantoihin ja harjoituksiin". Venäläisten mukaan kenraalit puhuivat myös Syyrian sodasta.


Kuolemantuomiot ja teloitukset vähentyneet – "Väkivaltaisen kulttuurin tuote, ei ratkaisu" MTV 07:29 20.04

Amnesty Internationalin raportin mukaan teloitusten ja kuolemantuomioiden määrät ovat vähentyneet maailmassa. Euroopassa ainoastaan Valko-Venäjä langetti kuolemantuomioita.


Kuolemantuomiot ja teloitukset vähentyneet – ”Väkivaltaisen kulttuurin tuote, ei ratkaisu" MTV 07:29 20.04

Amnesty Internationalin raportin mukaan teloitusten ja kuolemantuomioiden määrät ovat vähentyneet maailmassa. Euroopassa ainoastaan Valko-Venäjä langetti kuolemantuomioita.


Alma biletti julkkisseurassa Coachellassa - bailaa brittiläisen supertähden Rita Oran kanssa! iltalehti 13:03 19.04

Laulajatar Alma julkaisi Instagramissa kuvan, jossa hänen nähdään bilettävän brittiläistähti Rita Oran seurassa. Laulajatähti Alma oleilee tällä hetkellä Yhdysvalloissa. Hänella on lyhyt Yhdysvaltojen kiertue, joka alkaa 23. huhtikuuta Chicagosta ja päättyy 28. huhtikuuta Los Angelesiin. Kiertue jatkuu toukokuussa Euroopassa. Ennen kiertuetta suomalaislaulaja on lähtenyt juhlimaan seurueensa kanssa suosituille Coachella-festivaaleille. Coachella-festivaali kerää viihdemaailman suuret tähdet esiintymään Kaliforniassa, ja myös nauttimaan musiikkijuhlien tunnelmasta. Nyt Alma on julkaissut Instagramissa yhteiskuvan bileseurueesta, jossa on mukana hänen seurassaan brittitähti Rita Ora.


Suomalaistenkin yleisesti käyttämästä lääkkeestä runsaasti annostusvirheitä, osa tapauksista johtanut kuolemaan - Euroopan lääkevirasto aloittaa selvityksen iltalehti 20:33 17.04

Metotreksaatti-lääkkeen yliannostukset ovat johtaneet jopa potilaiden kuolemiin Euroopassa. Suomessa yliannostustapauksia on tullut Fimean tietoon kaksi. Euroopan lääkevirasto (EMA) on aloittanut selvityksen annostusvirheiden riskistä metotreksaatilla, jota käytetään tulehduksellisten sairauksien, kuten nivelreuman ja psoriasiksen, hoidossa sekä syöpälääkkeenä. Selvityksen aloittaminen johtuu jatkuvista raportoiduista yliannostustapauksista, joista osa on johtanut potilaan kuolemaan. Vakavia yliannostustapauksia on ollut viime aikoina etenkin Saksassa, Ranskassa, Iso-Britanniassa, Italiassa ja Espanjassa. Kolmen vuoden aikana yliannostuksia on ollut satoja - siitä huolimatta, että tapauksia on yritetty estää muun muassa tiedottamalla asiasta terveydenhuollon ammattilaisille.


Eduskunnan kuulema asiantuntija: ”Syytä sanoa ääneen, että potilastietojen salassapito Suomessa on ehkä heikointa koko Euroopassa” uusisuomi 10:50 15.04

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri, Helsingin yliopiston terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen pitää huolia suomalaisten potilastietojen turvallisuudesta aiheellisina.


Eduskunnan kuulemma asiantuntija: ”Syytä sanoa ääneen, että potilastietojen salassapito Suomessa on ehkä heikointa koko Euroopassa” uusisuomi 10:50 15.04

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri, Helsingin yliopiston terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen pitää huolia suomalaisten potilastietojen turvallisuudesta aiheellisina.


Syyrian ohjusvaara vaikuttaa myös suomalaislentoihin - tiukka ukaasi yhtiöille: ”Sinne ei tule lentää” iltalehti 08:38 11.04

Tilanteen kehittymistä seurataan hyvin tarkasti Euroopassa, kertoo Trafin ilmailujohtaja. Donald Trump perui Etelä-Amerikan matkansa suunnitellakseen vastatoimia hallintonsa kanssa. Syyriaan kohdistuvat mahdolliset ohjusiskut vaikuttavat myös suomalaiskoneisiin. Esimerkiksi lomasaari Kyproksen lentoihin voi olla vaikutusta, jos ohjusiskuja Syyriaan aloitetaan.


Yrittääkö 30 vuotta täyttävä suomalaistähti isoa loikkaa NHL:ään? Näistä sanoista voi päätellä paljon: ”Minulla on paljon tavoitteita vielä urallani” iltalehti 06:20 11.04

Mikko Koskisen sopimus KHL-jätti Pietarin SKA:n kanssa on katkolla. Mikko Koskinen on voittanut kaksi KHL:n mestaruutta ja hän täyttää tänä kesänä 30 vuotta, joten voisi ajatella, että nyt jos koskaan kannattaisi yrittää NHL:ään, vielä kerran. Euroopassa status ei enää nykyisestä nouse.


Saksan yliajo tapahtui Tukholman iskun vuosipäivänä – 6 joukkosurmaa, jotka autoilla on tehty Euroopassa iltasanomat 19:45 07.04

Saksassa useita on kuollut auton ajettua väkijoukkoon. Euroopassa on tehty 2016–2017 monta tuhoisaa iskua autoilla.


Europol: Euroopassa seurannassa 65?000 ihmissalakuljettajaksi epäiltyä iltasanomat 06:10 05.04

Yli 60 prosenttia salakuljettajista, joiden kansallisuuden Europol on tunnistanut, on eurooppalaisia.


Huumeviraston selvitys: Metamfetamiinin käyttö Suomessa edelleen EU-maiden kärkeä - Tilastoihin piirtyi hurja piikki iltalehti 11:00 04.04

Jätevesien huumausainejäämien perusteella myös ekstaasia käytetään Suomessa paljon. Euroopassa eniten metamfetamiinia käytetään Tšekin, Slovakian, Saksan ja Suomen kaupungeissa, kerrotaan EU:n huumeviraston tuoreessa raportissa. Virasto tutkii huumausainejäämiä jätevesistä, ja vuonna 2017 tutkimukseen osallistui 60 erikokoista eurooppalaista kaupunkia.


Euroopan kuukausiennuste povaa hyvää myös Suomeen! Kevät on jo aivan kulman takana MTV 20:15 03.04

Huhtikuu näyttää käynnistyvän Euroopassa laajalti keskimääräistä lämpöisempänä, kertoo Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen kuukausiennuste.


Euroopan kuukausiennuste povaa hyvää, myös Suomeen! Kevät on jo aivan kulman takana MTV 20:15 03.04

Huhtikuu näyttää käynnistyvän Euroopassa laajalti keskimääräistä lämpöisempänä, kertoo Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen kuukausiennuste.


Timo Harvia paljastaa kiuas- ja saunayhtiönsä menestyksen salaisuuden - Kaikki alkoi rintamamiestalon kellarista, viime vuonna valmistettiin 105 000 kiuasta iltalehti 14:14 02.04

1950-luvulla perustettu muuramelainen kiuas- ja saunayhtiö Harvia listautui Helsingin pörssiin viikko sitten torstaina. Muuramelainen Harvia on laajentanut jo pitkään toimintaansa kiukaiden valmistuksesta sauna- ja spa-alan tuotteisiin. Harvian tuotekehitys- ja laatujohtaja Timo Harvia luottaa saunatuotteiden kysyntään. - Kiinnostus saunoihin on lisääntynyt. Taloyhtiöissä halutaan entistä monipuolisempia yhteissaunoja. Sauna koetaan yhdeksi osaksi hyvinvointia meillä ja maailmalla. Esimerkiksi Keski-Euroopassa tunnetaan hyvin saunan terveyshyödyt, Harvia kertoo.


Eduskunta vetäytyi istuntotauolle – Juhana Vartiainen lähti pyhiinvaellukselle: ”Yritämme tulla paremmiksi ihmisiksi” iltasanomat 19:01 28.03

Kansanedustajat Juhana Vartiainen (kok) ja Antero Vartia (vihr) käyttävät eduskunnan pääsiäisviikon vaeltamalla Euroopassa ja puhumalla Suomen asioista.


Eduskunta vetäytyi istuntotauolle – kansanedustajakaksikko lähti pyhiinvaellukselle: ”Yritämme tulla paremmiksi ihmisiksi” iltasanomat 18:39 28.03

Kansanedustajat Juhana Vartiainen (kok) ja Antero Vartia (vihr) käyttävät eduskunnan pääsiäisviikon vaeltamalla Euroopassa ja puhumalla Suomen asioista.


- neljä sai - vuoroin vieraissa 5-vuotias poika epäilty ampuja on H.W. Bush jäähyt tuhoavat Jari Levonen Kärpät yrittää kuusi uutta pelaajaa mestaruuden ratkaisua uudestaan Muskin kantoraketilla nuorukaista ahdistelijana ja olleet ongelma jo omituinen väliinputoaja ei raskas tuomarimunaus tuliseen paikkaan ”Mitä väreet Viroon - viinarallin voi päätellä mitä ”Mitä vi***a”

Uutiset