Friederike-talvimyrsky tappoi ainakin 11 ihmistä Keski-Euroopassa iltasanomat 12:44 19.01

Pikajunat viilettävät jälleen osassa Saksaa, Kölnissä syntyi vauva autossa.


Friederike-myrsky kylvänyt tuhoa Euroopassa – hurrikaanitason tuulet tappaneet ainakin yhdeksän iltasanomat 04:36 19.01

Saksassa kyseessä on pahin myrsky kymmeneen vuoteen.


Myrsky katkaisi junaliikenteen ja sähköjä Saksassa - Euroopassa ainakin kuusi kuollutta MTV 18:53 18.01

Saksassa valtakunnallinen rautatieyhtiö Deutsche Bahn on perunut kaikki kaukoliikenteen junavuoronsa torstailta myrskytuulten takia.


Myrsky katkaisi junaliikenteen ja sähköjä Saksassa - Euroopassa ainakin viisi kuollutta MTV 18:53 18.01

Saksassa valtakunnallinen rautatieyhtiö Deutsche Bahn on perunut kaikki kaukoliikenteen junavuoronsa torstailta myrskytuulten takia.


Syöpälääkkeen käyttö keskeytetty väärennösepäilyn vuoksi - lääkettä on käytetty sairaaloissa iltalehti 14:23 17.01

Velcade-valmisteeseen liittyviä lääkeväärennöstapauksia on selvitetty ympäri Eurooppaa viime syksynä. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea selvittää parhaillaan Velcade-valmistetta koskevaa lääkeväärennösepäilyä. Lääkettä käytetään sairaaloissa syövän hoitoon. Lääkevalmiste on sairaalakäytössä, eikä sitä toimiteta potilaille avohuollon apteekeista. Valmisteeseen liittyviä lääkeväärennöstapauksia on selvitetty Euroopassa syksyn aikana Fimea kertoo tiedotteessaan.


Hävittäjäkisa käynnissä Euroopassa – Tutkija: Naapureiden F-35-päätökset vaikuttanevat Suomeen uusisuomi 18:57 16.01

Suomen puolustusministeriö valmistautuu lähettämään tarjouspyynnön viidelle eri hävittäjätoimittajalle niin kutsutussa HX-hankkeessa. Suomi ei ole Euroopassa hävittäjähankintojensa kanssa yksin liikkeellä.


HS: Tuhkarokko leviää vauhdilla - suuri osa Suomesta ilman suojaa iltalehti 07:57 12.01

Matkailija voi tuoda tuhkarokon tuliaisena Euroopan kaupungeista, joissa se leviää nyt kiivaasti. Helposti tarttuva tuhkarokko leviää monissa suomalaisturistienkin suosimissa eurooppalaiskaupungeissa, uutisoi . Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) erityisasiantuntija Mia Kontion mukaan tuhkarokko leviää myös länsinaapurissa Ruotsissa, mutta suomalaisille suurin tartuntavaara piilee Etelä-Euroopassa. Kontion mukaan Ruotsissa tartuntoja on todettu runsaat kaksikymmentä, kun taas Italiassa sairastuneet lasketaan tuhansissa. Italian lisäksi riskimaiden joukkoon luokitellaan myös Kreikka.


HS: Tuhkarokko leviää vauhdilla Euroopassa – iso osa Suomesta vailla kunnon suojaa iltasanomat 05:33 12.01

Suomalaiselle suurin vaara sairastua tuhkarokkoon on Etelä-Euroopassa, sanoo asiantuntija.


Rankkaa kritiikkiä fiaskomaiselle Tour de Skille: ”Pelkään, että hiihto kuolee Keski-Euroopassa” iltalehti 06:26 08.01

Surkea kisaisäntä Saksassa, huonokuntoisia latuja, tähtien poisjääntejä ja huomattavia rahanjakomurheita. Miten Keski-Euroopan kiertuetta pitäisi kehittää? Hiihto keräsi Keski-Euroopassa taas pyhänä useiden miljoonien yleisön, kun vähemmän lajista perillä olevat katsojat jännittivät pysäyttävän Alpe Cermisin loppunousua, Tour de Skin huipennusta. FIS kääri mukavat hillot, miesten sarjaan saatiin sveitsiläinen voittaja, naisten sarjassa jenkki oli kolmas, ja tv-luvut näyttävät mukavilta.


Video: Mies pelasi jalkapalloa Eleanor-myrskyä vastaan - voittajasta ei ollut epäselvyyttä iltalehti 12:24 06.01

Euroopassa riehui tällä viikolla tuhoisa Eleanor-myrsky. Vaarallinen myrsky katkoi sähköt kymmeniltä tuhansilta ihmisiltä, mutta silti se ei pelottanut kaikkia. Eräskin sankari päätti pelata Eleanoria vastaan jalkapalloa. Mies yritti potkaista pallon kauas merelle, mutta muutaman sekunnin kuluttua peliväline tipahti takaisin hänen jalkaansa. Valtava vastatuuli lennätti nahkakuulan takaisin samoille paikoille, mistä se oli lähtenyt liikkeelle.


18-vuotias Crista otti pakaraimplantit huonoin seurauksin – plastiikkakirurgi: ”Olen kuullut, että niihin on liittynyt ongelmia” iltasanomat 08:13 05.01

Plastiikkakirurgi Heikki Kupin mukaan pakaraimplantit ovat Suomessa ja koko Euroopassa melko harvinaisia. Yhdysvaltain Floridasta taas löytyy osaamista.


Kommentti: Kaikkien aikojen Tour de Fiasko sataa Niskasen ja Heikkisen laariin iltalehti 15:22 04.01

Iivo Niskasen ja Matti Heikkisen peliliikkeistä ei ole ainakaan haittaa olympiamenestystä ajatellen, kirjoittaa Oberstdorfista Santtu Silvennoinen Tämän vuoden hiihtokiertue Keski-Euroopassa on ollut kaikkien aikojen Tour de Fiasko. Lenzerheidessa, jossa sinällään on upeat puitteet, oli paljon haasteita. Lauantaina kiertueen avannut sprinttikisa hiihdettiin pehmeällä radalla sankassa lumisateessa. Sunnuntaina rata oli niin jäinen, että Ristomatti Hakola luonnehti alkuverryttelyn jälkeen, että kisassa tulee ruumiita. Naisten startissa Krista Pärmäkoski meni kolmasti nurin ja Aikku Saarinen kerran. Ja Pärmäkoski on sentään taitava suksenkäyttäjä ainakin pariin joukkuekaveriinsa verrattuna.


Sadattuhannet ilman sähköjä Länsi-Euroopassa, myrsky tehnyt tuhojaan Irlannissa ja Ranskassa – Tour de Ski keskeytettiin MTV 15:42 03.01

Yli 200 000 kotitaloutta on Pohjois-Ranskassa ilman sähköä myrskyn takia, kertoo sähköverkkoyhtiö Enedis. Eilisiltana myrsky aiheutti laajoja sähkökatkoja Irlannissa.


Sadattuhannet ilman sähköjä Länsi-Euroopassa, myrsky tehnyt tuhojaan Irlanissa ja Ranskassa – Tour de Ski keskeytettiin MTV 15:06 03.01

Yli 200 000 kotitaloutta on Pohjois-Ranskassa ilman sähköä myrskyn takia, kertoo sähköverkkoyhtiö Enedis. Eilisiltana myrsky aiheutti laajoja sähkökatkoja Irlannissa.


Vuosi vaihtuu: 1,6 miljoonaa ihmistä seurasi ilotulitusta Australiassa – Euroopassa juhlitaan äärimmäisten turvatoimien alla uusisuomi 18:30 31.12

Vuosi on vaihtunut jo Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja suuressa osassa Aasiaa. Euroopassa vuoden vaihtumiseen on varauduttu järein turvatoimin.


Vuosi 2017 jää historiaan äärimmäisistä sääilmiöistä – "Etelä-Euroopassa mitattiin ihan järkyttäviä lämpötiloja" MTV 08:46 31.12

Ilmastovuosi 2017 jää historiaan lukuisista äärimmäisistä sääilmiöistä. Hurrikaanikausi oli poikkeuksellisen voimakas, rajut metsäpalot riehuivat eri puolilla maailmaa ja hurja helleaalto koetteli Etelä-Eurooppaa. Rajut sääilmiöt sopivat hyvin ilmastonmuutosmalleihin: tutkijoiden mukaan ilmastonmuutos voimistaa sään ääri-ilmiöitä.


Tulli on takavarikoinut runsaasti lääkeväärennöksiä Suomessa, osa hengenvaarallisia - muuntohuumeet levinneet Euroopassa iltalehti 08:44 29.12

Tulli tiedottaa takavarikoineensa Suomessa kolme lääkeväärennöserää, joista on löytynyt muuntohuume etitsolaamia. Tulli on takavarikoinut runsaasti muuntohuume etitsolaamia sisältäviä lääkeaineita. Tämän vuoden lokakuun puoliväliin mennessä Tullilaboratorion analysoimista näytteistä etitsolaamia sisältäviä tabletteja on löytynyt 1 089, lappuja 670 ja lähes puhdasta jauhetta 7,1 grammaa. Suomen tulli takavarikoi vuosina 2015 ja 2016 yhteensä yli 5 600 tablettia ja 850 lappua etitsolaamia sekä noin 10 grammaa lähes puhtaana jauheena.


Kuvat: Upeat revontulet leiskuivat pohjolan joulutaivaalla MTV 10:15 26.12

Jouluyönä ja viime yönä oli hyvä mahdollisuus nähdä revontulia eri puolilla Pohjois-Suomea. Revontulia on ihasteltu myös muualla pohjoisimmassa Euroopassa.


Mystinen sienitauti tappaa käärmeitä – tutkijat huolissaan jo ekosysteemienkin vuoksi: ”Kaikki lajit voivat sairastua tähän” iltasanomat 04:31 25.12

SFD-tautia on tavattu jo Euroopassakin kolmessa käärmelajissa.


Jälleen jouluinen kuva kuningashuoneelta - Mutta osaatko nimetä heistä yhtäkään? iltalehti 20:46 21.12

Kuningashuoneet Euroopassa ovat julkaisseet vuoronperään jouluisia kuvatervehdyksiä. Ruotsin kuningashuoneen joulutervehdyksessä peuhataan lumessa ja lasketaan mäkeä. Brittihovi puolestaan pönöttää studiossa. Belgian kuningashuoneen kuvassa on kauniisti koristeltu joulukuusi, jonka edessä kuninkaalliset poseeraavat.


Uutiset