Kommentti: Putin myöhästyi Trumpin tapaamisesta – ”Kun Venäjän tsaari kalastaa, Eurooppa voi odottaa” iltasanomat 14:00 16.07

Putinin tavat tietäen myöhästyminen ei ole häneltä mikään poikkeus, vaan suorastaan tavaramerkki, kirjoittaa erikoistoimittaja Arja Paananen.


Asiantuntijat: Putinilla ja Trumpilla historiallinen yhteinen tavoite heikentää Eurooppaa MTV 08:03 16.07

Suomalaisasiantuntijoiden mukaan Vladimir Putinin ja Donald Trumpin tämänpäiväisen huippukokouksen suurimmat odotukset kohdistuvat aseistariisuntaan. Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak sanoo, että molemmilla presidenteillä on historiallinen, samankaltainen tavoite heikentää Eurooppaa.


Donald Trumpin nukke esiteltiin – kädessä härski kansainvälinen ele stara 17:20 15.07

Eurooppaan vierailulle saapunut Yhdysvaltain presidentti Donald Trump jakaa ihmisten mielipiteitä


Viihdelehti Stara.fi stara 17:20 15.07

Eurooppaan vierailulle saapunut Yhdysvaltain presidentti Donald Trump jakaa ihmisten mielipiteitä


Kommentti: Trump tölvii Eurooppaa poikkeuksellisella tavalla iltasanomat 11:20 13.07

Yhdysvaltain presidentti kohtelee liittolaisia kuin nämä olisivat vastustajia, arvioi erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Kolmessa ottelussa maaleja nolla – suomalainen jalkapallo näytti synkkyytensä uusisuomi 22:51 12.07

Jalkapallon Eurooppa-liiga päättyy kolmelta suomalaisjoukkueelta melko todennäköisesti heti avauskierrokselle. Suomen edustajat FC Lahti, KuPS ja FC Ilves hävisivät kotiottelunsa torstaina. Maalinteossa yksikään suomalaisjoukkue ei onnistunut.


"Täyskatastrofi! Ei varmaan nukuta ensi yönä" – FC Lahden päävalmentaja pettyi europeliin MTV 22:47 12.07

FC Lahti sai kotonaan jääkylmän suihkun jalkapallon Eurooppa-liigan karsintaottelussa islantilaista FH Hafnarfjorduria vastaan. Islantilaiset osuivat ensimmäisten 20 minuutin aikana jo kahdesti ja nappasivat mukaansa lopulta 3–0-vierasvoiton.


Suomalaisjoukkueilla synkkä startti Eurooppa-liigan karsinnoissa – islantilaiset kylvettivät Lahtea MTV 21:10 12.07

Kaikkien kolmen suomalaisjoukkueen taival jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa käynnistyi tappiolla. Kotiottelunsa hävisivät sekä FC Lahti, Ilves että Kuopion Palloseura.


Pääkirjoitus: Arvaamaton Trump pyörittää Natoa – presidentti käy sotilasliitolla kauppasotaa iltasanomat 21:00 12.07

Eurooppa odotti läntisen sotilasliitto Naton huippukokousta Brysselissä pelonsekaisin tuntein. Kokous sujui hyvin, mutta pelot jäivät.


Donald Trump selvensi sanomisiaan: ”Haluan vain, että Yhdysvaltoja kohdellaan reilusti” uusisuomi 14:14 12.07

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on selventänyt kantojaan Eurooppaa ja Natoa kohtaan. Trump korostaa, ettei Yhdysvallat ole jättämässä puolustusliitto Natoa ja kertoo olevansa tyytyväinen nyt kun jäsenmaat ovat sitoutuneet nostamaan puolustusbudjettejaan. 


Britannian ex-puolustusministeri: ”Trump on oikeassa – Euroopan mailta ei riittävää edistystä” uusisuomi 09:07 12.07

Ison-Britannian entinen puolustusministeri Michael Fallon katsoo, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on oikeassa, kun hän arvostelee eurooppalaisia Nato-liittolaisia siitä, että ne eivät panosta riittävästi puolustukseen. Fallon toimi ministerinä vuosina 2014–2017.


Kommentti: Euroopan on iskettävä – itku tai mykkäkoulu ei Trumpin kanssa auta MTV 17:44 11.07

Yhdysvaltain presidentti pöllyyttää oikeita asioita väärällä tavalla. Se sattuu. Eurooppalaisten ei kuitenkaan pidä jäädä suu supussa tillittämään. Tarvitaan tekoja. Trumpista riippumatta, MTV Uutisen kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen kirjoittaa kommentissaan.


EU-pomo vastaa Trumpin kritiikkiin puolustusrahoista: ”USA:lla ei ole eikä tule parempia liittolaisia” uusisuomi 08:15 11.07

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk vastaa Twitterissä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin kritiikkiin eurooppalaisten puolustusbudjeteista. Tusk ei niele Trumpin arvostelua pienistä puolustusbudjeteista.


Kommentti: Suomi ydinaseiden suojaan – onko tässä vaiettu totuus eurooppalaisesta sotilasyhteistyöstä? iltasanomat 07:35 11.07

Britannian ja Ranskan puolustusaloitteisiin sisältyy myös ydinpelote uhkailua ja aggressiota vastaan, arvioi erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Trump laskeutui Brysseliin – purki tuntojaan Twitterissä: ”He haluavat meidän puolustavan heitä tyytyväisinä” iltasanomat 02:41 11.07

Presidentti saapui Eurooppaan yhdessä puolisonsa kanssa.


IS listasi: Tässä on Naton huippukokouksen 5 suurinta kiistakysymystä – ”Eurooppalaiset laitetaan selkä seinää vasten” iltasanomat 21:48 10.07

Tutkija: Naton huippukokouksessa koetaan voittona jo se, ettei tapaaminen pääty Donald Trumpin ”huonoihin twiitteihin”.


Trumpilta pahaenteinen kommentti ennen matkaa Eurooppaan: ”Ei reilua” iltasanomat 17:52 10.07

Presidentti Donald Trump valmistautuu tiistaina lähtemään viikoksi Eurooppaan.


Trump uhoaa ennen tiukkaa Euroopan-kiertuetta: "Ensin Nato, sitten Britannia – Putin on näistä kaikista helpoin" MTV 17:25 10.07

Ensi viikolla Eurooppaan suuntaava Yhdysvaltain presidentti Donald Trump antoi medialle varsin yllättäviä kommentteja ennen kiertuettaan.


Seura: Yli kolmasosa suomalaisista pelkää Trumpin ja Putinin jakavan Eurooppaa etupiireihin – tapaamiseen uskotaan silti hyödyttävän Suomea MTV 10:23 10.07

Seuran tutkimuksen mukaan 36 prosenttia suomalaisista pelkää Donald Trumpin ja Vladimir Putinin jakavan Eurooppaa etupiireihin eurooppalaisten mielipidettä huomioimatta.


Donald Trump tylytti Nato-ystäviään huippukokouksen alla: ”Yhdysvallat ei voi huolehtia kaikesta” iltasanomat 20:24 09.07

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vaatii eurooppalaisia Naton jäsenmaita täyttämään Naton suosituksen käyttää Naton rahoitukseen kaksi prosenttia bruttokansatuotteestaan.


13 – arvovaltainen seurue kehäteillä arkipäivänä Lavrov ja Pompeo ollut nuorukainen parantaa Venäjän Putinin aikataulu salattiin Putinin yhteinen suomeksi ”Hyvää vastasi hehkuttamalla Niinistöä videot päivän – syytti tuomaria

Uutiset