"Kentälle jäivät sydän, kroppa ja iso kasa kyyneleitä" – putoaminen eurokentiltä otti koville MTV 18:25 20.07

Kuopion Palloseura taisteli esimerkillisesti jalkapallon Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella. Pohjoismainen suurseura FC Kööpenhamina oli kuitenkin parempi yhteismaalein 2-1.


Huuhkajavahti kahta hammasta köyhempi – "Kyllä tämä hinta kannatti maksaa" MTV 16:27 20.07

Jalkapallomaalivahti Jesse Jorosen debyytti FC Kööpenhaminassa oli kaksijakoinen. Kööpenhamina varmisti jatkopaikan Eurooppa-liigan karsinnoissa, mutta Joronen menetti purukalustoaan.


Kaikki suomalaisjoukkueet putosivat Eurooppa-liigan karsinnoissa – KuPS lähimpänä jatkopaikkaa MTV 06:45 20.07

Kolmen suomalaisjoukkueen eurotaival päättyi torstaina. Ilves, KuPS ja FC Lahti putosivat Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella. HJK jatkaa ainoana europeleissä.


Lohduton päivä suomalaisessa jalkapallossa uusisuomi 00:34 20.07

Torstai 19. heinäkuuta 2018 oli päivä, jonka voi laittaa muistoihin suomalaisen jalkapalloilun mustana päivänä. Kaikki kolme suomalaisjoukkuetta putosivat jatkosta Eurooppa-liigan karsinnassa. Lisäksi Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue sössi Norja-ottelun 2-1 -johtonsa EM-turnauksessa yliajalla 2-3 -tappioon.


KuPS lähellä sensaatiota Eurooppa-liigassa MTV 22:55 19.07

Kuopion Palloseura ja Tampereen Ilves liittyivät laulukuoroon jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa torstaina.


Kolmessa ottelussa maaleja nolla – suomalainen jalkapallo näytti synkkyytensä uusisuomi 22:51 12.07

Jalkapallon Eurooppa-liiga päättyy kolmelta suomalaisjoukkueelta melko todennäköisesti heti avauskierrokselle. Suomen edustajat FC Lahti, KuPS ja FC Ilves hävisivät kotiottelunsa torstaina. Maalinteossa yksikään suomalaisjoukkue ei onnistunut.


"Täyskatastrofi! Ei varmaan nukuta ensi yönä" – FC Lahden päävalmentaja pettyi europeliin MTV 22:47 12.07

FC Lahti sai kotonaan jääkylmän suihkun jalkapallon Eurooppa-liigan karsintaottelussa islantilaista FH Hafnarfjorduria vastaan. Islantilaiset osuivat ensimmäisten 20 minuutin aikana jo kahdesti ja nappasivat mukaansa lopulta 3–0-vierasvoiton.


Suomalaisjoukkueilla synkkä startti Eurooppa-liigan karsinnoissa – islantilaiset kylvettivät Lahtea MTV 21:10 12.07

Kaikkien kolmen suomalaisjoukkueen taival jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa käynnistyi tappiolla. Kotiottelunsa hävisivät sekä FC Lahti, Ilves että Kuopion Palloseura.


HJK:n tähtäin laajentuvassa Eurooppa-liigassa – "Jos se otetaan pois, liikumme vaarallisilla vesillä" MTV 08:43 29.06

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti on mukana työryhmässä, joka ajaa Eurooppa-liigan laajentamista 64 joukkueen sarjaksi vuodesta 2021 lähtien.


Eurooppa-liigan ensimmäinen karsintakierros arvottu – Kuopion Palloseuralla huono arpaonni MTV 14:19 20.06

Eurooppa-liigan ensimmäinen karsintakierroksen otteluparit on arvottu. Suomalaisista mukana ovat Ilves, FC Lahti ja KuPS. 


Kaikki jalkapallon Mestarien liigan ottelut C Morella: Virkkunen, Mertaranta, Juusela – tässä ovat selostajat ensi kaudelle MTV 09:17 05.06

C More näyttää elokuusta alkaen yksinoikeudella kaikki jalkapallon Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan ottelut suorina lähetyksinä. Mestarien liigasta kauden kaikki ottelut, yhteensä lähes 140, selostetaan suomeksi, joten vakioselostajia on C Moren tiimissä peräti kahdeksan.


Hongan Macoumba Kandji oli derbyn tähti - ratkaiseva tilanne herätti keskustelua: ”En halua syyttää erotuomaria” iltalehti 18:43 26.05

Hongan hyökkääjä Macoumba Kandji näytti Metroderbyssä vielä paremmalta kuin Eurooppa-liigassa 2015 samalla kentällä HJK:n paidassa. HJK jyräsi lopussa väkisin ohi Hongan ja voitti 3-2. Onnellakin oli osuutensa. Ottelun viimeisen laukauksen ampui Hongan Konsta Rasimus. Se ei suostunut menemään maaliin vaan osui lihamuuriin.


Torresille upea jäähyväisviikko Atletíco Madridin paidassa - Eurooppa-liigan voitto ja kaksi maalia Eibarin verkkoon! iltalehti 21:35 20.05

Atletíco Madrid ja Eibar pelasivat 2-2-tasapelin La Ligan päätöskierroksella sunnuntaina. Sarjatilanteen kannalta merkityksetön ottelu oli jälkimmäinen osa Fernando Torresin jäähyväisiä kasvattajaseurassaan. Keskiviikkona Torres kuittasi Eurooppa-liigan mestaruuden Atletícon riveissä ottelun lopussa sisään vaihdettuna vaihtopelaajana.


Päivän veto- ja vakiovihje: Kova kerroin overille Atleticon humuottelussa iltalehti 08:44 20.05

Sunnuntain vetovihje pitää Atletico Madrid-Eibar-ottelun yli 2,5 maalista (kohde 2665) tarjottua 1,78 kerrointa liian suurena. Atletico pääsee tähän peliin juhlatuulella, voitettuaan viikolla Eurooppa-liigan. Jos joskus, niin nyt voisi (etenkin kun sarjassa ei enää varsinaista panosta) olettaa valmentaja Diego Simeonen löysäävän vähän joukkueensa puolustusvaateista. Iloa siis luvassa niin kentälle kuin katsomoon. Kun sekä Atletico että Eibar muutoinkin kulkevat tällä hetkellä liian paljon vähämaalisten joukkueiden leimalla varustettuina, on tässä maalimääräkertoimissa selvä vääristymä vähämaaliseen suuntaan. Isketään vastaan ja otetaan lapulle yli 2,5 maalia arviolla 58%.


Atletico Madrid voitti Eurooppa-liigan uusisuomi 10:52 17.05

Atletico Madrid on voittanut jalkapallon Eurooppa-liigan mestaruuden. Keskiviikkona Lyonissa pelatussa loppuottelussa Atletico voitti ranskalaisen Olympique Marseillen maalein 3-0. Antoine Griezmann maalasi kahdesti ja kolmannesta osumasta vastasi Gabi.


Fernando Torresin unelmasta totta - Antoine Griezmann hiljensi Marseillen iltalehti 23:57 16.05

Atlético Madrid voitti Eurooppa-liigan finaalissa Marseillen 3-0. - Kun olin viiden vanha, en oikein välittänyt jalkapallosta. Mutta vaarini oli valtava Atlético-fani. Hän kertoi kaiken tästä seurasta ja sen kannattajien kärsimyksistä - ja mitä se merkitsee. Fernando Torres kertoi Eurooppa-liigan finaalin alla BT Sport -kanavalle, miksi kasvattajaseura oli hänelle niin merkittävä.


Antoine Griezmann-show! – Atletico Madrid palasi Eurooppa-liigan valtiaaksi MTV 23:37 16.05

Antoine Griezmann tykitti kaksi maalia, kun Atletico Madrid voitti Marseillen Eurooppa-liigan finaalissa 3-0.


Marseillen puolustukselta karmivaa sekoilua – Atletico-tähti kiitti ja kumarsi MTV 22:23 16.05

Atletico Madrid siirtyi Eurooppa-liigan finaalissa johtoon Marseillen puolustuksen avustuksella.


Ranskan tähti palaa kotikonnuilleen - ratkaiseeko Antoine Griezmann Eurooppa-liigan kohtalon? iltalehti 20:28 16.05

Eurooppa-liigan finaali tuo Lyoniin yhden kotipesästä karanneen kiintotähden. Mâcon on pieni, vain noin 34 000 asukkaan, historiallinen kaupunki Ranskassa. Sen kuuluisin vientituote viime vuosiin asti on ollut Chardonnay-viinirypäle, mutta vähitellen sen asema on alkanut murentua. Mâcon on nimittäin myös kotipaikka Ranskan maajoukkueen ykköskärki Antoine Griezmannille. Nuori Antoine ihaili Fernando Torresta, mutta sinnikkäistä yrityksistä huolimatta yksikään lähialueen seura ei halunnut ottaa häntä riveihinsä.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Vähämaalinen UEL-finaali iltalehti 11:55 16.05

Iltalehden vetovihjeellä on kaikki syyt epäillä illan Eurooppa-liigan finaalista muodostuvan vähämaalinen tapahtuma. Kahdella sanalla perusteeksi vähämaalisuusodotukselle käy Atlético Madrid. Vaikka Atlético kisan alkuvaiheessa voittikin Köbenhavnin ja Lokomotivin runsasmaalisesti, on sen taival finaaliin muuten ollut erittäin kontrolloitu ja vähämaalinen. Neljässä viimeisessä tasokkaassa Atléticon UEL-ottelussa ei missään ole tehty kahta maalia enempää.


Uutiset