Timo Soini: ”Josko sittenkin vielä eduskuntaan tai Eurooppaan” uusisuomi 19:20 17.12

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) kertoo harkitsevansa vielä uudelleen politiikasta luopumista.


Suomen ja Ruotsin jääkiekkoliigat yhteen? Typerä ehdotus vai mahdollisuus? uusisuomi 20:20 14.12

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel väläytti torstaina Moskovassa järjestetyssä jääkiekon tulevaisuuden kehittämiseen keskittyneessä konferenssissa, että Eurooppaan pitäisi rakentaa ylikansallinen jääkiekkoliiga, joka voisi olla vastine NHL:lle.


Maahanmuutto, talous ja taakanjako - näistä asioista EU-huippukokouksessa riidellään iltalehti 12:56 14.12

Iltalehti listasi asiat, jotka aiheuttavat riitaa torstaina ja perjantaina kokoontuvien EU-maiden päättäjien huippukokouksessa. EU-maiden johtajien tapaamisessa on luvassa riitaa ja hammasten kiristystä. EU-maiden huippukokouksessa närää aiheuttavat erityisesti maahanmuutto, josta on väännetty kättä tuloksettomasti jo pari vuotta. Oman lisämausteensa kokoukseen tuo EU-instituutioiden eli päämiehistä koostuvan Eurooppa-neuvoston ja EU-komission välinen valtataistelu, sillä komissio julkaisi juuri ennen kokousta omat kunnianhimoiset suunnitelmansa sekä Euroopan talous- ja rahaliiton kehittämisestä että maahanmuuton hallinnasta. Maahanmuuttokriisiin varauduttava EU-maiden keskenään erimieliset johtajat pohtivat torstaina, mitä tehdään seuraavan kerran, jos ja kun Eurooppaan tulee kerralla satoja tuhansia turvapaikanhakijoita. Osan mielestä tulijat pitäisi käsitellä niissä maissa, joihin he saapuvat, toisten mielestä heidät pitäisi jakaa nykyistä tasaisemmin kaikkien EU-jäsenmaiden kesken.


Hollantiin iski lumikaaos ja sen myötä ”punainen säähälytys” - lehden haastattelema suomalaismies vain nauroi: ”Tämä on normaalia” iltalehti 09:10 12.12

Eurooppaa koetellut lumimyräkkä sai suomalaismiehessä aikaan huvittuneen reaktion. Lentokentät tuskailivat, tieliikenne takkusi, kouluja suljettiin ja viranomaiset varoittelivat ihmisiä lähtemään ajoissa liikenteeseen tai pysymään kotona, kun Länsi-Eurooppaan iski maanantaina lumimyräkkä. Lontoon Heathrow'n lennoista neljäsosa peruttiin, Brysselissä ja Frankfurtissa maahan jäi kummassakin 300 konetta ja Amsterdamissa 400. Britanniassa anettiin amber-hälytys ensi kertaa yli neljään vuoteen ja Hollannin viranomaiset antoivat punaisen säähälytyksen. Lunta satoi paikoin vuorokaudessa noin 30 senttimetriä, mikä on meikäläisittäinkin melko paljon, mutta monilla paikoilla jäätiin 5-15 senttiin.


Salibandyn MM-hopeanaiset jäivät jumiin Keski-Eurooppaan iltasanomat 19:37 10.12

Keski-Euroopan oikukas sää peruutti salibandyn MM-hopeaa voittaneiden naisten kotimatkan.


Urpilainen haluaisi EU:sta Yhdysvaltojen kaltaisen tulonsiirtounionin - Vanhanen tyrmää haaveet iltalehti 09:01 10.12

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen ja SDP:n kansanedustaja Jutta Urpilainen ovat eri linjoilla EU:n tulevaisuudesta. Torstaina Saksan sosiaalidemokraattien johtaja Martin Schulz totesi Berliinissä, että hän haluaa luoda EU:sta Yhdysvaltojen kaltaisen liittovaltion. Liittovaltiokehitystä jo pidempään kannattanut Schulz sanoi haluavansa luoda Eurooppaan Yhdysvallat vuoteen 2025 mennessä. (IL 7.12.) Samana päivänä myös Suomessa SDP:n kansanedustaja Jutta Urpilainen totesi (7.12.) Ilmestyneessä Ulkopolitiikka-lehden kirjoituksessa, että EU:n ja euroalueen kehittämisessä pitäisi ottaa esimerkkiä Yhdysvalloista.


Saksan demarijohtaja haluaa luoda EU:sta Yhdysvallat - ”Antakaa meille vihdoinkin tarmoa asettaa Eurooppa etusijalle” iltalehti 15:11 07.12

Saksan sosiaalidemokraattien johtaja Martin Schulz haluaa luoda EU:sta Yhdysvaltojen kaltaisen liittovaltion. Saksan sosialidemokraattisen SPD:n puheenjohtaja Martin Schulz sanoi torstaina Berliinissä pidetyssä puoluekokouksessa haluavansa luoda Eurooppaan Yhdysvallat, ja myös vuoteen 2025 mennessä yhteisen perustuslain, joka tämän mahdollistaisi. - Haluan eurooppalaisen perustuslain, joka luo Euroopan Yhdysvallat. Antakaa meille vihdoinkin tarmoa asettaa Eurooppa etusijalle, Schulz totesi puoluekokouksessa.


HKL luopuu pulmia aiheuttaneesta raitiovaunumallista – yrittää myydä 40 käytettyä vaunua Eurooppaan MTV 14:43 04.12

Matalalattiaiset Variotram-raitiovaunut poistuvat Helsingin raitioliikenteestä vaiheittain ensi vuoden loppuun mennessä, kertoo Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos HKL.


Leijonat vahvalla joukkueella Venäjälle - Korpikoski palaa Suomi-paitaan iltalehti 12:33 04.12

A-maajoukkue Euro Hockey Tourin Venäjän-turnaukseen on julkistettu. Joukkueen kenties kiinnostavin nimi on Lauri Korpikoski. Työteliäs hyökkääjä palasi tänä syksynä pitkältä NHL-kierrokselta Eurooppaan Zürih Lionsin joukkueeseen. Nyt Sveitsin liigassa pelaava Korpikoski saa näyttöpaikkansa myös A-maajoukkueessa ennen olympiaturnausta.


Pohjois-Korean uusi ohjus kantaisi jopa 13 000 kilo­metrin päähän – yltäisi Suomeen asti iltasanomat 08:06 29.11

Pohjois-Korean testaaman Hwasong-15-ohjuksen kantomatka ulottuisi Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin saakka.


Aiotko lähettää joulukortteja tai paketteja? Paina nämä päivämäärät mieleen iltalehti 09:50 28.11

Kaukomaille lähetettävät joulukortit tulee lähettää jo marraskuun lopussa. Kotimaan joulutervehdysten viimeinen lähetyspäivä joulun ikimerkillä on tiistai 12.12. Tämänkin jälkeen joulukortit ehtivät vielä jouluksi, kun ne postitetaan kotimaan ikimerkillä viimeistään 20.12. ennen kirjelaatikoiden tyhjennysaikaa. Joulutervehdykset tulee lähettää Yhdysvaltoihin ja Kanadaan viimeistään 10.12., Eurooppaan 15.12., Pohjoismaihin 17.12. ja muihin maihin 5.12.


Outo säteilymysteeri jatkuu - saastepilvestä syytetty venäläislaitos pesee kätensä asiasta: ”Säteilyn kuva on normaali” iltalehti 14:23 21.11

Venäjän valtiollinen ydinenergiayhtiö Rosatom kieltää, että syksyn ruteniumpäästöt olisivat peräisin Majakin käsittelykeskuksesta. Uutistoimisto AFP kertoi maanantaina, että Eurooppaan levinneen rutenium-106 -laskeuman alkuperä vaikutti olevan Venäjällä Tsheljabinskin alueella Etelä-Uralilla. Tuntemattomasta lähteestä levisi laaja radioaktiivinen vuoto, joka koostui todennäköisesti lääketieteelliseen käyttöön suunnitellusta ruteniumin radioaktiivisesta isotoopista.


Ghazwan ja Ahmed painuivat maan alle - pelko poliisia ja muita viranomaisia kohtaan oli liian suuri iltalehti 07:02 19.11

Nyt miehet ovat jo Keski-Euroopassa. Suomesta he lähtivät, koska pelkäsivät palautusta Irakiin. Väsyneen oloinen Ghazwan, 20, ja jännittynyt Ahmed, 29, kertovat tarinansa pari tuntia ennen kuin juna kohti pohjoista lähtee. Heidän on tarkoitus matkata yön ylitse Kemiin, mennä rajan ylitse Ruotsiin ja jatkaa siitä muualle Eurooppaan. Tässä vaiheessa yksityiskohdat heihin kohdistuvasta vainosta Irakissa eivät ole oleellisia. Nyt on tärkeää kertoa, miksi miehet pelkäävät Suomen poliisia niin paljon, että kokevat poliisille ilmoittautumista tai hallinto-oikeuden päätöksen odottamista paremmaksi vaihtoehdoksi painua maanalle: pimeimpään vuoden aikaan, vailla turvaverkkoa ja täysin yhteiskunnan ulkopuolelle.


Afrikasta voi saapua miljoonia pakolaisia Eurooppaan - näin Suomi auttaa väestöräjähdyksen hillitsemisessä iltalehti 10:01 18.11

Köyhyys ja näköalattomuus kasvattavat maahanmuuttovirtaa Afrikasta Eurooppaan. YK:n arvion mukaan Afrikan väestö kaksinkertaistuu vuoteen 2050 mennessä. Tuolloin 54 Afrikan maassa asuu yhteensä 2,5 miljardia ihmistä. Jo nyt Afrikan väkimäärä on viisinkertainen Eurooppaan verrattuna, lisäksi Afrikan väestö on selvästi nuorempaa kuin eurooppalaiset, joiden keski-ikä on reilun kymmenen vuoden kuluttua 45 vuotta, kun taas afrikkalaisten keski-ikä on tuolloin 21 vuotta.


Saksalaislehti julkaisi yli 33000 Eurooppaan pyrkineen kuolleen pakolaisen nimet ja kuolinsyyt iltalehti 10:05 16.11

Listan julkaisulla halutaan kunnioittaa vaarallisella matkalla menehtyneiden ihmisten muistoa. Saksalaislehti on julkaissut pitkän luettelon, johon on kirjattu 33 293 Eurooppaan pyrkineen pakolaisen nimet, iät, kansalaisuudet ja kuolinsyyt. Riipaisevaan listaan on koottu vuosikymmenten edestä lyhyitä välähdyksiä ihmisistä, joiden vaarallinen matka Eurooppaan on päättynyt traagisesti.


Asemiehet ryöstivät Bottaksen työkaverit, täydessä autossa ammuttiin – myös Sauberin henkilökunta iskun kohteena iltasanomat 10:45 13.11

Valtteri Bottas ja monet muutkin F1-tallien jäsenet palaavat Brasiliasta varmasti mielellään Eurooppaan.


Espanja pelasti mereltä yli 200 Eurooppaan pyrkinyttä – kiikkerillä aluksilla myös lapsia iltasanomat 01:04 12.11

Espanjan viranomaiset ovat pelastaneet Välimereltä noin 250 Eurooppaan pyrkinyttä ihmistä.


Romuluinen suomalaispakki palasi kylmästä lämpimään: ”Aurinko paistaa ja on lämmintä” iltalehti 14:07 10.11

Jyrki Jokipakka palasi Pohjois-Amerikasta Eurooppaan ja tavoittelee paikkaa olympiakoneesta. Samalla asuinseudut vaihtuivat puolentoista vuoden jälkeen lämpimiksi. Ennen siirtoaan Calgary Flamesiin Jokipakka pelasi Dallas Starsin organisaatiossa. Kuten lämpimässä Teksasissa, myös Sotshissa on ympäri vuoden rantakelit, joista voi Kanadassa vain unelmoida. Jokipakkaa itseään hymyilyttää ja naurattaa asian nostaminen esille.


Lewis Hamilton pysyi vähäsanaisena miljoonien eurojen arvoisesta verojärjestelystään - ”Se ei vaikuta ydinarvoihini” iltalehti 22:21 08.11

Alkuviikosta julkisuuteen tulleet niin sanotut paratiisin paperit paljastivat F1-mestari Lewis Hamiltonin välttäneen lähes neljän miljoonan euron verot yksityiskoneensa siirrosta Eurooppaan. Lewis Hamiltonin hyötyneen dokumenttivuodon keskiössä olevan veroparatiisifirma Applebyn palveluista. Muun muassa Guardian-lehti kirjoitti Applebyn räätälöineen Hamiltonille Man-saarelle rekisteröidyn firman, jonka toimialana on lentokoneen vuokraaminen. Tosiasiassa firma ei markkinoi itseään millään tavoin. Sen ainoa tarkoitus on ”vuokrata” Hamiltonille tämän omaa yksityiskonetta.


NHL:n runkosarjaottelut palaavat Eurooppaan - Avalanche ja Senators kohtaavat kahdesti Tukholmassa jatkoaika.com 08:00 08.11

Colorado Avalanche ja Ottawa Senators kohtaavat viikonloppuna Tukholmassa kahden runkosarjaottelun merkeissä. Edellisen kerran NHL:n runkosarjaa pelattiin Euroopassa vuonna 2011.


Uutiset