Evening Standard: Pop-laulaja Zayn Malik on joutunut etnisen profiloinnin kohteeksi Yhdysvalloissa – ”Ymmärrän, miksi” hs 14:30 22.06


Lehtiväite: Pakettiauton kuljettaja hyökkäsi veitsen kanssa ajettuaan ihmisiä päin - ketään ei ole puukotettu iltalehti 10:39 19.06

Uutinen perustuu Evening Standard -lehden vahistamattomiin tietoihin. Poliisi kertoo, että ketään ei ole puukotettu. kirjoittaa näin:


Lehtiväite: Pakettiauton kuljettaja hyökkäsi veitsen kanssa ajettuaan ihmisiä päin - yhtä puukotettu iltalehti 07:47 19.06

Uutinen perustuu Evening Standard -lehden vahistamattomiin tietoihin. Poliisi ei ole vahvistanut väitettyä veitsihyökkästä, joka olisi seurannut yliajoa. kirjoittaa näin:


Kolmen Lontoon tulipalon uhrin nimet selvillä - yksi heistä oli vain viisivuotias iltalehti 16:14 17.06

Lontoon Grenfell Towerin tulipalossa menehtyi ainakin 30 ihmistä. Kolmen henkilöllisyys on varmistunut, kertoo BBC. Yksi varmistuneista uhreista on Isaac Shawo, vasta viisivuotias poika, joka asui vanhempiensa Genetin ja Paulon sekä kolmevuotiaan veljensä Lucan kanssa turmatalossa. Isaac joutui erilleen perheestään, eikä selvinnyt traagisesta tulipalosta. Evening Standard -lehden mukaan Shawon perhe pakeni tulipaloa 18. kerroksesta naapuriperheen kanssa lapset märkiin pyyhkeisiin verhottuna. Isaac piti naapuria kädestä, mutta ote lipesi ja Isaac katosi paksuun mustaan savuun.


Moskeija ei suostu hautaamaan Manchesterin pommimiestä iltalehti 19:44 31.05

Salman Abedi tappoi itsemurhaiskullaan 22 ihmistä viime viikolla. Eräs Manchesterin suurimmista moskeijoista on ilmoittanut, ettei se suostu hautaamaan Salman Abedia, 22. Manchesterin keskusmoskeija sanoi, ettei se halua olla missään tekemisissä terroristin ruumiin kanssa. Moskeijan edustaja kertoi Evening Standard -lehdelle, että moskeijan johtokunta päätti asiasta. Manchester Evening News kertoo, että kaupungin viranomaiset tekevät kaikkensa, jotta Abedia ei tuhkattaisi tai haudattaisi minnekään Suur-Manchesterin alueella. Daily Mail -lehden mukaan terroristin ruumista pidetään ruumishuoneella Manchesterin ulkopuolella.


Brittilehti nimesi Manchesterin iskun ensimmäisen uhrin: Georgina, 18, oli Ariana Granden superfani, ehti hehkuttaa keikkaa Twitterissä iltasanomat 12:37 23.05

18-vuotias tyttö kuoli sairaalassa äiti vierellään, kertoo Evening Standard.


Näkökulma: Manchester mielessäni - aamun uutiset olivat todellinen sokki iltalehti 10:40 23.05

Manchesterissä muistetaan yhä vuoden 1996 pommi-isku. Nyt tilanne on kuitenkin erilainen, kirjoittaa Manchesterissa asunut Joonas Partanen. Vuonna 2008 Manchester Arena tunnettiin vielä paikallisen sanomalehden mukaan Manchester Evening News Arenan nimellä eli MEN-areenana. Asuin tuolloin vain muutaman kilometrin päässä siitä. Kävin katsomassa kyseisellä areenalla muun muassa Spice Girlsin paluukiertueen keikan sekä olin työtehtävissä uinnin lyhyen radan MM-kisoissa. Areena sijaitsee viikoittain käyttämäni Victoria-rautatieaseman kyljessä.


Joshua tarjoaa Klitshkolle uusintamahdollisuutta - mitä tekee Fury? iltalehti 17:24 02.05

Ammattinyrkkeilyn raskaansarjan tuore maailmanmestari Anthony Joshua on valmis kohtaamaan haastajansa "yksi kerrallaan". Hän tarjoaa uusintaottelua lauantaina voittamalleen Vladimir Klitshkolle ja tähyilee myös Tyson Furyn suuntaan. - Jos hän haluaa uusinnan, ei minulla ole lainkaan ongelmaa kohdata hänet uudelleen, Joshua totesi Klitshkosta London Evening Standard -lehden kolumnissaan.


Uutiset