Orbánin Fidesz ei saanut potkuja – jäsenyys jäädytettiin EPP:ssä uusisuomi 08:26 21.03

Keskustaoikeistolainen EPP on päättänyt jäädyttää unkarilaisen Fidesz-puolueen jäsenyyden. Fidesz on Unkarin pääministeri Viktor Orbánin puolue, jonka johdolla maan oikeusvaltiokehitys on heikentynyt.


Orbánille potkuja vaativa Petteri Orpo: ”Sain kirjeen – ei enää auta” uusisuomi 16:21 14.03

Unkarin pääministeri, Fidesz-puolueen puheenjohtaja Viktor Orbán vetoaa kirjeellä, että kokoomus vetäisi pois esityksensä Fideszin erottamiseksi europuolue EPP:stä. Kirjeestä kertoo kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo Twitterissä.


Europarlamentin EPP-ryhmä käsittelee Unkarin Orbanin ja Fidesz-puolueen erottamista iltasanomat 21:03 04.03

Esityksen takana 12 jäsenpuoluetta yhdeksästä maasta – kokoomus esitti erottamista viime viikolla.


Unkarin Viktor Orbán sivaltaa myös kokoomusta: ”Hyödyllisiä idiootteja” uusisuomi 12:48 03.03

Unkarin pääministeri ja Fidesz-puolueen johtaja Viktor Orbán kutsuu ”hyödyllisiksi idiooteiksi” poliitikkoja ja puolueita, jotka haluavat erottaa Fideszin Euroopan parlamentin keskustaoikeistolaisesta EPP-ryhmästä.


Unkarin pääministeri Orban: EPP-ryhmän hajaannusta haluavat ovat ”hyödyllisiä idiootteja” iltasanomat 11:57 03.03

Kokoomus on esittänyt Orbanin Fidesz-puolueen erottamista EPP:stä.


Kansanedustaja: Unkari on muuttunut epädemokratiaksi – ”Valehtelu, pelottelu ja vihan lietsominen ovat yksiselitteisen väärin” uusisuomi 10:15 03.03

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Arto Satonen on tyytyväinen Euroopan kansanpuolueessa käynnistyneeseen keskusteluun unkarilaisen Fidesz-puolueen erottamiseksi puolueesta. Satosen mukaan Unkari on Fideszin johdolla muuttunut epädemokratiaksi.


Kokoomus ajaa nyt Orbánin Fideszille potkuja – ”Tänään on deadline” uusisuomi 15:00 01.03

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo esittää Unkarin Fidesz-puolueen erottamista europuolue EPP:stä.


Nyt riitti Petteri Orpolle: ”Fidesz on mennyt liian pitkälle” uusisuomi 10:46 23.02

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo vaatii Unkarin pääministerin Viktor Orbánin johtaman Fidesz-puolueen erottamista Euroopan parlamentin keskustaoikeistolaisesta EPP-ryhmästä.


Uutiset