Näin kuulennot muuttivat maailmaa – Apollon perintö vaikuttaa sinunkin elämääsi iltasanomat 14:00 20.07

Apollo-ohjelma jätti ikuisen jäljen ihmisen historiaan; tieteen lisäksi se vaikutti myös kulttuuriin ja filosofiaan.


Japanin kruununprinssin vierailu hämmensi monia kävijöitä Fallkullan eläintilalla – 2,5 -vuotiaat kaksostytöt Ella ja Emma saapuivat paikalle varten vasten iltalehti 17:08 04.07

Ihmiset yllättyivät toden teolla, kun Fallkullan kotieläintilalla vastassa oli Japanin kruununprinssi. Japanin kruununprinssi Akishino, 53, vieraili torstaina Fallkullan kotieläintilalla. Vierailu oli varmasti kruununprinssin mieleen, sillä hän on opiskellut eläintiedettä ja väitellyt filosofian tohtoriksi ornitologiasta, jossa tutkitaan lintuja. Prinssi kuvasikin innokkaasti tilan maatiaiskanoja järjestelmäkamerallaan. Paikalla oli lapsiperheitä ihmettelemässä tilaisuutta. Harva tiesi etukäteen kotieläintilalle saapuvasta arvovieraasta.


Japanin kruununprinssi innostui odottamattomalla tavalla Fallkullan eläintilalla - paikalla olijat hämmästelivät prinssin tarkkaavaisia touhuja iltalehti 13:38 04.07

Eläintiedettä opiskellut kruununprinssi innostui Fallkullan kotieläintilan asukeista. Japanin kruununprinssi Akishino, 53, vieraili torstaina Fallkullan kotieläintilalla. Vierailu oli varmasti kruununprinssin mieleen, sillä hän on opiskellut eläintiedettä ja väitellyt filosofian tohtoriksi ornitologiasta, jossa tutkitaan lintuja. Kruununprinssi Akishinolla oli mukanaan muistiinpanovälineet, joihin hän kirjasi tarkasti havaintojaan. Lisäksi hän kantoi olallaan omaa järjestelmäkameraa, jolla hän räpsi kuvia. Kruununprinssi innostui kotieläintilan maatiaiskanoista niin, että hän astui tomuiseen kana-aitaukseen ja ryhtyi kuvaamaan kanoja. Aitauksessa vierähtikin tovi.


Raportti: Moni lukiolainen on päätynyt jättämään aineita kokonaan lukematta tuntijakokokeilussa – pois jäivät useimmin maantiede ja filosofia yle 13:11 02.07

Lukioiden kokeilutuntijako sopii erityisesti päämäärätietoisille lukiolaisille, jotka painottavat opinnoissaan matematiikkaa ja luonnontieteitä.


Raportti: Moni lukiolainen on päätynyt jättämään aineita kokonaan lukematta tuntijakokokeilussa – pois jäivät useimmin maantieto ja filosofia yle 13:11 02.07

Lukioiden kokeilutuntijako sopii erityisesti päämäärätietoisille lukiolaisille, jotka painottavat opinnoissaan matematiikkaa ja luonnontieteitä.


Päivi Räsänen Pride-liikkeestä: ”Häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi” stara 12:40 18.06

Kesäkuu on perinteisesti Pride-liikkeen juhlakuukausi, jolloin järjestetään eniten filosofiaan sopivia


Viihdelehti Stara.fi stara 12:40 18.06

Kesäkuu on perinteisesti Pride-liikkeen juhlakuukausi, jolloin järjestetään eniten filosofiaan sopivia


New York City juhlii Pridea näyttävästi – Roosevelt Islandin portaat sateenkaarilipuksi stara 12:00 14.06

Parhaillaan juhlittavaa Pride-filosofiaa on vietetty näyttävillä tempauksilla. Nyt New York


Juuso Wahlsten oli auttamassa suomalaista jalkapalloilijaa Espanjan liigaan – tämä kieltäytyi iltasanomat 18:58 10.06

Sunnuntaina menehtynyt Juuso Wahlsten kertoi elämänfilosofiastaan Ilta-Sanomien haastattelussa vuonna 2011. Hän kertoi myös suomalaisjalkapalloilijasta, joka kieltäytyi pestistä Espanjan liigaan.


Oletko nähnyt tätä Kimi Räikkösen vanhaa haastattelua? Mikään ei ole muuttunut! iltalehti 07:15 08.06

Kimi Räikkösen kommentit 16 vuoden takaa voisivat ihan hyvin olla vaikka kuluvalta viikolta. Kimi Räikkönen johti MM-sarjaa kesällä 2003, kun brittiläisen ITV-kanava sai häneltä haastattelun. Räikköstä kuvattiin ensin montrealilaisessa ostoskeskuksessa, jossa hän jakoi nimikirjoituksia ja sen jälkeen istuttiin yhdessä ulos terassille. – Ihmiset yrittävät aina muuttaa sinua, mutta loppupeleissä olet se, kuka olet. Ei kannata esittää mitään muuta, koska silloin elämästä tulee vaikeaa, etkä ple enää onnellinen, Räikkönen valotti filosofiaansa.


Mercedes-pomo Wolff kiittelee tallin sopeutuvaa suunnittelufilosofiaa: "Kompromissi toimii meille hyvin" MTV 22:23 05.06

Luopuminen puhtaan suoranopeuden tavoittelusta on auttanut Mercedestä säilyttämään paikkansa F1-sarjan huipulla, katsoo saksalaistallin urheilujohtaja Toto Wolff.


Renault muuttaa suunnittelunsa painopistettä: "Vielä ei ole liian myöhäistä" MTV 13:45 04.06

Formula ykkösissä kilpailevan Renault-tallin toimitusjohtaja Cyril Abiteboul kertoo ranskalaistallin muuttavan ensi kaudeksi autonsa suunnittelufilosofiaa painottamaan aika-ajoa.


Tottenham-tähti puhuu kohtalosta Mestarien liigan loppuottelun alla – "Hän toi meidät tasolle, jossa olemme nyt" MTV 13:17 31.05

Mauricio Pochettinon päätös ottaa Tottenham valmennettavakseen ja juurruttaa filosofiansa seuraan vuonna 2014 on osoittautumassa oikeaksi. Erityisesti, jos seura juhlii Mestarien liigan voittoa lauantai-iltana Madridissa.


Ferrarin ongelmat ratkeamassa? Tallipäällikkö kertoi, mikä autossa mättää - mielenkiintoinen paljastus paljon puhuttaneesta etusiivestä: ”Teimme sen vertailun” iltalehti 13:34 26.05

Ferrari on tuskaillut läpi alkukauden autonsa suorituskyvyn kanssa. Tallipäällikkö Mattia Binotton mukaan tunnelin päässä alkaa vähitellen näkyä valoa. Kun F1-tallit esittelivät kauden alla uudet autonsa, silmään pisti erityisesti se, miten eri tavalla kärkitallit Ferrari ja Mercedes olivat autonsa rakentaneet. Mercedes päätyi tekemään autoonsa mahdollisimman suuren downforcen, Ferrari halusi aerodynamiikaltaan erityisesti tehokkuutta. Erilaiset suunnittelufilosofiat tiivistyivät erityisesti autojen etusiipiin, jotka ovat kovasti erilaiset: Mercedeksen siipi on suurempi, Ferrarin pienempi. Noin kolme kuukautta myöhemmin kaikille on käynyt selväksi, että Mercedes on onnistunut huomattavasti Ferraria paremmin. Viiden osakilpailun jälkeen paras Ferrari-kuljettaja, Sebastian Vettel, on jo 48 pisteen päässä parhaasta Mercedes-kuljettajasta, Lewis Hamiltonista, ja valmistajien puolella tallien ero on kaksinkertainen.


Ykkösen väriläiskän hullut päivät ovat ohi - sarjanousijaa vastaan on tiedossa paluu arkeen iltalehti 12:21 22.05

Päivän pääpeli löytyy kotimaisesta Ykkösestä, missä sarjanousija TPV yrittää haastaa viime kauden väriläiskää EIF:iä. EIF oli viime kauden Ykkösessä sarjan positiivisin yllättäjä. Joukkue pelasi omintakeista loistavasti valmennettua puolustuspeliään niin hyvin, että se keikkui Veikkausliigan noususpekulaatioissa aivan sarjan loppuun asti. Lopulta EIF ylsi kolmanneksi viisi pistettä KPV:n ja seitsemän pistettä HIFK:n jälleen. Vaikka EIF täksi kaudeksi pelaajistoltaan heikkenikin, niin saman valmennuksen (Gabriel Xatart) alaisuudessa siltä voidaan taas odotella hyvää pelaamista. Xatartin pelifilosofia pohjaa puolustukseen, joten EIF:n viime peleissä toteutuneet maalijuhlat (7-2 MyPa ja 1-3 KTP) ovat yllättäneet. Uskon joukkueen palaavan vähämaaliselle kannalle pian - luultavasti jo tässä TPV-pelissä.


Hurja vihjaus Maranellon sisäpiiristä: Ferrari on ryöväämässä Kimi Räikkösen edustamalta Alfa Romeolta todellisen huippumiehen iltalehti 06:15 20.05

Italiassa kiertää kovan luokan F1-huhuja, jotka vaikuttaisivat toteutuessaan suuresti Kimi Räikköseen ja hänen edustamaansa Alfa Romeo -talliin. Monien asiantuntijoiden mielestä ennakkosuosikkina F1-kauteen lähtenyt Ferrari on jäänyt viitenä ensimmäisenä GP-viikonloppuna pahasti kovimman kilpakumppaninsa Mercedeksen jalkoihin. Kauden ensimmäisinä viikkoina ja kuukausina on pohdittu kuumeisesti syitä siihen, miksi talvitesteissä hyvältä näyttänyt SF90-auto on ollut kilpailuviikonloppuina selkeästi Mercedeksen W10-autoa hitaampi. Yhdeksi syyksi on väläytelty sitä, että Ferrari olisi suunnitellut autonsa väärällä tavalla. SF90 on suorilla kilpailijoitaan nopeampi, ja tämän uskotaan johtuvan muun muassa siitä, että auton ilmanvastus on haluttu saada mahdollisimman pieneksi. Mercedes taas on tehnyt oman autonsa täysin päinvastaisella filosofialla: keskittymällä mahdollisimman suureen downforceen, mikä tarjoaa mutkissa huomattavasti suuremman edun kuin Ferrarin suorilla saama etu. Yhtenä merkittävänä erona tallien välillä pidetään myös sitä, että – osin edellä mainitusta syystä johtuen – Pirellin renkaat on huomattavasti helpompi saada toimimaan Mercedeksen autossa kuin Ferrarin autossa.


ennätysmäärä hevosia Ricon kuvernööri ei Tällä tavalla tyrmää Nico uhrin isällä – uhrin isällä

Uutiset