Nordea rakentaa digitaalista pankkimallia  -  konsernijohtaja ei spekuloi irtisanomisilla iltalehti 18:31 20.07

Konsernijohtaja Casper von Koskullin mukaan Nordea käy läpi suurta muodonmuutosta, jossa rakennetaan uutta digitaalista pankkimallia. Von Koskull ei halua spekuloida, voisiko finanssikonsernin muutosprosessi supistaa pankin henkilökuntaa lähitulevaisuudessa. Hänen mukaansa muutoksesta käydään avointa dialogia pankin sisällä. -  Totta kai tämä on jatkuvaa muutosta kaikilla toimialoilla. Tarvitsemme tietyllä aloilla enemmän ihmisiä ja toisilla vähemmän. Mutta onhan se selvää, että pitkälle digitalisoiduilla toimialoilla (on henkilöstövaikutuksia) pitkällä aikavälillä, sanoi von Koskull STT:lle torstaina.


Pankkijätti Nordea lykkää päätöstä pääkonttorin sijainnista syyskuuhun iltalehti 10:44 20.07

Nordea tiedotti myös, että finanssikonsernin liikevoitto ilma kertaeriä pieneni viime vuoteen verrattuna. Voittoa Nordea teki kuitenkin yli miljardin. Finanssikonserni Nordea ilmoittaa, että lopullinen päätös pääkonttorin paikasta tehdään syyskuussa. Nordea on selvittänyt mahdollisuuksia muuttaa pääkonttorinsa pois Ruotsista Suomeen tai Tanskaan. - Uskon, että teemme lopullisen päätöksen (pääkonttoriasiassa) syyskuun alkupuolella, sanoi konsernijohtaja Casper von Koskull yhtiön osavuosikatsausta käsittelevässä tilaisuudessa Tukholmassa.


Muuttaako Nordea pois Ruotsista?  -  Pääkonttoripohdinnasta voi tulla tietoa torstaina iltalehti 14:42 18.07

Ruotsin hallitus on muuttanut ehdotustaan pankkien maksuista maltillisemmaksi. Pankkijätti Nordea saattaa kertoa torstaina osavuosikatsauksensa yhteydessä, onko sillä edelleen suunnitelmia muuttaa pääkonttorinsa Helsinkiin tai Kööpenhaminaan vai pysyykö sen kotipaikka Tukholmassa. Finanssikonserni kertoi viime osavuosikatsauksessaan olevansa pettynyt, että pankeille määrätyt vakausmaksut olivat kohoamassa Ruotsissa. Lisäksi Nordea arvioi Ruotsin hallituspolitiikan vaikeasti ennakoitavaksi.


Nordean muutto siirtäisi suuren potin Suomen talletussuojan alle iltalehti 18:37 13.07

Finanssikonserni Nordean pääkonttorin mahdollinen muutto Tukholmasta Helsinkiin siirtäisi suuren summan pohjoismaisten asiakkaiden talletuksia Suomen talletussuojajärjestelmään. Tällöin talletuskorvausten rahoittaminen mahdollisessa kriisitilanteessa voisi ajautua viime kädessä Suomen valtion vastuulle. Nordean asiakkaiden talletukset ainakin Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa ja Norjassa kuuluvat nyt Ruotsin talletussuojan piiriin, koska konsernin pääkonttori on Tukholmassa.


Nuorten huonot taloustaidot huolestuttavat suomalaisia iltalehti 11:10 19.06

Jopa neljä viidestä suomalaisesta on sitä mieltä, että nuorten heikot taloustaidot ovat yhteiskunnallinen ongelma, selviää Investiumin teettämästä kyselytutkimuksesta. Finanssikonserni Investiumin teettämän tuoreen kyselytutkimuksen mukaan neljä viidestä suomalaisesta on sitä mieltä, että nuorten heikot taloustaidot ovat yhteiskunnallinen ongelma. Nuorten maksuhäiriöt ovat yleistyneet viime vuosina ja suomalaiset ovat heränneet aiheen vakavuuteen.


Nordea nostaa reippaasti ennustettaan Suomen talouskasvusta: 3 prosentin kasvu! iltalehti 11:48 12.06

Finanssikonserni Nordea nostaa reippaasti ennustettaan Suomen talouskasvusta. Myös Ennuste on tälle vuodelle 3 prosenttia, kun se aiemmin oli 1,3 prosenttia. - Taustalla ovat sekä kansainvälisen talouskasvun piristyminen että Suomen viennin kääntyminen kotimaisen kysynnän rinnalle tukemaan kasvua, sanoo Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju yhtiön tiedotteessa.


Ruotsin valtiovarainministeri DI:lle: Nordean lähtö ei toisi veromenetyksiä Ruotsille iltalehti 11:00 22.05

Dagens Industrin mukaan Nordea maksaa Ruotsin-toimintansa voitoista veroa Ruotsiin riippumatta siitä, missä konsernin pääkonttori sijaitsee. FinanssikonserniNordeanpääkonttorin siirto pois Ruotsista ei aiheuttaisi verotulojen menetyksiä Ruotsin valtiolle, viestittää Ruotsin valtiovarainministeri Magdalena Andersson talouslehti Dagens Industrille. Dagens Industrin mukaan Nordea maksaa Ruotsin-toimintansa voitoista veroa Ruotsiin riippumatta siitä, missä konsernin pääkonttori sijaitsee.


Sipilä keskusteli Nordean kanssa pääkonttorin siirtämisestä Suomeen - myös SDP:ltä tuki siirrolle iltalehti 15:07 12.05

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoo käyneensä finanssikonserni Nordean kanssa keskusteluja yhtiön pääkonttorin saamiseksi Ruotsista Suomeen. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on keskustellut finanssikonserni Nordean kanssa yhtiön pääkonttorin siirtämisestä Ruotsista Suomeen. Sipilä uskoo vahvasti, että sijainti euroalueella olisi Nordealle etu. Sipilä korostaa vakaata ja ennustettavaa toimintaympäristöä, joka on kaikille pankeille tärkeätä.


Sipilä keskusteli Nordean kanssa pääkonttorin siirtämisestä Suomeen iltalehti 14:21 12.05

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoo käyneensä finanssikonserni Nordean kanssa keskusteluja yhtiön pääkonttorin saamiseksi Ruotsista Suomeen. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on keskustellut finanssikonserni Nordean kanssa yhtiön pääkonttorin siirtämisestä Ruotsista Suomeen. Sipilä uskoo vahvasti, että sijainti euroalueella olisi Nordealle etu. Sipilä korostaa vakaata ja ennustettavaa toimintaympäristöä, joka on kaikille pankeille tärkeätä.


Sammolla vankka tulos alkuvuonna iltalehti 09:42 11.05

Finanssikonserni Sammon tulos ennen veroja nousi tammi-maaliskuussa 430 miljoonaan euroon, kun viime vuonna se oli samalla jaksolla 416 miljoonaa. Osuutensa tulosparannukseen oli Nordean hyvällä tuloksella, sillä Sampo omistaa Nordeasta reilun viidenneksen. Nordean alkuvuoden nettotuloksesta kirjattiin Sammolle 171 miljoonaa euroa. Konserni ennakoi tälle vuodelle hyvää toiminnallista tulosta. Vahinkovakuutustoiminnassa yhdistetyn kulusuhteen odotetaan olevan 87-90 prosenttia.


Uutiset