Ulkomaiset toimittajat sekosivat suomalaisista mansikoista ja herneistä: ”Tämä on ihana maa” iltasanomat 17:16 16.07

Myös Finlandia-taloon pystytetty pressikeskus kerää kiitosta kansainväliseltä toimittajajoukolta.


Mielenosoittajia kerääntyy Helsingin Kaisaniemeen – Trumpia ja Putinia vastustava joukko suuntaa kohti Finlandia-taloa iltasanomat 12:28 16.07

Facebookissa tapahtumaan on ilmoittautunut noin tuhat ihmistä.


Kuvat: Poliisilla erikoistehtävä Finlandia-talolla – eristi hanhet mediakeskuksen läheisyydestä MTV 12:28 16.07

Helsingissä poliisi on eristänyt mediakeskuksena toimivan Finlandia-talon hanhilta.


Islantilaistähti Björk pian Suomessa – tätä kaikkea on luvassa Finlandia-talolla mtv 13:55 15.07

Eri puolilla Etelä-Suomea riittää ihmeteltävää tulevalla viikolla: maahan saapuvat muun muassa Donald Trump ja Vladimir Putin, laulajatähdet Nick Cave ja Alanis Morissette sekä Islannin tunnetuin artisti Björk.


Kansainväliselle medialle tarjoillaan suomalaisia erikoisuuksia: sirkkaleipää, nyhtökauraa ja hanavettä MTV 18:35 12.07

Suurvaltojen johtajakaksikon tapaamisen kansainväliset toimittajavieraat saavat huikopalaksi Finlandia-talossa muun muassa sirkkaleipää ja nyhtökauraa. Ruokatarjoilun ovat suunnitelleet ulkoministeriön maakuva-asiantuntijat yhdessä Finlandia-ravintolan kanssa.


Marmorista pärekoria muistuttavan Finlandia-talon pintaan yritetään löytää yli 20 vuotta kestävää ratkaisua MTV 18:09 12.07

Samalla kun Finlandia-talo valmistautuu tehtäväänsä viikonvaihteen huippukokouksen lehdistökeskuksena, sen kuulut marmorilaatat jatkavat käyristymistään.


Huipputapaaminen keskeyttää lomat – Finlandia-talon tarjoilija Sari osasi odottaa, että nakkihan sieltä napsahtaa iltasanomat 06:43 08.07

Huipputapaaminen työllistää turvallisuusalan ja poliitikkojen lisäksi muitakin työntekijöitä. Lähes kaikki tuntuvat pitävän lomilta töihin palaamista meriittinä.


Trumpin ja Putinin tapaamisen lehdistökeskus avataan Finlandia-talolle iltasanomat 21:31 04.07

Ulkoministeriö ei vielä kerro, missä presidenttien tapaaminen järjestetään.


”Suomesta katoaa 330 000 työpaikkaa ja 800 000 työpaikkaa muuttuu” – TE: Eläkepomolta kova ennuste Finlandia-talossa uusisuomi 13:12 31.05

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen johtoon nousevan Jouko Pölösen mukaan suomalaisia odottaa valtava työpaikkojen murros, joka vaikuttaa yli miljoonaan työpaikkaan.


Kommentti: Suomalaisten maksukyvyn rajoja koetellaan – Björkin keikkalipun hinta halvimmillaankin yli sata euroa mtv 16:31 30.05

Islantilaisartisti Björk konsertoi heinäkuussa Finlandia-talossa Helsingissä. Lippujen hinnat ovat verrattain korkeat. Promoottori perustelee hintoja tuotannon kalleudella.


Poliisi ampui kaksi valkohäntäpeuraa – eksyivät yöllä Finlandia-talon liepeille MTV 12:16 30.05

Poliisi sai neljän aikaan aamulla tiedon, että Helsingin Töölönlahden ja Mannerheimintien välisellä alueella liikkui kaksi valkohäntäpeuraa.


Poliisi lopetti kaksi peuraa ampumalla Helsingin keskustassa - nukuttaminen ei ollut vaihtoehto iltalehti 12:12 30.05

Peurat lopetettiin aamuyöllä Finlandia-talon lähettyvillä. Helsingin poliisi joutui viime yönä lopettamaan kaksi kaupungin keskustaan, Finlandia-talon kupeeseen eksynyttä peuraa ampumalla. Alkuperäisen tiedon mukaan peuroja olisi ollut vain yksi, mutta ylikomisario Seppo Kujala vahvistaa, että peuroja oli toinenkin. Poliisin ensisijainen vaihtoehto on tällaisen tilanteen kohdatessa ohjata eläimet turvallisesti esimerkiksi metsään. Mitä lähemmäs keskustaa tullaan, sitä haastavammaksi tilanne tulee esimerkiksi liikenteen vuoksi. Eläin voi aiheuttaa tällöin vahinkoa myös itselleen.


Poliisi lopetti kaksi Finlandia-talon tuntumassa liikkunutta valko­häntä­peuraa Helsingissä iltasanomat 11:50 30.05

Poliisi sai keskiviikkona aamuneljän jälkeen tiedon, että Töölönlahden ja Mannerheimintien välisellä alueella liikkuu kaksi valkohäntäpeuraa.


Islantilainen huippuartisti Björk saapuu Suomeen heinäkuussa mtv 10:19 30.05

Uutta musiikkia julkaissut Björk konsertoi heinäkuussa Finlandia-talossa Helsingissä. 


Peura eksyi yöllä Helsingin ydinkeskustaan - poliisi joutui lopettamaan ampumalla iltalehti 04:56 30.05

Aamuyöllä tapahtunut aseenkäyttö herätti huomiota ympäristössä. Poliisi kertoo ampuneensa kaupunkiin eksyneen peuran aamuyöllä keskiviikkona. Helsingin poliisin johtokeskus kertoo, että eläin kohtasi loppunsa Töölönlahdella, Finlandia-talon läheisyydessä.


100-vuotiaan Suomen ainoa naispuolinen ulkoministeri Tarja Halonen toivoo, että tilasto paranee: ”Yksi ei ole kyllä tarpeeksi” iltalehti 21:36 25.05

Entinen ulkoministeri, presidentti Halonen arvioi Suomen tulevaisuutta ja toivoo, että Pohjoismaat tiivistäisivät yhteistyötään vielä nykyisestä. Presidentti Tarja Halonen on ollut Suomen 100-vuotisen historian aikana ainoa nainen, joka on toiminut ulkoministerinä, hän toimi ulkoasiainministerinä vuosina 1995?2000. Iltalehti tapasi Halosen Ulkoministeriön 100-vuotisjuhlissa Finlandia-talolla.


Soini jyrähtää sote-vuotajalle: ”Ihmettelen, mistä sellainen paukapää kansanedustaja löytyy, joka pistää uransa toimittajan taskuun” iltalehti 18:15 25.05

Ulkoministeri Timo Soini (sin) kommentoi Iltalehdelle vakavana pidettyä perustuslakivaliokunnan media-vuotoa ja moitti myös kokoomusjohtaja Petteri Orpoa johtajuuden puutteesta. Ulkoministeri Timo Soini (sin) kommentoi Ulkoministeriön 100-vuotisjuhlissa Finlandia-talolla sote-vuotojupakkaa. Soini syytti myös ministerikollegaansa, valtiovarainministeri Petteri Orpoa (kok) johtajuuden puutteesta, koska kokoomuksen riveistä lipeää kansanedustajia sote-oppositioon. Poikkeuksellinen vuoto Sote-vuotojupakan keskiössä on perustuslakivaliokunta, jonka ei-julkisia papereita vuodettiin torstaina Ilta-Sanomille.


Suomessa vieraileva Saksan ulkoministeri kauppasodasta USA:n kanssa: ”Saksalaiset autot pikemminkin lisäävät turvallisuutta Yhdysvalloissa” iltalehti 16:55 25.05

Saksan uusi ulkoministeri Heiko Maas (SPD) tapasi perjantaina Suomen ulkoministeri Timo Soinin (sin) ja osallistui Suomen ulkoministeriön 100-vuotisjuhliin Finlandia-talolla. Kahdenvälisessä tapaamisessaan ulkoministerit keskustelivat Suomen ja Saksan suhteiden syventämisestä, EU-, Nato- ja Itämeri-yhteistyöstä sekä transatlanttisista suhteista. Finlandia-talossa pidetyssä lehdistötilaisuudessa Heiko Maas kommentoi myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin päätöstä asettaa tuontirajoituksia kansallisen turvallisuuden nimissä teräkselle ja alumiinille, jossa EU:n neuvottelema poikkeus on umpeutumassa kesäkuun alussa.


Presidentti Niinistö vitsaili UM:n 100-vuotisjuhlassa: ”Outojen asioiden ministeriö” iltalehti 14:21 25.05

Presidentti Sauli Niinistö hauskuutti ulkoministeriön (UM) henkilökuntaa ja kutsuvieraita ministeriön 100-vuotisjuhlassa pitämässään puheessaan Finlandia-talossa perjantaina. Hän kertoi, että ministeriön 50-vuotista taivalta juhlistettiin aikanaan 1968 talon johtavien virkamiesten artikkelisarjalla. - Suurlähettiläs Joel Toivola viittasi silloin kirjoituksessaan vuoden 1918 alkuvaiheessa tapahtuneeseen kömmähdykseen. Ulkoasiainministeriön nimi oli nimittäin ensimmäisessä rankankielisessä asiakirjassa tullut taipuneeksi "outojen asioiden ministeriöksi".


Ulkoministeriöllä 100-vuotisjuhlat - medialle porttikielto iltalehti 13:30 24.05

Ulkoministeriö viettää 100-vuotisjuhliaan Finlandia-talolla perjantaina 25. toukokuuta 2018. Mediaa ei kuitenkaan ole juhlaan kutsuttu. UM:n UM100-vastuuvirkamies Tiina Tähtinen, ei mediaa paikalla, miksi näin? - Juhla on henkilökunnalle ja kutsuvieraille. Ajattelimme, että striimaus riittää. Se on avoin striimin kautta. Näin on linjattu meidän talossa. Voin kyllä välittää palautteen eteenpäin.


Greenpeacen aktivistit kiipesivät hetki hetkeltä Putin katsojia kuin loppuottelulla Naton budjetin kasvuun näytti Trumpille peukkua oli myrsky, ehkä RoPS purki sopimuksensa salattiin – Senaatintorilla useita mielenosoituksia seurasta Nato-kokouksessa sopimuksia, ei Valtava pamaus ja Venäjän MM-järjestelyt – Trump kommentoi

Uutiset