Fortum sai Uniper-kaupalle EU:n hyväksynnän, Venäjällä hintaehtoja MTV 22:03 15.06

Fortum on tänään saanut EU:n kilpailulainsäädännön alaisen hyväksynnän Euroopan komissiolta Uniper-järjestelylleen.


Fortum voitti uusiutuvan energian huutokilvassa Venäjällä – maa tarjoaa sähkölle kovan takuuhinnan MTV 20:05 14.06

Fortum on voittanut Venäjän uusiutuvan energian huutokaupassa sekä aurinko että tuulivoimalakilpailun. Venäläisten takaama sähkön takuuhinta voi ällistyttää suomalaiset.


Nordea kehottaa myymään Fortumin osakkeet: "Emme usko, että nykyinen sähkön hinta on uusi normaali" MTV 13:11 31.05

Nykyistä sähkönhintaa ei pidä ottaa uutena normaalina, Nordea varoittaa.


Nordea kehottaa myymään Fortumin osakkeet: "Emme usko, että nykyinen sähkönhinta on uusi normaali" MTV 13:11 31.05

Nykyistä sähkönhintaa ei pidä ottaa uutena normaalina, Nordea varoittaa.


Sähkönsiirron hinnannousuja kritisoidaan ja kummastellaan - mutta mitä sähkönsiirto tarkoittaa ja miten sen hinta muodostuu? iltalehti 13:06 29.05

Sähköverkkoyhtiöiden siirtohinnat poikkeavat toisistaan sähköverkon rakenteesta, sijainnista ja sen asiakasmäärästä riippuen. Sähkönsiirron hinnannousut ovat viime vuosina herättäneet laajaa keskustelua. Niiden keskiössä on ollut sähköverkkoyhtiö Caruna, joka on yrittänyt nostaa hintojaan niin paljon, että niihin oli puututtava kuluttajaviraston toimesta. Sähkönsiirron hintojen nousu on perua Jyrki Kataisen hallituksen päätöksestä hyväksyä valtionyhtiö Fortumin aikeet sähköverkkonsa myymisestä. Fortumin sähkönsiirtoliiketoiminta myytiin joulukuussa 2013 yksityiselle yhtiölle nimeltään Suomi Power Networks Oy. Yhtiö tunnetaan nykyään nimellä Caruna Oy.


Pääkirjoitus: Putin päästi Fortumin pälkähästä – vai päästikö? iltasanomat 21:00 28.05

Fortumin kannalta ikävää on, että Putinin kehut pikemminkin vain alleviivaavat sitä, kuinka riippuvainen suomalainen valtionyhtiö on Kremlin mielipiteestä.


Fortum selvitti Pietarin kauhukaatopaikan myrkyt – ”Nyt on vasta ymmärrys siitä, mitä siellä oikein on” iltasanomat 18:40 24.05

Fortum on saanut valmiiksi Krasnyi Borin ongelmajätekaatopaikalta otettujen näytteiden analyysit, toimitusjohtaja Pekka Lundmark kertoi Ilta-Sanomille Pietarissa.


IL paljastaa taustat: Myös valtionyhtiö Neste mukana Chempoliksen pelastamisessa - eturivin poliitikkoja lobattu jo vuosia iltalehti 15:13 02.05

Iltalehden saamat asiakirjat osoittavat, että Chempoliksen avuksi valjastettiin syksyllä 2016 kaksi valtionyhtiötä yhden sijaan. Hankkeista neuvoteltiin myös poliittisella tasolla. Asiakirjojen mukaan Fortumin neuvotellessa sijoituksesta Chempolikseen, yhtiö neuvotteli myös osallistumisesta keskustan entisen kansanedustajan Markku Kosken vetämään biojalostamohankkeeseen. Kosken yhtiön Pohjois-Pohjanmaan Sieviin ajama biojalostamo olisi Chempolikselle mahdollisen Intiaan syntyvän laitoksen ohella läpimurto sen teknologiaa hyödyntävänä kaupallisen mittakaavan laitoksena.


Chempoliksen biojalostamokauppa Intiaan toteutuu - 160 miljoonan euron investointi iltalehti 14:28 02.05

Biojalostusalan teknologiayhtiö Chempolis, Fortum ja Intian valtion omistama öljy-yhtiö Numaligarh Refinery Limited (NRL) ovat perustaneet yhteisyrityksen, joka rakentaa maailman ensimmäisen bambua hyödyntävän biojalostamon Koillis-Intian Assamin osavaltioon. Biojalostamon rakennustyöt alkavat ensi syksynä, Tavoitteena on, että jalostamo käynnistyy 2020. Biojalostamon kokonaisinvestointi on 160 miljoonaa euroa. Siitä 30 prosenttia rahoitetaan pääomana ja 70 prosenttia intialaisten pankkien myöntäminä lainoina. Investointi sisältää koko jalostamon rakentamisen raaka-aineen käsittelystä lopputuotteiden valmistukseen sekä biovoimalaitoksen. Biojalostamo käyttää vuodessa raaka-aineena 300 000 tonnia Koillis-Intiassa runsaasti luonnonvaraisena kasvavaa sekä istutettavaa bambua. Lopputuotteena tehdas valmistaa vuosittain 60 miljoonaa litraa bioetanolia, 19 000 tonnia furfuraalia, 11 000 tonnia etikkahappoa ja 144 GWh vihreää sähköä.


Venäjältä myönteinen päätös Fortumin Uniper-hankinnalle iltasanomat 16:35 28.04

Fortumin ostotarjous Uniperista on saanut myönteisen päätöksen Venäjällä.


Fortumin jättikaupalle yksi sinetti Venäjältä – ”Uniperin johto on aktiivisesti työskennellyt järjestelyn estämiseksi” uusisuomi 15:54 28.04

Venäjän hallituksen ulkomaisia investointeja valvova komissio on tänään tehnyt myönteisen päätöksen Fortumin Uniper-ostotarjouksesta strategisia investointeja koskevan lain mukaisesti. Päätös on merkittävä askel kohti koko julkisen ostotarjouksen loppuunsaattamista. 


Fortumin jättikaupalle sinetti Venäjältä – ”Uniperin johto on aktiivisesti työskennellyt järjestelyn estämiseksi” uusisuomi 15:54 28.04

Venäjän hallituksen ulkomaisia investointeja valvova komissio on tänään tehnyt myönteisen päätöksen Fortumin Uniper-ostotarjouksesta strategisia investointeja koskevan lain mukaisesti. Päätös on merkittävä askel kohti koko julkisen ostotarjouksen loppuunsaattamista. 


Fortumin jättikaupalle sinetti Venäjältä: ”Olemme askeleen lähempänä tulla Uniperin suurimmaksi omistajaksi” uusisuomi 15:54 28.04

Venäjän hallituksen ulkomaisia investointeja valvova komissio on tänään tehnyt myönteisen päätöksen Fortumin Uniper-ostotarjouksesta strategisia investointeja koskevan lain mukaisesti. Päätös on merkittävä askel kohti koko julkisen ostotarjouksen loppuunsaattamista. 


Fortum: Suhteet Venäjälle kunnossa – toimitusjohtaja ottaa kohun rauhallisesti MTV 20:02 26.04

Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark sanoo, että yhtiön suhteet venäläisiin poliitikkoihin ovat kunnossa. Pari viikkoa sitten Fortum joutui Venäjällä mustamaalauksen kohteeksi mediassa ja tämä herätti hämmennystä myös Suomessa.


Lokakampanjan täyskäännös – KL: Venäläislehti yllätti ja herkesi ylistämään Fortumia uusisuomi 09:21 24.04

Venäjällä virinnyt lokakampanja valtionyhtiö Fortumia vastaan näyttäisi tehneen täyskäännöksen, kertoo Kauppalehti.


Kommentti: Fortumia vastaan valheilla hyökännyt venäläinen ekonomisti meni itse propagandakoneiston vipuun iltasanomat 10:31 23.04

Myöntämällä yhden virheensä Deljagin osoitti, kuinka Venäjän propagandistit kompastuvat jo itse omaan puppuunsa, Arja Paananen kirjoittaa Pietarista.


Fortumia tölvinyt venäläisekonomisti Ilta-Sanomille: "Suomen politiikka on Venäjää aggressiivisempaa" MTV 09:28 23.04

Venäläisekonomisti Mihail Deljagin hyökkäsi reilu viikko sitten Fortumin kimppuun Venäjän hallituksen virallisessa lehdessä, Rossijskaja Gazetassa julkaistussa mielipidekirjoituksessa. Nyt hän kommentoi syytöksiään Ilta-Sanomille.


IS tavoitti Fortumia vastaan hyökänneen venäläisekonomistin – tyly sanoma: ”Suomi on aggressiivisempi kuin Venäjä” iltasanomat 07:02 23.04

Mihail Deljaginin mukaan Fortum on uhka Venäjälle ja yritys on käytännössä myöntänyt sen vaikenemisellaan.


Näkökulma: Iskeekö Venäjän lipominen suomalaisten omaan nilkkaan? uusisuomi 20:36 18.04

Olipa kerran Suomen valtio ja sen enemmistöomistama energiayhtiö Fortum, joka lähti vuosikymmen sitten liput liehuen Venäjän markkinoita valtaamaan.


ja opettajan lähetetty Kroatian hyökkääjä naisten maajoukkuepelaaja siirtyi tulipaloa yli vyöryivät pohjoiselle

Uutiset