Kymmenet niskuroivat viranomaisten evakuointikehotusta vastaan lontoolaisella tornitaloalueella – ”Menen takaisin kotiin” iltasanomat 14:27 24.06

Pohjois-Lontoossa Camdenissa osa asukkaista on kieltäytynyt lähtemästä kotoaan, kun asuntoja evakuoidaan mahdollisen tulipaloriskin vuoksi, kertoo muun muassa Guardian.


Yli 80 lontoolaista kieltäytyy tottelemasta evakuointikehotusta - kodin päällyste samanlainen kuin tuhoutuneessa tornitalossa iltalehti 12:55 24.06

Pohjois-Lontoossa evakuoidaan asuntoja tulipaloriskin vuoksi. Pohjois-Lontoossa Camdenissa osa asukkaista on kieltäytynyt lähtemästä kotoaan, kun asuntoja evakuoidaan mahdollisen tulipaloriskin vuoksi, kertoo muun muassa Guardian . Mediatietojen mukaan paikallishallinnon johtaja Georgia Gould kertoo noin 83 asukkaan päättäneen jäädä kotiin evakuointikehotuksesta huolimatta. Camdenissa yli 800 asuntoa evakuoitiin paloturvallisuushuolien takia. Evakuointiin ryhdyttiin, koska tornitalojen päällyste on samanlainen kuin Grenfell Tower -tornitalossa, jonka viimeviikkoisessa tulipalossa oletetaan kuolleen noin 80 ihmistä.


Arabimaat esittävät 13 vaatimusta Qatarin kriisin päättämiseksi - televisiokanava suljettava iltalehti 10:29 23.06

Neljä Qataria boikotoivaa maata on laatinut 13 kohdan vaatimuslistan, jotta Persianlahden pahin kriisi vuosiin saataisiin päätökseen. Maat katkaisivat diplomaattiset ja taloudelliset suhteensa Qatariin kesäkuun alussa. Saudi-Arabia, Arabiemiraatit, Egypti ja Bahrain syyttävät Qataria terrorismintukemisesta, myönteisestä Iran-politiikasta sekä alueen epävakauden kasvattamisesta. Qatar on kieltänyt syytökset. Maat vaativat 13 kohdan listalla Qataria myöntämään suhteensa terroristijärjestöihin ja luovuttamaan kaikki nimetyt terroristit alueeltaan. Maat vaativat Al-Jazeera-televisiokanavan sulkemista ja Iranin suhteiden katkaisemista. Al-Jazeera on yksi eniten katsotuimmista arabiankielisistä kanavista. Kanava on suljettu muun muassa Egyptissä ja Saudi-Arabiassa kriisin takia. Al-Jazeera on jo pitkään suututtanut Lähi-idän hallintoja, koska se on julkaissut vaihtoehtoisia näkökulmia, kertoo The Guardian -lehti. Lehden mukaan Iranin suhteiden katkaiseminen olisi maalle todella vaikeaa, sillä mailla on yhteinen maakaasukenttä.


Hurja ehdotus: Hiihdetäänkö talviolympialaisten hiihtokisoja diktaattorin hallitsemassa Pohjois-Koreassa? iltalehti 21:43 21.06

Etelä-Korean urheuiluministeri Do Jong-hwan on ehdottanut, että osa ensi talven olympiahiihdoista kisattaisiin suljetussa Pohjois-Koreassa. Asiasta kertovat korealaisviestimet ja muun muassa The Guardian. Ministerin ehdotus on osa uuden presidentin Moon Jae-inin tavoitetta, jonka määrä on luoda rauhan ilmapiiri viime aikojen rajujen rajajännitteiden tilalle. Aiemmin presidentti on muun muassa ehdottanut, että Koreat hakisivat yhdessä jalkapallon MM-kisoja vuodelle 2030. Urheiluministeri Do väläyttää, että Pohjois-Korean puolella sijaitseva Masikryongin hiihtokeskus tarjoaisi kelpo puitteet myös olympiahiihdolle. Hänen on määrä esitellä idea KOK:n puheenjohtajalle Thomas Bachille myöhemmin tässä kuussa.


Britannian pääministeri May Lontoon yliajosta: "Kamala tapaus" iltalehti 07:43 19.06

Britannian pääministeri Theresa Mayn mukaan poliisi pitää yliajoa "mahdollisena terrori-iskuna". The Guardian -lehden mukaan Theresa May sanoo, että hänen ajatuksensa ovat loukkaantuneissa, heidän rakkaissaan sekä onnettomuuspaikalla olevissa pelastustyöntekijöissä. Mayn mukaan poliisi pitää yliajoa "mahdollisena terrori-iskuna". May kertoo myös pitävänsä myöhemmin aamulla hätäkokouksen tapahtumien takia.


Seitsemän Yhdysvaltain laivaston jäsentä kateissa törmäyksen jäljiltä iltalehti 06:51 17.06

Yhdysvaltain laivaston hävittäjä ja Filippiinien lipun alla purjehtiva konttialus törmäsivät Japanin etelärannikon lähettyvillä paikallista aikaa puoli kolmen aikaan lauantaiaamuna. Seitsemän Yhdysvaltain laivaston jäsentä on kateissa laivaston hävittäjän ja konttialuksen törmäyksen jäljiltä, vahvistaa Japanin rannikkovartioston tiedottaja. Guardianin mukaan loukkaantuneiden määrästä ei ole vielä tietoa, mutta ainakin kolme ihmistä on tarvinnut sairaalahoitoa. Heidän joukossaan on myös Yhdysvaltojen laivaston hävittäjän komentaja Bryce Benson. Hänet vietiin Guardianin mukaan Yhdysvaltojen merivoimien sairaalaan Yokosukaan. Hänen tilansa uskotaan olevan vakaa.


Lontoolaiset aikovat osoittaa mieltään suurpalon takia iltalehti 05:53 16.06

Mielenosoitus on tarkoitus järjestää iltakuudelta paikallista aikaa Westminsterin kaupunginosassa paikallishallintoministeriön edustalla. Lontoossa aiotaan tänään järjestää mielenosoitus Länsi-Lontoossa tapahtuneen tornitalon tulipalon takia. Asiasta kertoo muun muassa Guardian .


Guardian: Asiantuntijat varoittivat paloherkkien materiaalien käytöstä Britanniassa vuosi ennen suurpaloa iltalehti 05:21 16.06

Palosta on määrätty julkinen tutkinta pääministeri Theresa Mayn toimesta. Britanniassa asiantuntijat varoittivat paloherkkien rakennusmateriaalien käytöstä jo vuosi ennen Lontoon tuhoisaa tornitalopaloa, uutisoi Guardian . Aluehallintoministeriön alaisuudessa toimiva rakennusturvallisuuden asiantuntijaryhmä julkaisi viime vuonna raportin, jossa varoitettiin mahdollisesti herkästi syttyvien materiaalien lisääntyneestä käytöstä rakennuksissa.


Guardian: Asiantuntijat varoittivat paloherkkien materiaalien käytöstä Britanniassa vuosi ennen suurpaloa iltasanomat 04:59 16.06

Tornitalossa syttyneessä tulipalossa kuoli ainakin 17 ihmistä, joskin useita on vielä kateissa.


"En usko, että selviän": He ovat kateissa Lontoon tornitalon suurpalon jäljiltä iltalehti 09:47 15.06

Kateissa on 12-vuotias tyttö sekä perheenisiä ja -äitejä, joita etsitään epätoivoisesti sosiaalisessa mediassa. Grenfell Towerin suurpalon jäljiltä on yhä lukuisia ihmisiä kateissa. Länsi-Lontoossa sijaitsevassa tornitalossa syttyi keskiviikon vastaisena yönä vakava tulipalo, joka levisi nopeasti talon kaikkiin 24 kerrokseen. Suurpalossa kuoli ainakin 12 ihmistä ja kymmenet loukkaantuivat. Uhriluku saattaa yhä nousta, sillä monia on kateissa ja loukkaantuneista osa on kriittisessä tilassa. Brittilehdet Guardian ja Telegraph kokosivat tietoja kadonneista.


Silminnäkijä Guardianille: Äiti heitti vauvansa palavan tornitalon ikkunasta – sivullinen koppasi kiinni iltasanomat 13:31 14.06

Palavaan tornitaloon loukkuun jääneet vanhemmat yrittivät pelastaa lapsiaan pudottamalla heitä ikkunoista, kertovat silminnäkijät.


The Guardian: Trump ei menekään Britanniaan - pelkää mielenosoituksia iltalehti 16:13 11.06

USA:n presidentti on päättänyt lykätä matkaansa Britanniaan, The Guardian kertoo. Donald Trump on puhunut Britannian pääministerin Theresa Mayn kanssa puhelimessa ja sopinut valtiovierailun lykkäämisestä. Trump ei aio tehdä matkaa ennen kuin Britannian kansa haluaa hänet sinne, . Lehden lähde on pääministerin neuvonantaja, joka oli läsnä "viime viikkoina" käydyn puhelun aikana. Trumpin mielenmuutos oli lähteen mukaan yllätys Maylle.


Konservatiivilähteet Guardianille: Pääministeri May ei aio erota iltasanomat 11:02 09.06

Britannian pääministeri Theresa May ei aio erota, kertovat konservatiivilähteet Guardianille.


Brittien sisäministeri voitti vaalipiirissään täpärästi iltalehti 07:24 09.06

Britannian sisäministeri Amber Rudd on pitänyt vaalipiirinsä hyppysissään, vaikka voitto menikin erittäin täpärälle. Konservatiivien Rudd oli hävitä työväenpuolueen ehdokkaalle vaalipiirissään Hastings & Ryessa. Täpärästä tuloksesta järjestettiin uudelleenlaskenta. Ruddin voitosta kertoi Guardian.


Guardian: Madrid sai tarpeekseen joukko­liikenne­välineissä leveilevistä miehistä – uusi kyltti kieltää ”manspreadingin” hs 23:42 08.06


Guardian: Madrid sai tarpeekseen joukko­liikenne­välineissä leveilevistä miehistä: uusi kyltti kieltää ”manspreadingin” hs 23:42 08.06


Liverpool valmistelee hurjaa siirtoa - maailmanennätyshinta puolustajasta iltalehti 07:25 06.06

Brittilehtien tietojen mukaan moni Valioliigan huippuseura haluaa Southamptonin topparin Virgil van Dijkin. The Guardian uutisoi maanantaina, että Liverpool on selvä suosikki saamaan hollantilaistähden riveihinsä. Lehti kirjoittaa, että van Dijk on ilmoittanut haluavansa siirtyä juuri Merseysiden ylpeyteen. Van Dijkin perässä on Liverpoolin lisäksi ollut ainakin Chelsea, Arsenal ja Manchester City.


Lontoon pormestarin tiedottajalta tyly vastakuitti Trumpille: "Hänellä on paljon tärkeämpää tekemistä" iltalehti 18:59 04.06

Donald Trump haukkui aiemmin pormestari Khanin Twitterissä. Lontoon pormestarin Sadiq Khanin edustaja on vastannut tylyyn sävyyn Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille, joka arvosteli sunnuntaina Khanin antamaa lausuntoa. - Hänellä on paljon parempaa tekemistä kuin vastata Donald Trumpin huonosti informoituihin tviitteihin, jotka tahallisesti irrottavat asiayhteydestään hänen kehotuksensa lontoolaisille olla rauhallisia, kun näkevät enemmän poliiseja, kuuluu vapaasti käännettynä Khanin tiedottajan lausunto The Guardianin ja The New York Timesin mukaan.


Guardian: Yksi epäillyistä iskijöistä oli heitetty ulos moskeijasta Lontoossa – oli kyseenalaistanut imaamin puheet iltasanomat 17:38 04.06

Lontoon iskuista epäillyt kolme hyökkääjää on tunnistettu, BBC kertoo. Guardianin mukaan yksi epäillyistä heitettiin voimakeinoin ulos moskeijasta muutama kuukausi sitten.


Uutiset