Guardian: Seksuaalinen ahdistelu rehottaa YK:ssa - ”tekijöitä ei rangaista” iltalehti 19:30 18.01

Väitetyt teot vaihtelevat sanallisesta häirinnästä jopa raiskaukseen. YK:n seinien sisällä eri puolilla maailmaa on annettu seksuaalisen häirinnän ja ahdistelun rehottaa laajalti, brittilehti paljastaa selvityksessään. Lehti haastatteli YK:n työntekijöitä, jotka kertovat häirinnästä ja ahdistelusta sekä siitä, ettei tekijöitä ole rangaistu vaan annettu jatkaa työtehtävissään. Kymmenet nykyiset ja entiset YK:n työntekijät kuvailivat hiljaisuuden kulttuuria organisaatiossa. Lisäksi he moittivat työpaikan väärin perustein syyllistävän seksuaalisen häirinnän uhreja.


Murhayritys oli lähellä onnistua: 17-vuotias mielipuoli ampui kuningatar Elisabetia vuonna 1981 – tämän vuoksi järkyttävä teko lakaistiin ovelasti maton alle iltasanomat 12:48 14.01

17-vuotias häiriintynyt teinipoika livahti hyvin lähelle ja ampui kohti kuningatar Elisabetia Uudessa-Seelannissa vuonna 1981. Tapaus lakaistiin maton alle, kertoo The Guardian -lehti nyt.


Väite: Viranomaiset yrittivät peitellä kuningatar Elisabetiin kohdistuneen murhayrityksen - ”Hitto, ammuin ohi” iltalehti 22:11 13.01

Brittilehti Guardian on uutisoinut vuoden 1981 tapahtumista, jolloin häiriintynyt teinipoika onnistui melkein ampumaan Britannian kuningattaren Elisabetin. Muun muassa entisen poliisin mukaan Uusi-Seelanti yritti salata asian. Britannian kansallislaulu on God save the queen, jossa toivotaan korkeimman suojelusta Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsijalle. Jos yliluonnolliset voimat tai suojelusenkelit eivät olleet kuningatar Elisabetin matkassa, hänellä kävi vuonna 1981 ainakin jumalaton tuuri. Arvostettu brittilehti kertoo, että häiriintynyt teinipoika Christopher John Lewis onnistui lähes ampumaan kuningattaren, kun Elisabet vieraili Uudessa-Seelannissa vuonna 1981. Tuolloin 17-vuotias teinipoika ampui kuningatarta kohti kiväärillä, jonka kaliiperi oli 5,6 millimetriä. Luoti viuhahti ohi.


Kela-johtajalta suorat sanat brittilehdessä: Suomen etuusjärjestelmää ”ei ymmärrä edes asiantuntija” uusisuomi 12:31 13.01

Suomen perustulokokeilu saa jälleen huomiota maailmalla, kun brittilehti The Guardian pohdiskelee, onko malli liian hyvää ollakseen totta.


Kela-johtajalta suorat sanat brittilehdessä: ”Suomen etuusjärjestelmää ei ymmärrä edes asiantuntija” uusisuomi 12:31 13.01

Suomen perustulokokeilu saa jälleen huomiota maailmalla, kun brittilehti The Guardian pohdiskelee, onko malli liian hyvää ollakseen totta.


Kela-johtaja sanoo suorat sanat brittilehdessä: ”Suomen etuusjärjestelmää ei ymmärrä edes asiantuntija” uusisuomi 12:31 13.01

Suomen perustulokokeilu saa jälleen huomiota maailmalla, kun brittilehti The Guardian pohdiskelee, onko malli liian hyvää ollakseen totta.


Lähteet: Trump luopui ajatuksesta vierailla Lontoossa protestipelkojen takia MTV 05:31 12.01

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on luopunut aikeistaan vierailla Lontoossa ensi kuussa, sillä vierailun ennakoitiin nostattavan massaprotesteja, uutisoi The Guardian lähteisiinsä vedoten.


Donald Trump ei vieraile Lontoossa ensi kuussa - perumisen taustalla pelko suurmielenosoituksista iltalehti 04:27 12.01

Donald Trump on perunut vierailunsa Lontooseen, jossa hänen oli määrä avata Yhdysvaltain uusi suurlähetystö. Asiasta kertoo brittilehti The Guardian lähteisiinsä vedoten. Lehden mukaan Trumpin Lontoon-vierailu peruttiin jälleen, koska sen arvioidaan aiheuttavan laajoja suurmielenosoituksia.


Guardian: Trump peruutti Lontoon-vierailunsa protestien pelossa iltasanomat 04:12 12.01

Aktivistit ovat ilmoittaneet järjestävänsä mielenosoituksia, jos Trump saapuu maahan


Ranskalaistähti Catherine Deneuve kritisoi #MeToo-kampanjaa: "Toisen vietteleminen ei ole rikos" mtv 21:30 10.01

Muun muassa Catherine Deneuve kritisoi #MeToo-kampanjaa "noitavainomaisesta miesjahdista" joukkokirjeessä, jonka on allekirjoittanut lähes sata ranskalaista naisvaikuttajaa. Kirjeestä kertoo muun muassa The Guardian.


Tuhannet lomailijat lumen vankeina Sveitsin Zermattissa MTV 15:55 09.01

Noin 13 000 lomailijaa on jäänyt jumiin Zermattin hiihtokeskukseen Sveitsissä, kertoo muun muassa brittilehti The Guardian.


Lomailijat lumen vankeina Sveitsin Zermattissa MTV 15:55 09.01

Noin 13 000 lomailijaa on jäänyt jumiin Zermattin hiihtokeskukseen Sveitsissä, kertoo muunmuassa The Guardian -lehti.


Nyt se on varmaa: Coutinho siirtyy Barcelonaan - Liverpool voi saada hirmuisesta siirtosummasta lähes 17-kertaisen voiton! iltalehti 21:29 06.01

Barcelona vahvisti, että viime aikojen kuumin jalkapallohuhu on nyt totta: Philippe Coutinho siirtyy Liverpoolista seuran riveihin. Barcelona tiedotti, että brassitähti on tehnyt seuran kanssa sopimuksen, joka kattaa kuluvan kauden ja peräti viisi seuraavaa. Sopimuksen ulosostohinta on hurjat 400 miljoonaa euroa. Hurja on Barcelonan maksama hintakin. Siirtosummaa ei kerrottu julkisuuteen, mutta muun muassa arvostetun The Guardianin mukaan Liverpool saa heti kouraan yli 119 miljoonaa euroa.


Berliinin uudenvuodenjuhliin tulossa turva-alue naisille iltalehti 13:28 30.12

Turva-alueen syynä on kahden vuoden takaiset ahdistelut Kölnissä. Berliinin Brandenburgin uudenvuodenmarkkinoille on järjestetty oma, erillinen alue naisille. Alue on tarkoitettu naisille, joita on ahdisteltu ja heille, jotka tuntevat olonsa epämukavaksi tai pelkäävät tulevansa ahdistelluiksi. Brittilehti Guardianin mukaan alueella on myös Punaisen Ristin työntekijöitä. Samankaltainen järjestely on ollut käytössä myös Münchenin Oktoberfestillä. Ajatus alueesta juontaa juurensa kahden vuoden taakse. Silloin kymmenet naiset joutuivat seksuaalisesti ahdistelluiksi Saksan Kölnissä. Ahdistelijoita oli noin tuhat, ja heistä suurin osa oli pohjoisafrikkalaisia. Samanlaista suurta ahdistelua ei haluta tapahtuvan Berliinissä.


Forbes listasi vuoden tuottoisimmat näyttelijät: Fast & Furious -tähdet kärkipaikoilla iltalehti 04:07 29.12

Vin Diesel nappasi kärkipaikan Dwayne Johnsonin nenän edestä. Forbesin vuosittainen tuottoisimpien näyttelijöiden lista oli tänä vuonna muskelitähtien juhlaa. Listan kärjessä on Vin Diesel ja toisena Dwayne Johnson. Molempien sijoitukseen vaikutti se, että he olivat mukana kahdeksannessa Fast & Furious -elokuvassa, joka on kerännyt maailmanlaajuisesti 1,2 miljardin lipputulot. Sen lisäksi Dieselin ääntä on tänä vuonna kuultu elokuvassa Guardians of the Galaxy vol. 2. Hän myös toisti roolinsa tribalitatuoituna extreme-agentti Xander Cagena elokuvassa XXX: Xander Cagen paluu. Dwayne Johnson puolestaan on esiintynyt tänä vuonna Fast & Furiousin lisäksi elokuvissa Baywatch ja Jumanji: Welcome to the Jungle.


Guardian: Steve Bannon ei tue "mini-Trumpia" Wisconsinin kongressiedustajaksi iltasanomat 03:44 28.12

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen strategiapäällikkö Steve Bannon ei tue "mini-Trumpia" Wisconsinin kongressiedustajaksi, kertoo Guardian lähdetietoihinsa viitaten.


Dopingkäry: pikajuoksun Euroopan mestarilta positiivinen näyte MTV 19:01 23.12

Brittipikajuoksija Nigel Levine, 28, on antanut positiivisen dopingnäytteen klenbuterolista, kertoo brittilehti The Guardian.


Pikajuoksun Euroopan mestari kärysi dopingista iltalehti 18:43 23.12

Kahmalokaupalla pikajuoksun arvokisamitaleja napsinut brittijuoksija Nigel Levine on antanut positiivisen dopingnäytteen, kertoo muun muassa The Guardian. Guardianin mukaan Levinen näytteestä löytyi klenbuterolia. Ainetta on alkujaan käytetty astmalääkkeenä. Nykyisin klenbuterolia käytetään lähinnä laittomaan pihvikarjan kasvatukseen ja suorituskyvyn parantamiseen. Levine, 28, oli osa brittien 4 x 400 metrin viestin EM-kultajoukkuetta Zürichissä 2014. Levinen oli mukana myös samaisen viestin hopeajoukkueessa Helsingissä 2012. Sisäradoilta plakkarissa on kaksi MM-hopeaa ja yksi pronssi sekä EM-tasolta kulta ja kolme hopeaa. Yhtä sisäratojen 400 metrin EM-hopeaa lukuun ottamatta kaikki mitalit ovat pitkästä viestistä.


Kataloniassa itsenäisyyttä puolustavat saamassa niukan enemmistön alueparlamentissa iltasanomat 08:35 22.12

Kataloniassa kolme itsenäisyyttä puolustavaa puoluetta ovat saamassa enemmistön aluevaaleissa, kertoo muun muassa Guardian.


Katalonian syrjäytetty aluejohtaja: Rajoy on nyt voitettu MTV 05:13 22.12

Katalonian syrjäytetty aluejohtaja Carles Puigdemont sanoi Brysselissä pitämässään puheessa, että pääministeri Mariano Rajoy ja Rajoyn liittolaiset on nyt voitettu. Asiasta kertoo Guardian.


Uutiset