Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja on kuollut iltalehti 07:41 18.08

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja on kuollut 65-vuotiaana. - Rakkaan veljeni Pertin voimat uupuivat aamuyöllä ja hän siirtyi taivaallisille pelikentille. Kiitos Pertti, olet saanut levon, Alajan veli Erkki kertoi omalla Twitter-tilillään. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.


Emeritusprofessori Trumpin motiivista kutsua Niinistö: "Mahdollisuus pitää Venäjä-yhteyttä yllä" iltalehti 07:35 18.08

Henrikssonin mukaan Yhdysvaltain ulkopolitiikassa Suomea kohtaan on tapahtunut myös sukupolvenvaihdos. Yhdysvaltain tutkimuksen emeritusprofessori Markku Henriksson arvioi, että tasavallan presidentti Sauli Niinistön saamaan kutsuun Valkoiseen taloon liittyy Yhdysvaltain kasvanut kiinnostus Itämeren aluetta ja Suomea kohtaan Venäjä-yhteyksien vuoksi. - En näe muuta kiinnostusta Suomea kohtaan kuin se, että se liittyy Yhdysvaltain muuhun kiinnostukseen Itämeren alueen suhteen ja siihen, että kun suora Venäjä-yhteys on nyt vaikeaa, niin tässä olisi nyt mahdollisuus jollakin tavalla pitää Venäjä-yhteyttä yllä, hän pohtii Iltalehdelle.


IL-analyysi: Rinteen puntit tutisevat - veto ja uskottavuus loppu iltalehti 07:30 18.08

Vihreiden on opittava suuren puolueen vastuu ja puolustettava pää pystyssä jopa paskamaista politiikkaa, kirjoittaa Olli Ainola. Hallitus säikähti maanantaina. Tilastokeskuksen numeronmurskaajat kertoivat, että viime syksynä käynnistynyt kasvu oli tyssännyt äkisti, tuotanto oli yllättäen kääntynyt rumasti laskuun. Ministerit hätääntyivät. Tähänkö tämä lysti loppui?


IL analyysi: Rinteen puntit tutisevat - veto ja uskottavuus loppu iltalehti 07:30 18.08

Vihreiden on opittava suuren puolueen vastuu ja puolustettava pää pystyssä jopa paskamaista politiikkaa, kirjoittaa Olli Ainola Hallitus säikähti maanantaina. Tilastokeskuksen numeronmurskaajat kertoivat, että viime syksynä käynnistynyt kasvu oli tyssännyt äkisti, tuotanto oli yllättäen kääntynyt rumasti laskuun. Ministerit hätääntyivät. Tähänkö tämä lysti loppui?


Tuhansia tuholaisperhosia saapui Suomeen Virosta – invaasio saattaa näkyä puutarhoissa hs 06:58 18.08


Suomalainen Ida lähti juoksemaan pakokauhun vallassa Barcelonan iskun jälkeen - "Oli sellainen olo, että nyt minä kuolen" iltalehti 06:00 18.08

Barcelonassa lomamatkalla poikaystävänsä kanssa oleva Ida kertoo, että ihmiset lähtivät kaoottisesti juoksemaan terrori-iskun myötä. Helsingissä asuva Ida ja hänen poikaystävänsä olivat kiertelemässä vaatekaupassa Plaça de Catalunya -aukion kulmalla, kun Barcelonan terrori-isku tapahtui. Kauppa on lähellä terrori-iskun tapahtumapaikkaa. 27-vuotias Ida kertoo, että oli nousemassa pohjakerroksesta toiseen kerrokseen ja huomasi, että vaatekaupassa oli suljettu ovet.


IS Barcelonassa: Heather, 29, auttoi terrori-iskun uhreja: ”Näin ihmisiä maassa, pieniä lapsia, naisia, verta kaikkialla” iltasanomat 05:05 18.08

Heather Martin työskentelee sairaanhoitajana Yhdysvalloissa. Hän halusi auttaa terrori-iskun uhreja.


YK suunnittelee kunnollisia Syyria-rauhanneuvotteluja lokakuulle iltasanomat 02:40 18.08

YK kaavailee, että kunnolliset rauhanneuvottelut Syyrian tilanteesta saadaan käyntiin lokakuussa.


Luterilaisen kirkon hankalat valinnat ovat vielä edessä hs 02:00 18.08


Venäjän suurlähettiläs Suomessa puhuu toisella tyylillä kuin hänen virkaveljensä Ruotsissa hs 02:00 18.08


Helsingin lisäraha köyhien alueiden kouluille todella toimii – Etenkin suomalaispojat ja maahanmuuttaja­tytöt jatkavat useammin toiselle asteelle hs 02:00 18.08


Poliisi pidättänyt kaksi miestä – hänen epäillään liittyvän Barcelonan iskuun iltasanomat 01:13 18.08

Poliisin mukaan iskussa käytetyn pakettiauton kuljettaja on edelleen kateissa.


Tutkija: Barcelonan traaginen isku ei tullut yllätyksenä - La Rambla valikoitui kolmesta syystä iltalehti 23:49 17.08

Barcelonan terrori-isku ei tullut yllätyksenä Jane's Terrorism & Insurgency -keskuksen vanhemmalle tutkijalle Otso Iholle. - En voi sanoa, että tällainen isku tällaiseen aikaan ja paikkaan olisi tullut yllätyksenä. Se on hyvin traaginen, ja vastaavia on nyt nähty muuallakin, Iho kommentoi Lontoosta STT:lle. Tutkija sanoo, että auton käyttäminen iskuissa näyttää yleistyvän. Syy tähän on sen helppous. Muutama tunti iskun jälkeen terroristijärjestö Isis ilmoitti olevansa iskun taustalla.


Rovaniemen perussuomalaiset erotti kansanedustaja Matti Torvisen valtuustoryhmästä iltalehti 22:43 17.08

Kansanedustaja Matti Torvinen on erotettu perussuomalaisten Rovaniemen valtuustoryhmästä. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Kalervo Björkbackan mukaan ryhmällä ja Torvisella ei ole mitään edellytyksiä toimia yhteistyössä. - Hän on loukannut syvästi jäsenistöä. Sääntöjen perusteella erottamisen syynä oli se, että jos on siirtynyt toiseen puolueeseen tai ryhmittymään, Björkbacka perustelee.


Viharyöppy ja pelikielto Superpesiksen karsinnoissa - pelaaja näytteli masturbointia suoraan katsomoon iltalehti 22:09 17.08

Pöytyän Urheilijoiden Toni Pomell sortui ylilyöntiin Kaupin pesäpallopyhätössä Tampereella. Pöytyä eteni torstaina Superpesiksen karsintojen finaaliotteluihin suoraan kolmessa pelissä, kun se voitti Manse PP:n 1-0 torstaina. Toni Pomell ei päässyt nauttimaan voitosta, sillä Pesäpalloliitto oli lätkäissyt hänelle yhden ottelun pelikiellon Tampereella pelatun toisen osaottelun jälkimainingeissa.


Syyte: Häiriköi viesteillä, pyrki väärään asuntoon moottorisahalla - ex-perhettään vainonneelle vaaditaan vankeutta iltalehti 21:51 17.08

Syyttäjä vaatii Viitasaarella ex-perhettään vainonneelle miehelle yli vuoden mittaista ehdotonta vankeusrangaistusta. Syyttäjä vaatii Viitasaarella ex-perhettään vainonneelle miehelle yli vuoden mittaista ehdotonta vankeusrangaistusta. Lisäksi miestä syytetään Jyväskylässä oikeudenkäynnissä todistajana olleen miehen uhkailusta. Haastehakemuksen mukaan miehen kontolla epäillään olevan useita rikoksia, joiden nimikkeinä ovat huumausainerikos, kaksi lähestymiskiellon rikkomista, törkeä kotirauhan rikkominen, laiton uhkaus ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaaminen.


Toni pelastui iskulta täpärästi: "Täällä on aivan hirveä tilanne" iltalehti 21:36 17.08

Barcelonassa lomailevan Toni Virtasen ja hänen naisystävänsä hotelli sijaitsee aivan iskupaikan lähellä. Silminnäkijä: Nuoria lapsia makaa kuolleena keskellä katua. Lomalla Espanjassa oleva suomalainen Toni Virtanen ja hänen naisystävänsä pelastuivat pakettiauton alta onnenkantamoisen avulla.


Saksan MM-ralli käynnissä - suomalaiskuskit aloittivat väijyen iltalehti 21:32 17.08

Jari-Matti Latvala oli kuudes Saksan MM-rallin avauserikoiskokeella. Tämän päivän ainoan, 2,05 kilometrin mittaisen ek:n voitti yllättäen Tshekin Jan Kopecky ennen Viron Ott Tänakia ja Irlannin Craig Breenia. Latvala hävisi WRC2-luokan ajajalle Kopeckylle 2,2 sekuntia. Muut suomalaiset jäivät kymmenen kärjestä. Juho Hänninen ja Esapekka Lappi hävisivät kärjelle 5,3 sekuntia ja Teemu Suninen 8,4.


Kaaos valtasi ensin Barcelonan kadut ja sitten hiljeni - "Koko katu lähti juoksemaan" iltalehti 21:29 17.08

Barcelonan torstaisen iskun aikaan kaduilla oli paljon ihmisiä. La Ramblalla paistoi aurinko. Yhtäkkiä seesteinen iltapäivä päättyi kovaan ääneen, jota seurasi kaaos. Sitten hiljeni. Paikalla ollut Aamer Anwar kertoi brittikanava Sky Newsille, että hän kuuli kovan rysäystä muistuttavan äänen.


Uutiset