Niskasen flunssa pakotti kovaan ratkaisuun – ”niin pitkään olin karenssissa” iltasanomat 12:42 18.12

Iivo Niskanen oli viikon kokonaan harjoittelematta. Hän aikoo yhä kilpailla Tour de Skillä.


Turvallisuussalaisuuden paljastaminen tuli lakiin Sauli Niinistön oikeusministeriaikana MTV 12:18 18.12

Turvallisuussalaisuuden paljastaminen kirjattiin lakiin Suomessa vuonna 1995, Paavo Lipposen (sd.) ensimmäisen hallituksen aikana. Pykälä on presidentti Sauli Niinistölle hyvin tuttu, koska hän toimi lain säätämisen aikaan oikeusministerinä.


Näyttelijäkonkari löytyi kuolleena kotoaan iltalehti 12:18 18.12

Terence Beesley kuoli 60-vuotiaana. Terence Beesley löytyi tiedottomana kotoaan Englannin Camertonissa viime kuun lopussa. Hän oli kuollessaan 60-vuotias. Paikalle hälytettiin ambulanssin, mutta konkarinäyttelijää ei saatu enää elvytettyä vaan hän kuoli.


Mitä söpöläisiä! Ruotsin pikkukuninkaallisilta hellyttävä ja luminen joulutervehdys – ”Kuin mikä tahansa perhe” iltasanomat 12:00 18.12

Kruununprinsessan perheen joulutervehdysvideolla lumi lentää.


KRP vahvistaa: Helsingin Sanomien toimittajan kotiin tehtiin etsintä iltalehti 12:00 18.12

Poliisi teki kotietsinnän Helsingin Sanomien toimittajan kotiin sunnuntai-iltana. Helsingin Sanomat julkaisi lauantaina artikkelin, jonka lähteinä oli käytetty salaisia asiakirjoja. kertoi maanantaina, että poliisi teki lehden toimittajan Laura Halmisen kotiin kotietsinnän. Hän on toinen lauantaina julkaistun Puolustusvoimien Viestikoekeskuksesta käsitelleen jutun kirjoittajista. Juttu on aiheuttanut valtavan kohun, koska artikkelin lähteinä oli käytetty salaisia asiakirjoja. Keskusrikospoliisi vahvistaa Iltalehdelle, että poliisi teki kotietsinnän, jonka kohteena oli HS:n toimittaja. KRP kertoi aikaisemmin, että HS:n uutisoinnista on tehty rikosilmoitus, joka koskee myös toimittajia. Poliisi tutkii asiaa turvallisuussalaisuuden paljastamisena.


Samu Haberin suojatti Natia Todua voitti Saksan The Voice -kisan: ”Olet todellinen enkeli...” iltalehti 11:45 18.12

Samu Haber hehkutti Instagramissa Natia Toduan ylivoimaa jo ennen finaali-iltaa. Samu Haber teki suomalaista historiaa, sillä hänen valmennettavansa voitti ensimmäistä kertaa The Voice of Germany -kisan. Samu on ollut ohjelmassa mukana jo kolmena vuotena aiemmin, mutta vasta neljäs kerta toi voiton.


13-vuotiaan pojan kuolema on järkyttänyt koulukavereita, Viherlaakson koulussa tarjotaan keskusteluapua – "Ihana ja suloinen oppilas on poissa" MTV 11:44 18.12

Lauantaina kadonnut 13-vuotias poika löydettiin eilen kuolleena maastosta Espoon Karakalliossa. Poika ei saapunut lauantai-iltana kotiin eivätkä omaiset saaneet häneen yhteyttä. Poliisi tiedotti tänään, että asiassa ei epäillä rikosta.


Pitkään kadoksissa ollut Leena löytyi kuolleena maastosta - poliisi esittänee neljää vangittavaksi henkirikoksesta iltalehti 11:34 18.12

Vangitsemisvaatimukset pitää tehdä tällä viikolla. Poliisi on ottanut kiinni neljä henkilöä epäiltyinä Leena Pekkarisen surmaan liittyen. Aiemmin kiinni oli myös Pekkarisen mies, mutta hänet on vapautettu.


Aivovuoto Suomesta kiihtyy – koulutettujen maastamuutto vilkkaampaa kuin maahanmuutto MTV 11:22 18.12

Koulutettujen Suomen kansalaisten maastamuutto on ollut vilkkaampaa viime vuosikymmenen aikana kuin Suomeen tulevien koulutettujen maahanmuutto, kertoo Tilastokeskus.


Missien yhteisselfiellä järkyttävät seuraukset: Miss Irakin perhe joutui pakenemaan tappouhkauksien takia – ei silti suostu poistamaan kuvaa iltasanomat 11:15 18.12

Miss Irak kertoo medialle pyytäneensä perhettään pakenemaan Irakista sen jälkeen, kun hän alkoi saada tappouhkauksia.


Tuhannet kutsuttiin stadionille seuraamaan kuolemaantuomittujen tuomitsemista Kiinassa iltalehti 11:11 18.12

Kymmenen ihmistä teloitettiin välittömästi tuomion antamisen jälkeen Etelä-Kiinassa. Kiinalainen tuomioistuin jakoi stadionilla kuolemantuomiot kymmenelle ihmiselle tuhansien ihmisten seuratessa tapahtumaa Lufengissa, Guangdongin provinssissa, 160 kilometrin päässä Hongkongista. Tuomitut kymmenen henkilöä vietiin välittömästi tuomion antamisen jälkeen teloitettavaksi. Teloitetuista seitsemän sai tuomionsa huumerikoksista ja kolme murhista sekä ryöstöistä.


Jari Sillanpää hulluttelee Instagramissa - fanit ihmeissään: ”Ihan hirvee ...yäk!” iltalehti 11:02 18.12

Jari Sillanpää on julkaissut Instagramissaan hassuja dubbausvideoita, mutta niiden sisältö ei ole auennut kaikille hänen faneilleen. Ensimmäisessä Dubsmash-sovellusta käyttävällä laulaja Jari Sillanpää huutaa näin:" I am the King". Todellisuudessa Sillanpää liikuttelee huuliaan kuuluisan elokuvarepliikin tahdissa.


Soini hyväksyy Halla-ahon valinnan PS:n puheenjohtajaksi, muttei lopeta ivailua: ”Hänen horinoidensa kommentointi olisi loputon tie” iltalehti 11:00 18.12

Soinilla on uusi poliittinen ongelma: kukaan ei usko hänen olevan sinisten rivijäsen. Perussuomalaisten pitkäaikainen puheenjohtaja, uuden sininen tulevaisuus -puolueen nykyinen jäsen Timo Soini seisoo Tampereen virastotalon viidennen kerroksen aulassa ja seuraa hyväntuulisena sinisten historian ensimmäisen puoluekokouksen etenemistä. Hän laskee, että kyseessä on ensimmäinen kerta vuoden 1989 jälkeen, jolloin hän ei johda puoluekokousta tai pidä linjapuheita. Soini vakuuttaa olevansa sinisissä vain rivijäsen, ei kulissien takana naruja vetelevä todellinen taustavaikuttaja.


Demariedustaja vetoaa työttömiin: Vaalikoppiin ”vaikka pää kainalossa” iltalehti 10:48 18.12

Työttömien Keskusjärjestön puheenjohtaja, kansanedustaja Satu Taavitsaisen (sd) valittaa sitä, että työttömät, nuoret ja työväestö jättävät helposti äänestämättä vaaleissa, mikä näkyy sitten heidän kannaltaan huonona lainsäädäntönä. - Tämä on todella harmi, koska viime vaalien jälkeen juuri heille on kurjuutta jaettu Juha Sipilän porvarihallituksen toimesta, Taavitsainen sanoo tänään julkistamassaan tiedotteessa. Hänen mukaansa vuoden 2015 eduskuntavaaleissa ammatillisen perusasteen suorittaneista 25-34-vuotiaista vain 31 prosenttia äänesti, korkeakoulutetuista kävi vaaliuurnilla 79 prosenttia.


Asemiehet jahtasivat lentokentältä ja salamurhasivat Libyan suurimman satamakaupungin pormestarin iltalehti 10:19 18.12

Misratan kaupungin pormestari ammuttiin autoonsa. Asemiehet surmasivat sunnuntaina Libyan kolmanneksi suurimman kaupungin, Misratan, pormestarin. Turvallisuusviranomaisten mukaan pormestari Mohamed Eshtewi joutui autossaan väijytykseen sunnuntai-iltana. Asemiehet jahtasivat pormestaria, kun hän lähti kotia kohti Misratan lentokentältä, jonne hän oli saapunut lentokoneella Turkin Istanbulista. Autossa oli myös Eshtewin veli, jota ammuttiin kuolettavasti päähän.


Matt Damon vähätteli seksuaalista ahdistelua - Minnie Driver vastasi yllättävästi takaisin iltalehti 10:17 18.12

Minni Driver sanoo, ettei Matt Damon yksinkertaisesti ymmärrä millaista on seksuaalinen ahdistelu. Matt Damon sanoi taannoisessa haastattelussa, ettei kaikelle seksuaaliselle ahdistelulle ole syytä antaa samanlaista painoarvoa. Hän jopa vertaili keskenään takapuolesta puristelua ja lapsen raiskausta. Minnie Driver häkeltyi Damonin kommenteista.


Ilouutisia! Jalkapalloilija Teemu Pukista isä – julkaisi suloisen otoksen koko perheestä mtv 10:13 18.12

Jalkapalloilija Teemu Pukki ja hänen rakkaansa Kirsikka Laurikko saivat perheenlisäystä.


Futistähti sai valtavan palautevyöryn - julkaisi kuvan itsestään iho mustaksi värjättynä iltalehti 10:05 18.12

Antoine Griezmannin Twitter-päivitys aiheutti hämmennystä sunnuntai-iltana. Griezmann iski julki kuvapäivityksen, jossa hän poseerasi iho tummaksi värjättynä ja afroperuukki päässään. Oheen hän kirjoitti hastagin #80's party.


Vaasan jäähallin onnettomuuden tutkinta alkoi - Sportin ottelu vaarassa iltalehti 10:05 18.12

Raskasta joulua -konsertti keskeytyi sunnuntai-iltana, kun yleisön päälle putosi suuri ilmastointiputki. Viranomaiset ovat aloittaneet Vaasan jäähallin onnettomuuden teknisen tutkinnan. Pelastuslaitos sai hieman ennen puolta kahdeksaa sunnuntai-iltana suurhälytyksen romahduksesta tai räjähdyksestä. Suuri ilmastointiputki oli tipahtanut yleisön päälle Raskasta joulua -konsertissa. Vaasanseudun areenat -kuntayhtymän puheenjohtaja Mathias Skytte kertoo Iltalehdelle, että seitsemän ihmistä loukkaantui lievästi. Se, että vakavampia loukkaantumisia tai kuolemantapauksia ei tullut, on hänen mukaansa ainoa hyvä asia koko asiassa.


Tuleva muistelmakirja: Viestikoelaitos varoitti uteliaasta toimittajasta 1980-luvulla iltalehti 10:00 18.12

Joku valokuvasi toimittaja Jukka Rislakkia ja hänen luottamuksellista tietolähdettään, Rislakki kertoo maaliskuussa ilmestyvässä muistelmakirjassaan. Toimittaja ja tietokirjailija Jukka Rislakki on ensimmäisenä suomalaisena toimittajana kattavammin tehnyt selkoa salaperäisestä Viestikoelaitoksesta lehtijutuissaan 1980-luvulla. Rislakki oli toimittajana Helsingin Sanomissa. Otavalta ilmestyy ensi maaliskuussa Rislakin muistelmat. Kirjan nimi on Mullistusten mies - Elämää ja kohtaloita historian aallokossa.


Uutiset