Isä pahoinpiteli pikku tyttäriään: "Lasten hiukset lähtivät tuppoina" iltalehti 21:10 26.06

Espoolaisisä on tuomittu huomattavan suuriin sakkoihin 8-vuotiaan tyttärensä ja 12-vuotiaan tytärpuolensa pahoinpitelystä. Pahoinpitelyt liittyivät vanhempien väliseen riitaisaan eroon. Ne tulivat ensi kertaa ilmi äidin ja pienten tyttärien muutettua turvakotiin. Äiti kertoi turvakodin henkilökunnalle, kuinka hänen miehensä oli käyttänyt viikoittain rajua kuritusväkivaltaa lapsia kohtaan. Mies oli repinyt 8- ja 12-vuotiaita tyttöjä hiuksista, töninyt ja vienyt niskasta omaan huoneeseen. Äiti kertoi, että tytöiltä oli irronnut hiuksia tukkoina päästä, kun isä kuritti heitä. Häipyi turvakodista


Lähde: Uskomaton syy pilasi ManUn kaupan yhdestä 2000-luvun parhaista pelaajista - "Ei olisi pitänyt tuoda häntä sadepäivänä" iltalehti 17:39 26.06

Ex-valioliigapelaaja Quinton Fortune kertoi seuran kotisivuilla, että Manchester United oli aikoinaan lähellä hankkia Ronaldinhon riveihinsä. Brassitaituri Ronaldinho etsi uutta seuraa vuonna 2003, kun hän oli murtautunut Euroopan kuumimpien pelaajien joukkoon ranskalaisessa PSG:ssä. Ronaldinho siirtyi FC Barcelonaan, mutta Fortunen mukaan hänen kintereillään oli myös Manchester United.


Sarjatörmääjä vaani parkkipaikoilla hitaita kolareita - 8 kuukautta ehdollista iltalehti 15:59 26.06

Hyvinkään käräjäoikeus on tuominnut sarjatörmääjän ehdolliseen vankeuteen törkeästä petoksesta ja liikennerikkomuksista. Oikeuden mukaan mies odotti parkkipaikoilla sopivaa hetkeä ja ajoi tahallaan parkkiruudusta peruuttaneiden ihmisten tielle muun muassa Nurmijärven Klaukkalassa ja Helsingin Kannelmäessä. Oikeus piti syynä rahaa, koska tempulla sarjatörmääjä sai autokuskit tekemään vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiöön. Yhtiöt päätyivät maksamaan korvauksia sarjatörmääjälle ja yhdessä tapauksessa hänen tyttärelleen.


Työministeri Lindström somalijärjestöjen tukien poistosta: En ole painostanut tai kokenut painostusta iltalehti 15:37 26.06

Työministeri Jari Lindström (uv) sanoo ihmettelevänsä julkisuuteen noussutta pöyristymistä ja väitteitä painostamisesta liittyen somalijärjestöjen avustusten poistamiseen. - Minä en ainakaan ole kokenut sellaista, enkä minä ole sellaista painostusta käyttänyt, Lindström sanoi eduskunnassa. Hänen mukaansa erityisavustaja Sakari Puisto (ps) teki erityisavustajalle kuuluvaa työtään käydessään virkamiesten kanssa läpi esityksiä tarveharkintaisista järjestötuista.


Uutuuskirja paljastaa presidentti Koiviston verisen sotamuiston - "Vihollisjoukosta kukaan ei päässyt hyökkäämään" iltalehti 13:56 26.06

Kari Narsin teoksessa Mauno - Optimistinen pessimistiKoivisto kertoo taistelusta, jossa hän sai jäätyneen pikakiväärinsä toimimaan ratkaisevalla hetkellä. Presidentti Mauno Koivisto ei juuri omista sotakokemuksistaan julkisesti puhunut. Hänen omassa muistelmateoksessaan Koulussa ja sodassa muistellaan sotaa, mutta aivan kaikkea ei siinäkään kerrota. Kirjailija Kari Narsin tuoreessa teoksessa Mauno - Optimistinen pessimisti (Standpoint, 2017) on kuvaus eräästä verisestä taistelukohtauksesta, joka ei ole aiemmin päätynyt julkisuuteen.


Vanhaselta rajua ryöpytystä Risikolle - syyttää perustuslakivaliokunnan painostamisesta iltalehti 13:35 26.06

Kansanedustaja Matti Vanhanen (kesk) syyttää sisäministeri Paula Risikkoa (kok) perustuslakivaliokunnan painostamisesta. Kokoomuksen sote-neuvottelija Paula Risikko kertoi Lännen Medialle, että maakuntalain käsittely on keskeytettävä eduskunnassa, jos perustuslakivaliokunta vaatii muutoksia valinnanvapauteen. Eduskunnan perustuslakivaliokunnan odotetaan antavan lausuntonsa sote-esityksestä tällä viikolla. Vanhasen mukaan Risikon ehdotus on käsittämätön, koska maakuntalain kohdalla ei tiettävästi ole perustuslaillisia ongelmia.


Tutkinnanjohtaja Raaseporin murhasta: "Toivottavasti kuulustelut valottavat motiivin" iltalehti 13:33 26.06

Entisen tyttöystävänsä murhasta epäilty 20-vuotias mies oli lupaava jalkapalloilija ja yleisurheilija. Poliisi on lopettanut kaikki etsinnät hänen ruumiinsa löytymisen jälkeen. Nuoren miehen epäillään murhanneen 20-vuotiaan entisen tyttöystävänsä tämän asunnossa Raaseporin Tammisaaressa viime tiistai-iltana. Teon jälkeen epäilty pakeni paikalta. Keskiviikkona poliisi löysi epäillyn menehtyneenä Tammisaaren maaseudulta käyttämänsä auton lähettyviltä.


Karmea tilanne tallentui videolle New Yorkissa: 14-vuotias tyttö roikkui käsien varassa huvipuistolaitteessa iltalehti 13:22 26.06

Alapuolelle kiirehtinyt mies otti tytön kiinni. 14-vuotiaan tytön huvipuistoretki sai yllättävän käänteen, kun hänen otteensa lipesi yhtäkkiä huvipuistolaitteesta Six Flags Great Espacessa New Yorkissa. Kun tytön perheenjäsenet huomasivat asian, he rupesivat huutamaan apua. Huudon kuuli muun muassa 47-vuotias Matthew Howard, joka oli jo lähdössä huvipuistosta. Kun hän näki tytön, joka roikkui käsiensä varassa gondolilaitteesta, hän kiirehti tytön alapuolelle.


Kiina vapautti rauhannobelistin vankilasta – sairastaa parantumatonta syöpää iltasanomat 12:08 26.06

Kiina on päästänyt vankilasta rauhannobelisti Liu Xiaobon, kertoo hänen asianajajansa.


Matti Vanhanen vaatii perustuslakivaliokunnalle työrauhaa – tyrmää Risikon esityksen sote- ja maakuntalakien käsittelyn keskeyttämisestä hs 11:15 26.06


Sote repii taas hallitusta – Vanhaselta suorat sanat ministerille: ”Käsittämätön ehdotus” iltasanomat 10:59 26.06

Matti Vanhanen pitää sisäministeri Paula Risikon ehdotusta sote-uudistuksesta käsittämättömänä.


Johtajan koira puri kahdesti postimiestä - eläinlääkärikin piti koiraa vaarallisena iltalehti 10:35 26.06

Pakettia tuomassa ollut postiljooni joutui täysin varoittamatta koiran hampaisiin. Lapin käräjäoikeuteen päätynyt tapaus sattui kittiläläisen omakotitalon pihassa viime marraskuussa. Postimies kertoi, että koira oli tullut haukkumatta hänen luokseen ja purrut saman tien oikeaan käteen.


Räikkönen sai yllättäen kiitosta katastrofaalisesta kisasta: "Vain harvoin olemme nähneet hänet näin aggressiivisena" iltalehti 08:04 26.06

Ferrarin epävirallinen äänenkannattaja La Gazzetto dello Sport ymmärtää Azerbaidzhanin GP-arvioissa Kimi Räikkösen tuskan hänen kahdesti keskeyttämässään osakilpailussa. Räikkönen jäi ilman palkintoa, kun hän ensin joutui Valtteri Bottaksen lanaamaksi. Lopulta rengasrikko ja rikkoutunut pohjalevy tekivät tyhjäksi toiveet säälipisteistäkin. Huomattavaa on kuitenkin, että Ferrari-veteraani voitti kauden toisen kerran Sebastian Vettelin aika-ajossa.


Ivanka Trumpia syytetään kenkämallien plagioinnista - tuomari määräsi todistamaan iltalehti 03:00 26.06

Donald Trumpin tytär Ivanka Trump joutuu todistamaan oikeusjutussa, jossa häntä ja hänen yritystään syytetään kenkämallien kopioinnista. Asiasta kertoo uutiskanava CNN verkkosivuillaan. Trump oli yrittänyt välttyä todistamasta oikeusjutussa.


Näkökulma: F1-farssin tuomariston päätös oli pelkurimainen - Sebastian Vettel olisi pitänyt hylätä iltalehti 19:52 25.06

Azerbaidzhanin GP-tuomaristo ei uskaltanut heiluttaa mustaa lippua, kirjoittaa Janne Palomäki. Jalkapallon MM-finaalissa 2006 Zinedine Zidane hermostuu Marco Materazzin alatyyliseen kommentointiin ja puskee päällään topparia rintaan. Joku voisi sanoa, ettei Materazzi varmasti tuntenut kipua tai että hänen teatraalinen kaatuminen oli suurelta osin ylinäyteltyä. Ihan sama.


4 tapaa, joilla hyvät pomot antavat "huonoille" alaisilleen palautetta iltalehti 19:08 25.06

Johtamisen asiantuntija kertoo, minkälaista palautetta alisuorittajille pitää antaa, jotta päästään menestyksen tielle. Yhdysvaltalaisen Leadership From the Core -yrityksen rehtori ja perustaja Marcel Schwantes kertoo Inc.comissa, ettei raha kannusta alisuorittavia työntekijöitä. Hänen mukaansa perustana on kurinpito, joka voidaan hoitaa rakentavasti tulevaisuuteen keskittyen. Silloin siitä seuraa johdonmukaisuutta ja hyödyllistä palautetta.


Valtteri Bottas selitti kolariaan Räikkösen kanssa - joutui julman pilan kohteeksi palkintopallilla iltalehti 18:37 25.06

Valtteri Bottas syytti epäonnea kolarista Kimi Räikkösen kanssa. Daniel Ricciardo piti yllä kauden 2017 erikoisuutta: kukaan ei ole pystynyt voittamaan kahta peräkkäistä kisaa. Azerbaidzhanissa näytti pitkään, että Lewis Hamilton pystyisi rikkomaan tuon taian, mutta lopulta hänen ongelmansa irtonaisen niskatuen kanssa pakottivat miehen varikolle. Samalla rata jäi tyhjäksi Ricciardolle. - En oikein usko tätä. Tämä oli pähkähullu kisa. Laskimme uusintastartissa, että olisi mahdollisuus palkintopallille. Mutta voitto, Ricciardo ihmetteli palkintopallihaastattelun tehneelle David Couthardille.


Bottas kommentoi kolaria Räikkösen kanssa - "Se oli onnetonta" iltalehti 18:37 25.06

Valtteri Bottas syytti epäonnea kolarista Kimi Räikkösen kanssa. Daniel Ricciardo piti yllä kauden 2017 erikoisuutta: kukaan ei ole pystynyt voittamaan kahta peräkkäistä kisaa. Azerbaidzhanissa näytti pitkään, että Lewis Hamilton pystyisi rikkomaan tuon taian, mutta lopulta hänen ongelmansa irtonaisen niskatuen kanssa pakottivat miehen varikolle. Samalla rata jäi tyhjäksi Ricciardolle. - En oikein usko tätä. Tämä oli pähkähullu kisa. Laskimme uusintastartissa, että olisi mahdollisuus palkintopallille. Mutta voitto, Ricciardo ihmetteli palkintopallihaastattelun tehneelle David Couthardille.


Uutiset