Suomalainen Ida lähti juoksemaan pakokauhun vallassa Barcelonan iskun jälkeen - "Oli sellainen olo, että nyt minä kuolen" iltalehti 06:00 18.08

Barcelonassa lomamatkalla poikaystävänsä kanssa oleva Ida kertoo, että ihmiset lähtivät kaoottisesti juoksemaan terrori-iskun myötä. Helsingissä asuva Ida ja hänen poikaystävänsä olivat kiertelemässä vaatekaupassa Plaça de Catalunya -aukion kulmalla, kun Barcelonan terrori-isku tapahtui. Kauppa on lähellä terrori-iskun tapahtumapaikkaa. 27-vuotias Ida kertoo, että oli nousemassa pohjakerroksesta toiseen kerrokseen ja huomasi, että vaatekaupassa oli suljettu ovet.


Venäjän suurlähettiläs Suomessa puhuu toisella tyylillä kuin hänen virkaveljensä Ruotsissa hs 02:00 18.08


Poliisi pidättänyt kaksi miestä – hänen epäillään liittyvän Barcelonan iskuun iltasanomat 01:13 18.08

Poliisin mukaan iskussa käytetyn pakettiauton kuljettaja on edelleen kateissa.


Toni pelastui iskulta täpärästi: "Täällä on aivan hirveä tilanne" iltalehti 21:36 17.08

Barcelonassa lomailevan Toni Virtasen ja hänen naisystävänsä hotelli sijaitsee aivan iskupaikan lähellä. Silminnäkijä: Nuoria lapsia makaa kuolleena keskellä katua. Lomalla Espanjassa oleva suomalainen Toni Virtanen ja hänen naisystävänsä pelastuivat pakettiauton alta onnenkantamoisen avulla.


Toni pelastui iskulta täpärästi: "Tämä on aivan hirveä tilanne" iltalehti 19:39 17.08

Barcelonassa lomailevan Toni Virtasen ja hänen naisystävänsä hotelli sijaitsee aivan iskupaikan lähellä. Lomalla Espanjassa oleva suomalainen Toni Virtanen ja hänen naisystävänsä pelastuivat pakettiauton alta onnenkantamoisen avulla. - Olimme aivan siinä vieressä, juuri kävelemässä Ramblasille. Sanoin juuri siinä ennen tapahtumia, että kävellään mieluummin kävelykadun vieressä olevaa pienempää tietä pitkin, Virtanen kertoo Iltalehdelle.


Makedonian ulkoministeri: Haluamme ratkaisun kiistaan maan nimestä iltalehti 18:07 17.08

Makedonia haluaa ratkaisun Kreikan kanssa pitkään jatkuneeseen kiistaan maan nimestä, sanoo Suomessa vieraillut ulkoministeri Nikola Dimitrov. Hänen mukaansa vakavat neuvottelut asiasta alkavat todennäköisesti tänä syksynä. Kreikan vastustus on ollut tärkeä este Makedonian pyrkimyksille päästä EU:n ja Naton jäseneksi. Dimitrovin mukaan jäsenyys molemmissa olisi tärkeää sekä Makedonialle itselleen että Balkanin alueen vakaudelle.


Vanhanen Niinistön kutsusta Valkoiseen taloon: On hyvä, että Trump kuulee Suomen huolen Itämeren turvallisuudesta iltalehti 17:42 17.08

Ex-pääministeri Matti Vanhanen arvioi, että Arktisen neuvoston puheenjohtajuus ja Suomi 100 -juhlat ovat saattaneet vaikuttaa presidentti Saulin Niinistön saamaan kutsuun Valkoiseen taloon. Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, ex-pääministeri Matti Vanhanen arvioi Iltalehden pyynnöstä torstaina, miksi kutsu presidentti Sauli Niinistölle Valkoiseen taloon Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vieraaksi tuli juuri nyt. - Sen tietää vain Valkoinen talo. Mutta eiköhän meiltä ole sinnepäin pysyvä toive tavata yhdysvaltalaisia, Vanhanen sanoo.


Presidentti Sauli Niinistö tapaa Donald Trumpin Valkoisessa talossa elokuun lopulla – ”Erittäin hyvä asia”, sanoo ulkoasiainvaliokunnan Vanhanen hs 16:11 17.08


Trump: Charlottesville-lausuntoja vääristelty – syyttää republikaanisenaattoria valehtelusta iltasanomat 15:49 17.08

Presidentin mukaan senaattori Lindsey Graham ja tiedotusvälineet ovat vääristelleet hänen sanomisiaan Charlottesvillen väkivaltaisuuksiin liittyen.


Myanmarissa monen hylätyn vanhuksen kohtalona on kuolla kadulla iltalehti 15:22 17.08

Kasvavasta vanhusväestöstä eivät pysty huolehtimaan valtio eivätkä perheet Kun 75-vuotias Tin Hlaing hylättiin tienvarteen Myanmarin Yangonissa, hän pystyi tuskin puhumaan toisen puolen halvauttaneen sairauskohtauksen jäljiltä. Kommunikaatiota vaikeutti sekin, että Hlaing oli yksinkertaisesti niin suutuksissa: hänet olivat jättäneet kadulle hänen omat lapsensa. - Hän oli kamalassa kunnossa, kärsi nestehukasta, oli sekava ja, ennen kaikkea, hyvin, hyvin vihainen, kuvailee Khin Ma Ma, Hlaingia hoitavan vanhustenkodin varapuheenjohtaja.


Töölön namusetää kutsuttiin ”ihmispedoksi”, ja hänen teoistaan kirjoitettiin lehdissä laajasti hs 15:05 17.08


Ampumahiihtokuningas julkaisi pysäyttävän kuvan pulssikäyrästään - sydän lyö vain silloin tällöin iltalehti 14:51 17.08

Martin Fourcaden sydän lyö 25 kertaa minuutissa. Martin Fourcade on ampumahiihtokuningas. Hän on voittanut maailmancupin kokonaiskilpailun kuudesti ja olympiakultaa kahdesti. Fourcade julkaisi Instagram-tilillään kuvan sydänkäyrästään, jonka mukaan hänen leposykkeensä on hämmentävästi 25 lyöntiä minuutissa. Fourcade alleviivaa asiaa vielä hashtagilla 25bpm.


Uutta tieto Kim Wallin katoamisesta sukellusveneeltä - poliisi ei usko hänen löytyvän elävänä iltalehti 14:35 17.08

Tanskan poliisi on julkaissut uusia tietoja sukellusveneeltä kadonneesta toimittajasta. Tanskan poliisi uskoo, että keksijä Peter Madsenin kanssa sukellusveneelle purjehtinut ruotsalaistoimittaja Kim Wall on kuollut. Poliisi julkaisi tiedotteen tutkimusten nykytilanteesta torstaina iltapäivällä. - Meiltä puuttuu ruumis. Mutta uskomme, että Kim Wall on kuollut, kertoo Kööpenhaminan apulaispoliisipäällikkö Jens Møller Jensen.


Brigitte Macron Elle-lehdelle: Asemani ensimmäisenä naisena on epävirallinen iltalehti 13:43 17.08

Ranskan presidentin vaimo Brigitte Macron kommentoi asemaansa ja avioliittoaan Elle -lehden haastattelussa. Ranskan presidentin Emmanuel Macronin vaimon Brigitte Macronin mukaan hänen asemansa maan ensimmäisenä naisena on epävirallinen. Rouva Macron kommentoi asemaansa ja avioliittoaan Elle -lehden haastattelussa. Presidentti Macronin hanke luoda virallinen asema presidentin puolisolle on kohdannut Ranskassa kovaa vastustusta.


Robert Heleniuksen isä tyrmää Niklas Räsäsen ja Eva Wahlströmin kritiikin: ”Ei minkäänlaista varaa arvostella ketään” iltasanomat 11:22 17.08

Karl Helenius hämmästelee, miten muilla suomalaisnyrkkeilijöillä on varaa kritisoida hänen poikaansa Robertia.


Helsingin poliisi epäilee: varkaat anastivat harvinaisia kenkiä ja arvokkaita prototyyppejä ateljeesta iltalehti 11:21 17.08

Poliisi epäilee, että Helsingin Katajanokalla sijaitsevasta ateljeesta anastettiin harvinaisia jalkineita ja muuta omaisuutta lauantai-iltapäivän ja sunnuntai-iltapäivän välillä. Ateljeen omistaja oli huomannut varkauden palattuaan ateljeehen sunnuntai-iltapäivänä puoli viiden aikaan, koska ateljeessa olevat tavarat eivät olleet samalla tavalla kuin hänen lähtiessään sieltä. Mennessään sisään ateljeehen omistaja huomasi, että muutamia esineitä ja jalkineita oli lattialla. Työpöydällä olleet paperit oli levitetty lattialle työpöydän eteen.


Uutiset