Pääepäillyn lisäksi kahta muuta marokkolaismiestä vaaditaan vangittavaksi iltalehti 10:41 22.08

Päätekijän lisäksi toistakin 18-vuotiasta marokkolaismiestä vaaditaan vangittavaksi tänään todennäköisin syin kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta yrityksestä. Turun puukotusten pääepäillyn lisäksi toista 18-vuotiasta marokkolaismiestä vaaditaan vangittavaksi tänään todennäköisin syin epäiltynä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta yrityksestä. Hänen vangitsemisvaatimuksensa saapui hetki sitten Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen. Myös kolmatta Turun puukotusjutun epäiltyä, 18-vuotiasta aiemmin seksuaalirikoksesta tuomittua miestä vaaditaan vangittavaksi samoilla rikosnimikkeillä kuin pääepäiltyä. Häntä vaaditaan vangittavaksi syytä epäillä -perusteella.


Mies väijyi ja ampui tuomaria oikeustalon ulkopuolella, tuomari ampui kuoliaaksi USA:ssa iltalehti 08:06 22.08

Sheriffi oli kehottanut tuomaria kantamaan asetta mukanaan. Tuomari Joseph Bruzzese, 65, oli maanantai-aamulla klo 8 matkalla töihin oikeustalolle Steubenvillessa Ohiossa. Häntä oli jo tunnin verran odottanut autossa mies, joka tuomarin saavuttua ryntäsi häntä kohti ja alkoi ampua tätä.


Trump linjaa Yhdysvaltain tehtävän: "Me tapamme terroristeja" iltalehti 07:54 22.08

Trump painosti Pakistania ja syytti maata turvasataman tarjoamisesta terroristeille. Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan USA:n joukkojen hätiköity vetäminen Afganistanista loisi tyhjiön, jonka terroristit täyttäisivät. Trump puhui aiheesta julkistaessaan Yhdysvaltain uuden Afganistanin- ja Etelä-Aasian -strategian. Trump on aiemmin kritisoinut yhdysvaltalaisjoukkojen läsnäoloa Afganistanissa, kutsuen sitä ajan ja rahan haaskaamiseksi. Trump kertoikin vaistonsa ensin käskeneen häntä vetämään joukot pois. Hän oli kuitenkin muuttanut mieltään, sillä joukkojen vetäminen johtaisi terroristeja hyödyttävään lopputulemaan.


Vanki kävi vartijan kimppuun Kylmäkoskella iltalehti 22:04 21.08

Vankilan johtaja vahvistaa maanantaina tapahtuneen välikohtauksen. Iltalehden saamien tietojen mukaan vanki kävi maanantaina vartijan kimppuun Kylmäkosken vankilassa. Vankilan johtaja vahvistaa välikohtauksen. - Vanki kävi tänään vartijan päälle, mutta tämä ei päässyt pahoinpitelemään häntä vakavasti. Saimme nopeasti lisää henkilökuntaa paikalle, joten vartijalle ei päässyt tulemaan mitään vakavia vammoja, Kylmäkosken vankilan johtaja Harri Rämö kertoo Iltalehdelle.


Tutkija: Suomalainen turvapaikkajärjestelmä ei toimi iltalehti 19:41 21.08

Jihadismin tutkijan, sotatieteiden maisterin Atte Kalevan mukaansuomalaisten päättäjien pitäisi uudistaa ”rajulla kädellä” nykyinen turvapaikanhakuprosessi ja ulkomaalaislaki. Maanantaina uutisoitiin, että Suomen viranomaiset saivat alkuvuodesta vihjeen, jonka mukaan Turun teosta epäilty Abderrahman Mechkah vaikutti radikalisoituneelta ja oli kiinnostunut ääriajattelusta. Perjantaina Mechkah teki Turussa hyytävän terroriteon, ja häntä epäillään nyt kahdesta terroristisessa tarkoituksesta tehdystä murhasta sekä kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdyn murhan yrityksestä.


Turun puukotusten pääepäilty on Abderrahman Mechkah – poliisi vaatii häntä ja neljää muuta marokkolaismiestä vangittaviksi hs 13:06 21.08


Hasan meni apuun, kun torilla puukotettiin sivullisia - "Yhtäkkiä hän kääntyi ja tunki puukon kaulaan" iltalehti 11:26 21.08

Hasan Alazawii ei ehtinyt miettiä omaa turvallisuuttaan, kun ampaisi torille estelemään puukottajan hyökkäyksiä. 26-vuotias turkulainen Hasan Alazawii oli menossa Turun kauppatorille perjantaina ostamaan kukkia, kun kuuli parkkikaistalle kääntyessään kiljuntaa. Pian hän näki maassa naisen, jonka päällä mies löi häntä veitsellä useita kertoja. - En meinannut uskoa silmiäni, Alazawii sanoo.


Espanjalaisnainen katkesi kahtia sairaalan hississä iltalehti 10:49 21.08

Järkyttävä onnettomuus tapahtui, kun juuri synnyttänyttä naista siirrettiin toiseen kerrokseen. Rocio Cortes Nunez, 26, oli juuri synnyttänyt kolmannen tyttärensä keisarileikkauksella Sevillassa Etelä-Espanjassa sunnuntaina. Heräämisen jälkeen häntä oltiin siirtämässä hissillä toisesta kerroksesta kolmanteen.


Helsingissä asuvat marokkolaiset tuomitsevat Turun veriteon – ”En pidä häntä marokkolaisena, vaan pidän häntä terroristina” hs 07:17 21.08


Tutkimukset jatkuvat - johtiko vankilassa radikalisoitunut imaami Espanjan terroristisolua iltalehti 04:01 21.08

Poliisi selvittää, kuoliko imaami Alcanarin kaupungissa tapahtuneessa räjähdyksessä Imaami Abdelbaki Es Satty alkoi kiinnostaa poliisia iskujen jälkeen. Sattyn tunteneet kuvailevat häntä uskonnolliseksi mieheksi. Hänen kerrotaan pyytäneen lomaa moskeijasta, jossa hän saarnasi. Sattyn oli ilmeisesti tarkoitus palata Marokkoon henkilökohtaisten asioiden vuoksi.


Terroristiepäilty on uhattu tappaa sairaalaan - sairaalajohtaja: Häntä täytyy suojella paitsi muilta, myös itseltään iltalehti 15:27 20.08

Turun yliopistollisen keskussairaalan sairaalajohtaja kertoo Iltalehdelle, että terroriteosta epäilty on sairaalassa eristyksissä. Turun yliopistolliseen keskussairaalaan (Tyks) on tullut uhkauksia, jotka kohdistuvat joukkopuukotuksesta epäiltyyn 18-vuotiaaseen mieheen. Sairaalajohtaja Petri Virolaisen mukaan hänet on uhattu tappaa. Uhkauksia on tullut useita. - Poliisi selvittää asiaa, hän kertoo.


TS: Turvapaikanhakija kertoo potkaisseensa veitsen Turun hyökkääjän kädestä - "Halusin estää häntä" iltalehti 09:38 20.08

Turun Sanomien haastattelema Ahmad Hosseini tunnisti hyökkääjän ja tiesi tämän asuvan Pansion vastaanottokeskuksessa. 18-vuotias Ahmad Hosseini kertoo antamassaan haastattelussa, kuinka hän juoksi perjantaina Turun puukottajan perässä koko matkan Kauppatorilta Puutorille. Hosseini oli pysähtynyt Kauppatorille juttelemaan grillille ystävänsä kanssa, kun grillin toiselta puolelta kuului kovaa huutoa. Hosseini kertoo nähneensä, miten molemmissa käsissään veitsiä pitelevä mies oli juuri puukottanut naista.


Uutiset