HSL:n lipunmyynti on kaaoksessa ja sadan miljoonan euron jättiuudistus jo kolme vuotta myöhässä – HS selvitti, mikä meni pieleen hs 08:54 24.08


HSL:n lippu-uudistuksen uusin moka – lippuautomaatteihin tehtiin väärät kuoret, nyt niitä joudutaan kokoamaan käsin hs 02:00 08.08


HS: Oikeusprofessori moittii matkalippu-uudistusta - jos ei myydä asemalla, ei voi sakottaa iltalehti 13:27 04.08

Helsingin seudun liikenne HSL:n lippuautomaatit puuttuvat vielä 19 lähijuna-asemalta, vaikka lähijunista ei saa enää ostettua lippua. Hallinto-oikeuden professorin Olli Mäenpään mukaan HSL ei voi edellyttää, että kaikki matkustajat ostavat matkalipun netistä tai pitävät puhelinta mukanaan. Hänen arvionsa mukaan tarkastusmaksun periminen liputtomalta matkustajalta olisi hyvin kyseenalaista, jos juna-asemalla ei ole lipunostomahdollisuutta.


HSL:n lipunmyyjät asemille elokuuksi – kaikilla asemilla ei vieläkään automaatteja iltasanomat 17:42 31.07

HSL jalkauttaa lipunmyyjiä useille pääkaupunkiseudun asemille.


HSL:n lipunmyyjät asemille elokuuksi iltalehti 17:28 31.07

Lentoasemalla myyntiä on kaikkina viikonpäivinä. Muilla asemilla myyjät ovat maanantaista perjantaihin. Helsingin seudun liikenteen HSL:n lipunmyyjät täydentävät myyntiverkostoa elokuun ajan myymällä lippuja asemalaitureilla vilkkaimpaan matkustusaikaan kello 7-18. He myös opastavat mobiililipun ostamisessa tai muissa lippuasioissa. Tiistaista alkaen kuusi lipunmyyjäparia myy lippuja lentoaseman asemalla ja Helsingin päärautatieasemalla sekä vaihdellen yhdeksällä muulla asemalla.


Nainen ryöstettiin Kluuvissa - poliisi pyytää apua epäiltyjen tunnistamiseen iltalehti 14:26 03.07

Vuonna 1972 syntyneeltä naiselta anastettiin omaisuutta väkivaltaisesti Helsingissä kesäkuussa. Poliisi epäilee teosta kahta nuorta miestä. Vuonna 1972 syntynyt nainen oli kävelemässä aamuyöstä kello 04.35 aikaan ystävättärensä kanssa Helsingin Vuorikatua pitkin kohti Kaisaniemeä. Naiset olivat pysähtyneenä kadulla, kun täysin yllättäen toinen naisista joutui väkivallan kohteeksi. Naiselle aiheutui tilanteesta vammoja, jotka eivät kuitenkaan ole hengenvaarallisia. Naiselta anastettiin tilanteessa laukku, jossa oli hänen henkilökohtaista omaisuuttaan, muun muassa HSL:n matkakortti. Toiseen naiseen ei kohdistunut väkivaltaa eikä häneltä anastettu omaisuutta.


Matkakortinlukijat rikki ja lippuautomaatit puuttuivat asemilta – HSL:n lippu-uudistukselle kivinen startti iltasanomat 17:21 19.06

HSL siirtyi tänään kesäaikataulujen lisäksi aikaan, jolloin lähijunissa ei enää myydä lippuja.


Lipunmyynti lähijunissa loppui - täältä voit ostaa lipun iltalehti 14:20 19.06

Lippu-uudistuksen jälkeen konduktöörejä on edelleen niin VR:n junissa kuin HSL:n lähijunissakin, mutta heidän tehtäviinsä ei kuulu enää lipunmyynti. Lipunmyynti sekä VR:n että HSL:n lähijunissa loppuu tänään. VR:n viestintäpäällikkö Henna Norberg kertoo, että aamun työmatkaliikenne sujui hyvin ja konduktöörit ovat saaneet positiivista palautetta asiakkaiden auttamisesta. Muutoksesta on tiedotettu jo viime huhtikuusta lähtien niin junissa kuin muissakin kanavissa. Muutos lähti alun perin siitä, että VR:n ja HSL:n mukaan nykyisen kaltainen konduktöörityö ei vastannut enää uudistuvan lähijunaliikenteen tarpeisiin.


Lähijunissa tarkastetaan tänään ahkerasti lippuja - lipunmyynti junassa loppunut iltalehti 09:04 19.06

Lipunmyynti sekä VR:n että HSL:n lähijunissa loppuu tänään. Tästä päivästä eteenpäin matkustajien on hankittava lippu ennakkoon tai maksettava se matkakortilla. Lippuja ei voi enää ostaa lähijunissa. Poikkeuksena ovat Riihimäen ja Lahden välillä matkaavat lähijunat, joista lippuja voi ostaa niin kauan kunnes kaikilla asemilla on lippuautomaatit.


Lähijunissa tarkastetaan tänään ahkerasti lippuja - lipunmyydä junassa loppunut iltalehti 08:53 19.06

Lipunmyynti sekä VR:n että HSL:n lähijunissa loppuu tänään. Tästä päivästä eteenpäin matkustajien on hankittava lippu ennakkoon tai maksettava se matkakortilla. Lippuja ei voi enää ostaa lähijunissa. Poikkeuksena ovat Riihimäen ja Lahden välillä matkaavat lähijunat, joista lippuja voi ostaa niin kauan kunnes kaikilla asemilla on lippuautomaatit.


Pääkaupunkiseudun junaliikenne takkuaa: K-junia peruttu, lentokenttäjunia myöhässä iltalehti 08:57 01.06

Syy on HSL:n mukaan tekninen vika radassa. Helsingin ja Keravan välillä on aamulla peruttu useita K-junia ja myös I-junia lentoasemalle ja Helsinkiin, kertoo Helsingin Seudun Liikenne HSL. Lisäksi lentoasemalle meneviä junia on mahdollisesti myöhässä. Syy on HSL:n mukaan tekninen vika radassa. Se arvioi ongelmien kestävän kello kymmeneen asti.


Bussikuskit kypsyivät HSL:n uuteen lippulaitteeseen: kone suoltaa ”haamulippuja” ja näyttöruutu ohjaa väärille reiteille hs 12:31 15.05


Laitevika rampautti metron Helsingissä: myöhästymisiä monen tunnin ajan iltasanomat 15:45 11.05

Helsingin seudun liikenteen HSL:n tiedottaja Tapio Tolmunen antaa karkeaksi arvioksi, että vika olisi korjattu kuuden aikaan illalla.


Aamun metroliikenne seisoi tunnin Helsingissä – Yksi vaunu savutti Itäkeskuksessa yle 07:03 05.05

HSL:n mukaan Itäkeskuksen terminaali jouduttiin sulkemaan perjantaina matkustajilta vaunun rikkoutumisen vuoksi. Tämä pysäytti hetkellisesti koko metroliikenteen.


Metroliikenne seisoo Helsingissä – Yksi vaunu savuttaa Itäkeskuksessa yle 07:03 05.05

HSL:n mukaan Itäkeskuksen terminaali on tällä hetkellä suljettu ja metrot eivät liikennöi.


Varaudu myöhästymisiin: Metrossa tekninen vika iltalehti 06:59 05.05

Metro on myöhästellyt Helsingissä perjantaiaamuna. Metro kulkee Ruoholahdesta itään Mellunmäkeen ja Vuosaareen epäsäännöllisin vuorovälein. HSL:n mukaan odotusaika on enintään noin 15 minuuttia. Syynä on tekninen vika.


Uutiset