Lumimyräkkä haittaa liikennettä pääkaupunkiseudulla – Petri ikuisti bussien ”hyisen syleilyn” Malmilla iltasanomat 13:20 12.12

HSL:n häiriöpäivystys on saanut puoleen päivään mennessä noin parisenkymmentä ilmoitusta sään aiheuttamista ongelmista.


HU: Länsimetron matkustajat viivytelleet mobiililippujen kanssa - tarkastusmaksuja seurannut iltalehti 19:36 11.12

HSL:n mukaan kyseiset matkustajat olivat tilanneet mobiiilippunsa liian myöhään. kirjoittaa, että Länsimetron asemilla matkustajat ovat saaneet tarkastusmaksuja HSL:n lipuntarkastajilta, vaikka matkustajat olivat tilanneet matkalipun matkapuhelimeensa. HSL:n mukaan säännöt ovat selvät.


Metron aamuliikenne takkuaa Helsingissä - syynä henkilöstövaje iltalehti 07:57 22.11

Metroasemilla on keskiviikkoaamuna kaikuneet kuulutukset henkilöstövajeen aiheuttamasta epäsäännöllisestä vuorovälistä. HSL:n viestinnästä kerrotaan, että taustalla on virhe työvuorosuunnittelussa. Helsingin metron vuoroja on jouduttu perumaan ja metrot kulkevat epäsäännöllisesti noin kello 08.30 saakka. Syy vuorojen perumiselle on henkilöstövaje, mutta päivemmällä vaje saadaan paikattua ja metrojen vuoroväli normalisoituu. - Johdosta kerrottiin, että porukkaa on tulossa lisää töihin, aamun vaje saadaan paikattua, kertoo HSL:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Sari Kotikangas.


Uusi liikkumispalvelu haastaa luopumaan omasta autosta: taksin, vuokra-auton ja joukkoliikenteen rajaton käyttö 499 e/kk iltalehti 08:37 20.11

Taksit, vuokra-autot ja joukkoliikenteen yhdistävä liikkumissovellus aloittaa maanantaina toimintansa pääkaupunkiseudulla. Kyseessä on Whim-mobiilisovellus, josta voi ostaa HSL:n, Taksi Helsingin, Lähitaksin sekä Veho- ja Sixt-autovuokraamojen palveluja liikkumiseen. Myös palveluiden maksaminen tapahtuu samassa sovelluksessa. Aiemmin sovellus on ollut rajatun testiryhmän käytössä, mutta nyt se tulee kaikkien saataville.


Länsimetron aloitusaika on selvillä: matkustajaliikenne käynnistyy lauantaina 18. marraskuuta iltalehti 09:08 10.11

Asiasta ilmoitettiin perjantaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa, jossa olivat mukana HSL:n, HKL:n, Espoon kaupungin ja Länsimetro Oy:n edustajat. Matkustajaliikenne alkaa HSL:n tiedotteen mukaan heti aamuliikenteen. Ensimmäinen juna metron uudella osuudella lähtee matkaan Matinkylästä kohti Vuosaarta aamulla kello 5.09. Metroa ajetaan kahdella linjalla, jossa toinen linjoista kulkee reitillä Matinkylä-Vuosaari ja toinen reitillä Tapiola-Mellunmäki.


Suora lähetys tiedotustilaisuudesta klo 9.00: Aukeaako länsimetro viimein matkustajille? iltasanomat 08:57 10.11

HSL:n ja HKL:n tiedotustilaisuudessa käsitellään länsimetron matkustajaliikenteen käynnistämistä.


Jännitys tiivistyy: Länsimetro saattaa käynnistyä marraskuussa: ”Pian on edellytykset tehdä päätökset” iltalehti 14:09 07.11

HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi sanoo, että tarkkaa päivää ei kuitenkaan vielä voi lyödä lukkoon. - Hyvät mahdollisuudet ovat, että marraskuun aikana päästään metro aloittamaan. Tarkkaa päivää en uskalla vielä lukkoon, Rihtniemi sanoo Iltalehdelle. HKL tiedotti tänään, että se on ajanut maanantaina kolmannen onnistuneeksi laskettavan koeajon länsimetron osuudella.


HSL varautuu lumipyryyn: Lähijunaliikennettä harvennetaan, myös bussit ja raitiovaunut voivat myöhästellä iltalehti 14:43 25.10

Pääkaupunkiseudun K- ja A-junien liikennettä harvennetaan huomenna runsaan lumipyryn takia, kertoo Helsingin seudun liikenne HSL. HSL:n mukaan junien vuorojen vähentämisellä pyritään turvaamaan se, että lähijunaliikenne pystytään muuten ajamaan normaalisti mahdollisesta runsaasta lumisateesta huolimatta. HSL arvelee, että lumisade saattaa aiheuttaa myöhästymisiä ja perumisia myös bussi- ja raitiovaunuliikenteessä.


Metroliikenne aikataulusta jäljessä - syynä metrovaunun ovien tekninen vika iltalehti 09:12 17.10

Metrovaunun ovet eivät avautuneet Kulosaaren asemalla tänä aamuna. Helsingin metroliikenne on tänä aamuna 10-15 minuuttia aikataulusta jäljessä. Syynä on HSL:n viestinnän päivystäjän Eeva Jakobssonin mukaan yhden metrovaunun tekninen vika. Metro oli matkalla Herttoniemeen, kun yhtäkkiä sen ovet eivät enää Kulosaaren asemalla auenneet.


Uutiset