Matkakortinlukijat rikki ja lippuautomaatit puuttuivat asemilta – HSL:n lippu-uudistukselle kivinen startti iltasanomat 17:21 19.06

HSL siirtyi tänään kesäaikataulujen lisäksi aikaan, jolloin lähijunissa ei enää myydä lippuja.


Lipunmyynti lähijunissa loppui - täältä voit ostaa lipun iltalehti 14:20 19.06

Lippu-uudistuksen jälkeen konduktöörejä on edelleen niin VR:n junissa kuin HSL:n lähijunissakin, mutta heidän tehtäviinsä ei kuulu enää lipunmyynti. Lipunmyynti sekä VR:n että HSL:n lähijunissa loppuu tänään. VR:n viestintäpäällikkö Henna Norberg kertoo, että aamun työmatkaliikenne sujui hyvin ja konduktöörit ovat saaneet positiivista palautetta asiakkaiden auttamisesta. Muutoksesta on tiedotettu jo viime huhtikuusta lähtien niin junissa kuin muissakin kanavissa. Muutos lähti alun perin siitä, että VR:n ja HSL:n mukaan nykyisen kaltainen konduktöörityö ei vastannut enää uudistuvan lähijunaliikenteen tarpeisiin.


Lähijunissa tarkastetaan tänään ahkerasti lippuja - lipunmyynti junassa loppunut iltalehti 09:04 19.06

Lipunmyynti sekä VR:n että HSL:n lähijunissa loppuu tänään. Tästä päivästä eteenpäin matkustajien on hankittava lippu ennakkoon tai maksettava se matkakortilla. Lippuja ei voi enää ostaa lähijunissa. Poikkeuksena ovat Riihimäen ja Lahden välillä matkaavat lähijunat, joista lippuja voi ostaa niin kauan kunnes kaikilla asemilla on lippuautomaatit.


Lähijunissa tarkastetaan tänään ahkerasti lippuja - lipunmyydä junassa loppunut iltalehti 08:53 19.06

Lipunmyynti sekä VR:n että HSL:n lähijunissa loppuu tänään. Tästä päivästä eteenpäin matkustajien on hankittava lippu ennakkoon tai maksettava se matkakortilla. Lippuja ei voi enää ostaa lähijunissa. Poikkeuksena ovat Riihimäen ja Lahden välillä matkaavat lähijunat, joista lippuja voi ostaa niin kauan kunnes kaikilla asemilla on lippuautomaatit.


Pääkaupunkiseudun junaliikenne takkuaa: K-junia peruttu, lentokenttäjunia myöhässä iltalehti 08:57 01.06

Syy on HSL:n mukaan tekninen vika radassa. Helsingin ja Keravan välillä on aamulla peruttu useita K-junia ja myös I-junia lentoasemalle ja Helsinkiin, kertoo Helsingin Seudun Liikenne HSL. Lisäksi lentoasemalle meneviä junia on mahdollisesti myöhässä. Syy on HSL:n mukaan tekninen vika radassa. Se arvioi ongelmien kestävän kello kymmeneen asti.


Bussikuskit kypsyivät HSL:n uuteen lippulaitteeseen: kone suoltaa ”haamulippuja” ja näyttöruutu ohjaa väärille reiteille hs 12:31 15.05


Laitevika rampautti metron Helsingissä: myöhästymisiä monen tunnin ajan iltasanomat 15:45 11.05

Helsingin seudun liikenteen HSL:n tiedottaja Tapio Tolmunen antaa karkeaksi arvioksi, että vika olisi korjattu kuuden aikaan illalla.


Aamun metroliikenne seisoi tunnin Helsingissä – Yksi vaunu savutti Itäkeskuksessa yle 07:03 05.05

HSL:n mukaan Itäkeskuksen terminaali jouduttiin sulkemaan perjantaina matkustajilta vaunun rikkoutumisen vuoksi. Tämä pysäytti hetkellisesti koko metroliikenteen.


Metroliikenne seisoo Helsingissä – Yksi vaunu savuttaa Itäkeskuksessa yle 07:03 05.05

HSL:n mukaan Itäkeskuksen terminaali on tällä hetkellä suljettu ja metrot eivät liikennöi.


Varaudu myöhästymisiin: Metrossa tekninen vika iltalehti 06:59 05.05

Metro on myöhästellyt Helsingissä perjantaiaamuna. Metro kulkee Ruoholahdesta itään Mellunmäkeen ja Vuosaareen epäsäännöllisin vuorovälein. HSL:n mukaan odotusaika on enintään noin 15 minuuttia. Syynä on tekninen vika.


Kännykästä loppui akku, tarkastaja tulee, enkä voi näyttää mobiililippua – miten käy lapsen? iltasanomat 15:27 04.05

VR:n konduktöörit auttavat nuorta niin, että lippu puhelimesta saataisiin näkyviin. HSL saa lipun näkyviin, jos se on ostettu HSL:n Mobiililippu -sovelluksella.


HSL varautuu kesään 2018 - Länsimetron toimitusjohtaja: Liikenne alkaa todennäköisesti ensi syksynä iltalehti 18:37 02.05

Länsimetron toimitusjohtajan mukaan HSL:n varasuunnitelma tulee tarpeeseen vain, jos tapahtuu "joku todella yllättävä katastrofi". Länsimetron korvaavia busseja varataan kesään 2018 asti. Länsimetron toimitusjohtajan mukaan vain katastrofi voisi aiheuttaa länsimetron viivästymisen vielä vuodella. Hän arvioi, että avajaisia päästään viettämään kesälomien jälkeen, ellei viranomaisprosessi yski. Helsingin seudun liikenne (HSL) tiedotti tänään, että se varautuu jälleen uuteen länsimetron lisämyöhästymiseen. HSL on myöntänyt toimitusjohtaja Suvi Rihtniemelle valtuudet korvaavan liikenteen ostamiseksi vuoden 2018 kesään asti.


HSL valmistautuu Länsimetron lisämyöhästymiseen - liikenteen alkamisesta ei tietoa iltalehti 16:46 02.05

Helsingin seudun liikenne (HSL) varautuu Länsimetron aikataulun viivästymiseen entisestään. HSL:n hallitus päätti tiistaina myöntää toimitusjohtaja Suvi Rihtniemelle valtuudet korvaavan liikenteen ostamiseksi tarvittaessa ensi vuoden kesään asti. Valtuudet myönnettiin, koska Länsimetro ei vieläkään ole ilmoittanut, milloin metroliikenne voi alkaa. Korvaavalla liikenteellä on tarkoitus varautua myös liikennehäiriöihin, joita uuden metroreitin avaamisesta aiheutuu.


Uutiset