Setä Arkadia: Demareiden sähköautomuisti alkaa pätkiä – uusien polttomoottoriautojen kiellosta halutaan jo vaieta iltasanomat 09:00 10.02

Sdp:n uusille polttomoottoriautoille suunnittelema käyttökielto alkaa ottaa lujille vaalikentillä, jos jopa Sdp:n puolueneuvoston puheenjohtaja Sirpa Paatero luonnehtii sitä mielikuvituksen tuotteeksi, pakinoi Setä Arkadia alias Timo Haapala.


Kommentti: Vanhuskeskustelu romahdutti kokoomuksen kannatuksen – Ylen gallupissa kykypuolue syöksyy alaspäin iltasanomat 07:51 07.02

Pari viikkoa jatkunut keskustelu vanhustenhoidon tilasta näkyy ja kuuluu Ylen gallupissa. Kokoomus suorastaan syöksyy alamäkeä, eikä syytä tarvitse ihmetellä, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Lääkärikoptereista uusi lihava riita iltasanomat 05:16 07.02

Lääkärihelikoptereista on riidelty aina. Nyt loukkaantuneet sairaanhoitopiirit kapinoivat valtiota vastaan kopteriyhtiön sijoittamisesta Tampereelle, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Kokoomus ja ”Jämäkkä-Petteri” heiluvat hoitajamitoituksessa kuin tuulimylly iltasanomat 14:42 05.02

Kokoomus ja Petteri Orpo pyörivät vanhusten hoitajamitoituksen ympärillä kuin poliittinen tuulimylly tai -viiri. Uskottavuus on tiessään, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Löivätkö vanhukset viimeisen naulan Orpon pääministerihaaveille? iltasanomat 17:15 31.01

Myötätuulessa vaaleihin marssinut kokoomus on ajautunut nurkkaan vanhustenhoitokriisissä. Joku voisi kysyä, päätetäänkö kokoomuksen linja hoitoalan firmoissa? pohtii politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Esperin Aarnio-Isohanni jätti erokirjeen myös EK:lle – mutta kokoomuksen sotepiiri pyörii iltasanomat 17:08 29.01

Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni jättää myös Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n. Mutta kohu on nostanut jälleen esille, miten pieni sisäpiiri sote-maailmassa pyörii, kun isoja rahoja jaetaan. Kokoomus on hyvin edustettuna, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Setä Arkadia: Olematon ja lähtemätön ehdokas – Harry ja Paavo tähdittivät loikkareiden politiikan viikkoa iltasanomat 09:00 27.01

Liike Nytin Harry Harkimo ja Seitsemän Tähden Paavo Väyrynen hallitsivat politiikan loikkariviikkoa hankkimalla riveihinsä melkoisia tähtiehdokkaita. Väyrysen löytämää ehdokasta ei ollut olemassakaan. Harkimon loikkarilöytö, ex-puhemies Maria Lohela, ei puolestaan lähde edes ehdokkaaksi, pakinoi Setä Arkadia alias Timo Haapala.


Liinu kuoli 2-vuotiaana harvinaiseen, aivoja tuhoavaan tautiin iltasanomat 05:57 22.01

Laura ja Mika Haapalainen menettivät kaksivuotiaan Liinu-tyttärensä harvinaiselle sairaudelle.


Kommentti: Nuiva puolueloikkari kelpaa Liike Nytille – Rinteen sairausloma on vaaleissa Harkimoa isompi asia iltasanomat 15:43 21.01

Sdp:n puheenjohtajan pitkittynyt sairausloma ja tiedettyä vakavampi sairastuminen on vaaleissa isompi asia kuin Harry ”Hjallis” Harkimon Liike Nyt, joka alkaa Maria Lohelan loikkauksen myötä muistuttaa Paavo Väyrysen meininkiä, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Setä Arkadia: Sipilän imaami-esitys sai hallituksessa aikaan vaivautuneen hiljaisuuden iltasanomat 12:57 20.01

Kulunut viikko oli mielenkiintoinen maahanmuuttoviikko, pakinoi Setä Arkadia alias Timo Haapala. Pääministeri Juha Sipilä esitti hallituksen kokouksessa että imaameista olisi tehty opettajia, kokoomus käyttäytyy kuin se ei hallituksessa olisikaan.


Setä Arkadia: Kepu(lla) pettää nyt kahdella rintamalla – Oulun kulmilla asiat saatiin sekaisin monipuolisessa vyyhdessä iltasanomat 09:00 13.01

Kepun kannatus vain vajoaa. Pakinassaan Setä Arkadia alias Timo Haapala ei asiaa ihmettele.


Kommentti: Ylen gallupista katastrofi­luvut keskustalle – Perus­suomalaiset antoi myrsky­varoituksen iltasanomat 10:43 10.01

Ylen tuorein gallup kertoo, että Sdp on yhä ykkösenä. Ennen muuta gallup kertoo, että vaaleissa voi käydä miten vain. Perussuomalaiset on kovin nousija, mutta politiikan kulisseissa moni arvioi, että kokoomus on voittamassa vaalit, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Setä Arkadia: Kaivoskohu sen taas näytti: viisas, viisaampi – Ville Niinistö! iltasanomat 09:00 30.12

Kiistely kaivoslaista on jälleen osoittanut vihreiden Ville Niinistön täyttävän kaikki Havukka-ahon ajattelijan viisauslajit, varsinkin jälkiviisauden, pakinoi Setä Arkadia alias Timo Haapala.


Pääkirjoitus: Joulurauha on julistettava poliitikoillekin! iltasanomat 09:00 24.12

Poliitikotkin ansaitsevat joulurauhan – ja jonkin verran kiitostakin, kirjoittaa Timo Haapala Ilta-Sanomien joulun pääkirjoituksessa.


Uutiset