Eturivin julkkikset kokoontuivat Tavastialle kannustamaan Pekka Haavistoa - tiukat turvatoimet Vastarintaliikkeen aiemmin aiheuttaman häiriön vuoksi iltalehti 22:14 20.01

Loppuunmyyty presidentinvaalien tukikonsertti oli kerännyt Kamppiin valtavan määrän kaiken ikäistä yleisöä, artisteja ja erilaisia julkisuuden henkilöitä. Helsingin Tavastia-klubi täyttyi lauantai-iltana ihmisistä, kun presidenttiehdokas Pekka Haaviston tukikonsertti "Siksi Pekka" nostatti lavalle yksitoista kotimaisen musiikin eturivin artistia. Illan aikana esiintyivät esimerkiksi Scandinavian Music Group, Vesta, Olavi Uusivirta, Paperi T ja Vesala. Tapahtuman 700 ennakkolippua oli myyty hetkessä loppuun, ja ihmiset saapuivat paikalle hyvissä ajoin. Jo hieman seitsemän jälkeen paikalla oli lähemmäs 600 ihmistä.


Sisällissota repi Pekka Haaviston suvun kahtia: ”Meillä tämä oli veljessota ihan konkreettisesti” iltasanomat 08:54 20.01

Pekka Haaviston isoisoäiti piilotteli kuolemanrangaistuksenkin uhalla vuoroin valkoisia, vuoroin punaisia riippuen siitä, ketkä Tampereella olivat vallalla. IS kysyi presidenttiehdokkailta heidän sukujensa kokemuksia sisällissodasta.


Sauli Niinistön kannatus HS:n gallupissa 68 prosenttia - Väyrynen hengittää jo Haaviston niskaan iltalehti 08:03 19.01

Haaviston kannatus on HS:n gallupissa 11 prosenttia ja Väyrysen kannatus kahdeksan prosenttia. Tuleeko presidentinvaaleissa toinen kierros vai ei? Tätä on arvuuteltu viime viikkoina. Alma Median torstai-iltana julkaiseman suurin uutinen oli se, että valitsijayhdistyksen ehdokkaana jatkokautta hakevan tasavallan presidentin Sauli Niinistön kannatus oli laskenut 12 prosenttiyksikköä 58 prosenttiin.


Kommentti: Kakkoskierrosta ei tule – mutta rynniikö Väyrynen jo Haavistonkin ohi? iltasanomat 07:23 19.01

Helsingin Sanomien tuore gallup kertoo selkeästi, että Sauli Niinistö valitaan jo ensimmäisellä kierroksella jatkoon. Jännitysnäytelmä saadaan siitä, nouseeko Paavo Väyrynen kakkoseksi Pekka Haaviston ohi. Kepulle ja Matti Vanhasen kannatukseen asemansa sitoneelle Juha Sipilälle tilanne on todella kiusallinen, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Pekka Haavistolla runsaan 230 000 euron vaalibudjetti iltasanomat 22:08 15.01

Vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston kampanjabudjetti on runsaat 230 000 euroa, käy ilmi hänen vaalirahoitusta koskevasta ennakkoilmoituksestaan.


Pekka Haavistolla 234 000 €:n kampanja – konsulttiyhtiöltä iso potti uusisuomi 19:50 15.01

Vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston vaalibudjetti on ennakkoilmoituksen mukaan noin 234 000 euroa. Haavisto julkaisi Matti Vanhasen tavoin ennakkoilmoituksensa tänään maanantaina.


Kommentti: Aktiivimalli, populismi, presidentin valtaoikeudet — ja Pekka Haavisto iltasanomat 15:13 15.01

Sen ymmärtää, että presidenttiehdokkaat kommentoivat haukuttua aktiivimallia. Mutta kaiken keskellä ehdokkaiden kannattaisi muistaa perustuslaki ja presidentin valtaoikeudet – varsinkin Vihreiden Pekka Haaviston, joka hurahti asiassa pahasti populismin puolelle, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


IS vaalikentillä: Haavisto grillasi vaahtokarkkeja, kehui vaalipöhinää ja laittoi M. A. Nummista soimaan täydelle salille iltasanomat 14:22 15.01

IS seurasi Pekka Haaviston vaalikampanjointia Kokkolasta Seinäjoelle. Päivään mahtui muiden muassa leirinuotiotarinoita Afrikasta ja dj-keikka.


Epäily ennakkoasenteesta: Tutkintapyyntö myös Aarnio-vyyhdin tutkinnanjohtajasta iltalehti 21:00 14.01

Poliisihallitukselle jätettiin perjantaina myös Aarnio-vyyhdin tutkinnanjohtajana toimineeseen syyttäjään kohdistuva tutkintapyyntö. Lakimies Juhani Tamminen katsoo, että Aarnio-vyyhdin tutkinnanjohtajana toiminut kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto on voinut olla jäävi tehtäväänsä. Tamminen viittaa muun muassa Haaviston vuonna 2009 käräjäoikeudessa lausumaan Helsingin huumepoliisista. "Tämä huumepoliisien joukko on kuin rikollisryhmä ja Aarnio on heidän johtajansa", Tamminen kertoo Haaviston todenneen.


Professori ärähti Haavistolle aktiivimallipuheista: ”Nyt kalastelet Pekka vaarallisilla vesillä” uusisuomi 18:45 12.01

Åbo Akademin valtiotieteen professori Kimmo Grönlund kritisoi presidenttiehdokas Pekka Haaviston (vihr.) kannanottoa työttömyysturvan aktiivimallista.


Pekka Haavisto kampanjoi dj:nä - autonkuljettajaksi pestautui eduskunnassa esiintynyt tiernapoika, Jeri 21 iltalehti 17:00 12.01

Tampereella vierailevan Pekka Haaviston vaalikampanjaa auttavat kymmenet vapaaehtoiset. Presidenttiehdokas Pekka Haavisto (vihr) löysi kampanjaansa yhdeksi autonkuljettajaksi eduskunnassa laulaneen tiernapojan. Entinen Sibelius-lukiolainen ja tällä hetkellä kauppatieteitä opiskeleva Jeri Aalto, 21, lauloi joulunäytelmässä Arkadianmäellä ja päätyi vapaaehtoiseksi kampanjatyöntekijäksi Haaviston leiriin. - Musiikki ja veneily yhdistävät Pekkaa ja minua, olemme veneilleetkin yhdessä, Antonio on vain hyvillään, kun joku viihtyy vesillä tunteja, viulua soittava Aalto kertoo.


USU: Haavisto suosituin vaihtoehto Niinistön rinnalle vaalien 2. kierrokselle MTV 05:11 12.01

Jos presidentinvaalit venyvät toiselle kierrokselle, suomalaiset haluaisivat nähdä valitsijayhdistyksen ehdokkaan Sauli Niinistön vastaehdokkaana kaikkein mieluiten vihreiden Pekka Haaviston, ilmenee Uutissuomalaisen teettämästä kyselystä.


Usu-gallup: Suomalaiset haluavat Haaviston toiselle kierrokselle iltalehti 05:00 12.01

Suomalaiset haluavat vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haaviston vaalien toiselle kierrokselle, selviää Uutissuomalaisen teettämästä Gallupissa kysyttiin tuhannelta suomalaiselta mieluisinta vastaehdokasta Sauli Niinistölle, jos presidentinvaalit eivät ratkea ensimmäisellä kierroksella. Vastaajista 32 prosenttia haluaa nähdä toisella kierroksella Haaviston.


Pekka Haaviston vaalimainoksesta puuttuu numero - ”Ajattelimme tehdä julisteet hyvissä ajoin” iltalehti 10:52 11.01

Presidenttiehdokas Pekka Haaviston (vihr) vaalijulisteesta puuttuu ehdokkaan numero, joka Haaviston tapauksessa on 3. Kyse ei ole mistään kömmähdyksestä vaan numero on jäätetty julisteesta tietoisesti pois.


Puheviestinnän professori Haaviston ja Haataisen vaalitentistä – "Mitään erityisen kiinnostavaa ei noussut esille" MTV 06:08 11.01

Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus arvioi, että presidentinvaaliehdokkaat ovat tähän asti tarjonneet vain vähän uusia näkökulmia keskusteluun. Eilen MTV Uutisten vaalitentissä haastattelussa nähtiin vihreiden Pekka Haavisto ja SDP:n Tuula Haatainen. 


Vaalimainokset katukuvaan – missä Haaviston äänestysnumero? iltasanomat 22:41 10.01

Kahdeksasta vaalimainoksesta yksi on vailla ehdokkaan äänestysnumeroa.


Myös Sauli Niinistön Twitter-tili oli hyökkäyksen kohteena: ”Ensimmäinen selitys oli perin outo” uusisuomi 13:42 10.01

Myös presidentti Sauli Niinistön Twitter-tili on joutunut niin sanotun bottihyökkäyksen kohteeksi samaan tapaan kuin Pekka Haaviston (vihr.) tili. Asia nousi esille Ylen ja Kalevan järjestämässä vaalitentissä.


Uutiset