Näkökulma: Perkasin turvapaikkaluvut – Juha Sipilän valinta on outo uusisuomi 17:14 07.09

Eurooppaan tulleista turvapaikanhakijoista vain ”noin 44 prosenttia sai myönteisen päätöksen”, kirjoitti pääministeri Juha Sipilä (kesk) verkkosivuillaan maanantaina.


Sipilä perustelee nyt kohulausuntoaan luvuilla: "Suurimmalla osalla ei ollut perusteita saada turvapaikkaa Euroopassa" MTV 17:10 03.09

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) aiheutti kohun, kun hän väitti Yle TV1:n Ykkösaamun haastattelussa, että suurin osa turvapaikanhakijoista oli liikkeellä taloudellisten syiden takia. Samassa haastattelussa Sipilä ehdotti, että pakolaismäärän voisi tuplata.


Sipilä perustelee nyt kohulausuntoaan luvuilla: ”Suurimmalla osalla ei ollut perusteita saada turvapaikkaa Euroopassa” MTV 17:10 03.09

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) aiheutti kohun, kun hän väitti Yle TV1:n Ykkösaamun haastattelussa, että suurin osa turvapaikanhakijoista oli liikkeellä taloudellisten syiden takia. Samassa haastattelussa Sipilä ehdotti, että pakolaismäärän voisi tuplata.


Sipilä selittää kohulausuntoaan turvapaikanhakijoista: ”Kolmannes sai myönteisen päätöksen” iltasanomat 16:58 03.09

Pääministeri Sipilä on kirjoittanut kolumnin, jossa hän kertaa ja selventää viikonlopun sanomisiaan.


”Nyt on syytä toivoa, että pääministeri antoi turvapaikanhakijoista väärää tietoa vahingossa” uusisuomi 18:56 02.09

Pääministeri Juha Sipilää (kesk) vaaditaan korjaamaan lausuntonsa. Sipilä totesi Ylen Ykkösaamussa lauantaina muun muassa, että suurin osa maahanmuuttajista ”on liikkeellä taloudellisten syiden takia”.


Tokiolaiskoulu väärensi koetuloksia estääkseen naisia opiskelemasta lääketiedettä iltasanomat 07:18 02.08

Japanissa Tokiossa lääketieteellinen korkeakoulu on väärentänyt vuosia pääsykoetuloksia estääkseen osaa kokeissa menestyneistä naishakijoista saamasta opiskelupaikkaa.


23 vuotta taksia ajanut Jani hämmästelee taksikuskiksi haluavien paikallistuntemusta: "Pitäisi edes löytää rautatieasema" MTV 20:14 11.07

Trafi on myöntänyt heinäkuun alussa reilut pari sataa taksinkuljettajan lupaa. Hakijoista yli 40 prosenttia on reputtanut paikallistuntemuskokeessa.


Oikeusministeri Häkkänen haluaa luopua alaikäisten avioliitoista Suomessa – uskonnolliset tai kulttuuriset syyt eivät ole riittävän vahvoja perusteita iltasanomat 13:24 29.06

Oikeusministeriö saa vuosittain 10–30 hakemusta alaikäisten avioliitoista – valtaosa luvan saaneista alaikäisistä hakijoista on ollut 17-vuotiaita tyttöjä.


EU:n ratkaisu: Itä-Eurooppa maksaa välttääkseen siirtolaiset? uusisuomi 09:19 29.06

Kiivaasti maahanmuuttoa vastustavat itäisen Euroopan maat saattavat saada oikeuden ”kantaa vastuunsa” siirtolaiskysymyksestä taloudellisesti, maksamalla itsensä vapaaksi turvapaikanhakijoista ja pakolaisista.


Joka kolmas hakija sai opiskelupaikan korkeakoulujen yhteishaussa – näihin oppiaineisiin oli vaikeinta päästä MTV 18:23 28.06

Korkeakoulujen kevään yhteishaussa sai opiskelupaikan noin 47 300 hakijaa eli 31 prosenttia hakijoista. Opetushallituksen mukaan luvut ovat samankaltaiset kuin viime vuonna.


Joka kolmas hakija sai opiskelupaikan korkeakoulujen yhteishaussa MTV 17:51 28.06

Korkeakoulujen yhteishaussa sai opiskelupaikan noin 47 300 hakijaa, eli vajaa kolmasosa hakijoista. Opetushallitus kertoo, että luvut ovat samankaltaiset kuin viime vuonna. 


Kiista turvapaikanhakijoista horjuttaa Saksan hallitusta iltasanomat 19:14 15.06

Konservatiivien valtakamppailu voi johtaa hallituksen kaatumiseen - jos sopua ei löydy, vaikutukset tuntuvat myös muissa EU-maissa.


Ylioppilastodistuksen merkitys kasvaa korkeakouluhauissa – "Aika merkittäväkin muutos on tapahtunut" MTV 21:26 06.06

Yhä suurempi osa yliopistoihin ja korkeakouluihin hakevista valitaan ylioppilastodistuksella. Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun otetaan todistusvalinnalla jo nyt yli puolet hakijoista.


Liisa ja Sami ottivat kotiinsa nelihenkisen irakilaisperheen: Arjessa tuli yllätyksiä – "Yhtäkkiä tajusimme, että siellä on jokin isompi fiesta" MTV 09:57 04.06

Liisa Penttilä-Asikainen ja Sami Asikainen majoittivat nelihenkisen irakilaisen perheen kotiinsa noin vuodeksi. Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista yli 4 000 asuu kotimajoituksessa.


Järvenpääläisperhe majoitti kotiinsa 20-vuotiaan Issan – Suomi on Euroopan kärkimaa turvapaikanhakijoiden kotimajoituksessa MTV 20:44 03.06

Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista peräti 35 prosenttia eli 4136 henkeä asuu yksityismajoituksessa vastaanottokeskuksen sijaan.


Lasse Laatunen kolumnissaan: Valtakunnansovittelijan virka on nyt virallisesti auki - kaatuuko työmarkkinajärjestöjen nimitysvalta? iltalehti 09:52 30.05

Sovittelujärjestelmässä syntynyt sotku on työmarkkinajärjestöjen omaa käsialaa, kirjoittaa Lasse Laatunen. Valtakunnansovittelija Minna Helteen nimitys kesken virkakauden työnantajaleiriin Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajaksi viritti kiivaan julkisen keskustelun sovittelujärjestelmän puolueettomuudesta, uskottavuudesta ja asiaintilan korjaamistarpeesta. Tilannetta pahensivat huhut Helteen edeltäjän Teknologiateollisuudessa, Eeva-Liisa Inkeroisen ehdolla olosta valtakunnansovittelijaksi. Helle ja Inkeroinen olisivat vaihtaneet paikkaa. Tapahtumaketju on nyt oikeuskanslerin arvioitavana. Ketään henkilöä tai organisaatiota ei tässä vaiheessa pidä tutkimatta leimata, saati tuomita. Juoruilla on aina vain juorun arvo. Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat päätyneet esittämään seuraavaksi valtakunnansovittelijaksi Kirkon työmarkkinajohtajaa, kirkkoneuvos Vuokko Piekkalaa. Piekkala on ilmoittanut hakevansa virkaa. Muista mahdollisista hakijoista ei ole varmaa tietoa. Valtakunnansovittelijana toimii toistaiseksi varatuomari Jukka Ahtela, 65. Valtakunnansovittelijan nimittää hallitus työministerin esityksestä. Sovittelujärjestelmä on Työ- ja elinkeinoministeriön alainen. Työmarkkinajärjestöjen yksimielinen esitys on historiassa ollut vahva suositus. Nimittävä ministeri ei ole siitä poikennut. Juridisesti keskusjärjestösuositus on tulkittavissa viran yleisten kelpoisuusvaatimusten harkinnassa yhdeksi myönteiseksi kriteeriksi hakijan puolesta. Ministerin harkintaa se ei sido.


Näissä ammateissa riittää työpaikkoja pääkaupunkiseudulla - mutta niin riittää myös työnhakijoita iltalehti 21:39 29.05

Monissa ammateissa työpaikkojen ja työnhakijoiden määrä on tasapainossa pääkaupunkiseudulla. Pääkaupunkiseudulla on pulaa työnhakijoista lukuisiin ammatteihin. Mutta on myös paljon sellaisia ammatteja, joihin on ylitarjontaa hakijoista.


Näihin töihin on pulaa hakijoista pääkaupunkiseudulla, joihinkin jopa kova pula - kymmeniä ammatteja iltalehti 21:35 28.05

Pääkaupunkiseudulla on pulaa hakijoista monenlaisiin ammatteihin. Näin kertoo viimeisin ammattibarometri. Lähes viiteenkymmeneen ammattiin tarvitaan nyt työntekijöitä pääkaupunkiseudulla. Näin kertoo viimeisin ammattibarometri, jossa arvioidaan noin kahdensadan keskeisen ammatin työllisyysnäkymiä puoleksi vuodeksi eteenpäin.


Näihin töihin on kova tunku pääkaupunkiseudulla - 33 ammattia, joissa on ylitarjontaa hakijoista iltalehti 22:16 23.05

Paljon liikaa hakijoita on vain harvoissa ammateissa pääkaupunkiseudulla, uusin ammattibarometri kertoo. Pääkaupunkiseudulla on uusimman ammattibarometrin mukaan ylitarjontaa hakijoista 33 ammatissa. Paljon liikaa hakijoita on vain painopinnanvalmistajiksi, painajiksi, jälkikäsittelijöiksi ja sitomotyöntekijöiksi.


Kysely: Suurin osa työnhakijoista jatkaa aktiivista hakua kesälläkin iltalehti 16:03 07.05

Vain pieni osa työnhakijoista pitää hausta kokonaan taukoa kesällä, kysely osoittaa. Suomen Monster toteutti viime kesänä kesä-heinäkuun vaihteessa verkkosivuillaan kyselyn, jonka aiheena oli loman pitäminen työnhausta. Monille tuli yllätyksenä, että useat työnhakijat jatkavat uuden työpaikan etsimistä kesälläkin.


arvotavarat palavasta jäljittävät mestari karsijan paikalle naista Australiassa – Suomen mestari karsijan

Uutiset