23 vuotta taksia ajanut Jani hämmästelee taksikuskiksi haluavien paikallistuntemusta: "Pitäisi edes löytää rautatieasema" MTV 20:14 11.07

Trafi on myöntänyt heinäkuun alussa reilut pari sataa taksinkuljettajan lupaa. Hakijoista yli 40 prosenttia on reputtanut paikallistuntemuskokeessa.


Oikeusministeri Häkkänen haluaa luopua alaikäisten avioliitoista Suomessa – uskonnolliset tai kulttuuriset syyt eivät ole riittävän vahvoja perusteita iltasanomat 13:24 29.06

Oikeusministeriö saa vuosittain 10–30 hakemusta alaikäisten avioliitoista – valtaosa luvan saaneista alaikäisistä hakijoista on ollut 17-vuotiaita tyttöjä.


EU:n ratkaisu: Itä-Eurooppa maksaa välttääkseen siirtolaiset? uusisuomi 09:19 29.06

Kiivaasti maahanmuuttoa vastustavat itäisen Euroopan maat saattavat saada oikeuden ”kantaa vastuunsa” siirtolaiskysymyksestä taloudellisesti, maksamalla itsensä vapaaksi turvapaikanhakijoista ja pakolaisista.


Joka kolmas hakija sai opiskelupaikan korkeakoulujen yhteishaussa – näihin oppiaineisiin oli vaikeinta päästä MTV 18:23 28.06

Korkeakoulujen kevään yhteishaussa sai opiskelupaikan noin 47 300 hakijaa eli 31 prosenttia hakijoista. Opetushallituksen mukaan luvut ovat samankaltaiset kuin viime vuonna.


Joka kolmas hakija sai opiskelupaikan korkeakoulujen yhteishaussa MTV 17:51 28.06

Korkeakoulujen yhteishaussa sai opiskelupaikan noin 47 300 hakijaa, eli vajaa kolmasosa hakijoista. Opetushallitus kertoo, että luvut ovat samankaltaiset kuin viime vuonna. 


Kiista turvapaikanhakijoista horjuttaa Saksan hallitusta iltasanomat 19:14 15.06

Konservatiivien valtakamppailu voi johtaa hallituksen kaatumiseen - jos sopua ei löydy, vaikutukset tuntuvat myös muissa EU-maissa.


Ylioppilastodistuksen merkitys kasvaa korkeakouluhauissa – "Aika merkittäväkin muutos on tapahtunut" MTV 21:26 06.06

Yhä suurempi osa yliopistoihin ja korkeakouluihin hakevista valitaan ylioppilastodistuksella. Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun otetaan todistusvalinnalla jo nyt yli puolet hakijoista.


Liisa ja Sami ottivat kotiinsa nelihenkisen irakilaisperheen: Arjessa tuli yllätyksiä – "Yhtäkkiä tajusimme, että siellä on jokin isompi fiesta" MTV 09:57 04.06

Liisa Penttilä-Asikainen ja Sami Asikainen majoittivat nelihenkisen irakilaisen perheen kotiinsa noin vuodeksi. Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista yli 4 000 asuu kotimajoituksessa.


Järvenpääläisperhe majoitti kotiinsa 20-vuotiaan Issan – Suomi on Euroopan kärkimaa turvapaikanhakijoiden kotimajoituksessa MTV 20:44 03.06

Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista peräti 35 prosenttia eli 4136 henkeä asuu yksityismajoituksessa vastaanottokeskuksen sijaan.


Lasse Laatunen kolumnissaan: Valtakunnansovittelijan virka on nyt virallisesti auki - kaatuuko työmarkkinajärjestöjen nimitysvalta? iltalehti 09:52 30.05

Sovittelujärjestelmässä syntynyt sotku on työmarkkinajärjestöjen omaa käsialaa, kirjoittaa Lasse Laatunen. Valtakunnansovittelija Minna Helteen nimitys kesken virkakauden työnantajaleiriin Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajaksi viritti kiivaan julkisen keskustelun sovittelujärjestelmän puolueettomuudesta, uskottavuudesta ja asiaintilan korjaamistarpeesta. Tilannetta pahensivat huhut Helteen edeltäjän Teknologiateollisuudessa, Eeva-Liisa Inkeroisen ehdolla olosta valtakunnansovittelijaksi. Helle ja Inkeroinen olisivat vaihtaneet paikkaa. Tapahtumaketju on nyt oikeuskanslerin arvioitavana. Ketään henkilöä tai organisaatiota ei tässä vaiheessa pidä tutkimatta leimata, saati tuomita. Juoruilla on aina vain juorun arvo. Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat päätyneet esittämään seuraavaksi valtakunnansovittelijaksi Kirkon työmarkkinajohtajaa, kirkkoneuvos Vuokko Piekkalaa. Piekkala on ilmoittanut hakevansa virkaa. Muista mahdollisista hakijoista ei ole varmaa tietoa. Valtakunnansovittelijana toimii toistaiseksi varatuomari Jukka Ahtela, 65. Valtakunnansovittelijan nimittää hallitus työministerin esityksestä. Sovittelujärjestelmä on Työ- ja elinkeinoministeriön alainen. Työmarkkinajärjestöjen yksimielinen esitys on historiassa ollut vahva suositus. Nimittävä ministeri ei ole siitä poikennut. Juridisesti keskusjärjestösuositus on tulkittavissa viran yleisten kelpoisuusvaatimusten harkinnassa yhdeksi myönteiseksi kriteeriksi hakijan puolesta. Ministerin harkintaa se ei sido.


Näissä ammateissa riittää työpaikkoja pääkaupunkiseudulla - mutta niin riittää myös työnhakijoita iltalehti 21:39 29.05

Monissa ammateissa työpaikkojen ja työnhakijoiden määrä on tasapainossa pääkaupunkiseudulla. Pääkaupunkiseudulla on pulaa työnhakijoista lukuisiin ammatteihin. Mutta on myös paljon sellaisia ammatteja, joihin on ylitarjontaa hakijoista.


Näihin töihin on pulaa hakijoista pääkaupunkiseudulla, joihinkin jopa kova pula - kymmeniä ammatteja iltalehti 21:35 28.05

Pääkaupunkiseudulla on pulaa hakijoista monenlaisiin ammatteihin. Näin kertoo viimeisin ammattibarometri. Lähes viiteenkymmeneen ammattiin tarvitaan nyt työntekijöitä pääkaupunkiseudulla. Näin kertoo viimeisin ammattibarometri, jossa arvioidaan noin kahdensadan keskeisen ammatin työllisyysnäkymiä puoleksi vuodeksi eteenpäin.


Näihin töihin on kova tunku pääkaupunkiseudulla - 33 ammattia, joissa on ylitarjontaa hakijoista iltalehti 22:16 23.05

Paljon liikaa hakijoita on vain harvoissa ammateissa pääkaupunkiseudulla, uusin ammattibarometri kertoo. Pääkaupunkiseudulla on uusimman ammattibarometrin mukaan ylitarjontaa hakijoista 33 ammatissa. Paljon liikaa hakijoita on vain painopinnanvalmistajiksi, painajiksi, jälkikäsittelijöiksi ja sitomotyöntekijöiksi.


Kysely: Suurin osa työnhakijoista jatkaa aktiivista hakua kesälläkin iltalehti 16:03 07.05

Vain pieni osa työnhakijoista pitää hausta kokonaan taukoa kesällä, kysely osoittaa. Suomen Monster toteutti viime kesänä kesä-heinäkuun vaihteessa verkkosivuillaan kyselyn, jonka aiheena oli loman pitäminen työnhausta. Monille tuli yllätyksenä, että useat työnhakijat jatkavat uuden työpaikan etsimistä kesälläkin.


Sisäministeri Mykkänen: Uusi turvapaikkapuhuttelu voi olla perusteltu joissakin tapauksissa MTV 11:14 07.05

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) pitää mahdollisena, että osalle turvapaikanhakijoista pidettäisiin uusi puhuttelu Maahanmuuttovirastossa eli Migrissä.


Helsinki ja Espoo haluavat köyhistä aktiivisempia ja leipäjonot pois kaduilta: "Passiivisesta jonottamisesta halutaan eroon" MTV 06:08 25.04

Ruoka-avustusten jakamista halutaan uudistaa pääkaupunkiseudulla. Leipäjonot halutaan pois katukuvasta ja ruoka-avun hakijoista nykyistä aktiivisempia.


Aktiivimallilla suivaannuttanut Juhana Vartiainen yksi Suomen Pankin johtoon pyrkivistä - hakijoita kaikkiaan kymmenen iltalehti 13:51 11.04

Myös Suomen Pankin johtokunnan nykyinen varapuheenjohtaja Olli Rehn haki virkaa. Suomen Pankin johtokunnan puheenjohtajan viran hakuaika päättyi keskiviikkona kello 12.00. Määräaikaan mennessä paikkaan oli jätetty kymmenen hakemusta. Hakijoista kolme ei halua nimeään julkisuuteen. Hakijoiden joukossa oli kansanedustaja Juhana Vartiainen ja Suomen Pankin johtokunnan nykyinen varapuheenjohtaja Olli Rehn.


Korkeakouluun hakevien määrä on kasvussa - paikan saa vain noin joka kolmas iltalehti 17:34 29.03

Yhteishaussa oli mukana 153 000 opiskelijaa. Korkeakoulupaikat jaetaan kesäkuun loppuun mennessä. Kevään yhteishaussa korkeakouluopintoihin on hakenut tänä keväänä 153 000 hakijaa. Hakijoiden määrä kasvoi viime vuodesta noin 1 500:lla samalla, kun opintojen aloituspaikkojen määrä pysyi jokseenkin samana kuin vuosi takaperin. Opetushallituksen mukaan kahden hakuajan aikana tarjolla oli yhteensä 49 700 aloituspaikkaa. Kevään hakijoista 80 prosenttia oli ensikertalaisia, joille aloituspaikoista on korvamerkattu 24 300. Suurin osa yhteishaussa haettavana olleista koulutuksista on suunnattu toisen asteen tutkinnon suorittaneille. Näissä koulutuksissa korkeakouluilla on nykyään velvollisuus varata aloituspaikoista valtaosa ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakeville. Taiteisiin tunkua


Oletko aina halunnut lentäjäksi? Nämä luonteenpiirteet voivat murskata unelmasi heti kättelyssä iltasanomat 19:00 20.03

Suomen ilmailuopiston ja Finnairin yhteiseen lentäjäkoulutukseen haki viime syksynä kaikkiaan 4300 ihmistä. Se on nelinkertainen määrä normaaliin verrattuna. Seula on tiukka: hakijoista koulutukseen pääsee vain noin 150 eli reilut 3 prosenttia.


Ahtiainen voittivat IS seuraa lehdistötilaisuutta kastele edustusasuja mitä tahansa, niin valmentaja Tajusimme paluumatkalla Venäjän metsäpalojen vuoksi evakuoitu jo

Uutiset