Pääkirjoitus: Huumeet eivät ole harmittomia – rangaistuksista luopuminen lisää käyttöä iltasanomat 21:00 15.02

Tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen ja kehittämispäällikkö Tuukka Tammi esittävät, että huumeiden käytön rangaistavuudesta pitäisi luopua.


Pitäisikö kannabis laillistaa? "Emme esitä, että tulisi vapaasti saataville kuten apteekkien lääkkeet" MTV 08:58 15.02

THL:n tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen ja kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.) keskustelivat Huomenta Suomessa kannabiksen laillistamisesta.


THL:n asiantuntijoilta kova kannanotto: Suomen pitäisi luopua kokonaan huumeiden käyttäjien rankaisemisesta iltasanomat 16:50 14.02

Tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen THL:ltä toivoo, että huumausainelakia muutetaan radikaalisti Suomessa.


Nykylain mukaan yli kolmasosa nuorista aikuisista on rikollisia – THL-asiantuntijat: Huumekäytön rangaistavuudesta tulisi luopua MTV 16:37 13.02

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntijoiden mukaan huumeiden käytön rangaistavuudesta tulisi luopua. Aiheesta blogissaan kirjoittavat THL:n Päihteet ja riippuvuudet -yksikön tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen sekä kehittämispäällikkö Tuukka Tammi.


THL: Huumeiden käytöstä ei tulisi enää rangaista iltalehti 16:35 13.02

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ehdottaa, että huumeiden käyttöön puututtaisiin jatkossa sosiaali- ja terveydenhuollon käytettävissä olevin keinoin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ehdottaa huumausaineiden käytön rangaistavuudesta luopumista. - Entistä enemmän on maailmassa käyty keskustelua siitä, onko tämä huumausainepolitiikassa ollut linja kovin hyvä ja onko se tuottanut niitä tuloksia mitä on haluttu, perustelee THL:n tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen.


Hätkähdyttävä huumeilmiö havaittiin Suomessa: Laittomien huumeiden käyttö räjähti lääkkeiden väärinkäyttäjien parissa uusisuomi 11:07 08.02

Lääkkeiden väärinkäyttäjistä yhä useampi on käyttänyt myös laittomia huumeita. Tilastoissa näkyy tältä osin hätkähdyttävä muutos, kertoo Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen.


Pitäisikö huumeidenkäyttö sallia laissa? – Professori haluaa keskustelun Suomeen uusisuomi 17:14 07.02

Suomessa tulisi käydä laaja keskustelu siitä, pitäisikö huumeidenkäyttö sallia laissa meilläkin, katsoo Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen. Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja Mirka Vainikka toivottaa keskustelun tervetulleeksi.


KSML: Julkisuudesta kadonnut Teuvo Hakkarainen pitkälle sairauslomalle iltalehti 18:12 02.02

Hakkaraisen sairausloman syy ei ole selvinnyt. Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen, 57, on jäänyt pitkälle sairauslomalle, uutisoi Keskisuomalainen. Hakkarainen on sairauslomalla helmikuun loppuun asti. Eduskunnasta on vahvistettu asia lehdelle.


Keskisuomalainen: Teuvo Hakkarainen jäi pitkälle sairauslomalle iltasanomat 17:54 02.02

Teuvo Hakkaraisen on määrä palata eduskuntaan vasta helmi-maaliskuun vaihteessa.


MTV aura-auton kyydissä: Hakkarainen auraa Helsingin katuja lumimyräkän jäljiltä – palautteeksi kansainvälisiä käsimerkkejä MTV 16:11 02.02

Maansiirtokoneen kuljettaja Pekka Hakkarainen astuu lumiauran puikkoihin silloin, kun kinokset kasvavat Helsingin keskustassa. Hän kokee olevansa hyvällä asialla, vaikka palautteeksi tulee tienvarsilta myös keskisormen heiluttelua. Tänään myös MTV:n toimittaja pääsi mukaan auramaan torstaisen lumimyräkän jälkiä.


Juhon huvilasta tuli FBI:n vakoilema politiikan pelikenttä – nykyään paikka on amerikansuomalaisten mekka iltasanomat 09:12 21.01

Juho Hakkarainen muutti 1906 Pohjois-Karjalasta rapakon taakse. Juhosta tuli John Hauli ja hänen Kalifornian-huvilastaan FBI:n vakoilema politiikan pelikenttä. Nyt huvila on saanut uuden elämän amerikansuomalaisten kohtauspaikkana.


Video: Lonkero, hermosauhut, Hakkarainen ja feminismi – miten presidenttiehdokkaat selittävät nämä termit? MTV 15:32 20.01

Mitä tulee Pekka Haavistolle mieleen sanaparista Teuvo Hakkarainen? Mihin sanapariin Merja Kyllönen vastaa "kipeä kysymys"? Entä kenen ehdokkaan mielestä lonkero on "paljon puhuttanut juoma"? Entä miten istuva presidentti kommentoi "hermosauhuja"? 


Lonkero, hermosauhut, Teuvo Hakkarainen ja feminismi – miten presidenttiehdokkaat selittävät nämä termit? MTV 18:10 19.01

Mitä tulee Pekka Haavistolle mieleen sanaparista Teuvo Hakkarainen? Mihin sanapariin Merja Kyllönen vastaa "kipeä kysymys"? Entä kenen ehdokkaan mielestä lonkero on "paljon puhuttanut juoma"? Entä miten istuva presidentti kommentoi "hermosauhuja"? Katso video yllä!


Tarvitaanko ”Lex Hakkarainen”? – ”Sirommat naiset pyytävät avuksi hissiin” uusisuomi 14:28 10.01

Seksuaalinen ahdistelu ja me too -kampanja nousivat esiin Ylen ja Kalevan järjestämässä vaalitentissä. Asiaan puuttumista vaativat Merja Kyllönen (vas.), Tuula Haatainen (sd.) ja Pekka Haavisto (vihr.).


Päivi Räsänen kertoo, miksi paljasti hiuksiin tarttumisen: ”Kiersi huhu, että Hakkarainen olisi tarttunut rinnoista” iltalehti 18:01 04.01

Kansanedustaja Päivi Räsänen kertoo, miksi hän päätti paljastaa kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen tarttuneen häntä hiuksista. - Olen saanut uutisoinnista runsaasti kaksijakoista palautetta. Monet ovat paheksuneet sitä, että en vuosi sitten tehnyt rikosilmoitusta edustajatoverista, kun hän juovuspäissä tarttui hiuksiini: ”Mieti, millaisen kuvan annat naisille: että on ok repiä työpaikalla hiuksista, jos myöhemmin pyytää anteeksi.” - Toisaalta on ihmetelty, miksi anteeksiannettu ja sovittu tapahtuma nousi esiin vuoden kuluttua (mm. mielipidekirjoitus 27.12. Hämeen Sanomat). Molemmat kysymykset ovat aiheellisia ja niihin on syytä vastata, Räsänen kirjoittaa. "Toivoin hänelle apua"


Päivi Räsänen paljastaa, miksi kertoi vasta nyt Teuvo Hakkaraisen häirinneen häntä vuosi sitten: "Eduskunnan käytävillä kiersi vääristynyt huhu" MTV 17:57 04.01

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) kertoo blogissaan, miksi hän päätti paljastaa vasta vuotta myöhemmin välikohtauksesta, jossa perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen veti häntä tukasta.


Uutiset